Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Kanadai magyarok

» Új hozzászólás írása

Milan, 2011-05-14 19:45:25
Sziasztok nem reg jottem Kanadaba. A G1 jogositvanyt szeretnem lerakni a kreszt magyarul tudom csak angol-magyar tolmacsot nem tudom hol lehet kerni Hamilton kornyeken ! Aki tud az irjon elore is kosz.
Milan, 2011-05-14 19:43:47
Sziasztok nem reg jottem Kanadaba. A G1 jogositvanyt szeretnem lerakni a kreszt magyarul tudom csak angol-magyar tolmacsot nem tudom hol lehet kerni Hamilton kornyeken ! Aki tud az irjon elore is kosz.
Maresz, 2011-05-10 14:14:11
nagyon szeretnénk a családommal egyűtt kitelepedni Kanadában ha valaki segitene ,meghalalnam. e,mail cimem marika.simon@freemail.hu KOSZONOM
Silver86, 2011-05-02 23:42:27
Sziasztok!
Én egy erdélyi lány vagyok és a párommal már lassan 2 hónapja itt vagyunk Vancouverben és még sajnos nem találtunk munkát. A páromnak voltak eddig alkalmi munkái, de sajnos már azokat mind megcsinálta. Õ épitőiparhoz ért azon belül is a gipszkartonozás, festés, csempézés és parkettázás. Ebben dolgozott több mint 10 évig az USA-ban. De bármi érdekeli, házkörüli munkák stb. Engem is bármilyen munka érdekel takaritás, babysitterkedés ebben tapasztalatom is van, de bármi jöhet. Kérem ha valaki tudna segiteni munkával kapcsolatban az elérhetőségünk 778-237-8116 vagy emailben a valaki_valaki48@yahoo.com.
Köszönettel
MINDENKINEK SZÓL, 2011-04-25 15:15:09
GÁBOR !

Imádlak!
Mindenkinek nagyon faszán megmondtad mi a helyzet.
Nem álmodozni kell, és mástól várni a segítséget.
Én még Magyarországon élek, de idén halál biztos, hogy ott fogom zárni az évet, és nem más segítségéből.
Nekem nem kell senkinek a segítsége, úgysem lehet senkiben megbízni, főleg nem egy ismeretlenben, akik itt vannak.
gigike, 2011-04-21 19:52:31
Jóestét!Én és a párom szeretnénk kimenni Kanadába de sajnos nem tudjuk,hogy hová forduljunk először.Tudna valaki segíteni?
Segítségüket előre is köszönöm.
ginababa3@citromail.hu ez az e-mail címem
gigike, 2011-04-21 19:47:01
Jóestét!Én és a párom szeretnénk kimenni Kanadába de sajnos nem tudjuk,hogy hová forduljunk először.Tudna valaki segíteni?
Segítségüket előre is köszönöm.
ginababa3@citromail.hu ez az e-mail címem
polka, 2011-02-27 17:38:26
sziasztok! en egy 27 eves magyar srac vagyok, es kanadaban szeretnek dolgozni!! fö profilom az epitöipar azon belül: burkolás, festés, gipszkartonozas, jartas vagyok lábazati burkolatok gyartasaban es felrakasaban, de könnyen tanulok! nyelvtudasom nagyon alapszintü, kerem ha tudnak segitsenek nemvagyok egy szavahihetetlen ember, es nemkenyerem a masokon valo elösködes! elérhetösegeim: +36205203032, poloviczer@citromail.hu kerem segitsenek! köszönettel-tisztelettel Attila!
Józsi, 2011-02-20 22:09:19
Kanadai buzát szeretnék importálni Magyarorszagra-

aaron010110@yahoo.com
Tunde 24, 2011-02-09 04:54:10
Udvozlok mindenkit! Egy par honapja erkeztem Magyarorszagrol Montrealba munkavallalas celjabol 24 eves vagyok 14 eves korom ota egyedul tartom el magam de most idekinn lefagytam, nem tudok elindulni mert nincs ismeretsegem. Igaz itt van nekem a nagynenem de o nem tud nekem segiteni! Kerem aki tud segiteni kerem segitsen! Vendeglatast tanultam, B kategoria megvan barmilyen munka erdekel!


tunde8623@freemail.hu
Ewi, 2011-02-04 13:51:07
Sziasztok!
Márciusban költözünk a férjemmel Montreálba. Segítséget szeretnék kérni!Nem tudom mit lehet átvinni a határon. Szeretnénk vinni fűszereket,némi spec élelmiszert is.Azt lehet?
szasza, 2011-02-01 21:56:23
Sziasztok!
Magyarországon, Szegeden élek. Halifaxból szeretnék egy kis kutyát elhozni. Valaki tud segíteni? Májusban valaki át tudná nekem hozni legalább Franciaországig repülőn, vagy hajón? Természetesen anyagiakat állnám.
Ha tud valaki segíteni, vagy jön haza kérem értesítsen e-mail-ben: szasza965@gmail.com címen.

Köszönettel: Ildikó
Nati, 2011-01-31 12:40:42
Csabito, 2011-01-24 07:54:30
Köszönöm válaszod Dr akárkicsoda hasznos volt. Végigolvastam mindenki válaszát szinte minden kérdésre, mindenki megalázóan szemrehányóan válaszol, mindenkinek, lenézi mert meg szeretné próbálni, kérdem én, Ön hogyan próbálta meg? kedves Gábor aki oylan okosnak hiszi magát? Ön? Egy dolgot üzennék, ez nem fórum, ez egy fos!
Ja és Baszd meg a segitséged, "ha barátok lennénk" 2Ha akarnám hogy eg yilyen fasz " segítsen...akaszd fel magad és verd ki a kandallód előtt!! büszke béna lenéző fasz! Akár Londonban nem csalódok a magyarságban szintén!
Köszönöm a segitséget még egyszer!
Dr. PdK, 2011-01-24 01:48:15
T. "Csabito"
==============================================================
Csabito, 2011-01-22 20:37:10
Sziasztok mindenkinek, kis segitságeteket kérném, Londonban dolgoztma körülbelül 8 hónapot mint felszolgáló, konyhai kisegito, fura módon kint utáljáj egy mást a magyarok, még egymás munkájá is képesek elvenni( engem 2x rugattak ki magyarok féltették a poziciójukat!!!) Hazatértem majd vállalkozásba kezdtem , mivel 6 éve fuvarozással foglalkozom, furgonnal áruszállitás nyugati Uniós tagállamokba, annyit mondok senki és semmi nem undorítóbb mint magyarország, egyszeruen kerek-perec megmondom szinte senki nem fizeti ki a munkákat amiket teljes odaadással elvégeztem.
==============================================================

A levele elso felet, mint "koltozok Kanadaba" c. levele teljesen erdektelen reszet, kihagyom.

"...fuvarozas... (ezt szeretném késobb Kanadában is csinálni, fuvarozni.)"
Nos igen, a jart utat a jaratlanert el ne hagyd. Ebben bizony sok igazsag talalhato.
Nincs is evvel a szandekavel semmi gondom.....DE....

"2011, oszén szívesen kiköltöznék kanadába, ..."
Kerdeztem a kozelben elo "Legoregebb Rabbi"-t is, hogy mit jelent a "kikoltozes", de nem sikerult megfejteni. Ha ez ugyan

azt jelenti, mint a Zamoly, Papa, Mohacs es mas varosok "kikoltozo", "letelepedo" lakosai, akkor tudatom, hogy a jelentos tobbseguk mar visszaerkezett, a Papa varosabol szarmazok pedig Hamilton, ONtario-ban elozezetesben varjak a targyalasukat, majd a kiutasitast es a hosszutavu kitiltast Kanadabol.
A "kikoltozok" kozul az utobbi 2 evben mintegy 1,200 fobol 3 csalad maradhatott.

Nos, a "kikoltozest" kitargyaltuk, na de megis, hogyan lehet legalisan "bejutni" Kanadaba?

1. - latogato (turista), ha a belepesnel engedelyezik, akkor 6 honapig maradhat, de NEM DOLGOZHAT !
2. - tanulo vizummal,
3. - munka vizummal,
4. - bevandorlo vizummal
x. - es mas, egyeb, ide nem tartozo lehetosegek is vannak...

Nos, az elozo "menubol" valaszthat. A 3 es 4 pontok osszevonhatok....szoval melyik pont a "koltozes" helyett vagy kitart az eredeti meghatarozasa mellett?

"...persze azért ilyen késon mivel a nyelvtudásomat nem érzem még elég stabilnak,:( ..."
Nyelvtudas nelkul ne induljon el !!!

" mindössze annyi lenne a kérdésem, mik a akilátások emberek??
Mindenki a maga sikerenek a kovacsa. Nem, nincs igaza, nem beszelek melle, nincs itt "homalyositas". Amit sajat maga megszervez, elintez, az mukodik.

Érdemes meg lehet próbálni??
...ez nem ertem pontosan...


Esetleg valaki munkában tudna e segiteni.. ?
"Segiteni", ennek a szonak nincs jelentese, ertelme.....DE...

- ha baratok lennenk....
- ha lenne munka vizuma,
- ...vagy bendorlo vizuma,
- ha lenne SIN kartyaja,
- ha lenne lakohelye,
- ha lenne helyi jogositvanya...a jovo heten lenne kamionos munkaja...!!!!!!


"Hálás vagy a válaszaitokért amennyiben segitene kicsit valaki, csak egy lökés kell...kis biztatás"
A Forumok nem voltak, ma sem azok es jovoben sem lesznek a hivatalos, megbizhato informaciok forrasai. Ezert nem talal LEGALIS (torvenyes) munkavallalasi, tanulasi vagy bevadorlasi szandekkal Forumozokat sehol sem. Ok "mashol" vannak, javaslom, hogy se'perc alatt talaljon ra erre az oldalra: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Köszönm mindenkinek aki úgy gondolja érdemes vagyok a válaszadásra
Nagyon szivesen!

E-mail címem ahová írhattok: csabito27@gmail.com
AZERT Forum, hogy ITT "beszelgessunk", mindenki okulasara.

Dr. PdK
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada