Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések
kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Kanadai magyarok

» Új hozzászólás írása

Lel, 2014-11-03 14:56:10
   Üdvözlök Mindenkit a fórumon.
Segítséget szeretnék kérni aki tud és esetleg akar is. Állás keresek Kanadában és aki hivatalosan tudna alkalmazni, vagy segíteni állást találni. Most jelenleg Magyarországon élünk a párommal és a kisfiammal, de sajnos nagyon nem tetszik ez a jövő kép ami itt kialakulóban van. Megpróbáltam a hivatalos kivándorlást, de minden honnan azt kaptam, hogy csak állással van esélyem (esélyünk) kijutni. Szakmám elektronikai műszerész több éves telefon és tv panel gyártásból, kiesett hibás készülékek javításával foglalkoztam ipari környezetbe több műszakos beosztásban. Azelőtt ugyan ennél a multinacionális cégnél több évig karbantartó állásban dolgoztam, az épület, a gépek, teszterek, karbantartását és telepítését végeztem, kollégákkal csapatban. Kb. 10 évet hoztam le elektronikai környezetben, most jelenleg más iparban dolgozom, vezetek, és ha addig nem jön össze, hogy összejöjjön valami, akkor jövő év elején szeretnék levizsgázni buszból, és kamionból mert ahogy hallottam, hogy folyamatosan keresik Kanadában a kamion sofőröket. De ha valaki esetleg vállalkozásban tudna segíteni arra is van egy ötletem lángos és kürtöskalács sütöde, mivel a párom cukrász iskolába járt és saját felhasználásra, meg különböző rendezvényekre már sütött az eredeti erdélyi kürtöskalácsot azt tőlem tanulta, meg már van benne gyakorlatunk, ha esetleg valaki lát ötletet bennem bennünk akkor kérem, hogy segítsen, nem anyagi segítséget kérek, csak ha esetleg a vállalkozásban lát valaki fantáziát, de nem csak ezekhez értünk.
Esetleg ha valakinek felkeltettük az érdeklődését, kérem írjon a: lehelerno@gmail.com email címre.
Irkafirka, 2014-09-25 17:46:14
Én úgy tudom, hogy ha eladod, illetve elköltözöl, akkor meg tudod szüntetni, különben 1 év szokott lenni a szerződés. És talán akkor is 30 nap a felmondási idő. 
Egy tipp. Vonasd ki a forgalomból, utána menj el a biztosítóhoz ezzel a papírral, pár nap múlva helyeztesd vissza forgalomba, és köss új biztosítást ahol szeretnél.
Ez csak tipp, nem tudom működni fog-e!

Nekünk amikor elromlott az egyik kocsi és nem volt még biztos mi legyen sorsa, kivonattuk a forgalomból.

Akkor a biztosító simán visszaadta az utolsó 2 hónap letétet is, pedig csak 6 hónapja volt náluk a biztosítás megkötve.
Sokat spórolsz az új biztosítóval? Megéri a macerát?
, 2014-09-24 18:53:39
Üdvözletem valaki tud segíteni autó biztosítással kapcsolatosan, júliusban kötöttem egy biztosítást az autómra Ontarioban most azt szeretném átcserélni egy olcóbbra egy másik biztosítónál de a régi biztosító nem akar elengedni csak ha 1200,-CAD fizetek nekik vagy nem szünteti meg a biztosítást, mi van akkor ha eladom az autót akkor sem tudom lezárni a régi biztosítást csak ha büntetést fizetek? 
albikaa, 2014-09-19 17:20:58
Sziaztok, arról szeretnék érdeklődni, hogy valaki tudna-e segíteni nekünk (családomnak) kijutni kanabldába. Sajnos nem úgy álunk anyagilag, hogy ezt a saját zsebünkből csináljuk meg. Viszont aki tudna segíteni legalább 1jegyel nagyon hálásak lenénk persze nem kérjük ingyen amenyit tudunk adunk bele természetesen. Nagyon szeretnénk kitörni ebből a nagy szegénységből légyszives segítsetek! Elöre is kószi mindenkinek
patkolanya, 2014-09-13 19:14:45
Tiszteletem!!
Kanadába utazom hamarosan , Calgaryba  a fiamhoz,aki már kinn él lassan két éve. De szívesen  fölvenném a kint élő, már dolgozó magyarokkal.
Szívesen vigyáznék idős emberekre vagy valami hasonló dolgot szeretnék elvállalni. Kereskedelemben dolgoztam ezért szeretek emberekkel dolgozni és minden megoldás érdekel.
Köszönöm:Gizella 
Ani, 2014-09-02 10:25:37
Canada, 2014-07-24 05:01:37
Kedves Alex,
Azt hiszem tul sok ujat nem arulok el ha azt mondom hogy lehet munkat vallalni ha talalsz egy kanadai ceget amelyik hajlando alkalmazni vagy ha a szakmad rajta van a hianylistan.
Nem probaltad megkeresni azt  a ceget ahol 2 evig dolgoztal korabban? En ezt tennem elso lepeskent hatha ujra kellenek nekik,  plane ha kozben  a kepzest is befejeztem volna (mar ha a kepzes es a munkaterulet osszsfugg egymassal).
Sok sikert!
Canada 
Alex, 2014-07-23 20:11:16
Tiszteletem!
Lenne egy olyan kérdésem hogy tudja esetleg valaki hogyan lehetne dolgozni kanadában?
Az elő történet. 2010-ben utaztam ki és 2 és fél évet dolgoztam de a tanulmányaim befejezéséhez haza jöttem,viszont azóta szigorítottak a szabályokon és ugye magyaroknak csak is LMO-s melóval lehet munkát válalni.Alberta megyében voltam,esetleg nemtudja valaki megmondani hogy lehetne LMO-s munkát válalni? Előre is megköszönöm
Alex (30) 
Kanata, 2014-07-14 15:30:45
"Zolly"
Mivel az EU, beleertve Angliat is, nem tagallama vagy terulete Kanadanak, ezert a "koltozni"- fogalom nem ertelmezheto.
A kanadai munkavallalas "menete" ITT:
http://www.cic.gc.ca/english/work/index.asp
Kanata
Kanata, 2014-07-14 15:24:45
Anna,
- "segítséget szeretnék kérni egy kanadai magyartó."   ...es nev szerint melyikto. ?
- "Kanadai nagy bácsim meghalt,hogyan tudom meg hogy örököltem (?)"  A vegrendeletbol.
Kanata

Anna, 2014-07-13 23:29:22
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni egy kanadai magyartó.
Röviden Kanadai nagy bácsim meghalt,hogyan tudom meg hogy örököltem .
Még életben volt ,telefonon mondogatta hogy sokat ér a háza és hogy  van elég pénze a bankban.
hol kezdjem a kutatást?
üdv
Anna 
Zolly , 2014-07-13 22:52:58
Sziasztok, Kanadaba szeretnek koltozni, dolgozni. Ket eve Angliaban elek. Kezdeti lepesek .... tudnatok segiteni?
Koszonettel, Zoli 
Kanata, 2014-07-11 17:16:22
Getti,
http://www.cic.gc.ca/english/information/representative/complaints.asp
Kanata
Betti, 2014-07-11 15:35:05

Sziasztok!

 

Nekem olyan segítség kellene, hogy ha egy Kanadai ügyvédreszeretnék panaszt tenni,

ezt hol tehetemném meg?

Magyarországon ugye van ügyvédi kamara. Kanadában vanilyen???

Nagyon köszönöm a segítséget.

 

Betti

Imre, 2014-05-01 22:39:18
Üdvözletem Magyarok !   1980 körüli időben készült színes táncoló Indián képeslapot keresek.  Gyönyörű színek. Tudtok adni egy honlapot ahol rákattintva sok képeslap között talán megtalálom.   szeretettel    Imre.  / az Õshazából /   dobi.imre@velvet.hu
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada