Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések
kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Kanadai magyarok

» Új hozzászólás írása

Csabitátá, 2014-02-26 08:38:35
  "Az  ERDÉLY  IRÁNT  ÉRDEKLÕDÕK (és  nem  csak !) FIGYELMÉBE  , kezdetü  levelemre vonatkozólag ,  most  a  Forum - ban megjelenő  szövegben  nagyon  sok  úgy  mond  helyesírási  hiba  van , AMIÉRT  MINDENKINEK  SZÍVES  ELNÉZÉSÉÉRT esdeklek!  Megnéztem  a  kész  szöveget  , amit  ide  bemásoltam "copy-paste"-val , ott  helyes  és  nincsenek  "egybeolvasztások"  két  különálló  szó  között , még  egyszer  elnézésüket  kérjük!
Csabitátá, 2014-02-25 20:24:00
Kanata részére!
Köszönöm! 
Kanata, 2014-02-25 17:34:34
Csabitátá reszere,
Javaslom, varjon nehany hetet, es ha nem kapna megfelelo valaszokat, irjon itt a Forumon nekem.
Udv: Kanata
Csabitátá, 2014-02-23 17:25:41

     AZ  ERDÉLY IRÁNTÉRDEKLÕDÖK (és nem csak) FIGYELMÉBE !

  A nevem, Köble Csaba,nyugalmazott okleveles elektro-mérnök, édesapám Köble József,a Bethlen Gábor Kollégiumtanára volt . Az erdélyi  Nagyenyeden  (Aiud , Románia) lakom a családi házunkbanfeleségemmel, Csillával , aki nyugalmazott orvosi asszisztensnő .Édesapja,Székely Pál ,  a szilágysági Hadadon voltreformátus lelkész. Szüleinket azért említem , mert esetleg  élnek (még) Kanadában is volt nagyenyedidiákok és Hadadról is vannak szép számmal Kanadába áttelpültek, akikismerhették őket !

 Régi álmunkat szeretnénkmegvalósítani , mely Kanadáról és Alaszkáról szól! Ezen álmunk valóraváltásaérdekében fordulunk Önhöz - Önökhöz , ismeretlenül is (de reménykedve , hogyszemélyesen is megismerkedhetünk:-ott és majd itthon is, vagy fordítva) azzal akérésünkkel , hogy a kanadai magyarok között szórja ezen levelünket !

   Mivel mi csak nagyon keveset tudunk angolul és franciául , no meg anyagierőforrásaink sem valami “terebélyesek” , olyancsaládokat keresünk (és a lenti kanadai városokban- könyékén laknak) , akikvalamilyen úton-módon kötödnek Erdélyhez, illetve meg szeretnék ismerni-bejárniErdélyt, s hajlandók lennének cserében fogadni minket  (legfőképpen szállást biztosítva nekünk:-egy-egypár éjszakára  ) az otttartózkodásunk idejére ! Ellenszolgáltatásként mi is ugyanúgy fogadnánkőket  Nagyenyeden, illetveTöröckószentgyörgyön , ahol a torockószentgyörgyi középkori vár-rom alatt ,fenyőerdő szélén , van egy szép kis nyaralónk, minden kényelemmel ellátva .

  Szeretnénk meglátogatni és bejárni-megtapasztalni a következő településeket, azok és környékük  nevezetes–turisztikai helyeit , mint:

-       Halifax, Quebec , Montreal, Ottava ,Toronto , Kitchener ,Calgary ,  Edmonton , Vancouver ésesetleg Alaszka, úgy a kanadai , mint az egyesültállamokbeli;

-        Niagara vízesés, SziklásHegység, állatvilág, őserdők, stb.;

-       Úgy tervezzük , de végül is az a fentiektől nagymértékben függ ,hogy össze-vissza 3-6 hétig tartana “kiruccanásunk”;

-       Milyen időszakban? Erre a kérdésre is kellene egy kis tanács:-mikor lenne a legmegfelelőbb időjárás , mi az Ön-Önök véleménye? ;

-       Mivel történjen a helyiségek-városok közötti útazás? Repülővel ,esetleg bérelt autóval, vonattal , hajóval !? Ezekre vonatkozólag kellenénekinformációk:-melyik  repülőtársaságindítja a legolcsóbb járatokat, mennyiért lehet autót bérelni, mennyibe kerül avonaton való útazás , hol-hogyan-milyen nevek alatt  lehet ezeket interneten megtalálni?!

   Nagyon remélem , hogy ezen levelemmel és számtalan kérdésemmel nemijesztek -ijesztettem meg túlságosan senkit sem !

   Még annyit magunkról , hogy egyáltalán nem vagyunk ígényesek ,“szőrszálhasogatók” ! A fentiek szerint talán “grando-man”-eknek tűnünk , de szeretnénk ténylegesen sok mindentmegnézni-látni-tapasztalni! De hát “sokat akar a szarka , valyon bírja-e afarka?!” Ez itt a kérdés! A Jó Istentől valamint  ezen level olvasóitól is függ , hogyálmunkból mi valósul majd meg!

                   Előre köszönjük a segítségünkresietőknek  remélhető jó indulatukat éshozzáállássukat! Várjuk  a mihamarabbijelentkezőket e-mail címünkre !

                            Baráti tisztelettel,  

                                                         Köble Csaba és Csilla, Nagyenyedről, a Világ Közepéből.

 

 Elérhetőségeink: -postacímünk: Köble Csaba, str.BethlenGábor nr.12, 515200 Aiud, jud      Alba,Romania;

                                -Tel/Fax: 004-0258-861431 ;  Mobil: 004-0720-948837  ;

                                -Skype:    koblecsaba1;     E-mail:koblecsaba@clicknet.ro    .

gábor, 2014-02-14 18:54:43
Zigota, 2014-01-22 21:47:36
So cute Canada! Thank you!
 
Bye!
Norbert, 2014-01-22 18:20:56
Koszonet Canadanak
StS, 2014-01-22 11:00:54
Én köszönöm a linket, nagyszerű oldal!!
Üdv  
Canada, 2014-01-22 01:39:41
Van itt egy erdekes honlap ahol ossze lehet hasonlitani a megelhetesi koltsegeket a kulonbozo kanadai varosokban:
 
http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Canada
 
Updated in January, 2014.
 
Talan ez segit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zigota, 2014-01-20 13:58:43
Hey Everxbody!
Segítséget kért valaki tőlünk! Ugyan segítsünk már neki ha tudunk! Ha nekem lenne infóm megosztanám vele, de sajna csak itthonról tudnék mondani valamit azt meg ő is tudja. 
So, tegyük meg neki! 
 
Köszönöm előre is a szándékot. 
 
Üdv. 

Best wishes!
 
 
 
norbert, 2014-01-18 15:45:16
Sziasztok
Valaki tudna esetleg irni a teljes havi kiadasokrol? (haz,villany,gaz,stb.)
Mi Angliaban elunk a csaladommal es szeretnenk tovabb allni Canadaba.
Elore is koszonom, szep napot mindenkinek. 
zz, 2014-01-18 15:38:47
vv
Canada, 2014-01-17 16:51:52
Nem fejvadasz cegen keresztul jutottam ki Kanadaba, nem is nagyon ismerek ilyeneket. Ha jol emlekszem ezen a forumon par ember mar beirt par fejvadasz ceget, amiket ok ismernek, olvass vissza, talan az segit.
pls, 2014-01-17 05:18:09
Canada!
Bejott a provokalas!
Szerintem sokan ertekelnek, ha tudnal valami , fejvadasz,vagy allaskozvetoto ceg/eket
megadni! Thx a lot! 
zoli, 2014-01-16 23:12:13
You're welcome:) if i could help to you in the future, you would write to me in facebook . My name is Adame Zoltán. Seeya
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada