Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

balazs, 2017-08-19 15:23:23

Nagyon köszönöm a hozzászólást, a segítséget.Részemről ez egy gondolat , terv a kiköltözés.

Érdekel a Kanadai élet , de persze nem mindenáron . Ezért érdeklődöm , hogy ott milyen lehetőség van.Mégegyszer köszönöm a segítséget.

Balazsnak, 2017-08-18 23:48:42

Munkakereses feketen...Lassuk csak. Toborzo cegek elso kerdese az lesz hogy milyen statusszal vagy Kanadaban. Amint megtudjak hogy csak turista vagy, nem nagyon fognak szoba allni veled, ugyanis turistakent munkat keresni illegalis, buntetendo cselekmeny Kanadaban es erted egy toborzo ceg sem fogja kockaztatni a mukodesi engedelyet.

Kilincselhetsz cegeknel szemelyesen, az elso kerdes ugyanez lesz: van-e legalis statuszod Kanadaban. Ha nincs, csak olyan cegek fognak veled szoba allni, ahol a te szakmad hianyszakmanak szamit es Kanadan belul keptelen a ceg megfelelo munkaerot talalni (esely erre kicsi). A folyamat amin egy cegnek vegig kell menni ha kulfoldi munkaerot akar felvenni, hosszadalmas es draga. No es ha sikerul is talalni egy ceget amelyik felvenne, ahhoz hogy beadd a vizumkerelmet, mindenkeppen el kell hagynod az orszagot, Kanadan belulrol nem adhatod be. Hosszadalmas es draga folyamat, de ahogy irtam fentebb, a legnehezebb resze a dolognak a munkaltato megtalalasa.

Ezen kivul probalkozhatsz magyaroknal, ha sikerul talalnod olyat aki szivesen segit es meg tud fekete munkalehetoseget is. Tudom hogy van aki igy szerzett fekete munkat, de meg akkor is gond egy csomo minden: nem lenne egeszsegugyi biztositasod, a nemzetkozi jogositvany csak 3 honapig ervenyes es a kanadai megszerzesehez is statuszra van szukseged. Foleg a health insurance hianya gaz. Ha nincs kartyad, hiaba betegszel meg, nem fognak foglalkozni veled, csak ha kifizetsz horribilis osszegeket. Egyeb, pl fogorvosi biztositasrol nem is beszelek. Egy szimpla fogtomes akar $200-ba is kerulhet es ha nincs semmilyen biztositasod, neked kell full fedezned.

Aztan nem tudsz bankszamlat nyitni, nem lehet hitelkartyad (igy credit historyt sem epithesz fel), nem tudsz normalis lakast berelni mert a tulajdonosok kernek majd ID-t toled, tudni akarjak majd van-e normalis, bejelentett munkahelyed. Arrol nem is beszelve hogy mi van, ha valami "joakaro"  - magyarok kozott sajnos nem egyedi eset- egyszer csak bejelenti a CRA-nek vagy a bevandorlasi hivatalnak hogy te itt vagy feketen. Akkor rogton egy repulon talalod magad Magyarorszag iranyaban es tobbet be sem teheted a labad Kanadaba.

Ezeket nem artana vegigondolni. Komoly munkara nem fognak felvenni ha nincs statuszod es magas szintu angol nyelvtudasod, egyeb, lower level munkara meg nem eri meg mert azokban a fizetes is csak annyi amibol max egy szobat tudsz berelni, plane Torontoban es a jovokep nagyjabol zero. Nezz ra erre az oldalra: www.numbeo.com, itt kapsz egy kepet a cost of livingrol, ha rakeresel Torontora. Baromi draga hely.

A "nagy munkakedv" itt nem er semmit, sok magasan kepzett munkaero keres allast, nagy a verseny minden nagyvarosban.

Europai orszag azert jobb mert onnan akar gyalog is haza tudsz menni ha gaz van, mig Kanadabol ezt nem tudod megtenni.

A fentieken kivul meg az is biztos hogy itt ne szamits arra hogy barkitol szamottevo segitseget kapsz. Vagy egyedul kaparod ki a gesztenyet magadnak vagy sehogy. Kanada mar nem az "igeret foldje" mint volt 20 eve. 

Balazs, 2017-08-18 18:11:39

Szia.

Köszönöm a tájékoztatást.Rep jegy vissza meg van , szallas ok, pénz 3-4 hónapra elég. 

A munka keresés érdekelt volna.

 

Balazsnak, 2017-08-18 15:03:17

Abszolut lehetetlen. De probalkozhatsz a bejutassal, legfeljebb mar a hatarnal visszaforditanak hacsak nem tudod bizonyitani meghivolevellel hogy latogatoba jottel valakihez vagy be nem mutatod a hotelfoglalasod es a retur repjegyedet amivel bizonyitod hogy csak turistakent jottel es 3 honapon belul mesz vissza Magyarorszagra. Ilyenkor meg azt is kerhetik hogy mutass bizonyitekot, mennyi penzzel erkeztel mert turistakent (is) draga itt az elet.

De ha meg mindezen tul is esel, sok szerencset talalni egy olyan munkaltatot aki felvesz feketen...Ez Kanada, nem Magyarorszag (szerencsere). 

Szerintem maradj Europaban, az kozel van. Raadasul ugy nem "oregbitened" a magyar nep hirnevet sem Kanadaban....

Sok sikert. 

Linda, 2017-08-18 01:20:00
Zsu-nak,

Mielott erdeklodom a lehetosegek felol, kerdeseim vannak:

- Miert kellett feladni az eddigi munkat?
- Milyen work visa(munka vizum) van?
- Mikor jar le a work visa?
- Van-e megkotes a vizumban a munkara/munkahelyre vonatkozoan?
- SIN-kartya (Social Insurance Number) van-e?
- Milyen kategoriaju, Ontario-kibocsajtasu jogositvany van?
- Health-kartya van-e?
- a GTA-teruleten belul (Nagy-Toronto terulete) BARHOL lehet a munka?

...vegul... fogom tudni ertelmezni HA...
- Nincs valasz,
- Ha csak resz-valaszt kapok,
- ...stb...

Linda
Zsu, 2017-08-17 16:08:59

Sziasztok!

 Keresünk munkát a férjemmel. Jelenleg Kanada Torontóba vagyunk. Én mint gyerekfelügyelet. A férjem építőipar. Minden megoldás érdekel. Nyelvtudásunk minimális. Ha valaki tudna valami megoldást akkor a szabzsu19@freemail.hu emai címre írjon. Köszönöm előre is. Zsuzsanna

Balazs, 2017-08-15 15:49:17
Szia.Nem elírás tényleg fekete munka iránt érdeklődöm .Anglia, Németország, USA működik.Kanada ??Erdeklodom mennyire lehetetlen a dolog?
Balazsnak, 2017-08-10 03:51:17

Balazs, most komolyan gondoltad hogy "illegalis" munkat keresel Kanadaban vagy csak elirtad?

Remelem, ez utobbi.... 

Kgabi, 2017-08-08 11:40:21
Ezen a weboldalon tudsz keresni: https://us.jooble.org/
Balázs, 2017-07-24 14:39:47

Szia.

Szertenék Canadába költözni.Van rá esély lehetöség illegális munkát találni.

kicsi angol tudás nagy munkakedv és munka birás.Kb 2-3 havi pénz elég leht.

Torontora gondoltam.Esetleg tud valaki hasznos infoval szolgálni?

Elöre is köszönöm. 

zoli, 2017-07-23 14:36:05

Sziasztok!

Szeretnek kitelepulni kanadaba Vancoverbe olyan ceget keresek akinek van LMO .

Hegesztő szakmam van jelenleg van ervenyes minositesem MIG-MAG.

Kerem ha tud valaki ilyen ceget jelentkezzen /irjon/ a szitai.zoli1974@gmail.com  ra .

 

Elore is koszonom

 

Zoli 

Linda, 2017-07-15 13:41:19

T. Dave24,

Minden bizalmamat elveszitette, reszemrol megszunt az ok a levelezokapcsolatra.

Bucsuzom, minden jot kivanok a jovoben!

................

Dave24, 2017-07-15 02:17:35

Kedves Linda! Elnézést a gyors üzenetért a részemről!

Igen tudom hogy a magyar jogsit itt nem használhatom nem is használtam egyszer sem! De folyamatban van az itteni hivatalos jogsim! Nem tettem különbözeti vizsgát a szakmámról és tudom hogy így ezzel itt semmit nem kezdhetek! Otthon anno tanultam az angolt és itt is jártam iskolába 5 hónapig! És alapszinten jól beszélek már! A SIN folyamatban van már megigényeltem! És ID card-om és health-card om is van! Elnézést mégegyszer!

Linda, 2017-07-15 00:01:10

...mar nincs megszolitas...

- "Szinte bárki megkapja 0 nyelvtudással is!(a permanent resident statuszt)" - NEM IGAZ!

- "B jogsim van(magyar)" - CSAK turistakent hasznalhatja, munkat vallalni evvel TILOS!

- "es bútorasztalos szakmát végeztem!" - Kanadai kulonbozeti vizsgat NEM TETT, ilyen munkat csak illegalisan vegezhet Kanadaban.

- "Ugy gondolom egy komoly szakmunkához kell a jó nyelvtudás ami nekem még csak alapszinten megy." - 7 honap trukkozes utan? Eloszor LEGALIS tartozkodas kell(ene)...

- "Nem is igazán kerestem még a szakmámban munkát!" - Mindketten tudjuk ennek az okat, hogy miert nem...UGYE? Csak par "dolog" hianyzik: SIN(Social Insurance Card) kartya, vizum, helyi jogositvany...es ezekre volt 7 honapja...

- "Egyenlőre gyári munka vagy bármi más egyéb is megtenné!" - Eloszor legyen oszinte, majd legyen legalabb munka vizuma(work visa) onnan lehet tovabblepni.

...mar elkoszones, udvozlet sincs... mert ezt tanultam...pl. Ontol...

 

Dave24, 2017-07-14 22:31:01
Szinte bárki megkapja 0 nyelvtudással is! B jogsim van(magyar)es bútorasztalos szakmát végeztem! Ugy gondolom egy komoly szakmunkához kell a jó nyelvtudás ami nekem még csak alapszinten megy. Nem is igazán kerestem még a szakmámban munkát! Egyenlőre gyári munka vagy bármi más egyéb is megtenné! 
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada