Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések



TESZT

kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Kanadai vízum

» Új hozzászólás írása

Canada, 2014-06-12 01:12:56
A FSW kategoria nagyon jo, csak nagyon hosszu az elbiralasi ideje. Viszont ha megkapod ezzel a PR statuszt, azzal azonnal bemehetsz Kanadaba es mindenre jogosult leszel, akarcsak a kanadai allampolgarok, kiveve a szavazati jogot. Ezzel a statusszal mar szivesen felvesznek a kanadai cegek. Ha van idod es penzed!! akkor ez egy jo ut.
Ha gyorsabban szeretnel kijutni, akkor keresni kell egy kanadai ceget amelyik szivesen alkalmazna, am ez nem konnyu a tavolbol. Nem minden ceg nyitott arra hogy intezze a papirmunkat ami egy kulfoldi felvetelevel jar, de azert vannak kivetelek. Ha sikerul, akkor 2 evre kaphatsz maximum munkavallalasi engedelyt. Ezt kesobb hosszabbithatod, illetve beadhatod a PR statuszra a kerelmet, kesobb pedig az allampolgarsagi kerelmet. 
Ha rogton a PR statuszt kapod meg, onnan mar egyenes ut vezet az allampolgarsaghoz - persze ehhez azert bizonyos alapfelteleknek meg kell felelni. A dontes a Tied, velemenyem szerint ha a jelentkezesi csomagod a FSW kategoriaban hianytalan, akkor az elbiralasi ido is rovidebb mint az atlag (sajat tapasztalat).
Az IELTS nyelvvizsgarol meg annyit hogy igen draga, ha jol lattam most 49ezer Ft. De ha FSW kategoriaban jelentkezel, akkor ugyis kell hogy legyen tartalekban ennel joval tobb penzed, de gondolom ennek mar utananeztel. 
Canada, 2014-06-12 00:54:49
Itt talalsz infot az IELTS nyelvvizsga helyszinerol (Budapest):
 
http://www.ielts.org/test_centre_search/search_results.aspx
 
Itt arrol hogy milyen nyelvvizsgat fogadnak el a FSW kategoriaban. Ugy tunik hogy most mar a TOEFL helyett a CELPIP-et fogadjak el.
 
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/language-testing.asp 
 
Sok sikert! 
Canada, 2014-06-12 00:37:32
Igen, magyarok bemehetnek Kanadaba vizum nelkul is, az elozo valaszommal azt akartam inkabb hangsulyozni hogy semmikor, igy a belepeskor se emlitsd hogy munkat akarsz keresni Kanadaban.
Nyelvvizsgat a FSW kategoriaban letehetsz Magyarorszagon is, legalabbis par eve meg lehetett, de csak egyetlen intezetben. A vizsga az IELTS vizsga, illetve ha jol emlekszem a TOEFL vizsgat fogadjak meg el. Termeszetesen nem varjak el hogy csak azert utazzanak be a jelentkezok Kanadaba turistakent hogy letegyek a kert nyelvvizsgat. A www.cic.gc.ca oldalon ha rakeresel az IELTS-re, minden infot ki kene hogy adjon.
Amennyiben tenyleg meglenne a pontszamod es a szakmad rajta van a hianylistan, akkor javaslom hogy add be a jelentkezesed ASAP mert bizonyos szakmak eseteben nagyon hamar betelik a keret.
 
Tamas, 2014-06-11 23:11:25
Köszi az infókat! Közben megnéztem és turistaként úgy látom nem kell vízum (http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp?country=Hungary) magyaroknak. És azt is néztem, hogy a szakmám és remélhetőleg a nyelvtudásom alapján jelentkezhetek FSW-ként munkavállalói vízumért. Viszont a nyelvtudást igazoló vizsgát ugye csak Kanadában lehet letenni, ami kell a vízumkérelemhez, aminek a feldolgozása 13 hónap, ha Bécsben adom le. Szóval akkor jól sejtem, hogy ki kéne mennem Kanadába turistaként, hogy levizsgázzak? Ebben az esetben mit mondjak az officernek? Szerinted ez a legjobb út a Kanadai munkavállaláshoz, vagy más vízummal esetleg jobban járnék? Köszi a választ!
 
Canada, 2014-06-10 16:58:13
Kedves Tamas,
 
A turista vizum neve is mutatja hogy azt turistaknak adjak ki, nem allaskeresoknek. Kanadaban tilos turistakent munkat keresni, ha ez kiderul akar a vizum igenylesekor, akar kesobb, a hataron az orszagba valo belepeskor, akar vissza is fordithatnak. Tehat en a helyedben meg veletlenul sem emlitenem hogy interjura megyek.
Amennyiben talalsz olyan ceget, amelyik szeretne "eloben" leinterjuztatni - ami egyebkent nem is nagyon jellemzo manapsag, a Skype koraban -, es ajanlatot is tesznek Neked, akkor a papirmunkat majd nekik kell eloszor elinditani. Munkavallalasi engedely kerelmet viszont csak Kanadan kivulrol adhatsz be, tehat jo ha tudod, hogy mindenkeppen el kell hagynod az orszagot amig a folyamat tart.
Udvozlettel,
Canada
Tamás, 2014-06-09 17:46:30
Sziasztok!
Programozó vagyok, és fontolgatom, hogy kimennék egy időre Kanadába dolgozni. A terv az, hogy néhány telefonos interjú után kimennék egy hétre turistavízummal és elménnék pár céghez élőben is interjúzni. Ha valahova fölvesznek, a cég intézne nekem munkavállalói vízumot és azzal kiköltöznék.
Kérdésem az lenne, hogy amikor a turista vízumot igénylem, mit mondjak a nagykövetségen? Mondjam meg, hogy állásinterjúra megyek, vagy mondjam azt, hogy csak megnézni Torontót, meg néhány jéghoki meccset turistaként? Nem lesz ez így gáz, hogy ezután pár héttel megyek hozzájuk a munkavállalói vízumért?
Bármilyen tanácsot, javaslatot szívesen fogadok.
Köszi:
Tamás
Xtro, 2014-05-03 15:15:46
Az utobbi par napban eleg sokat olvasgattam a kanadai vizumrol, ugyhogy egyszerre kicsit sok volt az info, de mar kezd tisztulni a kep.
 
Megneztem az uj pontkalkulatort es ugy nez ki 69 pontot ossze tudunk szedni, ami eleg a vizumkerelemhez.
 
Sajnos par dolog meg mindig nem tiszta:
1. A skilled worker listaban nem talaltam szerelot, viszont retail store managert es assistant store managert igen. Barmelyiket beirhatnam igazabol, ugyhogy elvileg a listan van a "munkam", viszont papirom nincs arrol, hogy manager vagy assistant manager vegzettsegem lenne, ez baj? Vagy eleg a 4 ev munkaviszony, amirol viszont tudok papirt kerni?
 
2. Ha mondjuk a vizumkerelmet store manager -kent adom be, akkor a munkaajanlatnak is store manager -i poziciobol kell lennie, vagy lehet mas is?
 
3. Nyelvtudasnal kene elsodleges nyelvbol a max pontszam, vagyis CLB 9 -es, de ugye CLB vizsgat jelenleg csak Kanadaban lehet tenni. Ha jol ertelmeztem a tablazatot, akkor a CLB 9 -nek megfelelo az IELTS 8? Tehat ha megvan az IELTS 8 vizsgam, akkor megkapom a CLB 9 -nek megfelelo maximalis pontszamot?
 
4. Baratnommel 6 eve vagyunk egyutt, kb. 5 eve egyutt elunk. Egyutt adjuk be a vizumkerelmet ( az o nyelvvizsgajara is kapunk 5 pontot ), eleg ha elettarsak vagyunk, vagy ossze kell hazasodni, mielott kezdenenk intezni a papirokat?
 
5. Roluk esetleg van valakinek infoja?
http://terraimmigration.com/site/index.php/hu/
 
Xtro, 2014-05-03 00:16:05
Koszonom a valaszt, a pontokat ezen az oldalon neztem:
http://www.workpermit.com/canada/points_calculator.htm
 
Erdekes modon az frissitve van, hogy 2013 -ban csokkentettek a szukseges pontszamot, de a kalkulatort nem?
 
Ha viszont nem kapok a munkatapasztalatra 21 pontot, csak 6 -ot, akkor nincs meg a 67 pont. Illetve a nyelvtudas kerdeses, mert tanultam franciat, de nem mertem csak "basic" -et bejelolni, illetve olvasasnal "moderate" -et. Oszinten szolva nem tudom, hogy valos nyelvtudasban ezek mit jelolnek, de abban biztos vagyok, hogy a "high" kategoriatol messze van a francia nyelvtudasom.
 
Ez esetben ha a munkara nem kapok eleg pontot, akkor a francianal meg behozhatom, egy tanfolyam vagy felkeszito eleg lehet a "moderate" szinthez talan.
 
A munka tipusnal vegulis talaltam olyan kategoriat amibe beleillek es Skilled Type O, ugyhogy azzal nem lehet baj, ha elfogadjak ( assistant store manager vagy store manager ) vegzettseg nelkul, mivel uzletvezetoi diplomam nincs. 
6 pont, 2014-05-02 22:15:17
Xtro, 2014-05-02 17:50:23
 
Üdvözöllek Xtro.
Ami utána van írva, az a fontos.
 These are listed as Skill Type O, Skill Type A or Skill Type B on the National Occupation Classification List.
 
Viszont  egy igen elavult oldalon keresgél, ami nem szerencsés. Mivel 2012 év végén a ponthatárokat megváltoztatták. A munkatapasztalatra már nem 21pont, hanem csak 15pontot adnak.
A pontok szépen sorban.:
 
Selection Factor Maximum points
English and/or French skills 28
Education 25
Experience 15
Age 12
Arranged employment in Canada 10
Adaptability 10
Total 100
Xtro, 2014-05-02 17:50:23
Sziasztok,
 
A parommal ki szeretnenk koltozni Kanadaba es ott dolgozni, de sajnos egyikunk munkaja sincs a "skilled worker" kategoriaban, viszont ezt olvastam az egyik oldalon:
"You must have at least one year of full time experience in the last ten years in a management or professional or highly skilled occupation."
 
Vagyis ha jol ertelmezem, akkor vagy vallalatvezetoi VAGY szakember VAGY highly skilled, tehat eleg ha szakember vagyok? Tobb mint 4 eves munkaviszonyom van itt Londonban amire ezek szerint 21 pontot kapnek es akkor egy kinti munkaajanlattal meg is lenne a 67 pontom, amire mar megadhatjak a munkavallaloi vizumot. Jo lenne ezt megtudnom, mert akkor elkezdenem intezni az ugyeket.
 
Elore is koszonom a segitseget. 
mr Ace, 2013-12-06 21:12:37
miert ne!
Huzd le a jo nagy K. anyadat!
ez 1 buta lehuzas..sot ha valaki semmit nem tud angolul
leforditja; @@@ a pc-n ahogy amilyen nyelven akarja
kerj inkabb anykadtol 20 000ft karacsonyra es vegyel 1 Kanadai
VIBRATOT mocsok! talaj ki valami ujat!
 
miert ne?, 2013-12-06 19:42:28
Ertem en amit mondasz es egyet is ertek, en nem errol beszeltem hanem arrol hogy nem lehet rogton lecsalozni vkit egy hirdetes alapjan. Nyilvan ha atveres, az hamar elterjed. Amig meg van kereslet egy ilyen "szolgaltatasra", addig nyilvan mukodni is fognak.
TANULJ, 2013-12-06 19:29:19
miert ne?, 2013-12-06 19:19:30
 
Elmondom neked, hogy kb. 4-5 hónapja érdeklődtem a honlapon adott e-mail címen.
Megkérdeztem tőlük, egy olyan információt, amire egy "segítséget" nyújtó oldalnak(cégnek) illik tudni válaszolni, mivel természetesen fent van a bevándorlási hivatal oldalán. Én tudtam a választ :-)
Erre ő(ők) azt a választ adták, hogy sajnos ebben a kérdésben nem tudnak információval szolgálni.
NA NE B+!!!!!!!!!  Akkor miben tudnak ezek segíteni???????? Levesznek lóvéval, és adnak pár interneten is fellelhető adatot.
 
Amit természetesen te is megtalálsz, csak keresned kell.
 
JAAAAAAAAA!!!!!!!!  ANGOLUL VAN!!!!!!!  TANULJ!!!!!!!!! 
Miklós, 2013-12-06 19:25:52
Nagyjából én is osztom NEKED véleményét.

 Jó tanács srácok:

-alap angol nélkül(fél év alatt elsajátítható         ha belehúzol,kb.napi 1-2 óra), el se indulj
-ha nem vagy kitartó,elszánt,nyitott, el se indulj
-ha nem vagy talpraesett,alkalmazkodó, el se indulj
-ha azt várod,hogy majd biztosan segít valaki,el se indulj
-"okosba" majd megoldom valahogy mentalitással,el se indulj

Lehet,hogy szerencsés típus vagy,DE,sokkal jobban kifizetődik hosszútávon önállónak lenni.

miert ne?, 2013-12-06 19:19:30
Gondolom, mindezt elmondjak azon a konzultacion amit peldaul ez a ceg ajanl. Ha nem es illegalis bevandorlasra biztatjak oket, na az a csalas. De nem lehet csak ugy ramondani valakire hogy csalo egy hirdetes alapjan.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada