Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések
kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Kanadai vízum

» Új hozzászólás írása

tyukanyo76, 2013-10-10 13:14:47

Kedves kint élők!

A kijutás lehetőségeiről szeretnék kérdezni.Van nekem egy barátnőm, aki kint él Kanadában. 5 éve ment férjhez egy kanadaiállampolgárhoz. Na már most a barátnőm, hív minket kifelé hozzájuk. Azt mondja,hogy ők ketten igazolják, hogy náluk fogunk lakni és ők gondoskodnak rólunk.Menjünk ki turistaként. Ha kijutottunk Kanadába akkor ott, ügyvéd általelkezdhetjük intézni a munkavállalói vízumot és a letelepedési kérelmet is. Õazt mondja, hogy ha már kint vagyunk, és megkapjuk a munkavállalói vízumot,akkor már nem fognak minket kiküldeni az országból, miután letelt a 6 hónapturistaként. Azért nem küldenek el (mondja ő), mert amíg nem döntenek aletelepedésről addig nem küldenek el az országból. És ha már dolgozni is tudunkakkor meg miért küldenének el. Hát nem tudom, nekem az olvasottak alapján nemtűnik ilyen egyszerűnek. Ezért kérném a hozzászólásokat. Még annyit, hogyférjem tudna csak dolgozni egyelőre, mert van egy 16 hónapos gyerekünk, ésnekem még meg kell tanulnom angolul is. Férjem tud angolul, szakmája van, denem dolgozott benne egy percet sem. Amit olvastam pontrendszert, a szerintkapna 50-60 pontot.

Köszönettel : Lia

Wrange6, 2013-10-02 00:27:56
Kedves Viki, elmeletileg nem, gyakorlatilag viszont barmikor visszafordithatnak. Az hogy megfelelsz a kovetelmenyeknek, meg nem kotelezi a hataroroket hogy beengedjenek. Kanada mindig fenntartja a jogot az elutasitasra.
Viki, 2013-10-01 20:31:56
Sziasztok! Turistaként szeretnék kimenni a páromhoz fél évre, van elég pénz a számlámon, tudnék is hol lakni.Kérdésem az lenne, hogy visszafordithatnak-e a határon?
Fatyol, 2013-07-29 20:38:26
Az, hogy honnan érkezik csak helyrajzi kérdés, érdektelen a vizum megitélése szempontjából. Igen, elutasíthatják a vízumkérelmet. A menete: a local nagykövetségen beadja a kanadai túrista vízum igényléséhez szükséges okmányokat. A hivatalos oldalon minden információ megtalálható:
http://www.cic.gc.ca/english/visit/tourist.asp 
Curtis, 2013-07-19 08:29:58
Sziasztok :) Kerdesem az lenne,ha bnom aki roman allampolgar es Nemetorszagbol szeretne Visitor-kent kijonni hozzam par honapra akkor mi ennek a menete???Eleg-e egy sima meghivo?Es a turista vizum kerelmet el -e utasithatjak stb....Kerem segitseget egy hozza erto embernek.elore is koszonom :)
zsupszo, 2013-07-16 22:14:07
Sziasztok.. Van-e valakinek tapasztalata a Super Visa-val kapcsolatban? Tudom, a cic.ca oldalon mindent megtalálok, de van pár dolog, amire nem derült fény. Ha valaki beadja a kérelmet, kb mennyi az átfutási idő, mire megkapja, ill. választ kap rá? Hónapok, esetleg egy évbe is belekerül? A másik amit nem tudtam kihámozni: ehhez az egészhez kel egy alapos orvosi vizsgálat is, amit csak Pesten csinálnak. Ezt a vizsgálatot még azelőtt kell megcsinálni, mielőtt a papirokat beadjuk? Vagy indulás előtt kell megcsináltatni? Mert ha a papirozás előtt, és az vizumot csak hónapok mulva kapja meg az ember, elvesztheti az orvosi vizsgálat az érvényességét. Ha jól tudom, csak pár hónapig érvényes. 
Jó lenne ha valaki tapasztalatból mesélne kicsit erről az egészről.
Előre is köszi..Éva
Fatyol, 2013-07-08 20:25:30
afra: látogatáshoz nem kell vízum. Alapból 6 hónapot maradhatsz, de a belépéskor a határon a vámos korlátozhatja. Kanadába való belépés nem jog, hanem lehetőség. Tehát a látogatáshoz nem szükséges a vizum, de a határnál a belépésedet felülbírálhatja a határőr.
afra, 2013-07-06 22:42:01
Sziasztok!
Sajnos nem derult ki szamomra, hogy ha csak latogatoba megyek, egy honapra, akkor is kell vizumot igenyelni, vagy majd elbiraljak belepeskor, hogy mennyit maradhatok. Koszi a valaszokat elore is. 
Fatyol, 2013-06-24 20:14:25
Ha van akihez jön, és stabilnak látszódik a hazautazás ténye, akkor nem szoktak nagyon szarakodni (bocs a franciámért), de ez függ reptértől is, meg a vámos kedvétől. Nincs biztos tipp, bármit megtehetnek. Jó, ha tud felmutatni pénzt, és van némi célja a látogatásnak, azon kívül, hogy túrista, azaz látni akar ezt-azt konkrétan, ehhez, és ehhez jön, azaz valószinű, hogy nem fog maradni különböző trükkökkel. Ontarioban valósziű, hogy szúrósabb tekintetek várják a reptéren, ez van, mindenki ismeri az okokat.
Gurd, 2013-06-24 19:43:40
Hello, koszonjuk a valaszt. A meghivo level segithet, hogy tobb mint 2 het turista vizumot kapjon? 
Meg nem tudom az mennyit segit, ha 3 honapos repulojegye van
 Koszi elore is.  
Fatyol, 2013-06-16 19:21:19
Tinccu: lehet, de azt csak ltd, inc, corporation, etc esetében, és akkor csak shareholders vagy, nem alkalmazott. 
Fatyol, 2013-06-16 19:18:43
GURD: a hat hónap a megkapható leghosszabb, a határnál a tiszt immigration tiszt is egyben, annyit kap a beutazó, amennyire az megengedi. lehet, hogy csak két hét, lehet, hogy hat hónap.
Fatyol, 2013-06-16 19:17:20
George: a working holliday visum az egyesült Királyság lakóinak van. Nem a lengyeleknek, és minden unios országnak, csak nekik. Miért? mert Kanada a királyság tagállama. 
Gurd, 2013-06-14 21:48:16
Nem tudom, hogy erdemes-e megjegyeznem, hogy magas, nagyon feherboru es voros gyerek. 
Gurd, 2013-06-14 21:45:48
Sziasztok, 
 
Nekunk az egyik csaladtagunk jonne ki latogatoba Canada es utazna 6 honapot. Van olyan, hogy valakit visszaforditanak a repuloteren? De Magyaroknak nem kell turista vagy latogato vizum, nem ertem ez hogy fordulhatna elo. Hiaba nezem a cic.gc.ca website-ot, nem sok infot talalok errol.  
Ez a rokon egy 28 eves fiatal ember, lehetseges olyan, hogy ne engedjek be Canadaba? Erdemes meghivo levelet kuldeni, vagy az az ellenkezojet eri el? 
 
Valaszert nagyon hala lennek, mert mindenkepp szeretnek biztosra menni, ha egy 2000 dollaros jeggyel meghivok valakit.
 
Koszi.
 Ani 
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada