Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok ApróhirdetésekTESZT

kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Kanadai vízum

» Új hozzászólás írása

zsupszo, 2013-07-16 22:14:07
Sziasztok.. Van-e valakinek tapasztalata a Super Visa-val kapcsolatban? Tudom, a cic.ca oldalon mindent megtalálok, de van pár dolog, amire nem derült fény. Ha valaki beadja a kérelmet, kb mennyi az átfutási idő, mire megkapja, ill. választ kap rá? Hónapok, esetleg egy évbe is belekerül? A másik amit nem tudtam kihámozni: ehhez az egészhez kel egy alapos orvosi vizsgálat is, amit csak Pesten csinálnak. Ezt a vizsgálatot még azelőtt kell megcsinálni, mielőtt a papirokat beadjuk? Vagy indulás előtt kell megcsináltatni? Mert ha a papirozás előtt, és az vizumot csak hónapok mulva kapja meg az ember, elvesztheti az orvosi vizsgálat az érvényességét. Ha jól tudom, csak pár hónapig érvényes. 
Jó lenne ha valaki tapasztalatból mesélne kicsit erről az egészről.
Előre is köszi..Éva
Fatyol, 2013-07-08 20:25:30
afra: látogatáshoz nem kell vízum. Alapból 6 hónapot maradhatsz, de a belépéskor a határon a vámos korlátozhatja. Kanadába való belépés nem jog, hanem lehetőség. Tehát a látogatáshoz nem szükséges a vizum, de a határnál a belépésedet felülbírálhatja a határőr.
afra, 2013-07-06 22:42:01
Sziasztok!
Sajnos nem derult ki szamomra, hogy ha csak latogatoba megyek, egy honapra, akkor is kell vizumot igenyelni, vagy majd elbiraljak belepeskor, hogy mennyit maradhatok. Koszi a valaszokat elore is. 
Fatyol, 2013-06-24 20:14:25
Ha van akihez jön, és stabilnak látszódik a hazautazás ténye, akkor nem szoktak nagyon szarakodni (bocs a franciámért), de ez függ reptértől is, meg a vámos kedvétől. Nincs biztos tipp, bármit megtehetnek. Jó, ha tud felmutatni pénzt, és van némi célja a látogatásnak, azon kívül, hogy túrista, azaz látni akar ezt-azt konkrétan, ehhez, és ehhez jön, azaz valószinű, hogy nem fog maradni különböző trükkökkel. Ontarioban valósziű, hogy szúrósabb tekintetek várják a reptéren, ez van, mindenki ismeri az okokat.
Gurd, 2013-06-24 19:43:40
Hello, koszonjuk a valaszt. A meghivo level segithet, hogy tobb mint 2 het turista vizumot kapjon? 
Meg nem tudom az mennyit segit, ha 3 honapos repulojegye van
 Koszi elore is.  
Fatyol, 2013-06-16 19:21:19
Tinccu: lehet, de azt csak ltd, inc, corporation, etc esetében, és akkor csak shareholders vagy, nem alkalmazott. 
Fatyol, 2013-06-16 19:18:43
GURD: a hat hónap a megkapható leghosszabb, a határnál a tiszt immigration tiszt is egyben, annyit kap a beutazó, amennyire az megengedi. lehet, hogy csak két hét, lehet, hogy hat hónap.
Fatyol, 2013-06-16 19:17:20
George: a working holliday visum az egyesült Királyság lakóinak van. Nem a lengyeleknek, és minden unios országnak, csak nekik. Miért? mert Kanada a királyság tagállama. 
Gurd, 2013-06-14 21:48:16
Nem tudom, hogy erdemes-e megjegyeznem, hogy magas, nagyon feherboru es voros gyerek. 
Gurd, 2013-06-14 21:45:48
Sziasztok, 
 
Nekunk az egyik csaladtagunk jonne ki latogatoba Canada es utazna 6 honapot. Van olyan, hogy valakit visszaforditanak a repuloteren? De Magyaroknak nem kell turista vagy latogato vizum, nem ertem ez hogy fordulhatna elo. Hiaba nezem a cic.gc.ca website-ot, nem sok infot talalok errol.  
Ez a rokon egy 28 eves fiatal ember, lehetseges olyan, hogy ne engedjek be Canadaba? Erdemes meghivo levelet kuldeni, vagy az az ellenkezojet eri el? 
 
Valaszert nagyon hala lennek, mert mindenkepp szeretnek biztosra menni, ha egy 2000 dollaros jeggyel meghivok valakit.
 
Koszi.
 Ani 
valaszolo, 2013-05-07 21:01:00
Trix, 2013-05-06 21:35:46
 A 6 honap az elso belepestol ketyeg, a lejarat elott kellett volna folyamodni hosszabbitasert. Az amerikai estanal is hiaba utazol ki az orszagbol kanadaba vagy mexikoba, a visszalepeskor nem indul ujra a 90 nap. Hivd fel a bevandorlasi hivatalt. 
Trix, 2013-05-06 21:35:46
Hi everybody! 2012 szeptembereben erkeztem Kanadaba es decemberben elutaztam 1 honapra a keresztszuleimmel Mexicoba.Marcius 3.an jart volna le a 6 honap es a keresztapam azt mondta hogy ujra kaptam a 6 honapot mikor visszaertunk Kanadaba so megvaltoztattuk a repulojegyet igy majus 14.en megyek haza. Mindenhol probaltam utana keresni hogy biztosan megkaptam e ujra a 6 honapot de ezzel kapcsolatban nem talaltam semmit ezert szeretnem itt kerni a velemenyeteket hogy biztos legyek ebben. ( amikor visszaerkeztunk Kanadaba kaptam pecsetet de nem irtak bele datumot hogy mikor kell elhagynom Kanadat) Elore is koszonom!
sunteee, 2013-03-12 19:40:51
Sziasztok! 
Attila vagyok, autószerelő diaselmozdonyszerelő, gépészmérnök, és szeretnék megszabadúlni ettől a remek országtól, és Kanadára gondoltam  mint új otthon ahol szívesen laknék. Szívesen veszek minden egyes tanácsot azoktól akik képben vannak a kinti munkavállalással, fizetésekkel, papírokkal, lakásárakkal.. előre is köszönöm segítségeteket! Sziasztok! Attila 
George, 2013-01-23 00:04:33
Gratulálok,Mo fele ott van.  Sajnos nagyon kevesen vagyunk itt magyarok, nem vesznek minket szamitasba mert olyan pici kissebseg vagyunk itt.  A lakossag kb 0,01 % kepviseljuk (50 e fo in all UK)

Konyvelonek akarok kimenni Kanadaba, mivel arrol van papirom es gyakorlatom. Sajnos nem nagyon van kapcsolatom kinnt. Lenne par kerdesem:
 Az igaz, hogy a magyarok nem kaphatnak 1 eves working holiday vizumot?

Vagy Holi-amihez nem kell vizum-vagy Working.Egyszerre nem nyaralhatsz és dolgozhatsz
http://www.canadainternational.gc.ca/united_kingdom-royaume_uni/experience_canada_experience/index.aspx?view=d#
Akkor ezek szerint nem hiaba nem tudsz rola. MAgyarorszag az egyetlen orszag europaba akinek nincs aggrementje Canadaval a working holiday vizumra. A lengyelek, litvanok, lettek mindenki kaphat 1 evre meghivo nelkul kiveve mi magyarok. Csinaljatok ebbol orszagos botranyt, szoljatok Orbannak, ez felhaborito. 

(meg nem lehetek angol allampolgar) Az igaz, hogy 30 eves kor folott mar nem adnak egyaltalan senkinek vizumot?

Egyelőre nem is kell vizum magyar utlevéllel,ha turista vagy.Ez nem azt jelenti,hogy be is engednek,ez majd a repülő téren,vagy a kikötőben derül ki.
Munkára,kell.30 év felett is adnak
. Ismersz olyat szemelyesen?

(en 29 vagyok meg majusig) Ha van egy nagyon pici police recordom itt kinnt, akkor el fogjak utasitani a vizumkerelmemet

Icike-picike recordal is felejtős!Ne valld be,ha tiszta a "bűntettesek"papirod..itthon.
Ha többet voltál 6 hónapnál Uk-ban,akkor onnan is kell kivonat. OK, tx
Pamela, 2013-01-07 16:39:32
Sziasztok!
Tavaly nyáron próbáltam meglátogatni a testvéreméket ,de sajnos visszafordítottak a reptérről azzal az indokkal ,hogy beutazási engedélyt kell kérvényezzek Bécsből.
Nem tudja valaki mennyi az időtartalma a Bécsben benyújtott Kanadai követségre a beutazási engedély elbírálásának?
Most járok az 5-dik hónapnál ,de még sajnos mindig nem kaptam választ! Köszönöm!!!
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada