Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

kambrus55, 2012-04-22 19:24:30
Szia a nevem Ambrus. Nagyon rossz a helyzetem itt Magyarországon már nem is ragozom. Kérlek ha tudsz friss információval szolgálni, hogyan zajlik le egy emigrációs kiutazás illetve, ha azt mondom a reptéren Refugee mi történik?Villamos mérnök vagyok a házamat elvette a Bank most albérletben lakom a párommal és nem tudom elmondani  //mert szégyenlem// hogy hogy élek.itt az email címem: kambrus55@gmail.com ha megtisztelnél egy korrekt válasszal. Arra vagyok kíváncsi mi történik ha megérkezem mondjuk 100dollárral.
Edoka, 2012-02-28 23:09:26, 2012-03-29 20:28:43
Nocsak, a szarpucolas miota fizet ilyen jol brooklynban?
GABRIELLA 2., 2012-03-29 12:39:31
Kedves Gabriella, olvastam a hozzászólásait,és Önnel teljes mértékben egyetértek.
Én és a családom( és még nagyon-nagyon sokan),  most jutott el arra a szintre, hogy ezt az országot el szeretné hagyni. Ebben az országban ellehetetlenítik az embert teljesen. A férjem három diplomás jogot végzett ember, én a három gyermekünket neveltem évekig itthon, és azzal szembesülünk, hogy mégsem tudunk egyről a kettőre jutni. A megemelkedett devizahitelek felemésztik a bevételünket , semmi kilátás arra, hogy bármi is jobb irányba haladna.
A párom és a barátaink is Kanadában gondolkoznak, senki nincs megijedve a munkától, különösen,ha látja az ember, hogy van értelme dolgozni. Mindenki tisztában van azzal,hogy ott sem " kolbászból van a kerítés" , mint ahogyan sehol sem. Én,aki soha nem mertem belevágni nagy volumenű dolgokba, most már eljutottam odáig, hogy nem érdemes itt maradni. Se tisztességes megélhetés, sem ( a megváltozott felsőoktatási törvények miatt ) a gyerekeinknek továbbtanulási lehetősége nincs,és nagyon nagy baj.
Kérlek Gabriella, ( miután mi is nagyon körbejárjuk a témát ) írj légy szíves arról, hogy hogyan érdemes elindulni, valóban ilyen hatalmas összeget kell felmutatni fejenként, mint ahogyan itt írják a fórumon? Egy kisebb városba ( de nem északra ) szeretnénk menni, ahol azért munkalehetőség is van. Nektek Brooklyn bejött?
Ha megtisztelsz a válaszoddal, előre is köszönöm: Gabriella 2.:)
Edoka, 2012-02-28 23:09:26
Kedves Gabriella vegig olvastam a Naked kuldott valaszokat azt irta valaki hogy 40 evesen nyelvtudas nelkul semmi eselyed kulfoldon akkor most cafolok masfel eve jottem ki a parommal az USAba Brooklynba 54 eves vagyok van munkam es a paromnak is annyit tudok angolul amennyit a suliba tanitottak szinte semmit es meg is mukodik az eletunk az otthonihoz kepest tobbszorosen jobban keresunk es a gyerekeinket is tudjuk segiteni.Most iratkoztam be egy ingyenes nyelvtanulasra egy iskolaba igaz hogy spanyol akcentussal tanitanak de van lehetoseg a nyelvet tanulni.En azt tanacsolom Neked hogy merni kell belevagni a gyerekeim is jonnek a nyaron mert otthon egyre nehezebb ,kivanom Neked hogy legyen szerencsed de ha akarsz akkor mindent ellehet erni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dr.PdK, 2012-02-20 20:34:37
ASD -->> Udvozlom!
ASD, 2012-02-20 19:55:37
Dr.Pdk

Oszinten gratulalok, igaz eltart egy ideig megszokni a stilusat, de szerintem rengeteget segitett abban, hogy az emberek felhagyjanak a felesleges, meg nem
alapozott almodozassal...

Dr.PdK, 2012-02-20 19:36:45
Ambrozia,
Lehet, hogy megvilagosodtam?
Szerintem a kanadai rokonai meg csak nem is sejtik, hogy szponzoralni "akarjak" Ont...
Mit gondol errol...?
ASD, 2012-02-20 19:32:12
Ambrose, rossz hirem van:

Note:
you can sponsor one relative regardless of age or relationship only if you do not have a living spouse or common-law partner, conjugal partner, a son or daughter, parent, grandparent, sibling, uncle, aunt, nephew or niece who could be sponsored as a member of the family class, and you do not have any relative who is a Canadian citizen or a permanent resident or registered as an Indian under the Indian Act.
Dr.PdK, 2012-02-20 17:46:39
Ambrozia,
TENYLEG azt gondolja, hogy az interneten nehez megtalalni a tobbi bejegyzeset...? mashol, mas emberek ker az altalam kuldott oldal "ertelmezesere" es meg sem emliti, hogy ezt magtalalni is lusti volt, es NEM a rokonait keri erre  .... igen... ez On!
Mondja, milyen erzes az embereket "hasznalni" ?
Dr.PdK, 2012-02-20 17:36:28
Ambrozia,
Ha nem ert angolul, az nem olyan nagy baj....DE... indokolatlanul kozugyet csinal a maganugyebol, es ez mar baj.
Van e-mail, van telefon, es a rokonok fel tudjak hivni a helyi Service Canada irodat, mert a helyi telefon Kanadaban dijmentes es kerdezni IS INGYEN van. a hivatalokban intezze ezt az ugyet es NE a NYILVANOSSAG ELOTT!
ambrose, 2012-02-20 17:25:25
Tisztelt Dr.PdK,! Válaszát köszönöm! Megnéztem már korábban ezt a honlapot, de pontosan nem tudom értelmezni, hogy most akkor lehetek támogatott vagy nem? Ezért is írtam, hogy neki van egy élő lánya. 
Dr.PdK, 2012-02-20 14:12:38
Ambozia,
Tele "trombitalja" az internetet evvel a kerdessel  a' helyett, hogy EGYET(1) kattintana az egerrel. ....megszamoltam... TENYLEG EGY(1) kattintas...
Magyarorszagon minden informacio a haveroknak es a Forumokon van, Kanadaban ITT:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives.asp
A lap aljan van kulon, hogy KIT lehet szponzoralni, es KI szponzoralhat?
ambrose, 2012-02-20 11:40:43
Kedves fórumozók! Meg szeretném kérdezni, ha családi szponzorálás útján szeretnék bevándorolni, akkor a kanadai állampolgár (1980 óta) keresztanyám (édesanyám unokatestvére) -akivel rendszeresen kapcsolatot tartok, e-mail, telefon, stb, 3 szor voltam nála- jövedelme megfelelő, nekem van olyan szakmám ami Kanadában hiányszakma, lehet-e a szponzorom? Van neki egy, 33 éves lánya aki Kanadában él!
vadocz, 2012-02-20 10:15:06
Szeretnék a ..... hozzászóló beírására reagálni.

Szóval az hogy nincs megtakarításunk, az nem azt jelenti, hogy ha az itthoni életünket felszámoljuk akkor nem marad semmink. Tehát mint már leírtam, de úgy látszik az ön figyelmét ez elkerülte, van saját tulajdonu lakásunk, autónk, teherautónk.... Ha eladjuk, márpedig ha nem maradunk itthon, akkor eladjuk mindenünk, szép összeg gyűlik össze... ez biztosítaná azt a pénzt amit fedezetnek kér Kanada... Én beszélek angolul, azt hogy megkopott az csak annyit jelent, hogy a szavakat jó részét elfelejtettem mert nem használom, egyébként hetente beszélek telefonon angol anyanyelvűekkel, és még nem volt panasz rá, hogy nem értettek meg. Írásban is jól kommunikálok... mint írtam 2-3 hónap intenzív gyakorlással újból menni fog rendesen... De maga ezt úgy vette, hogy a családból senki nem beszél angolul... Miért Maga mennyire tudott amikor kiment? Anyanyelvi szinten??? Kétlem!

De minek magyarázkodjak? Itt nagyon kevés segítséget kap az ember, azt hogy hol lehet utána nézni, persze azt már megtaláltam... Ezt bárki, aki tud olvasni megtalálja. Egy kissé nehézkes értelmezni, mert elég hivatalos nyelven van írva és mint tudjuk, ha magyarul írnak hivatalos nyelven, azt sem minden magyar érti meg...
Na én olyan segítséget vártam volna, aki már ezt végig csinálta, mire vigyázzon, mire figyeljen stb....
De mit várok Maguktól?! Maguk is csak Magyarok! Ugyanúgy féltve örzik a maguk is elért szintjét, mint az itthoniak, no szivéjesség, no jó lelküség. Rugjunk bele a másikba, nehogy elérje amit már mi elértünk, nehogy idekerüljön ahol mi vagyunk, mert akkor attól mi kevesebbek leszünk....

Mindig is tudtam, hogy sehol sincs kolbászból a kerítés, mindenhol dolgozni kell, mindehol viselkedni kell. De azt is tudom, hogy ha valaki becsülettel dolgozik, kitesz magáért, akkor azt legalább külhonban dijjazzák, itthon meg nem!!!

Szóval, ha valaki nem csak pikirt megjegyzésekkel akar megszórni, hanem komoly szándékkal szeretne segíteni, az kérem írjon. Olyan címet adok meg, amit szoktam olvasni, viszont semmilyen formában nem kötödik hozzám, ezt azért írom le, mert így nem tud visszaélni vele senki.  kisvaczak@gmail.com

Minden jót azoknak, akik segíteni akarnak és nem csak kötözködni, és másokat kritizálnak.

Gabriella 
ASD, 2012-02-18 04:20:08
Kedves Gabriella. (megegyszer mastol)

Igen sokan otthagytuk Magyarorszagot, nem azert mert nem szeretjuk, en a mai napig szeretem az otthoni nepszokasokat, nepmuveszetet, irodalmat stb.

Ide kivandorolni 40 evesen meglehetosen nehez, ha nincs kozvetlen rokona aki felelosseget valalna magukert.
Ami marad az a szakmai bevandorlas. A kulonbozo forumokon rengeteg informacio lett leirva, mit es hogyan kell tenni.
Ahogy az elhangzott nem is olyan regen, kilehet jonni es keresni egy munkaadot aki vallalja a foglalkoztatasat, vagy ha beleeseik a hianyszakmak kategoriajaba akkor az adott hivatalos oldalon reszletesen levan irva, mit es hogyan kell intezni.

Attol tobbet mi sem tudunk segiteni. Az egesz vilag meg sem johet ide. Itt sem mindenkinek jo, ugyan ugy meg van az embereknek az gondjuk, bajuk mint oda haza, csak az elszegenyedes meg nem annyira nyilvan valo.

Igazan kar az ittenieket szapulni, a legtobben nem is tudnak errol a forumrol.
Lehet hogy hulyen hangzik, de probalja meg tanulmanyozni Etiopiat es lehet hogy ra jon hogy egeszen jo hely, talan arra fele kellene nezelodni. Mar hallom hogy "marha"
pedig nem is annyira hulyeseg amit mondok, az otthoni penzukbol, meglehetosen 
jol meglehet elni ott.

http://www.ethiopiafirst.info/news/
http://danielberhane.wordpress.com/

Minden esetre sajnos a kapu nem mindenkinek nyitott itt sem.
Azt tudom mondani, hogy minnel eszakabra mennek, annal nagyobb az eselyuk 
jol fizeto allashoz jutni, foleg banyaszatban, csak az a kerdes hogy fogjak-e szeretni az eszaki eletet ?


 
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada