Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

......., 2012-02-17 21:00:21
kedves gabriella.
 
nem allt szandekomban ont megserteni, arra celoztam a teljesen irrelais dologgla, hogy gondolja at megegyszer mit szeretne es mit irt le.
 
nezzuk csak miert:
 
 volt megtakarításunk => tehat most nincs
Én beszélek angolul, bár mivel alig használom egy kicsit megkopott már, A lányom is tanul angolul,  = > tehat senki sem beszel angolul a csaladban 
 
már csak a remény maradt, hogy sikerül kijutni külföldre, = > mibol jutna ki kulfoldre?
 
nezze, penz es nyelvtudas nelkul sehova nem lehet eljutni es uj eletet kezdeni, nem csak kanadaba nem, hanem az unios orszagokba sem.
 
hogy hol kezdjek? hat eppen itt. angol es penz, amig ez a ketto nincs meg, meg a gondolat is irrealis, hogy uj eletet kezdeni kanadaban
 
remelem nem serettem meg ismet, segito szandekkal irtam. 
 
 
  
vadocz, 2012-02-17 16:08:09
Kedves ....., mert a nevét maga sem adja a véleményéhez, hozzászólásához!

Lehet rosszul fogalmaztam amikor rosszindulatról beszéltem, inkább cinikusnak kellett volnam mondanom. Kinek szólt? Hát honnan tudjam, amikor meg sem nevezik magukat a nagyon okos hozzászólók!!!

Fogalmam nincs, hogy mik kellenek a kivándorláshoz, ehhez kértem segítséget!!!!
Végig olvastam a hozzászólásokat, és nem sok konkrét választ találtam!!!

Persze van a hivatalos oldal, ott le van írva "minden". Az aki ért hozzá az ott megtalálhat minden választ, de az egyszeri ember, aki tájékozódni szeretne, hogy mikor mit kell tennie, arra nem találtam választ eddig...

Beszél össze-vissza??? Lehet itt piszkálni az embert, ahelyett, hogy simán leírta volna, hogy kell egy közép foku nyelvvizsga mind a három főnek aki menni szeretne, meg fejenkét 3 millió forint, és olyan szakma, amivel kevesen rendelkeznek, na de mik azok??? Hangzatos angol elnevezések mit takarnak?

Az a röhej, hogy az a magyar aki már kint van nem szívesen segít egy másik magyarnak.... Miért??? Ki tudja!? Irigységből? Utálatból? Vagy tudom is én miért!?

Jártam már az USA-ban... mert ott él a nagybátyám. (Akkor még nem kellettek azok a feltételek amiket mostanában kérnek). De még sem vágyom oda, inkább Kanada lenne a cél. De nem akarnék magyarok közé menni, mert ahelyett, hogy segítenék egymást, inkább belerúgnak a honfitársba! Mi van itt a fórumon!? Valaki segítséget kér, ad egy-két adalék információt, erre mit kap!?? Leszólást! Hogy mit képzelt amikor kitalálta a kis fejében hogy külföldre akar menni, egy élhetőbb országba...

Maguk akik kint élnek, biztos volt komoly okuk, hogy ne maradjanak itt Magyarországon, mikor hagyták el az országot? Mi akik még itthon vagyunk, a rendszerváltás óta igyekszünk talpon maradni és boldogulni valahogy... Itt vagyok 40 évesen, és eljutottam oda, hogy már nem akarok Magyarországon élni! Olyan nagy baj ez????

Hihetetlen!

Angliában élnek ismerősök, de egyik sem szeretne segíteni, mert már megégették magukat... sok-sok rossz tapasztalatuk van... Miért? Mert az emberek mindenhol csak hasznot akarnak húzni a másikból... Úgy látszik mi magyarok ennyire negatív emberek vagyunk??? Hogy várhatunk jót másoktól, mikor mi magunk sem tudunk jót tenni másokkal!

Igen, az elkeseredettség sok mindenre képes, azt gondolom, hogy a megkopott angol tudásom és a gyermekem iskolai angol tudása is elég lehet arra, hogy a papírjainkat beadjuk, és amig bármilyen választ is kaphassunk addigra igenis fel lehet fejleszteni a tudást. Nekem elég pár hónap és azt gondolom hogy egy gyereknek is...

Mennyire lenézően írnak itt az embernek, honnan tudja maga, hogy nincs fejenként 3 millió forintunk? Mit képezl magáról kik vagyunk mi?????

Kérem, legyen szíves az válaszoljon csak, aki segítő szándékkal bír, és szeretne segíteni, az aki csak cinikus megjegyzéseket tud segély kiáltásomhoz fűzni, az legyen kedves maradjon csendben! Köszönöm!

Én legalább vállalom a nevem:

Gabriella
......, 2012-02-17 11:51:53
ossze-vissza beszel kedves vadocz/gabriella. a megkopott angol az nem beszel angolul es a gyerekem tanulja sem angol tudas. a kettot osszeadva sem er semmit. nyelvvizsga papir is kell, ha hianyszakma alapu a bevandorlas. egy kivandorlashoz tobb millio forint tartalek kell, ezzel is szamoljon. ha nincs munkaado, a nyelvvizsga mellett kell egy fore 12000 dollar felmutathato toke, tobb embernel ez meg jocskan felfele modosul.
 
a rosszindulat megjegyzest nem tudom kinek szanta, de senkiben nem volt rosszindulat, amit leirt az magaban totalis kudarc. kell angoltudas, eros, nem megkopott es jopar millio forint. 
vadocz, 2012-02-17 10:44:46
...lentebb volt egy hozzászólás, arra reagáltam, a rosszindulattal kapcsolatban. Azt hittem, hogy ha valaki segítségért fordul egy fórumon a hozzáértőkhöz vagy több információval rendelkezőkhöz, akkor nem azt várja, hogy valaki bírálja, vagy véleményezze a hozzászólását.
asd, 2012-02-16 06:06:08

" Ja és mint írtam, beszélek angolul, meg a lányom is... a féremnek meg van ideje tanulni... Nem is értem a rossz indulatot... "

Ez eleg zavaros, kire vagy mire vonatkozolag , meg milyen rosszindulatrol van itt szo?
, 2012-02-15 11:27:31
Ja és mint írtam, beszélek angolul, meg a lányom is... a féremnek meg van ideje tanulni... Nem is értem a rossz indulatot...
vadocz, 2012-02-15 11:22:14
Köszönöm a kedves hozzászólást, ami a pénzre és az utazásra vonatkozik.... De mint írtam van munkám, és még nem vagyunk eladósodva, van egy tehermentes panel lakásunk, autónk, teherautónk. Egyiken sincs kölcsön. Szóval ha menni kell, és lehet is akkor van mit pénzzé tennünk... Tehát én megelőzni akarom a teljes csődöt....
...., 2012-02-15 04:53:54
Gabriella, 2012-02-14 10:43:04

Szomoru dolog ilyesmit olvasni, olvassa el reszletesen az iddig leirt dolgokat a kulonbozo forumok altt, sok hasznos informaciot fog talalni.
....., 2012-02-14 16:17:14
Gabriella,
 
angol tudas es penz nelkul ausztriaba nem lehet eljutni, nem kanadaba kivandorolni... teljesen irrealis amit leirt.
macko, 2012-02-14 12:46:08
Bevándorlók

A bevándorlók kulcsszerepeket játszottak az ország fejlődésében a gyarmati korszak legelejétől számítva. Az Európából érkezők általában előnyt élveztek, mely gyakorlat csak 1967-től változott meg, ekkortól osztják három csoportba a bevándorolni szándékozókat: politikai menekültek, kanadai állampolgárok rokonai és független bevándorlók. A független bevándorlók kérelmét egy pontrendszer alapján bírálják el, szempontok közt szerepel a végzettség szintje, munkaerő piaci gyakorlat mértéke, egyik vagy mindkét hivatalos nyelv ismerete, stb. Akik elegendő pontot kapnak, letelepedési engedélyt szerezhetnek és három év elteltével megkaphatják az állampolgárságot. 
A sokféle országból bevándorló emberek változatos kultúrát hoznak magukkal, melyet a kanadai kormány 1971-ben multikulturális politikájával elismert. Így Kanadában minden etnikai csoport hozzáad Kanada kultúrájához, tehát nincs hivatalos kanadai kultúra, amelyhez mindenkinek alkalmazkodnia kellene. 1972-en államminiszteri státust hoztak létre a multikulturalizmus ápolására. 1977-ben hozták azt a törvényt, mely szerint minden faji, nemzeti vagy etnikai megkülönböztetés törvénytelen. Ezek a jogok belekerültek az 1982-es új alkotmányba is.
Gabriella, 2012-02-14 10:43:04
Üdvözlök Mindenkit!
Mivel Magyarország élhetetlen, megszületett az elhatározás. A Család úgy döntött, el kell hagyni az országot, különben eladósodunk, gyermekünknek nem tudunk célt kitűzni valamint az ország vezetői is azt mondják, hogy még csak most kezdődik, ezt az évet túl kell élni, javulás még a 2013-s évre sem várható. Mi lesz addig velünk. Ha itt maradunk akkor tönkre megy a házasságunk, az életünk. Évek óta nem voltunk sehol nyaralni, pihenni. Mert nem volt miből. Régebben jól ment, a férjemnek volt munkája, volt megtakarításunk. Karosszéra-lakatos a szakmája, de nyilászárók szerelésével foglalkozik a mai napig. A gazdasági helyzet miatt egyre kevesebb munka miatt feléltük a tartalékokat, a távlati terveinket, miszerint kis házat szeretnénk sajnos mára már semmivé lett. Hónapról-hónapra élünk. Informatikai üzletágban vagyok kereskedő, partner mgr. egy kis cégnél, a fizetésem nem sok, havi bruttó 135.000,- Ft ez talán arra lenne elég, hogy a rezsinket kifizezzük és ennyi... Enni-inni majd egyszer...

Segítséget szeretnék kérni, hogy kezdjünk hozzá. Egy ismerősünk volt nyelvtanulás céljából Kanadában, azt mondta nagyon jól érezte magát. Így mi is Kanada mellett döntöttünk. Szeretnénk letelepedni és ugyanúgy becsülettel dolgozni mint Magyarországon, azzal a különbséggel, hogy meg is tudunk belőle élni.

Én beszélek angolul, bár mivel alig használom egy kicsit megkopott már, A lányom is tanul angolul, jelenleg 8. osztályos most felvételizett középiskolába.

már csak a remény maradt, hogy sikerül kijutni külföldre, mert itthon megfolytanak minket.

Várom válaszukat.

Köszönöm

Gabriella

laki, 2012-02-09 22:34:07
Koszi mindenkinek a drukolast.Ha sikerul mindenki a vendegem egy palinkara!
 
Lonyi, 2012-02-02 14:26:07






laki, 2012-01-31 14:36:56


Sok sikert...
laki, 2012-01-31 14:36:56
Nemsokára megyek.
Dr.PdK, 2012-01-05 14:46:07
laki,
Nagyon szivesen, sok sikert!
BUEK

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada