Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések
kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

laki, 2011-12-21 15:26:30

Tisztelt kanadai Magyarok!Lehetőségem lenne kimenni Albertába kamionosként.Erről szzeretné bővebb információt kapni valakitől,aki már kamionozik kint./Pl:angol jogsi cseréje,teszt kérdések..stb.E-mail cimem:glakinger@freemail.hu
 

Manna, 2011-12-07 16:52:00
Kedves Dr.Pdk,

Úgy döntöttem, hogy előbb leteszem a nyelvvizsgákat, és csak azután fogom beadni a kérelmet. Már be is jelentkeztem a vizsgákra.
Az Ön válasza megkönnyítette a döntésemet, hiszen abból kiderült, hogy kétség kívül ez a legésszerűbb megoldás.

Még egyszer köszönöm!

Üdvözlettel,
Anna
Dr.PdK, 2011-12-05 22:32:16
Kedves M-Anna,
Az lett volna az igazi, ha megirta volna, hogy a valaszom:
- segitett Onnek a dontesben: Igen/Nem?
- vizsgazni fog a kervenye beadasa elott: Igen/nem?
...tudja, a Forum kozonsege ebbol okulhat igazabol, nem a valaszaimbol....
Minden jot kivanok: Dr. PdK
Manna, 2011-12-05 14:03:04
Kedves Dr.PdK,

Köszönöm szépen a válaszát!

Üdvözlettel,

Anna
Lony, 2011-12-03 06:41:47
Hello Rozsa,

El kell hagynod az orszagot.

http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-how.asp

This link might helps.

Rózsa, 2011-12-01 16:10:35

Tisztelt Fórumozók,
 
Lenne egy kérdésem, amire eddig még sehol sem találtam meg a választ, és levélben sem tud senki felvilágosítást adni, reménykedem hátha valaki tud nekem segíteni.
A háttértörténet: Szeretnék Kanadában letelepedni, hónapok óta olvasgatom a megfelelő helyeket (legfőképp a CIC oldalát, ami érdekesmód mostanság hetente változik). Végülis arra jutottam, hogy kimegyek 1 évet tanulni, mert bár nagyon jól beszélem az angolt, a tanulás sosem árt, és odakint okosodom is, hogy mi, hogy működik (ergó nem megyek ki vakon).
Én videó-vágással foglalkozom, egy igen jó nevű cégnél (világszerte), de odakint (USA-ban és gondolom így Kanadában is) ezek a cégek nem "alkalmazottakat" vesznek fel, hanem freelance embereket. Ehhez nekem SELF-EMPLOYED vízum kellene, ami nem is lenne gond, hiszen ahogy átolvastam, és egybevetettem saját helyzetemmel, igencsak van rá esélyem, hogy megkapjam, VISZONT ennek elbírálási ideje  3-4 ÉV.
Na most, én suliba 1 évre iratkoztam be, de úgy gondolom, hogy minél előbb beadnám a kérelmet a self-employed munkavállalói vízum megszerzéséért, és itt jönne a kérdésem:
Ha miután beadtam a kérelmet, lejár a tanulói vízumom, el kell hagynom Kanadát, vagy meg tudom várni odakint a döntést, valamiféle temporary residence vízummal?  

Dr.PdK, 2011-11-25 03:10:36
Kedves SzM,
Mi a fo mottom?
Az igazat, a tiszta igazat es csak is az igazat!
Nos, ebbol kiindulva, meg kell allapitanom, hogy On egy halvany rozsaszin mesevilagban el, legalabb is a leveleben ezt mutatja. Ugy gondolom, hogy a valosag az On eseteben es eleteben (is) ennel sokkal "arnyaltabb", mert gyakorlatias hozaaallas nelkul eredmenyt ma, 2011-ben az elet egyetlen teruleten sem lehet elerni.
Szoval, a valasztekos szokincs es a felem iranyulo "feddo" szandek osszevetve a puszta valosaggal, kisse "csaloka" erdemenyt ad.
Altalaban az emberek kepesek megkulonboztetni a torvenyest a torvenytelentol. Igaz ez ennek a Forum-nak a "kozonsegere" is. A tobbseget azonban az "ugyeskedok" teszik ki (es nem a tajekozatlanok), akik "kiskapukat" keresve jonnek ide vagy mas kozossegi odalakra. NEM, NINCS IGAZA, semmi bajom ezekkel a Forum-tarsakkal, Ok "csak" azt teszik amit jobb sorsra erdemes szulohazankban tenniuk kellett az elmult tobb tiz evben, ahhoz, hogy eredmenyt tudjanak elerni. Roviden, hiaba van tarva-nyitva a "kapu" Kanadaban,
valtozatlanul az "ablakon" akarnak bemaszni. Az ok, ezek az emberek elkepzelni sem tudjak, hogy letezik korrupcio mentes, baratsagos, mukodo burokracia... pedig EZ kanada!
Nos, eddig szava sem lehet, hogy nem beszelek Onnel "szepen"...ugye...?
De "kanyarodjunk" ra az allitasom igazolasara. ne feledjuk el, ezt On a leveleben "elfelejtette" megtenni. mar mint, hogy akar kozvetett modon is, de igazolja, bizonyitsa az allitasa igazsag-tartalmat.
Menu: - kanadaban lehet....
- munkat vallalni,
- tanulni,
- bevandorolni,
- csaladot "egyesiteni"... a kiveteleket nem sorolom fel...
Bizonyitas:
Illo tisztelettel vagyok bator felhivni az On kedves, rozsaszin, mesevilagban elo figyelmet arra a TENY-re, hogy sem itt, ezen a Forumon, sem, sehol mashol a negy alap- lehetoseggel (kategoriaval) kapcsolatban SEHOL NEM TALAL(mutatoban talan egyet...), a magan-ugyuket a nyilvanossag elott intezo hazank fiait. Pedig Kanadaba evente tobb szazezer (nagyjabol 250,000fo/ev) ember erkezik a "menuben" roviden osszefogalalt kategoriakban.
Onnel ellentetben bennem megfogalmazodott az a kerdes, hogy akkor HOL VANNAK ezek az emberek? Honnan van nekik megbizhato, hiteles(torvenyes) informacio?
Igaza van, NEM a haveroktol, IGAZA VAN, NEM a Forumokrol! Ok valahol "mashol" vannak!
ITT: -->> http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Menu(kategoriak) a BAL oldalon!
Hiszem es allitom, hogy ezzel a levelemmel sem Onnek, sem masnak nem mondtam semmi ujat sem. A kerdes az, hogy ha ez ismert, akkor miert nem EZT teszik? Ugy ertem, hogy ON IS!!! Tessek beallni a csata-sorba es az egyetlen torvenyes internetes oldal fele "terelgetni" a kuncsaftokat, mert Kanada IGY mukodik, ha tetszik, ha nem.
Udvozlettel: Dr. PdK
PS: az igaz szo ritkan "simogato"...ugye...?
Dr.PdK, 2011-11-25 03:03:26
Kedves M-Anna,
Eddig elkepzelni sem tudtam azt, hogy egyszer lesz valaki, aki ilyen tiszta, vilagos levelet fog irni! Jol esett olvasni es ennek tobb oka is van.  ...es most lassunk a levelet:
"Hetek óta tanulmányozom a kanadai bevándorlással foglalkozó oldalakat (www.cic.gc.ca/francais; http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/index.html), az urlapokat le/kitöltöttem, csatolandó dokumentumokat összegyujtöttem, fordításuk folyamatban van. Montrealba szeretnék új életet kezdeni."  -->>> Idot, energiat nem kimelve megtalalta, tanulmanyozta azt a "helyet" ahol a legalis(torvenyes) informaciok talalhatok. GRATULALOK, ezt kellene tennie sok mas erdeklodonek is, ez az egyik oka, amiert valaszolok.
"Az angol és a francia nyelvet is elég magas szinten értem/beszélem,"  -->>> Huu, ez nagyon jo...!!!
"Viszont egyik nyelvrol sincsen értékelheto (TEF, IELTS) papírom."  --->>> Hat ez az.... a kanadai burokracia igen "fejlett", nagyon szeretik a kulonbozo bizonyitvanyokat. De ennek van egy jo oldala is. ...figyeljen, most jon a lenyeg.... Ha a kerelme beadasakor ELORE tudja igazolni, BIZONYITANI a nyelvtudasat, talan meg a szemelyes interview-t is kihagyjak onnel...!!!... szoval megeri vizsgazni !!!
"beadjam-e ennek ellenére a kérelmet vagy elobb tegyem le a nyelvizsgát(kat) és csak azután?"  -->>> Az On elete, az On dontese, ha engem kerdezne, az elozo bekezdes utolso mondatat valaszolnam.... VIZSGA !!!!
"Illetve ha én ugye Québec-be szeretnék menni kell-e mindenképpen az IELTS?"  --->>> Szenzacios kerdes, talan hallot mar arrol, hogy Quebec tartomanynak kulon bevandorlasi szabalyai vannak, ez kicsit "megengedobb" mint az angol nyelvteruleteke. Ennek ellenere azt gondolom, hogy.... NYELV-VIZGA !!!
"Kész vagyok letenni a vizsgákat, ..."  --->>> AKKOR TEGYE MEG!!!
"de legkorábban januárban és februárban lenne lehetoségem, és nem szeretném húzni az idot ha nem muszáj (+ elég drágák ezek a vizsgák - különösen a mai HUF/EUR árfolyamon :( )."   --->>> Teljesen folosleges hezitalni, a "bejutashoz" elony a vizsga, es evvel akkor nyert ugye lehet, ha utanna pedig mar senki sem keri. Ilyen az elet... :-)
Dany, 2011-11-22 19:31:08


Helló;


A mult nyáron voltam kint két hétig Kanadában (nagyon megtetszett és vágyom vissza) és szeretnék a közeljövőben letelepedni ott. Sokan mondanak sokat és sok helyen írnak sok mindent de véleményt szeretnék kérni egy olyantól aki már jártas az ilyen dolgokban. Azt szeretném kérdezni ha van hova mennem és élnek kint rokonaim ( nem közeliek), nem vagyok büntetett előéletű, nem vagyok menekült vagy kissebbségi, (és lehet hogy lesz egy olaj és gáz mérnöki diplomám), beszélek angolul, akkor mennyi az esélye hogy letelepedhetek Kanadában. És mennyi idő alatt megy végig ez az ügymenetel. Előre is köszönöm a válaszokat.


Még azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az hogy ha a rokonaim "meghívnak" (vagy ilyesmit hallottam) lakni Canadába hivatalos úton?                             Köszönettel,


                                                    Dany 

SzM, 2011-11-15 12:45:07
Kedves doktor!

Lehet, hogy Önnek furcsa, de az emberek jelentős része valóban nem tudja rendesen és összeszedetten megfogalmazni a problémáit, félinformációk és féligazságok alapján tájékozódik, mert nem tudja, hogy féligazságok vagy félinformációk vannak a birtokában.

Ettől azonban még nem ostobák vagy rosszindulatúak, egyszerűen csak nincs elegendő és pontos ismeretük a tárgyban. Nota bene, honnan is lehetne, hiszen nem vándorolnak ki/be évente, mint a költöző madarak. Nem tettek bevándorlási jogi vagy közigazgatási vizsgát sem Kanadában.

Ezért javaslom, hogy - ahelyett, hogy ordítozik - tanúsítson több türelmet és megértést, vagy ha zavarják a fórumozók csetlő-botló kérdései, akkor ne olvasgassa azokat. Mindenkit a maga problémája érdekel, azt látja lényegesnek és egyetlennek, nem az általános alapigazságokra kíváncsiak, hanem a konkrét problémájukra keresnek megoldást.

Úgy találom, Ön egyébként számos valóban hasznos információval rendelkezhet, ezért nyilván szerencsés, ha azokat megosztja a kíváncsiskodókkal. Mondjuk, egy önálló fórumon vagy blogban. Természetesen teheti itt is, de nem kell birkázni az embereket önmagában azért, mert nem tudnak valami olyasmit, amit Ön igen.

Ráadásul a stílusa ellenére Önnel mindenki igazán udvariasan társalog. Próbálja ki, hogy viszonozza. Lehet, hogy működik?

Üdvözlettel:

SzM
Judit, 2011-11-14 19:28:03

Kedves Dr.PdK,
Köszönöm a hozzászólását!
Tudom hogy hihetetlen, nem is szeretném bolondítani (mi értelme is lenne), de tényleg nem tudtam, hogy nem dolgozhatok, és kaptam is szerződést arrol hogy hivatalosan dolgoztam , mármint azon az első munkahelyemen -tényleg magam sem értem, hogy miként nem tűnt föl sem nekem, sem az akkori munkáltatómnak, hogy nekem hiányzik egy papír. Ráadásul az elején tájékoztattam őket arról, hogy 3 hete jöttem az országba és leadtam az utlevelem a bevándorlási hivatalnál. Még a food safe certicate-ot is meg kellett szerezzem, hogy abban az étteremben dolgozhassak...ugyhogy ez nem kamu.
Mikor hazajöttünk annak családi oka volt méghozzá elég komoly, utána pedig sokáig avval voltunk elfoglalva, hogy a balesetünkből felépüljünk. Közben kétszer költöztünk és tényleg nincsenek meg a papírjaink hiszen akkor már nem gondoltuk, hogy valaha visszamehetünk,vagy akár megpróbáljuk. Gondolom a bevándorlási hivatal mindent tud rólunk, sőt biztos vagyok ebben. 
A férjem volt munkahelyét azért szándékoztuk megkeresni levélben, mert eddíg is tudtuk de a mai helyzet szerint is (álláshirdetések) szerencsére keresett szakmája van, autóvillamosságszerelő és diagnoszikában is jártas. Ezt csinálta Vancouverben is.  
Úgy gondolja, hogy amellett hogy megkérdezik az embert a nagykövetségen , esetleg  számít az hogy van-e állásajánlata az embernek vagy sem? Természetesen én is tudom, hogy nem az az elsődleges, de talán a befogadó országnak sem mindegy hogy a jelentkező hasznos tagja lesz-e a társadalomnak vagy csak élősködni akar..... 
Ön szerint ez nem mérvadó?
Mit gondol, kerdessük meg az ezen a fórumon is ajánlott hölgyet M. Zs.-t hogy a segítségét kérjük?  Nem gondolom, hogy probléma lenne bármilyen kérdőív kitöltése vagy akár egy személyes beszélgetés, de talán segítheti az ügyet, ha egy a bevándorlásban jártas személy terel bennünket a megfelelő útra.
Sokat olvasgattam , és arra jutottam hogy sok lehetőség van , hogy az ország még mindíg jóindulatúan áll a bavándorlókhoz, --remélem mi magyarok is bele tartozunk a sok negatív tapasztalatuk ellenére--de talán a lényeg bárhogy is közelítjük meg a kérdést mindíg ugyanaz marad. Becsületesnek , hasznosnak, találják-e a jelentkezőt vagy a csibészt látják benne. Minden ország polgárai között vannak "jó" és "rossz" emberek.
És nem ez nekünk nem csak egy kaland volt ahogyan ön fogalmazott hiszen akkor nem dolgoztunk volna, nem fizettünk volna adót, hanem élősködtünk volna és ellenben egy-két emberrel mi nem hagytunk magunk után adósságot hitelt, hanem minden számlánkat rendezve , bérletet időben felmondva jöttünk el.
Remélem ezt is meglátják majd.
Válaszát mégegyszer köszönöm, és ha az ujonan feltett kérdésemre tudna reagálni, azt is örömmel fogadnám.
Üdvözlettel: Judit

Manna, 2011-11-14 18:00:20
Kedves Fórumozók,

Hetek óta tanulmányozom a kanadai bevándorlással foglalkozó oldalakat (www.cic.gc.ca/francais; http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/index.html), az űrlapokat le/kitöltöttem, csatolandó dokumentumokat összegyűjtöttem, fordításuk folyamatban van. Montrealba szeretnék új életet kezdeni.

Az angol és a francia nyelvet is elég magas szinten értem/beszélem, egy francia cégnél dolgozom, ahol az angol a hivatalos munkanyelv, de mivel a kollégák többsége francia, ezért azt is napi szinten használom. Viszont egyik nyelvről sincsen értékelhető (TEF, IELTS) papírom.

Kérdésem a következő: beadjam-e ennek ellenére a kérelmet vagy előbb tegyem le a nyelvizsgát(kat) és csak azután? Illetve ha én ugye Québec-be szeretnék menni kell-e mindenképpen az IELTS?  Kész vagyok letenni a vizsgákat, de legkorábban januárban és februárban lenne lehetőségem, és nem szeretném húzni az időt ha nem muszáj (+ elég drágák ezek a vizsgák - különösen a mai HUF/EUR árfolyamon :( ).

Előre is köszönöm az értékes hozzászólást!

Üdvözlettel,
Anna

Dr.PdK, 2011-11-13 22:15:15
Szandy,
"Szeretnék kimenni Kanadába a férjemmel." -->> az On levele elott az 5-ik hosszu, mashonnan masolt level PONTOSAN leirja, hogy mit jelent a "kimenni"?
"Én kettos állampolgár vagyok,magyar és kanadai" -->> Gratulalok!
"Most az a baj, hogy senki nem tud tájékoztatást adni, hogy a férjem, hogy jöhetne velem"  -->> Magyarorszagon a haverok kozott, a Forumokon, a kocsmakban lehet ilyen-olyan minosegu informaciohoz jutni. Kanada MAAAAAAAAAAAAAAAS !!! Itt a hivatalos informacio a kanadai Bevandorlasi Hivatal internetes oldalan (tudja... 5-ik level az On levele elott...) talalhato.
"a bécsi nagykövetség vissza írt, hogy töltsek le nyomtatványokat" -->> Tudja... az 5-ik level... a NAAAAAAAAAGY-Kovetseg NEM levelez egyenekkel, hanem orszagok es Nemzetek kozotti kapcsolat-tartast biztositjak kormanyzati szinten... lehet, hogy a konzulatust akarta irni...?
"...töltsek le nyomtatványokat de fogalmam sincs pontosan melyiket is kellene,..."  -->> Tudom, mar nekem is unalmas... DE... az 5-ik level az On levele elott, OTT VAN AZ AZ oldal, AHOL a forma-nyomtatvanyok vannak es letolthetok...
"..de fogalmam sincs pontosan melyiket is kellene, annyi minden van"  -->> A bevandorlasi "ugynokok" PONT AZERT SIKERESEK, mert az ingyenes nyomtatvanyokat HATALMAS penzekert toltik ki!!!"
Ha valaki bármilyen információval tudna szolgálni, nagyon megköszönném."  -->> varom a "Koszonetet"...ITT...............!!!

Dr.PdK, 2011-11-13 22:11:42
Kedves Judit,
NEM Linda vagyok, de par gondolatot "meger" a levele.
"...a mi helyzetünk elég speciáli"  -->> AZ!
"..Én egy kicsit korábban is mert nem tudtam, hogy nem lehet,"  -->> Tesseeeeek? nem tudta, hogy engedely nelkul tilos dolgozni? Ugyan-ugyan...!!! Hat nem valamennyien arra vagyunk, hogy legyen egy szeretheto hazank, ahol biztonsagban, kiszamithatoan es TORVENYESEN lehet elni trukkok nelkul? Kanada PONT ILYEN!
"...de akkor is be voltam jelentve,"  -->> Engedely (WORK PERMIT) nelkul NEM LEHET BEJELENTENI, legalabb engem nem bolonditson!
"2003 végén pedig megkaptuk a landed immigrant státuszt" -->> GRATULALOK!
"Nincsen már meg semmilyen papirunk"  -->> Csak viccel, ugye?
"..nem gondoltuk hogy valaha még visszamehetünk" -->> Nem AZERT mentek Kanadaba, mert egy uj, elheto eletet kerestek? NEM hosszutavra terveztek? Ez csak egy "kaland" volt?
"És ez után elkövettük azt a hibát, hogy családi okok miatt hazajöttünk"  -->> Nincs vita kozottunk, ez valoban HIBA VOLT !!!
"2005-ben Magyarországon volt egy közúti balesetünk..." -->> Ez szomoru, sajnalom!
"Tervezzük megkérdezni email-ben a férjem volt munkaadóját, hogy esetleg áll-e még az ajánlat."  -->> "Landed immigrant"-kent NEM a volt/leendo munkaltatoja "szamit", hanem a kanadai Konzulatus dontese, hogy visszamehetnek vagy sem?
"Egyik legnagyobb aggodalmam a kijutással kapcsolatban, hogy vajon bele kötnek-e az egészségügyi " problémáinkba" -->> Szerintem az egyik legnagyobb problemajuk az evekig tarto (tartos) tavollet. Ez az elso, amit tisztazni kell a kanadai Konzulatussal!!!
"Hazudni nem szeretnénk..."  -->> Na kerem szepen, EZ EGY HELYES GONDOLAT !!!
"...de Kanadában ez nem is kifizetodo."  -->>> EZ, PONTOSAN IGY VAN!
"Nekünk a legnagyobb motiváló ero az országban sajnos sok helyen jellemzo elkeseríto morális problémák, illetve a gyermekünk jövoje,"  -->> Tiszta, vilagos gondolatok, ezert "ragadtam" billentyuzetet, mert tetszett ez a gondolata...
IRANY: A kanadai Kunzulatus, levelben (angolul!!!), tisztan, vilagosan, oszinten ...!!!
Szandy89, 2011-11-05 21:46:53
Sziasztok!

 


Szeretnék kimenni Kanadába a férjemmel.Én kettős állampolgár
vagyok,magyar és kanadai.Most kaptam meg a kanadai állampolgárságot, a
nagyszüleim kinn éltek édesanyám kint született, utána igényeltem.Most
az a baj, hogy senki nem tud tájékoztatást adni, hogy a férjem,hogy
jöhetne velem.Szeretne ő is dolgozni, a bécsi nagykövetség vissza írt,
hogy töltsek le nyomtatványokat de fogalmam sincs pontosan melyiket is
kellene, annyi minden van.Vancouverbe mennénk.Ha valaki bármilyen
információval tudna szolgálni, nagyon megköszönném.

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada