Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

Dika, 2011-04-12 10:51:34
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni...
2009-ben elváltam. Tavaly ismét férjhez mentem. Férjemmel közösen két kiskorú gyermekemet (5,13 évesek) neveljük.
Arra az elhatározásra jutottunk kb. 1 hónapja, hogy új életet kezdünk Kanadában. Kint élő (Montreal) barátnőm már többször mondta, hogy menjünk.
Szeretném megkérdezni, hogy mi ennek a pontos menete?
Nekem gimnáziumi végzettségem van, alap szinten beszélem az angolt. Itthon 9 évig saját vállalkozást vezettem. Férjem államigazgatási főiskolát végzett, sajnos csak németül beszél. Fiam általános iskolába jár, kislányom óvodás.
Volt férjemmel van egy közös házunk, azt kívánjuk értékesíteni és az ebből befolyt összeg fedezné a költségeket és kint kb. fél évig a megélhetésünket.
Mindezek tudatában várom a kedves segítségeteket!
Szép napot kívánok!
Thank You Canadian! :), 2011-03-18 07:27:30
Figyuzzatok, ezt a craigslisten leltem:

Live in housekeeper/nanny needed (Toronto)

Date: 2011-02-18, 2:07PM EST
Reply to: housekeeping@mycleanhouse.ca

Looking for live in housekeeper/nanny in High Park, Toronto. Pay $10.25 per hour for 30-35 hours a week. Room and board to be deducted at $85.25 per week. Willing to sponsor under the live in caregiver program. Employer will pay for deductions.
Main duties are housekeeping, cooking and able to take care of a 2 year old boy when needed. Must be pet friendly (dogs/cats). Prefer vegetarian applicant as family are vegetarians (no meat, no fish).
Highlights of Duties:
 Housekeeping and organizing
 Laundry and some ironing
 Cooking only vegetarian meals
 Walking of 2 dogs daily
 Taking care of 2 dogs, 3 cats when needed
 Taking care of 2 year old boy when needed

Please email resume and a short summery of yourself. Please indicate of how long you are looking to stay at position. Applicant must have housekeeping/childcare experience and references. Position to start May 1st or possibly sooner.
Location: Toronto
Compensation: $10.25 p/h
Krissz, 2011-03-18 07:04:17
Na végre egy értelmes hozzászolás!!!

Informativ, segítőkesz, gyakorlatias, használható.

A többi kint élő magyar miért nem tud ilyet így leírni?

Köszönöm Canadian mások nevében is!!!
Krissz
Krissz, 2011-03-18 07:04:06
Na végre egy értelmes hozzászolás!!!

Informativ, segítőkesz, gyakorlatias, használható.

A többi kint élő magyar miért nem tud ilyet így leírni?

Köszönöm Canadian mások nevében is!!!
Krissz
Canadian, 2011-03-18 06:42:28
Sziasztok,

ne szegjek senkinek a kedvet Linda hozzaszolasai. Okoskodik, lelkizik de hasznalhato informaciot nem ad. De minden ilyen forumon ott van es osztja az eszt...

Van lehetoseg hivatalosan munkat vallalni es kesobb ezen keresztul megszerezni a permanent resident statuszt, aztan az allampolgarsagot is.

LIVE IN CAREGIVER program. Bentlakasos godozokent lehetne forditani. A legtobb magyar fiatal kvalifikalodhat, a feltetelek nem tul nehezek. Nincs korhatar es ferfiak is csinalhatjak. 1 csaladnal laksz, kapsz kajat es egy keves fizetest is, gondozokent dolgozol, altalaban kernek hazimunkat is (takaritas, bevasarlas, fozes).

Hivatalos leirasa itt talalhato:

http://www.cic.gc.ca/english/work/caregiver/index.asp

1. minimum kozepfpku kanadai iskolai vegzettseggel megegyezo bizonyitvany (erettsegi)

2. legalabb 6 honapos szakmai jellegu vegzettseg (idos gondozo, baby sitter) VAGY 1 eves ilyen munkakorben ledolgozott ido. Ezt meg kell otthon keresni es elvegezni, fontos hogy CLASS IN legyen, nem lehet on-line tanfolyam vagy tavoktatas. Nem egyetemi diplomat kernek csak e tanfolyamot. Ezt az idot ra kell aldozni ha valaki igy akar kijutni Kanadaba. 6 honap amugy sem art felkeszulni a dologra. Ha dolgoztal 1 evet ilyen munkakorben azt igazolni kell hivatalosan( pl:adobevallas, igazolas az ovodatol..)

3. tarsalgasi szintu angol nyelv tudas (angol erettsegi szinten megfelel), kell egy keves specialis szokincs( betegsegek, tunetek...kepes legyel hivni a mentot ha szukseges...) szakmahoz kapcsolodo szavak, kifejezesek

4. buntetlen eloelet (erkolcsi bizonytvany)

5. allasajanlat egy csaladtol aki alkalmazna. Keresni kell a neten vagy kint elo ismeroson keresztul. A felesegem turistakent volt itt es ugy talalt 1 csaladot aki adott neki allasajanlatot es alkalmazta 2 even keresztul. Itt erdemes keresgelni:

www.craigslist.ca

baloldalt ird be a "search craigslist" ala hogy LIVE IN CAREGIVER
alatta keresd meg a legordulo menuben a JOBS menupontot es jelold be majd kattints a nyilra
(most 25 allasajanltot hozott fel)

A live in care giver hiany szakma, van ra kereslet, ezert tamogatja a kanadai allam ezzel a programmal a bevandorlasukat. 2 evig nem csinalsz sok penzt de megtanulhatsz angolul, beilleszkedhetsz, megismerheted kanadat... ezt az idot tekintsd befektetesnek

Ha 2 evet ledolgozol hivatalosan a programban akkor kerheted a permanent resident statuszt. Ezzel egyutt jar az open work visa amivel mar barhol barmit dolgozhatsz. Ujabb 2 ev elteltevel kerheted az allampolgarsagot. A valosagban a teljes folyamat kb 6 ev a hivatalos elbiralasi idok miatt.

2 ev live in care giver+1 ev elbiralasi ido a permanent resident statuszra+2 ev permanent resident statusz+1 ev mire allapolgarsagi eskut tehetsz.

Hivatalos, legalis, jarhato ut, megsem ismerik a magyarok pedig mukodik.

A program alatt is szabadon utazgathatsz, nem veszik el az utleveledet mint a menekult statuszt keroknek... dolgozol, tanulsz, adozol ... beilleszkedsz.

A felesegem is igy kerult Kanadaba, vegig csinalta, most igenyli meg az allampolgarsagot.

Good Luck mindenkinek a dologhoz!
Adok meg egy linket:

www.infinityway.com

Egy profi bevandorlasi ceg, barmilyen kategoriaban tudnak segiteni. A tulaj Hegyi Ildiko, jol beszel magyarul es szakmailag felkeszult. Nekem jo tapasztalataim vannak vele, csak javasolni tudom.
Kata, 2011-03-12 00:03:55
Sziasztok!
Szeretnék én és családom Kanadában élni, négy gyermekem van szeretném tudni milyen lehetoségeim vannak, milyen segítséget kaphatok ott kint,mit és hogy kell csinalnom!!!
Emailom:tomsicskata@freemail.hu
Nagyon koszonom
zITUS, 2011-02-09 13:22:29
Sziasztok! Egy rokonomat keresem Kanadában ,bár már meghalt de nagyon érdekelne hol lakott .hogyan élt miben halt meg volt e családja vagy gyermeke? csak annyit tudok róla hogy .Kurucz Rudolfnak hívták mezőgazdasággal foglalkozott volt egy tanyája és hogy 1930 után ment ki több Magyarral Szakáldról Borsod megyéból. HA VALAKI TUD SEGÍTSEN NEKEM.
kolompár Dani, 2011-01-26 21:44:59
szevasztok baratok,segitsek kellene neköm.
Dani vagyok miskolcrol,roma srac.akeok menni kanadába,de legfőkép aztat halotam hogy ot ingyen adnak segéjt.
Voltam sajnos buntetve,végül is nem ojan sokszor,4 alkalommal.
Nem volt eroszakos,illetve egy rablás,a tobbi lopas ilerve garazdaság.

Nagymamam venne repulo jegyet,tudna e valaki kint várni a reptéren?,illetve lakás is kellene,nincs nagy igényem!
Nem tudom,hogy ottan nagy antenaval lehetne nézni az ertéel adót?
Köszönettel mindenkinek a valaszért,Lindának is:
Dani,miskolc.avas lakotelep
Megnyuvasztusz, 2011-01-08 10:27:57
hmm. Kedves Mindenki!

7 évig éltem Kanadában. Most készülök vissza, 3 gyerekkel!!!
Olvastam Linda írásait, nem tartom komolynak.
Segítség nincs benne, csak kioktatás, ez persze az én egyéni véleményem, de úgy gondolom, hogy ha valaki leül a gép elé, és szán rá annyi időt, hogy egy ilyen oldalon böngésszen és információt gyűjtsön a letelepedéssel kapcsolatban, az már túljutott azon, hogy "magadban meghozd a döntést és után komolyan veszlek" Ez hülyeség..
Szóval, mint tudjuk a 96-os roma-inváziónak köszönhetően menekült alapon már nem lehet bejutni Kanadába.
Az egyetlen biztos módszer, hozzáteszem pénzbe kerül, az az, hogy felvenni a kapcsolatot a bécsi-kanadai konzulátussal, ehhez német vagy angol nyelvtudás szükséges! Ott, kérésre, postáznak egy formanyomtatványt, (pénzért) amelyben a legapróbb részletekig leírják, hogy milyen formákban lehet letelepedni! Létezik családegyesítési, üzleti és pontozásos forma.
Az elsőhöz kint élő vér szerinti rokon szükséges, aki vállalja 10! évre a felelősséget utánad, a másodikhoz megfelelő szakmai háttér, a harmadikhoz pénz, amiből befektetni tudsz egy vállalkozásba, amely által mindjárt embereket is tudsz foglalkoztatni! Az egész kb. egy, másfél év alatt fut le.
valeriee, 2011-01-04 13:06:02
Kedves Padma!

Köszönöm az eddigi hozzászólásait, sokat segített nekem.
Ha nem vagyok tolakodó, esetleg privát üzenetben lehetne egy-két kérdésem?
valeriee@freemail.hu
Köszönöm!
valeriee, 2011-01-04 13:03:14
Kedves David!

2010.10.19-én írt egy hozzászólást, amiben kanadai fórumokat említ.
El tudná nekem küldeni a fórumok listáját?
Nagyon sokat segítene vele.
valeriee@freemail.hu
Nagyon köszönöm!
Lindsaz, 2010-12-13 23:34:14
Kedves David!

Szeretnelek megkerni, hogy ird meg nekem azoknak a kanadai forum/chat oldalaknak a cimet, amelyeknek szerinted hasznat vehetnem.
En mar eltem Nemetorszagban, Angliaban es Irorszagban kb. harom eveket es azt kell mondjam szivembol egyetertek es egyutterzek veled a Magyarokrol alkotott velemenyedben, de persze tudom, hogy vannak kivetelek! Ahogy merem azt hinni hogy, jomagam, es remelem, hogy te is kozejuk tartozol!
e-mail cimem: pandamona@gmail.com

Koszonom szepen, elore is!

Sok sikert, kitartast es boldogsagot kivanok neked!
Gabor, 2010-11-28 16:54:07
"phareck",

Én és a barátnőm ki szeretnék menni Kanadába és letelepedni.Kb más fél év mulva. -->> Kijonni ÉS letelepedni sem most, sem masfel ev mulva NEM LEHET.

Kiegeszites:
"Letelepedni" a mai kozbeszedben azt jelenti, hogy belepek mint turista es "itt felejtem" magamat. Ezt a regi, ma mar nem letezo fogalmat a Zámoly-rol "elszarmazott", azota kitoloncolt "honfitasaink" vezettek be ujra, az eredetitol gyokeresen eltero tartalommal.

-----------

A szakmám benne van a listában. -->> Akkor mi sem egyszerubb, work permit-el 2 evig dolgozhat Kanadaban. Ehhez csak 2 lepes szukseges. 1) munkat szerezni, 2) megkapni a job offer-t ...es kesz.

Evente kb. 150,000 work visa-t adnak ki a kanadai hatosagok a hianyszakmakra. Vannak tartomanyok es szakmak, ahol a novekedes akadalya a szakember hiany.
Amennyiben sikerul a legalis munkavallalas (work visa), akkor egyik kivetelkent a szabaly alol, Kanadan BELÜLRÖL IS lehet kezdemenyezni a "permanent resident status"-t, ami azonos eredmenyu, mint a bevandorlas kerelmezese otthonrol.

Kiegeszites:
Masik lehetoseg, hogy ha mar megvan a "job offer", evvel egyutt beadni a bevandorlasi kerelmet OTTHON-rol, szinte biztos a gyors elfogadas.

------------

Körül is néztem nagyon sok állásajánlat van -->> Stimmel, lenyegeben majd' mindenhol szakember hiany van.

------------

Elsö körben az is elég lenne ha nekem lenne munkám. -->> Egyetertek!!!

------------

A lényeg hogy nyelvtudás,kezdőtőke,használható szakma megvan. -->> Jol latja, ez a lenyeg!!!

------------

...hogy lehet itthonrol kint élö ismerös nélkül kimenni.. -->> elhatarozas, elegendo keszpenz, repulojegy, majd idoben hazamenni....vagy baj lesz....!!!!

------------

...lakást bérelni, papirokat intézni. -->> SEHOGY !!!

Kiegeszites:
Lakas berles elso lepesekent LEGALIS itt tartozkodas kell, a turista NEM berelhet szerzodessel lakast.
Altalaban egy eves szerzodest kotnek, ez elejen "garantor" is kell, az elso es az utolso honapot elore kell fizetni. Felmondani korulmenyes. A "haveri alberlet" az egy mas "katagoria", nem javaslom.

Kanadan belulrol egy-ket kiveteteltol eltekintve, a bevandorlas nem kezdemenyezheto !!!!

-------------

Ha valaki tud valamit akkor légyszi a [phareck][kukac][gmail][pont][com]-ra küldjétek! -->> AZÉRT forum, hogy ITT beszelgessunk, minden forumtag "szine" elott.

Szivelyes udvozlettel: Gabor
phareck, 2010-11-28 13:40:16
Sziasztok!

Én és a barátnőm ki szeretnék menni Kanadába és letelepedni.Kb más fél év mulva.A szakmám benne van a listában.Körül is néztem nagyon sok állásajánlat van.Barátnőm még egyetemre jár.Elsö körben az is elég lenne ha nekem lenne munkám.A lényeg hogy nyelvtudás,kezdőtőke,használható szakma megvan.
De a kérdésem inkább az hogy hogy lehet itthonrol kint élö ismerös nélkül kimenni lakást bérelni papirokat intézni.

Válaszokat elöre is köszönöm.
Ha valaki tud valamit akkor légyszi a [phareck][kukac][gmail][pont][com]-ra küldjétek!

Üdv.
Mona, 2010-11-25 12:22:45
Sziasztok! Szeretnék a kisfiammal letelepedni kanadába! Itthon 14 éve tetoválok,műkörmözök. Ha valaki tud olyan helyet ahol elhelyezkedhetnék (magyaroknál) légyszi szóljatok!!!!!! mona74@t-email.hu Köszi!!!! Lefordítottam a listát amit mindenki kér!! Pénzügyi vezetők
0213: Számítástechnikai és Információs Rendszerek Menedzserek
0311: Menedzserek Egészségügy
0631: Étterem és Élelmiszer szervizvezetőhöz
0632: A szálláshely-szolgáltatás Managers
0711: Építőipari Managers
1111: Pénzügyi Ellenőrök és könyvelők
2113: geológusok, geokémikusok és Geofizikusok
2143: Bányamérnöki
2144: Földtani Mérnökök
2145: Petroleum Engineers
3111: A szakorvos
3112: A háziorvosok és a háziorvosok
3141: gége-és beszéd nyelvi patológusok
3143: Foglalkozási terapeuták
3142: fizioterápiás
3151: Fej ápolók és felügyeleti
3152: Regisztrált Ápolók
3215: Orvosi Radiation Technológus
3233: Engedélyezett Gyakorlati Ápolók
4121: egyetemi professzorok
4131: Főiskola és egyéb szakmai Oktatók
6241: Szakácsok
6242: Szakácsok
7213: vállalkozók és a felügyeletek, pipefitting Mesterségek
7215: vállalkozók és a felügyeletek, Asztalosipari Mesterségek
7217: vállalkozók és a felügyeletek, Heavy Építőgépek Crews
7241: Villanyszerelők (Kivéve Ipari és Power System)
7242: Ipari Villanyszerelők
7251: Plumbers
7252: Steamfitters, Cső szerelők és sprinkler rendszer szerelők
7265: Hegesztők és kapcsolódó gépek kezelői
7312: Heavy-Duty berendezések Mechanika
7371: Daru üzemeltetők
7372: Drillerek és Blasters - felszíni bányászat, kőfejtés és a gépek
8221: A felügyeletek, Bányászat és kőfejtés
8222: A felügyeletek, Olaj-és Gázipari Fúrás és Szolgáltató
9212: A felügyeletek, kőolaj-, földgáz-és vegyipari feldolgozás és segédprogramokit annyian kértek!
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada