Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Kanadai magyarok

» Új hozzászólás írása

Szilvia, 2012-01-07 18:14:31
Sajna az  előbbi hozzászólásomkor gépelési hibát vétettem és az emali címet rosszul adtam meg: tubi123@t-online.hu
( Harda, Csontos, Jeszenszky nevű rokonok keresése  Windsorban)
 
Bocsi és köszi: Szilvia
Szilvia, 2012-01-07 18:10:55

Sziasztok!

Ha valaki magára ismer, illetve van olyan ismerőse aki az alábbi ismertetőkkel  valakire ráismer legyen kedves jelezzen!!!!!!!

Essex megye, Windsor/Ontarió ( Benjamin Ave) lakos, 
vezetéknév: Harda, Csontos, Jeszenszky  illetve Kassai nevű rokonaimat keresem.
Ha bárki bármilyen segítéséget , elérhetőséget illetve információ szerzéshez segítséget tud nyújtani, legyen kedves jelezzen az alábbi emai címre: tudi123@t-online.hu

Köszönettel: Szilvia

Dr.PdK, 2012-01-02 22:13:04
Levente,
En is kivanok Bekes, Boldog sikerekben gazdag Uj Esztendot!
Koszonom a "jo szot" jolesett. DE a kritikaja az One... ugy ertem egyoldalu. Semmi sem bizonyitja ennek valosagtartalmat, es ezert vagyok bator mint egy "renitens" gonolatot felvetni, TESSEK BEALLNI itt a Forumon a "csatasorba" es lassuk azt nagy ÖNZETLENSÉG-et !
"Még ha néha meg is bánom, mégis jó érzéssel alszom el." -> Ennek a mondatnak a gyenge pontja a "néha"!
Levente, 2012-01-02 21:53:36

Kedves Dr.PdK!
Szerintem a stílusából kiindulva engem inkább Dr House-ra emlékeztet. Hihetetlen modor, de nekem bejön. IMÁDOM :-) /de kicsit szánom is, mert tudom milyen élet lehet egy ilyen modor mögött /
Még szerencse, hogy nem élek Magyarországon és szerepel a szótáramban az ÖNZETLEN segítség szó. Még ha néha meg is bánom, mégis jó érzéssel alszom el. 

Levente, 2012-01-02 21:41:31

Boldog Új Évet!
 

Dr.PdK, 2012-01-02 20:22:10
Üdv Mesüge,
Minden batorsagomat osszeszedve kerdezem, hogy miert NEM a "Kanadai munka"-topicba irt? No, de nezzuk a levelet: mindenek elott meg kivanom jegyezni, hogy a kanadai torvenyek TILTJAK az ideiglenes munkavallalast, es EZERT KELL MINDEN EGYES munkavallaloval "foglalkozni", aki Kanadan kivulrol jelentkezik, szoval nagyon is burokratikus ez az utja a munkavallalasnak.
A masik ok, az ÖN-hülyités, amikor egyesek (NEM Önröl beszelek!!!) ugy tesznek, mintha Kanada az EU tagallama lenne, es "csak úgy" lehet menni dolgozni Kanadaba... hat nem lehet
"csak ugy"... es meg csodalkoznak is ezen...
Menjunk tovabb ezen a gondolat-meneten: Ha Ön lenne annak a bizonyos cegnek a helyeben, hat NEM a helyi sok-sok munkanelkulibol valasztana olyat, aki azonnal munkaba tud allni es meg a bonyolult "work offer" ugyintezest sem kell vegig csinalnia...? DE BIZONY!!!
Nincs valasz? Altalanos gyakorlat, hogy a szemeteslada mindig "keznel" van... igy tortent ez Önnel is... szoval, Magyarorszagrol munkat "szerezni" szinte lehetetlen, mas utjat-modjat kellene valasztani a kanadai munkavallalasnak, hogy sikerrel jarjon.
Es most nehany "aprosag":
- "leattam" -> elkuldtem... szornyu !!!
- "kanadaba" -> Kanadaba ... NAGY "K"...!!!
- "önéletrajzom" -> CSAK az oneletrajzot elkuldeni ITT NEM ELEG !!!
- "vissza igazolás" -> visszaigazolas
- "pusige@freemail.hu"  -> MINDEN Forumon TILOS a szemelyes adatok kozlese !
- "de minden munka érdekel ha van" -> VAN, DE munka-vizum eloszor !!!
- "Magyar ország döglött" -> Magyarorszag !!!
Pusige, 2012-01-01 21:10:47
Üdv. töbször leattam az önéletrajzom kanadába egy erdészeti céghez de semmi vissza igazolás nem volt. aki tud erdészeti munkát kanadában írjon erre a címre:pusige@freemail.hu. de minden munka érdekel ha van. Magyar ország döglött.
Pusige, 2012-01-01 21:10:07
Üdv. töbször leattam az önéletrajzom kanadába egy erdészeti céghez de semmi vissza igazolás nem volt. aki tud erdészeti munkát kanadában írjon erre a címre:pusige@freemail.hu. de minden munka érdekel ha van. Magyar ország döglött.
Dr.PdK, 2011-12-31 00:22:57
"Munka kereses EGESZ kanadaban ITT" -->> EZ BOTRANY !!!
"kanada" ?... "K"... mint NAGY "K"...  Kanada ! ...na, ide vezet a figyelmetlenseg a sietseg... nagyon sajnalom!!!
Dr.PdK, 2011-12-30 23:36:59
Mihaly,   ....HOL.... ???
Munka kereses EGESZ kanadaban ITT:  http://www.kijiji.ca
A hely kivalasztasa a JOBB FELSO SAROKBAN...pl...Toronto:
http://toronto.kijiji.ca/  ....majd a "Job"-menu, es a tovabbi "al-menuk" a BAL oldalon lesznek.
Mihály, 2011-12-30 22:59:17
Ketészkedéstől takarításig mindent vállalnák.Segítsetek.
Vazy, 2011-12-30 22:38:33








Dr.PdK 


Köszönöm gyors válaszát és elnézést a szabálytalanságért. Elsőnek írtam ide de a közeljövőben szeretnék még egy két kérdést feltenni önöknek.


Mert erősen gondolkozok a kiköltözésen. Egy rokonom él Hamiltonban és isten nyugosztalja egy másik rokonomat aki 3 hete halt meg Burlington-ban.


Sajnos a Hamiltonban élő rokonom sem fiatal már, 90-es éveit tölti. Az ő segítségével szeretnék valami lakhelyet és esetleg munkalehetőséget szerezni magamnak.


 


Üdv.


 Ákos. 


 


Dr.PdK, 2011-12-30 16:27:57

Udvozlom Vazze,
Kanadaban NINCS kanadai KRESZ, Kanadaban NINCS kanadai jogositvany, mert minden tartomany onallo, ezert a szabalyozas IS kulonbozo. Itt kuldok egy peldat arra, hogy pl. Alberta tartomanyban mi szukseges a "helyi" jogositvany megszerzesehez:
http://www.servicealberta.ca/1671.cfm
http://www.servicealberta.ca/1671.cfm#all_other_JM
...es ezt a keresgelest meg kell ismetelnie, ha masik tartomanyba kivan menni.
Boldog, Bekes Uj Evet kivanok!
PS: a Forumokon TILOS szemelyes adatot kozzetenni, mint pl. E-MAIL ! 

vazy, 2011-12-30 15:59:44

Üdvözlök mindenkit! Ludmann Ákos vagyok Nádudvarról.

Érdeklődnék egy olyan témában, hogy a Magyarországon szerzett jogosítvány A, B esetleg C+E  kategóriák érvényesek Kanadában is vagy ott nem fogadják el ezeket?

Előre is köszönöm.
 
Mindenkinek boldog, békés újévet kívánok! 
ludmannakos@gmail.com 

Enike, 2011-12-27 13:45:51
Sziasztok! Szeretném megtalálni a nagybátyámat és ehhez szeretnék segítséget kérni. Annyit tudok, hogy Pásztor Andrásnak hívják és 1953. áprilisában született Magyarországon. Sebők Magdolna az anyukám és Õ a testvére. Kb 19-21 éves lehetett amikor elhagyta Magyarországot. Utolsó információm róla, hogy Torontóban él és egy szállodában dolgozik liftszerelőként. Bár ez az információ nagyon régi de remélem, hogy ismeri valaki és tud nekem segíteni. Megadom a közvetlen email címem ha valaki információval tud szolgálni: lolitta77@gmail.com Előre is köszönöm szépen! Enike
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada