Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Kanadai magyarok

» Új hozzászólás írása

MOSI, 2011-11-07 21:02:03

SZIASZTOK 16 ÉVE DOLGOZOM SZAKÁCSKÉNT SZERETNÉK KIUTAZNI NAGYON SZERETEK FÕZNI HA VALAKI TUD ÁLLÁST KÉREM JELEZZE A MOSI74@FREEMAIL.HU EMAIL CIMRE KÖSZÖNÖM SZÉP NAPOT MINDENKINEK 

guszti, 2011-11-07 18:13:00
Erzsó, 2011-10-31 13:13:13

 Kedves kanadai magyarok!
Segítségeteket szeretném kérni. 22 éves Magyarországon élő lány vagyok. Vezetésem alatt áll egy ifjúsági kör, melynek tagjai elhatározták, hogy a településünkön élő hátrányos helyzetű gyermekek számára ajándékgyűjtést szerveznek karácsony közeledtével.  
Kérlek titeket, ha bármi módon tudtok nekünk segíteni, jelezzétek a hullar_erzsebet@mailbox.hu email címen!
 
Szép napot!:) 

ivanhoe, 2011-10-30 20:08:01
Sziasztok, Iván vagyok, webprogramozó, s a nem túl távoli jövőben szeretnék Családommal Kanadában hosszabb időt eltölteni. Eddig is távmunkában dolgoztam, ebben a formábyn szeretnék munkakapcsolatokat kiépíteni addig is, kérem, ha valaki tud segíteni, jelezze az ivan kukac zente pont org email címen
zita07, 2011-10-25 16:57:01
Kedves Magyarok!
Azon az álláspontom voltam, hogy soha nem hagynám el a hazámat. De közel 42 évesen be kell látnom, hogy "soha ne mondd, hogy soha". A fiam egyetemista, megáll a saját lábán. Én tanító-környezetvédelmi mérnök vagyok, a férjem sofőr. Szívesen elmennénk dolgozni, mert itt teljesen beszűkültek a lehetőségek. Sajnos nagyszülők sincsenek, így szívesen elmennénk akár egy olyan családhoz, aki mint lányát, unokáját fogadna. Minden házkörüli munkát meg tudunk csinálni, vagy gyermekfelügyeletet is vállalnék, jól tudok főzni, szívesen gondoznánk is aki befogad. Szívesen tanítanék is. Ha valakinek van ötlete kérem írjon! hzita07@gmail.com
Köszönöm!
Zita & Tibi 
azta, 2011-10-21 10:39:50
Amper, 2011-10-19 11:20:29

Üdv néktek!

Kanadában mi lehetőség van villamosmérnökként elhelyezkedni?

Bakacsin, 2011-10-16 14:37:35

Sziasztok !
 
Üdv Dia!
 Sikerült kijutni ? Tudom miről beszélsz, hisz " egy cipőben járunk " .
Párommal Mi is ezt a témakört feszegetjük.........
Nagyon nehéz ilyen döntést hozni, kiváltképp, ha van egy pici baba is.
Nagyon sok sikert kívánunk és ha sikerült kijutni, kérlek itt a fórumon, vagy a
szabozoli0831@freemail.hu-n értesíts és tájékoztass, hogy milyenek a körülmények, mik a kritériumok,stb. stb.
 
Mindenkinek Szép napot és sokkal szebb kilátásokkal telibb jövőt 
Sziasztok 

Bakacsin, 2011-10-15 12:15:58




 


 


Sziasztok !!


 


 


Látom itt a fórumon Grétsy László is megtalálható :)


 


Ki elemezik a leveleket :)))   Kanadában is vannak nagyon rá érő, nem a segítséget, inkább a hibákat "kutató unatkozó személyek ". Lehetséges, hogy ezért ilyen a helyzete Magyarországnak ????!!!!


Mindegy is ......... 

Ildi, 2011-09-22 15:11:13
Kedves drPDK,

én a "parasztok közül jövök" - ha úgy tetszik (tanyán nőttem fel), így állíthatom, hogy a tanácsa finoman fogalmazva is csacskaság.
Két 20 éves egy csecsemővel, akinek fogalma nincs a mezőgazdaságról kb. éhen halna ott - de a nyomorból kikerülni nem tudna, erre itt helyben leteszem Önnek a nagyesküt.
Az EU-s tanácsában van ráció.

És én épp az ellenkezőjét tapasztalom, mint Ön: ez az ország sajnos rasszista - egyre inkább az... :(

És egy szavazatot Hajnalka véleménye mellé is tennék :) 
A mai magyar köznyelvben tapasztalhatók bizonyos egyszerűsödések, amik nem mennek a nyelv rovására.
Ha belegondol, a "Látjátok feleim szümtükkel" óta is változott a nyelv :) De ezzel semmi baj, mi magyarok így is szeretjük és büszkék vagyunk rá.
Igen, igaza van: bizonyos szövegösszefüggésben van jelentősége annak, hogy egy nevet kis vagy nagy kezdőbetűvel írunk le. De mégis úgy gondolom, semmi baj azzal ha valaki siettében, gyakorlatlanságában elvéti a gépelést :) Kár emiatt másokat piszkálni.
Üdvözlöm,
Ildikó
Dr.PdK, 2011-09-22 00:04:07
Diana,
A levele azt sugalmazza, hogy Magyarorszag rasszista.
En pedig azt mondom, hogy NEM AZ!!!
Kerdeztem errol az evszazadok ota a tanyavilagban elo rokonaimat, nem is ertik, hogy mit jelent ez a szo? Ok ertik viszont az idojararas szerepet az eletukben es azt a MUNKA -KENYSZERT, amit a magyar gazdalkodo-paraszt kikerulni sem tud, beleertve azt is, hogy szinte allandosult a szorgos munkaskez-hianya a tanyakon, ezert szinte beleszakadnak a munkaba. Tehat az egyik megoldas, hogy be lehet allni a parasztok melle es veluk osztozni a megbecsulesben, es a jovedelemben is. A masik egyszeru megoldas az Europai Unio, ami nyitott a munkavallalok elott. Kanadat pedig felejtse el!
Dr.PdK, 2011-09-21 23:51:46
Szep napot Hajnalka !
Megtisztelt a dicsero szavaival, koszonom!
Kis "vaganyok", helyesiras: Nekunk, szuletett magyaroknak mar semmink sincs, nincs szeretheto Hazank, nincsenek kozos orszagos vagy nemzeti celjaink, Nemzeti javaink fogyoban, ami maradt, um. termofold, ivoviz, csak ido kerdese, hogy mikor veszitjuk el? Egy-. es CSAK EGY "DOLOG" van ami osszekot, es ez a mi paratlanul gyonyoru, es egyedi anyanyelvunk. Nos ennek a rombolasara mondott On itt IGEN-t !!! MIT HOZ FEL MENTSEGERE ???
Nem, nincs igaza, a magyar kulturaban kulon jelentessel bir ha nevet kisbetuvel irnak, ugye...???...EMLEKSZIK...???... "nemecsek erno"...meg az Acs Feri is sirt a halalos agyanal... szoval NEM VELETLENUL IR VALAKI KIS BETUVEL EGY NEVET!!! Ez a megalazas, a lebecsules, a megvetes es a tisztelet teljes hianyanak a jele a magyar kulturaban. Ismet kerdezem, hogy MIT HOZ FEL MENTSEGERE ????
Udv, minden jot !
dia, 2011-09-21 22:34:54
sziasztok!!!én egy 20 éves lány vagyok és van egy 9 hónapos kislányom akit a 20 éves párommal nevelünk albérletben!!nagyon nehéz ahelyzetünk mivel a párom sötét bőrű és nem kap munkát!!!nagyon szeretnénk kanadába kijutni és normális életett élni!!kérem segítsenek!!email címem:lilianaesadelka@citromail.hu elöre is köszsönöm
Hajnalka, 2011-09-21 09:15:09

Szép jó napot Dr. Pdk !
Ön kicsoda, Gábor álruhában?
Mindegy, csak annyit szerettem volna mondani, hogy elég nyers, de ennek ellenére nagyon lényeglátó, igazából konkrét, határozott válaszokat ad elképzelésekre. Tetszik az agya, a lényegre törő gondolatai, ne térjen le olyan kis vágányokra, mint pl. a helyesírás, ha valaki véletlenül nem kezd nagybetűvel egy nevet.
Üdv, minden jót, meg a többi levelezőnek is!

anci, 2011-09-16 03:12:48
Szeretnek megismerkedni valakivel canadaban ha lehetseges, en BC ben lakom
vancouverben NO vagy Ferrfi nem szamit csak baratsagot ismeretseget keresek
en 50 eve ittvagyok canadaban. KOSZONOM
az Email cimem
 gcsath@telus.net
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada