Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések
kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Kanadai magyarok

» Új hozzászólás írása

Irkafirka, 2015-02-02 23:10:23

RF

 

http://mcc.ca/repository/medical-credentials/

RF, 2015-02-02 14:01:07
Üdvözlet!

Érdeklődnék, hogy tud-e valaki segteni abban, hogy egészségügyi területen való elhelyezkedést illetően milyen lehetőségek vannak jelenleg Kanadában.
Konkrétan orvosi munkavégzéshez - nyilvánvalóan a nyelvtudáson kívül - milyen feltételeknek kell megfelelni az esetleges sikeres jelentkezéshez, elismerik-e a Magyarországon szerzett diplomát és szakvizsgát (valószínűleg nem teljes mértékben), illetve a dipolma honosításnak milyen feltételei lehetnek. Kerestem már a neten ezirányú információkat, de mindeddig eredménytelenül, ha valaki egy linket tudna javasolni azt is megköszönném.

Tisztelettel:
RF
zoli2020, 2015-01-21 17:21:59

Sziasztok,

Szeretnék körbenézni Kanadában,milyen úton mosón tudnék legálisan munkát találni. Ács ,asztalos a szakmám..Esetleg tudnátok ajánlani konkrét céget akinek érdemes lenne elküldenem a CV t ? Jelenleg angliában élek,és dolgozom.szakmai nyelv nem gond.max egy évre mennék .köszönöm hogy olvastál. Zoli

Ildiko, 2015-01-07 14:01:20
janooo35-nek, 2014-11-30 05:19:44
"Wenkoover"???
Na tessek csak tanulni meg azt az angol nyelvet ha itt akar dolgozni...
Egyebirant csak hogy tudja, a forum uzemeltetoi nem adnak senkinek munkaajanlatot...
Kerdezze meg az "epitesi vallalkozo" baratjat hogy milyen statuszban volt kint Kanadaban 6 honapig...Gyanitom hogy turistavizuma volt es feketen dolgozott...nem egy kovetendo pelda senki szamara.
Ha olyan jol megy az angol, akkor itt tessek korulnezni: www.cic.gc.ca
Tovabbi sikeres nyelvtanulast!
janooo35, 2014-11-27 19:39:47
Sziasztok !
Tisztelt Kanada kalauz portál vezető! 
Segítséget kérnék,hogy milyen lehetőséggel lehetne kijutni dolgozni?
Egy ismerősöm most jött vissza Wenkoover-ből mint építési vállalkozó!
Annyit tudok,hogy vízum és max.6hó-ig lehet egy ütemben dolgozni.
Kérhetnék egy részletes infót és munkaajánlatokat!
Magamról inkább privátban írnék... 
Angol nyelvet tanultam!
Előre is köszönöm!
Tisztelettel:janooo35@gmail.com 
répási, 2014-11-22 19:15:53
Sziasztok !  egy felhívást  szeretnénk  meg osztani   veletek  !
 
Legyetek   óvatosak ,  ha   Kanadában   szeretnétek  utazni !  Van  egy  magyar
 
nő  aki  Torontóban  lakik  Viktória  Perez  csaló  azt mondja  ő el  tudja  intézni  , hogy 
 
ott  dolgozatok  a  letelepedési  engedélyt  is tud  szerezni  ügyvédnek  adja ki magát ,
 
a pénzt  már előre el kéri  a reptéren  már  Torontóban  ott  fog  hagyni azt  mondja 
 
befolyásos   ismeretsége  van és majd ő tolmácsol , de  már a reptéren  vissza küldenek  benneteket !
Akiket  meg károsított  vannak   többen  jelentsétek  fel  akár  itt hol  akár  a kanadai 
 
rendőrségen  !!!!!!  sok  szegény  családot  tett  így  tönkre  !!!  Szóval  ne higgyetek neki !  
fiatal  és jól elő tudja adni  magát   és  meg szabadít  a pénzetektől  és  még  nagyobb 
 
nyomorban kerültök  !!!!!!    ha  jót  akartok  magatoknak  ne  higgyetek  neki !!!! 
Lel, 2014-11-03 14:56:10
   Üdvözlök Mindenkit a fórumon.
Segítséget szeretnék kérni aki tud és esetleg akar is. Állás keresek Kanadában és aki hivatalosan tudna alkalmazni, vagy segíteni állást találni. Most jelenleg Magyarországon élünk a párommal és a kisfiammal, de sajnos nagyon nem tetszik ez a jövő kép ami itt kialakulóban van. Megpróbáltam a hivatalos kivándorlást, de minden honnan azt kaptam, hogy csak állással van esélyem (esélyünk) kijutni. Szakmám elektronikai műszerész több éves telefon és tv panel gyártásból, kiesett hibás készülékek javításával foglalkoztam ipari környezetbe több műszakos beosztásban. Azelőtt ugyan ennél a multinacionális cégnél több évig karbantartó állásban dolgoztam, az épület, a gépek, teszterek, karbantartását és telepítését végeztem, kollégákkal csapatban. Kb. 10 évet hoztam le elektronikai környezetben, most jelenleg más iparban dolgozom, vezetek, és ha addig nem jön össze, hogy összejöjjön valami, akkor jövő év elején szeretnék levizsgázni buszból, és kamionból mert ahogy hallottam, hogy folyamatosan keresik Kanadában a kamion sofőröket. De ha valaki esetleg vállalkozásban tudna segíteni arra is van egy ötletem lángos és kürtöskalács sütöde, mivel a párom cukrász iskolába járt és saját felhasználásra, meg különböző rendezvényekre már sütött az eredeti erdélyi kürtöskalácsot azt tőlem tanulta, meg már van benne gyakorlatunk, ha esetleg valaki lát ötletet bennem bennünk akkor kérem, hogy segítsen, nem anyagi segítséget kérek, csak ha esetleg a vállalkozásban lát valaki fantáziát, de nem csak ezekhez értünk.
Esetleg ha valakinek felkeltettük az érdeklődését, kérem írjon a: lehelerno@gmail.com email címre.
Irkafirka, 2014-09-25 17:46:14
Én úgy tudom, hogy ha eladod, illetve elköltözöl, akkor meg tudod szüntetni, különben 1 év szokott lenni a szerződés. És talán akkor is 30 nap a felmondási idő. 
Egy tipp. Vonasd ki a forgalomból, utána menj el a biztosítóhoz ezzel a papírral, pár nap múlva helyeztesd vissza forgalomba, és köss új biztosítást ahol szeretnél.
Ez csak tipp, nem tudom működni fog-e!

Nekünk amikor elromlott az egyik kocsi és nem volt még biztos mi legyen sorsa, kivonattuk a forgalomból.

Akkor a biztosító simán visszaadta az utolsó 2 hónap letétet is, pedig csak 6 hónapja volt náluk a biztosítás megkötve.
Sokat spórolsz az új biztosítóval? Megéri a macerát?
, 2014-09-24 18:53:39
Üdvözletem valaki tud segíteni autó biztosítással kapcsolatosan, júliusban kötöttem egy biztosítást az autómra Ontarioban most azt szeretném átcserélni egy olcóbbra egy másik biztosítónál de a régi biztosító nem akar elengedni csak ha 1200,-CAD fizetek nekik vagy nem szünteti meg a biztosítást, mi van akkor ha eladom az autót akkor sem tudom lezárni a régi biztosítást csak ha büntetést fizetek? 
albikaa, 2014-09-19 17:20:58
Sziaztok, arról szeretnék érdeklődni, hogy valaki tudna-e segíteni nekünk (családomnak) kijutni kanabldába. Sajnos nem úgy álunk anyagilag, hogy ezt a saját zsebünkből csináljuk meg. Viszont aki tudna segíteni legalább 1jegyel nagyon hálásak lenénk persze nem kérjük ingyen amenyit tudunk adunk bele természetesen. Nagyon szeretnénk kitörni ebből a nagy szegénységből légyszives segítsetek! Elöre is kószi mindenkinek
patkolanya, 2014-09-13 19:14:45
Tiszteletem!!
Kanadába utazom hamarosan , Calgaryba  a fiamhoz,aki már kinn él lassan két éve. De szívesen  fölvenném a kint élő, már dolgozó magyarokkal.
Szívesen vigyáznék idős emberekre vagy valami hasonló dolgot szeretnék elvállalni. Kereskedelemben dolgoztam ezért szeretek emberekkel dolgozni és minden megoldás érdekel.
Köszönöm:Gizella 
Ani, 2014-09-02 10:25:37
Canada, 2014-07-24 05:01:37
Kedves Alex,
Azt hiszem tul sok ujat nem arulok el ha azt mondom hogy lehet munkat vallalni ha talalsz egy kanadai ceget amelyik hajlando alkalmazni vagy ha a szakmad rajta van a hianylistan.
Nem probaltad megkeresni azt  a ceget ahol 2 evig dolgoztal korabban? En ezt tennem elso lepeskent hatha ujra kellenek nekik,  plane ha kozben  a kepzest is befejeztem volna (mar ha a kepzes es a munkaterulet osszsfugg egymassal).
Sok sikert!
Canada 
Alex, 2014-07-23 20:11:16
Tiszteletem!
Lenne egy olyan kérdésem hogy tudja esetleg valaki hogyan lehetne dolgozni kanadában?
Az elő történet. 2010-ben utaztam ki és 2 és fél évet dolgoztam de a tanulmányaim befejezéséhez haza jöttem,viszont azóta szigorítottak a szabályokon és ugye magyaroknak csak is LMO-s melóval lehet munkát válalni.Alberta megyében voltam,esetleg nemtudja valaki megmondani hogy lehetne LMO-s munkát válalni? Előre is megköszönöm
Alex (30) 
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada