|
|
|
|
Fórum » Kanadai magyarok» Új hozzászólás írása
Canada, 2014-07-24 05:01:37
Kedves Alex, Azt hiszem tul sok ujat nem arulok el ha azt mondom hogy lehet munkat vallalni ha talalsz egy kanadai ceget amelyik hajlando alkalmazni vagy ha a szakmad rajta van a hianylistan. Nem probaltad megkeresni azt a ceget ahol 2 evig dolgoztal korabban? En ezt tennem elso lepeskent hatha ujra kellenek nekik, plane ha kozben a kepzest is befejeztem volna (mar ha a kepzes es a munkaterulet osszsfugg egymassal). Sok sikert! Canada
Alex, 2014-07-23 20:11:16
Tiszteletem! Lenne egy olyan kérdésem hogy tudja esetleg valaki hogyan lehetne dolgozni kanadában? Az elő történet. 2010-ben utaztam ki és 2 és fél évet dolgoztam de a tanulmányaim befejezéséhez haza jöttem,viszont azóta szigorítottak a szabályokon és ugye magyaroknak csak is LMO-s melóval lehet munkát válalni.Alberta megyében voltam,esetleg nemtudja valaki megmondani hogy lehetne LMO-s munkát válalni? Előre is megköszönöm Alex (30)
Kanata, 2014-07-14 15:30:45
"Zolly" Mivel az EU, beleertve Angliat is, nem tagallama vagy terulete Kanadanak, ezert a " koltozni"- fogalom nem ertelmezheto. A kanadai munkavallalas "menete" ITT: http://www.cic.gc.ca/english/work/index.asp Kanata
Kanata, 2014-07-14 15:24:45
Anna, - "segítséget szeretnék kérni egy kanadai magyartó." ...es nev szerint melyikto. ? - "Kanadai nagy bácsim meghalt,hogyan tudom meg hogy örököltem (?)" A vegrendeletbol. Kanata
Anna, 2014-07-13 23:29:22
Sziasztok! segítséget szeretnék kérni egy kanadai magyartó. Röviden Kanadai nagy bácsim meghalt,hogyan tudom meg hogy örököltem . Még életben volt ,telefonon mondogatta hogy sokat ér a háza és hogy van elég pénze a bankban. hol kezdjem a kutatást? üdv Anna
Zolly , 2014-07-13 22:52:58
Sziasztok, Kanadaba szeretnek koltozni, dolgozni. Ket eve Angliaban elek. Kezdeti lepesek .... tudnatok segiteni? Koszonettel, Zoli
Kanata, 2014-07-11 17:16:22
Getti, http://www.cic.gc.ca/english/information/representative/complaints.asp Kanata
Betti, 2014-07-11 15:35:05
Sziasztok! Nekem olyan segítség kellene, hogy ha egy Kanadai ügyvédreszeretnék panaszt tenni, ezt hol tehetemném meg? Magyarországon ugye van ügyvédi kamara. Kanadában vanilyen??? Nagyon köszönöm a segítséget. Betti
Imre, 2014-05-01 22:39:18
Üdvözletem Magyarok ! 1980 körüli időben készült színes táncoló Indián képeslapot keresek. Gyönyörű színek. Tudtok adni egy honlapot ahol rákattintva sok képeslap között talán megtalálom. szeretettel Imre. / az Õshazából / dobi.imre@velvet.hu
Kanata, 2014-04-05 16:29:12
Bea reszere, A hianyszakmak listaja itt: Itt az indulo oldal: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/ ...es a jelenlegi hianyszakmak listaja:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp?expand=jobs#jobs Ez mar egy fel ev, vagy egy ev mulva BIZTOSAN valtozni fog! Udv: Kanata
Bea, 2014-04-05 14:05:41
Sziasztok! Csak egy kerdesem volna, nagyon tanacstalan vagyok. Par ev mulva at szeretnenk telepedni Londonbol Kanadaba es csak az erdekelne, hogy szerintetek milyen iskolat vegezzek elotte, mivel nagyon valoszinu, hogy az otthoni kis szociologusi diplomamat elo sem vehetem, nem is igazan szeretnem. Iden ujra iskolaba szeretnek jarni, es olyan szakmat valasztani, amivel ervenyesulok ott. Minden valasz segithet. Koszonom! Udv, Bea
Csabitátá, 2014-02-26 08:38:35
"Az ERDÉLY IRÁNT ÉRDEKLÕDÕK (és nem csak !) FIGYELMÉBE , kezdetü levelemre vonatkozólag , most a Forum - ban megjelenő szövegben nagyon sok úgy mond helyesírási hiba van , AMIÉRT MINDENKINEK SZÍVES ELNÉZÉSÉÉRT esdeklek! Megnéztem a kész szöveget , amit ide bemásoltam "copy-paste"-val , ott helyes és nincsenek "egybeolvasztások" két különálló szó között , még egyszer elnézésüket kérjük!
Csabitátá, 2014-02-25 20:24:00
Kanata részére! Köszönöm!
Kanata, 2014-02-25 17:34:34
Csabitátá reszere, Javaslom, varjon nehany hetet, es ha nem kapna megfelelo valaszokat, irjon itt a Forumon nekem. Udv: Kanata
Csabitátá, 2014-02-23 17:25:41
AZ ERDÉLY IRÁNTÉRDEKLÕDÖK (és nem csak) FIGYELMÉBE ! A nevem, Köble Csaba,nyugalmazott okleveles elektro-mérnök, édesapám Köble József,a Bethlen Gábor Kollégiumtanára volt . Az erdélyi Nagyenyeden (Aiud , Románia) lakom a családi házunkbanfeleségemmel, Csillával , aki nyugalmazott orvosi asszisztensnő .Édesapja,Székely Pál , a szilágysági Hadadon voltreformátus lelkész. Szüleinket azért említem , mert esetleg élnek (még) Kanadában is volt nagyenyedidiákok és Hadadról is vannak szép számmal Kanadába áttelpültek, akikismerhették őket ! Régi álmunkat szeretnénkmegvalósítani , mely Kanadáról és Alaszkáról szól! Ezen álmunk valóraváltásaérdekében fordulunk Önhöz - Önökhöz , ismeretlenül is (de reménykedve , hogyszemélyesen is megismerkedhetünk:-ott és majd itthon is, vagy fordítva) azzal akérésünkkel , hogy a kanadai magyarok között szórja ezen levelünket ! Mivel mi csak nagyon keveset tudunk angolul és franciául , no meg anyagierőforrásaink sem valami “terebélyesek” , olyancsaládokat keresünk (és a lenti kanadai városokban- könyékén laknak) , akikvalamilyen úton-módon kötödnek Erdélyhez, illetve meg szeretnék ismerni-bejárniErdélyt, s hajlandók lennének cserében fogadni minket (legfőképpen szállást biztosítva nekünk:-egy-egypár éjszakára ) az otttartózkodásunk idejére ! Ellenszolgáltatásként mi is ugyanúgy fogadnánkőket Nagyenyeden, illetveTöröckószentgyörgyön , ahol a torockószentgyörgyi középkori vár-rom alatt ,fenyőerdő szélén , van egy szép kis nyaralónk, minden kényelemmel ellátva . Szeretnénk meglátogatni és bejárni-megtapasztalni a következő településeket, azok és környékük nevezetes–turisztikai helyeit , mint: - Halifax, Quebec , Montreal, Ottava ,Toronto , Kitchener ,Calgary , Edmonton , Vancouver ésesetleg Alaszka, úgy a kanadai , mint az egyesültállamokbeli; - Niagara vízesés, SziklásHegység, állatvilág, őserdők, stb.; - Úgy tervezzük , de végül is az a fentiektől nagymértékben függ ,hogy össze-vissza 3-6 hétig tartana “kiruccanásunk”; - Milyen időszakban? Erre a kérdésre is kellene egy kis tanács:-mikor lenne a legmegfelelőbb időjárás , mi az Ön-Önök véleménye? ; - Mivel történjen a helyiségek-városok közötti útazás? Repülővel ,esetleg bérelt autóval, vonattal , hajóval !? Ezekre vonatkozólag kellenénekinformációk:-melyik repülőtársaságindítja a legolcsóbb járatokat, mennyiért lehet autót bérelni, mennyibe kerül avonaton való útazás , hol-hogyan-milyen nevek alatt lehet ezeket interneten megtalálni?! Nagyon remélem , hogy ezen levelemmel és számtalan kérdésemmel nemijesztek -ijesztettem meg túlságosan senkit sem ! Még annyit magunkról , hogy egyáltalán nem vagyunk ígényesek ,“szőrszálhasogatók” ! A fentiek szerint talán “grando-man”-eknek tűnünk , de szeretnénk ténylegesen sok mindentmegnézni-látni-tapasztalni! De hát “sokat akar a szarka , valyon bírja-e afarka?!” Ez itt a kérdés! A Jó Istentől valamint ezen level olvasóitól is függ , hogyálmunkból mi valósul majd meg! Előre köszönjük a segítségünkresietőknek remélhető jó indulatukat éshozzáállássukat! Várjuk a mihamarabbijelentkezőket e-mail címünkre ! Baráti tisztelettel, Köble Csaba és Csilla, Nagyenyedről, a Világ Közepéből. Elérhetőségeink: -postacímünk: Köble Csaba, str.BethlenGábor nr.12, 515200 Aiud, jud Alba,Romania; -Tel/Fax: 004-0258-861431 ; Mobil: 004-0720-948837 ; -Skype: koblecsaba1; E-mail:koblecsaba@clicknet.ro .
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|