Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

Padma, 2010-11-20 00:59:52
Elnézést a legutolsó linkért - felhívták a figyelmemet - , ami már nem aktuális, de figyelmetlenül beillesztettem. A hivatalos álláskereső oldalakon is érdemes azért pályázgatni, bár sokszor az első kérdés, hogy permanent resident vagy-e minimum, viszont egyik ismerősünk mégis így ment ki Alberta-ba 1.5 hónapja....
Senkit nem kívánok felbiztatni, csak próbáltam infót adni, a saját kis tudásomból, tapasztalatomból. Ennek ellenére a legjárhatóbb út mégis a permanent resident státusz megszerzése, még ha sokba is kerül, de az biztosabb.
Üdv: Padma
Padma, 2010-11-19 14:32:46
Szia Ibi, írj légy kedves a mail címemre pár infót és amit tudok, megosztok Veled.
Padma
Ibi, 2010-11-18 23:50:20
Kedves Padma!
Kérdezném, hogy szerinted milyen esélye van egy kezdő orvosnak Kanadában?
Padma, 2010-11-18 14:46:00
Sziasztok ismét!
Nos, előző hozzászólásom után azért nem tudok másképp tenni, mint nem okoskodó, de azért mégis párt tapasztalatot megosztó Fehér hollóvá válni.
A fent írt hivatalos oldalak nagyon fontosak a bevándorláshoz, hiszen valóban legálisan lehet csak élni Kanadában. (Valójában vannak illegálisan is, én nem tenném...és nem is tettem meg). Ettől függetlenül létezik több út is a kijutáshoz és minél előbb lépi meg valaki, annál jobb. Jómagam a családommal voltam kint ismerősnél (férjemmel és kislányommal).
A permanent resident státusz eléréséhez, tehát hogy legálisan élj és dolgozz, letelepedj Kanadában, valóban ezek szerint lehet elindulni:
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
http://www.canreach.com/
http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/forms-formulaires.aspx?lang=eng
Talán ezek a "legalapabbak" és a legszükségesebbek. Meg kell nézni, hogy milyen kód alapján tudod majd a papírjaidat beadni. A nyelvvizsga (ebben az esetben már IELTS), angol és/vagy francia a beadó személynek szükséges lesz a pontokhoz, a végzettség, a ledolgozott évek száma, ha van, akkor a párja tudása és nyelvismerete, stb, mind növelik a pontok számát. Jelen esetben ez 67 pont, de tartományonként változhat 1-2 dolog. Egyesül is be lehet adni a papírokat, de ügyvéddel is, aki ne bevándorlási ügynök legyen, mert csak tuti lenyúl. Semmi különöset nem fog tenni az ügyvéd, csak szabályosan kitölti a papírjaidat és segít a folyamat lezajlásában (hiszen ha 1 dolgot is nem jól írsz visszaküldik, vagy hiányzik valami, s pótolni kell, ez mind idő, s az idő pénz...), ami így rövidebb idő lehet, mint ha valaki maga adja be. Általában azért 1 év kell a végkimenetelhez a kezdéstől, de lehet 3 is egyedül. Erre is van példám.
Természetesen nem kell mindenkinek ügyvédet fogadnia, mert mint írtam megoldható anélkül is, már csak az ügyvédi költség miatt is, ami alap hangon 2000 $ fölött kezdődik...Aztán ott van az államnak fizetendő kb. szintén ennyi összeg és az okmányok fordításának a költsége, stb.
Nos, nem egy olcsó mulatság bárhogy is nézzük, s mi magyarok ezt nehezen tudjuk előteremteni, tehát a 22-es csapdájának tűnhet pár dolog, viszont akkor is, ha hirtelen kiszaladunk és azt hisszük, lehet munkát vállalni. Sajnos csak úgy nem.
Munkaszerződés kell hozzá, amit nehéz megszerezni, de nem lehetetlen.
Aki családdal szeretne kimenni rögtön, az felejtse el! Mi így tettünk, s ha meg lehetne ismételni, itthon hagytam volna a szüleimmel pár hónapra a kislányomat, mert lett munkaszerződésünk, csak nem volt túl sok az összeg, viszont hirtelen annál több a kiadás, s bár készültünk valamennyivel, nem kockáztathattunk. Több buktató is van ettől függetlenül, de ez hosszú, viszont aki kint megragad, és legálisan él és dolgozik, az pár éven belül el tudja kezdeni kialakítani az életét és újabb pár év alatt megteremt egy otthont, biztonságos életet. Kanada csodás lehetőség annak, aki bekerül a "burokba". Nagyon szabálykövetőek, udvariasak, kedvesek az emberek. Más az az élet, bele kell szippantani a levegőbe.
Nos, a másik dolog: nem lehetetlen pályázattal bekerülni és munkaszerződéssel ott dolgozni, aztán ha letelik a munkaszerződéses limit, (2 év), onnan is lehet indítani a letelepedést minden más híresztelés ellenére. Ilyen ismerősöm is van. Természetesen mindez nehéz szintén, de ha valakinek sikerül megéri!!
Van pár olyan oldal, ahol külföldről is keresnek embereket pl. au-pair, vagy nanny munkakörbe. Aki egyedülálló fiatal nő jó "gyermek/ember érzékkel", valamilyen pedagógia, pszichológia, egészségügyi, stb. végzettséggel, kis tapasztalattal , így is elindulhat. (én már ezt sajnos nem tehetem).
Sajnos van még egy fontos dolog, amit tudni kell, de nekem ennek ellenére sem ment el a kedvem Kanadától, sőt!
A diplomáink ott nagyon sok esetben - szinte mindig- nem nagyon érnek semmit. Alulról kell kezdeni. Aki ezt felvállalja, az érhet el sikereket is, hiszen kint is lehet hozzá tanulni és akkor már magasabb szintre lehet jutni. Lépcsőzetesség!!
Íme példának olyan oldal- amit találtam - ahol családok keresnek magukhoz au-pair-housekeeper-t. Még regisztrálni is lehet resume-t, Dear Family levelet feltölteni, stb.:

http://www.aupair-world.net/index.php/

Egy másik, ahol fiúk találhatnak maguknak farm, szakmunkákat, stb.:

http://www.foreignstaff.ca/recruiter/users/jobsearch.php

Nos, még egyszer, mindenképpen egyedül kellene elindulni, aki indul, s amikor megvan a munka, az albérlet, esetleg autó (elég fontos), akkor pár hónap múlva akár mehetnek a többiek, de érdemes előkészíteni a terepet, mert különben kudarc lesz belőle.
Egyébként halkan megjegyzem: aki egyedülálló, az meg is házasodhat, s az sem egy könnyű menet, de egy másik járható út. Sajnos csúnyán hangozhat, de nem kell feleségül menni bárkihez, ismerkedni lehet...mindenhol lehet "boldogságot" találni.
Jómagam ebből is kiestem, de nem adom fel az egyéb lehetőségeket és a férjemmel együtt munkálkodunk a permanet resident státuszért.
Még egyszer: remélem nem vette senki okoskodásnak, de úgy látom, hogy senki nem oszt meg tapasztalatokat és infókat, mert az érték. Nos, ezt jó szándékból tettem, mert még létezik ilyen is. Remélem azért nem én vagyok a "Last unicorn".
Ja, angolt tökéletesíteni nagyon jól lehet ott..
Well, ne féljetek megragadni a lehetőségeket, de legyetek óvatosak, körültekintőek!! Megéri!! :)
Rengeteg dolog van természetesen, amit tudni kell és lehet még, de olvassatok a hivatalos lapokon, keressetek ilyen oldalakat, ahol külföldieket is alkalmaznak (először természetesen piti a fizu), és a nagynéni-nagybácsinak van még ismerőse, akinek van még ismerőse, s ezek között lesz egy, aki segíthet munkaszerződést találni (azért ez sem egyszerű, úgyhogy sokszor nem rosszindulatból nem segítenek, hanem a cég számára kicsit bonyolult). A többi magyar sajnos inkább nem segít, mert az könnyebb. :( Ilyen és olyan is van.
Remélem azért segíthettem valamicskét!
Üdv: Padma
rommel, 2010-11-18 13:50:53
Sziasztok! Engem is elfogott ez a Kanada láz. Én is szeretnék dobbantani innen, egyenlőre csak szeretném felmérni a lehetőségeket, van e esélyem. 25 éves férfi vagyok elektroműszerész szakmával, közel 3 éves ipari tapasztalattal, most csinálom a fősulit, még két évem van hátra a diplomáig. A nyelvvizsgát, a következő években akarom letenni. Jelenleg egyedülálló vagyok. Ha valaki tudna segíteni pár infóval, azt szívesen venném. címem nagybalazs85@gmail.com
Padma, 2010-11-16 16:04:25
Kedves Dávid és Janomeh, illetve Mindenki!
Végig olvastam ezt az érdekes topic-ot, és leginkább a Dávid és Janomeh hozzászólásával értek egyet, bár sikerült igazán finoman megfogalmazniuk a lényeget itt is. :(
Nem vagyok én sem járatos mindenben, de vannak tapasztalataim Kanadával kapcsolatban és a permanent resident papírjaink is intézés alatt állnak. Most éppen "apróbb" problémába ütköztünk, de ezt igyekszünk megoldani. Sajnos semmi nem egyszerű, de ezt már megszoktam.
Nos, még mindig "naívan" reménykedem, hogy találok hozzám hasonló segítőkész embert, aki némi segítséget mégis tud nyújtani.
A mail címem: buor@freemail.hu
Dávid, szeretném felvenni Veled is a kapcsolatot, ha lehetséges, de nem szeretnék Rád szállni. Amennyiben lehetséges, szívesen venném, ha Janomeh is írna és levelezhetnénk.
Köszönettel:
Padma

rolee-gie, 2010-11-05 09:39:01
helló én egy fiatal 24 éves srác vagyok szeretnék kint élni egy kis segítséget valamint infót kérnék ha lehet az e-mail címemre :rolandgie24@freemail.hu
előre is köszi
ibi, 2010-11-04 23:41:07
Kedves Dávid!

Szeretnélek megkérni, hogy küldd el az email-címedet az enyémre, mert lennének hozzád kérdéseim, kösz!
kekib@vipmail.hu

Ibi
tonyo, 2010-10-30 14:15:52
Tamas vagyok!En is mint sokan szeretném megprobalni a letelepedést kanadában!Jelenleg angliában élek a barátnommel és meg szeretnénk probálni egy másik országot is és szerintem Kanada jo lenne nekunk!
Felvázolom a helyzetunket:

A barátnom noémi jelenleg fogorvosi aszisztens angliában 13 éve él kint az angollal természetesen nincs gondja gyakorlata is van elég sok itt angliában!
De o szeretne elvágezni egy másik szakmát is szájhigénikus ehez kb 1 évet kell tanulnia magyarországon amit jovore szeretne elkezdeni!(ezért gondolom hogy a kanadádan letelepedés kb 2 év nekunk de azért irok mert szerintem minnél elobb el kel kezdeni a tájékozodást)
Szoval szerintem neki jo esélye van hogy megkapja a letelepedési engedélyt!

Ami engem illet a szakmám asztalos kb 3 év magyarországi gyakorlattal itt angliában gyárakban és jelenleg mcdonalds-ban dolgozom az angolom eros alapfok de tanulok es mire oda kerul a sor szerintem jo kozépfok társalgási szintre el fogok jutni!
A gondot magamnál látom elég kevás eséjt látok arra hogy megkapjam az engedélyt!!

Én 25 éves vagyok Noémi 30 gyerek nincs!

Soval a helyzetunk ez!Egy pár kérdésem is lenne ha tudna válaszolni nagyon megkoszonném!

1:On szerin mekkora az eséjunk a letelepedésre?

2:Ha csak az egyik fél kapja meg az engedélyt csak a házastársát viheti magával ill nézik e hogy miota házasok a kérelem elott vagy után számit e ez?

3:Csak ugy kaphat engedély az ember ha már elorre talált kint munkát?Vagy munka nélkul is kap engedélyt ha a szakmája megfelel es kint tud munkát keresni?

4:Még egy kérdés mennyi a koltsége az embernek kanadában? étel?
albérlet?
rezsikoltség?
auto?
esetleges biztositások?

5:Szoval ugyaz élet?és menyi a fizetés minimal bér ill ha mind a ketten a szakmánkban tudnánk elhelyezkedni kb mennyi lenne a kezdofizetésunk?

6:Kb mennyi ido a papirok elintézése?mennyit számoljon rá az ember?
Nagyon megkoszonném ha valaki tudna válaszolni a kérdéseimre!
janomeh, 2010-10-20 16:30:23
Sziasztok!

Ha nem haragszotok meg erte, en tegeznek mindenkit. Olvasva ezt a nagyszeru forumot, nemi kapaszkodo utan remenykedve, raebred a magyar ember gyereke (ahogy az orszagban tapasztalhatja is), mi magyarok valoban nem segitunk egymasnak, de ha lehet, meg bele is rugunk masikba, ha maskeppen nem, akkor ironikus szavakkal. En azt vallom, akinek a kezeben lehetoseg van segiteni, az ne tartsa vissza... persze azt is hozza kell tennem, ha teheted old meg magad a problemaid, mert az a biztosabb.
Most keszulok ferjhez menni egy amerikai uriemberhez, aki Kanadaban tengeti eletet immar 30 eve. Ez sem lesz egy konnyu menet a hivatallal, plane, hogy en itthon egeszsegugyi tamogatasban kell reszesuljek
David, 2010-10-19 21:04:34
Kedves Linda!(Onjelolt kalauz)
Tipikus Kanadai Magyar, nem segitunk honfitarsainkon...
Amiota kint elek ezert kerulom a magyarok tarsasagat...
Emberek ha az angol nem gond forumozzanak Canadai forumokon es meglatjak a kanadaiak szivesen segitenek en is igy jutottam ki egy paphoz mentem egyhazat takaritani, masadik evem itt es nagyon jo!
Ha segitsegre van szukseguk en probalok amiben tudok!
Linda, 2010-10-08 23:22:19
Udvozlet a "Nagyerdemunek"

Az eredeti cikk itt:
http://news.nationalpost.com/2010/10/08/breaking-rcmp-arrest-10-people-in-alleged-slavery-ring/

Rovid kivonat, magyar nyelven:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20101008-magyar-embercsempeszeket-koroznek-kanadaban.html

Linda
Coquitlam, B.C
Amarilla, 2010-10-04 21:28:00
Sziasztok!Én egy emmigrációban dolgozom torontóban.Ez az iroda posntosan az ilyen embrekkel foglalkozik akik le szeretnének telepedni kanadában és szükségük van ügyvédi képviseletre!az nem igaz hogy Kanadába nem találnak az emberek munkát!Akinek végzettsége van és papirt is betud mutatni arról annak könnyen találhatunk munkát!A mi irodánk eggyik fontos programja hogy munkát is megpróbálunk biztositani azoknak az embereknek akik angolul vagy franciául beszélnek , és a munkát a végzettségükön belül próbáljuk meg elérni!Akinek szüksége van segitségre ahoz hogy kanadába kijusson irjon bátran az e-mail cimemre és én minden információt leirok neki és segitek minden problémájában illetve válaszolok minden kérdésére.e-mail cimem:amarilla0222@hotmail.com
Ghandi, 2010-09-18 22:27:15
Jó estét mindenkinek!

Az lenne a kérdésem a kint lévő magyarokhoz, hogy ha valaki munkát akar kint vállalni akkor kb milyen fizetést kellene kapnia hogy az meg is érje neki?
Milyen az az alapfizetés amiből meg tud élni kint az ember és még férre is tud tenni ?
xunkika, 2010-08-19 08:14:08
Kedves Linda! Nálunk azóta,hogy irtam önnek változtak a dolgok. Édesanyám már ki jutott. Érdeklödnék az iránt hogy ha a barátomal mennék ki és a gyermekemel, akkor abban az esetben mi a helyzet. A barátommal ugyan élettársi kapcsolatban vagyok de nem vagyunk egy lakásban be jelentve!! Igy esetleg nem e fordulhat elö hogy a barátomat vissza forditják. Köx elöre is a választ üdvözlettel: Xunkika
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada