Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

Adrian, 2015-02-02 19:23:42

Sziasztok! Mar 1 eve gondolkodok azon, hogy Kanadaba koltozzek. 

De sajnos nem igazan tudom, hogy hogyan is kell elkezdeni a vizum

Igenylest. Mar 8 eve Angliaban elek szoval az angolom

az eleg jo, villanyszerelő a vegzettsegem szoval ha jol lattam akkor az benne van 

_span style="font-size: 10px"_szakmak kozott . Esetleg valaki le tudna irni, hogy lepesrol lepesre mit is kell_/span_

_span style="font-size: 10px"_Csinalni vagy esetleg tanacsot adni? ?? Elore is nagyon szepen koszonom a segitseget!  _/span_

Irkafirka, 2015-01-26 21:33:10

mgk

Tudsz, ha megfelelsz bizonyos feltételeknek.

Angol nyelvtudás?

Szakma?

mgk, 2015-01-23 18:32:23
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Tudok itthonról letelepedést intézni, kérelmezni Kanadába. Ha igen, milyen feltételekkel. Köszönöm. 
Irkafirka, 2015-01-22 21:57:22

Az UCI számot akkor küldik, amikor elkezdik feldolgozni az anyagodat.

Szóval ha nincs UCI szám akkor a hivatal még hozzá sem nyúlt, még akkor sem ha esetleg már hetekkel ezelőtt átvették.

Attila, 2015-01-20 19:42:03
Valami nem ok...azt mondta az iroda hogy ezután kapjak meg az UCI szamot  ..azt varjak ok is s.
Irkafirka, 2015-01-16 18:21:21

Nem kizárt...

De ha be van adva kell hogy legyen UCI számod, amivel lehet online nézni hol tart a dolog.

Mi Bécshez tartozunk, 2 hónapot írnak erre.

http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp.asp

http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp/workers.asp#europe

Attila, 2015-01-15 22:27:31
A válaszod után most felhívtam a céget ...a válaszuk az LMIT kb.40-50 nap ...az AAIT pedig 2-3 hét ....szerinted ez helytálló ??
Irkafirka, 2015-01-15 18:58:45

Attila

Szóval Alberta... :)

Jelenleg mit intéznek? Az AAIT vagy már az LMIA-t?

Talán van UCI számod ha beadták, és kaptak visszaigazoló e-mailt. Azt nem tudod?

Along with a positive LMIA letter, CIC and CBSA officers will require a copy of the relevant trade certificate or letter issued by AAIT (compulsory trades only) indicating the circumstances under which the foreign worker is permitted to work in Alberta.

The onus remains on the employer and the temporary foreign worker to procure the relevant AAIT letter or trade certificate and include it with the work permit application.

If the temporary foreign worker has obtained neither the relevant AAIT letter nor a trade certificate, they do not meet the requirements of _a href="http://laws-lois.justice.gc.ca/eng/regulations/SOR-2002-227/section-200.html"_R200(3)(_em_a_/em_)_/a_, and CIC or CBSA shall not issue a work permit. Otherwise, a work permit will be issued with the duration based on the validity specified in the AAIT authorization letter (generally up to 90 days for any temporary foreign workers) or QCP approval letter (12 months for temporary foreign workers who are uncertified at the time of arrival, or, for certified temporary foreign workers, 24 months for those in high-wage positions and 12 months for those in low-wage positions). However, the employment duration approved in the LMIA should also be a key factor in determining the work permit duration.

If there is a discrepancy between the LMIA employment duration and the AAIT-approved work period, border services officers should issue the work permit for the shorter duration between the permitted options. See the chart below for guidance.

Attila, 2015-01-15 14:22:07
Nem kertek penzt...job offer alairva...ok az unnepekre _karacsony_ hivatkoztak hogy akkor nem volt ugyintezes...egyebkent az AAIT kell nekik beszerezni..habar en errol valahol azt olvastam hogy ennek az atfutasi ideje3-6 honap...de ok nekem 40-50 napot irtak ..amiben igazabol mar nem hiszek..igen a fejvadasz ceg van kapcsolatban a munkaadoval.
Irkafirka, 2015-01-14 21:46:57

Fejvadász cég nem kér LMIA-t (amivel felveheted a határon a work permit-et)

Azt csak a leendő munkáltatód kérhet.

A fejvadász cég esetleg lehet a munkáltató bevándorlási ügyintézője is, de ez nem tudom mennyire gyakori.

Job offert aláírtál? Ha azt nem láttál akkor nincs elindítva semmi.

Kérdezd meg tőlük MIÉRT van a késés.

Kértek tőled pénzt?

, 2015-01-13 18:24:04
Work permit van beadva....de nem ugy megy a dolog ahogy kellene vagy ahogy mondtak...minden papirom bent van mar ugy volt hogy jan 4-ig indulnom kell....utana jott az email hogy 40-50 nappal kihuzodik....es felmerult bennem a kerdes egyaltalan beadta -e fejvadasz ceg a papirokat...
Irkafirka, 2015-01-11 00:24:20
Attila
Pontosan mire van beadva papír?
Work Permit vagy Permenent Resident státuszra?
Igazolnod kell hogy az élettársad.
Megvan rá a nyomtatvány, és hogy milyen egyéb bizonyítékokat kell felmutatnod.
Persze egy élettársi regisztráció ideálisabb lenne.
Viszont (szerintem!) az, hogy férjezett gáz lesz.
Attila, 2015-01-09 22:31:38
Koszi a valaszt irkafirka....azt tudom hogy elettars vagy hazastarsat ki lehet vinni magammal aki ugy szinten dolgozhat...azt viszont nem tudom,mikor mar beadhatom a letelepedesi kerelmet akkor eleg e ha elettarsam van,es nem okoz e gondot hogy az elettars papiron ferjezett?vagy csak hazastarsi kapcsolattal lehet intezni...
Irkafirka, 2015-01-07 20:04:19
Úgy tudom az több dologtól függ, és természetesen az sem mindegy melyik tartományban.
Lehet egy hét, de két hónap is.
Ha van már neki nyitott, akkor a nevesítése kb 1-2 hét. (Onnan hogy TE minden kért papírt elküldtél neki)
Attila, 2015-01-04 22:01:58
Nekem tiszta az egesz ugymenet...csak azt nem tudom es nem is latom leirva,ha a munkaltato megkeri az LMO-t az kb.mennyi idot vesz igenybe mire megkapom.koszi a valaszt
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada