Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai vízum

» Új hozzászólás írása

George, 2012-12-10 14:13:51
Sziasztok,
En is Angliaba elek es dolgozok. Konyvelonek akarok kimenni Kanadaba, mivel arrol van papirom es gyakorlatom. Sajnos nem nagyon van kapcsolatom kinnt.
Lenne par kerdesem:
Az igaz, hogy a magyarok nem kaphatnak 1 eves working holiday vizumot? (meg nem lehetek angol allampolgar)
Az igaz, hogy 30 eves kor folott mar nem adnak egyaltalan senkinek vizumot? (en 29 vagyok meg majusig)
Ha van egy nagyon pici police recordom itt kinnt, akkor el fogjak utasitani a vizumkerelmemet?
Koszi, ha valaki valaszol. 

kkkk, 2012-12-08 13:32:02
Sziasztok! egy kérdésem lenne , mégpedig az, hogy én jelenleg angliában élek és dolgozom, viszont rokonok egy része kint él canadaban. gondolom ez nem lényeges ahogy olvastam. De azt szeretném meg tudni, hogy innen hogyan tudnék én oda menni munkát vállalni és élni???milyen applikácoikat kell kitöltenem és hol???
Fatyol, 2012-11-28 16:02:18
Semmi jelentősége sincs annak, hogy van kint élő rokon. Csak munkaajánlattal adnak munkavállalásit.
Csöpi, 2012-11-27 11:35:33
Szia Kedves Segítő!
25éves vagyok,szakács végzettséggel évek óta a szakmába dolgozom itthon,Magyarországon. Szeretnék kimenni élni és dolgozni kanadába. 
A kérdésem az lenne,hogy a munkavállalói vízumot csak munkameghívás esetén lehet igényelni? Vagy egyáltalán hogy induljak neki a dolognak?
Unokaöcsém kinn él már 2éve s neki van munkavállalói vízuma,ez könnyítés lehet eselteg?
Várom válaszodat előre is hálás köszönettel a tokesdaniel@gmail.com címre.
Üdv.
       Dani 
Greg, 2012-11-20 19:04:43
Sziasztok!

Lenne par kerdesem, remelem tudtok segiteni, 20 eves vagyok Pekkent dolgoztam otthon 1/2evet, most Angliaban dolgozok. Egyre jobban foglalkoztat a gondolat hogy kivandoroljak Kanadaba. Milyen lehetosegeim lennenek elhelyezkedni Pekkent, az EUROpassos bizonyitvanyt ott elfogadjak?

Elore is koszonom! 
Fatyol, 2012-10-24 01:56:33
Andrew: a 3 hónap tartózkodás gyanús lehet a határon, én a helyedben két hetesre vetetném, és kint meghosszabbítatnám.
Andrew, 2012-09-07 16:26:36
sziasztok! Én a barátaimhoz mennék max három hónapra. Ha ők megveszik nekem a jegyet ott és elküldik e-mailben kinyomtatom és viszem magammal az útlevelem az érvényes útlevelem akkor beengednek az országba? Nem kell garancia levél vagy valami? elég jól beszélek angolul úgy hogy el tudom majd mondani hova jöttem kihez és minek... Meg valaki emlitett valamit, hogy egy bizonyos pénz összeg is legyen nálam hátha be kell mutatnom... Irna valaki pár szavat, hogy világosabbá váljon számomra a helyzet?
Bea, 2012-08-22 13:38:56
Érdeklődni szeretnék a vízummal kapcsolatban. Összesen 3hétre megyek ki Kanadába tanulás céljából. Ilyen esetben kell vízumot kérnem vagy megfelel a turista vízum?
Ha kell vízum, akkor ezt is Bécsben tudom kérni vagy van ennek online lebonyolítása is?

Köszönöm a segítséget!

üdv.:
Beatrix 

Sándor, 2012-08-10 10:00:50
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni valakitől, akinek már van tapasztalata Kanadával kapcsolatban.
23 éves vagyok, szakács (4 éves palatalizácia), alap angol nyelvtudással (ez addigra javulni fog).

Feleségem 20 éves, jövőre kapja meg a Bakalár diplomát (ekonómia), folyékonyan beszél angolul. Amilyen munkát tudna csinálni: takarítás, konyhai kisegítő, recepciós és egyéb szakmák amihez nem kell végzettség. Majd idővel lehetőségtőségtől függően szeretne Kanadában tovább tanulni.
Azon gondolkodtuk, hogy  ha lenne lehetőségünk, akkor jövő nyár végén kimennénk Kanadába dolgozni, ha úgy alakul, élni is.
A kérdéseink:
- Mennyi az esélyünk ezzel a hattérrel a munkavállalási vízumra?

- Nehéz-e ezekkel a szakmákkal munkát találni?
- Szállás keresését, hogyan és mikor kell kezdeni?

- És úgy egyben, hogyan fogjunk neki ennek az egésznek,  és menyivel a kiutazási cél  előtt?
 Előre is nagyon szépen köszönöm a választ/válaszokat.
 e-mail: piklers@hotmail.com
Üdvözlettel.: Sándor és Katica.
Beatrix, 2012-07-17 08:52:06
Köszönöm szépen a választ!Nem én vettem meg a jegyet hanem a keresztszüleim vették meg ott Kanadában.Mikor ők voltak az emigrációs irodában azt mondták nekik, hogy 6 hónapra nyugodtan lefoglalhatják a repülőjegyet.Viszont ezt a módosításos dolgot mindenképp megemlítem nekik.Nem akarom, hogy emiatt ne engedjenek be.
Fatyol, 2012-07-17 03:48:40
Az 5 hónap ittartózkodás bekavarhat abba, hogy kiengedjenek. Miért nem 1 hónaposra vetted, és itt bármikorra átteheted bármelyik reptéren. Akkor biztosan (mi a biztos?!) beengednek, de ha emglátják az 5 hónapot, az nem fog nekik tetszeni abban viszont tényleg biztos lehetsz. Tényleg szép, és ne hagyd ki, de ne szúrd el a repülőjeggyel. Kb 100 dollárért cserélik át.
Beatrix, 2012-07-15 23:18:46
18 éves vagyok és szeptember 10.-én indulok Kanadába és március 3.-án jövök haza.Még soha nem voltam ott és a keresztszüleimhez  megyek.Írnak nekem egy e-mailt amibe az ő adataik vannak és hogy náluk fogok lenni ezt majd kinyomtatom és bemutatom a határnál.Angolul nem igazán tudok beszélni csak a nagyon alapokat. Nem tudom hogy ez előny-e vagy hátrány.Viszont nagyon félek attól hogy a határon vissza fognak fordítani mert sok olyan cikket olvastam amibe ez állt.Félek hogy belekötnek abba, hogy több mint 5 hónapot akarok kint tartózkodni és ez nem fog tetszeni nekik. Most kaptam meg ezt a lehetőséget  és most végeztem az iskolával is. Fiatal vagyok és semmi veszíteni valóm nincs ezzel.A törvény is azt írja elő, hogy 6 hónapot kint tartózkodhatok mégis lehet sokalni fogják ezt.Segítséget szeretnék kérni ezzel kapcsolatban, hogy hogy lehetne azt elkerülni, hogy gyanús legyek nekik.
Fatyol, 2012-07-13 08:53:33
Arra azért figyeljetek oda, hogyha Ontarioban vagytok, hogy abban a tartományban nincs az a lehetőség, hogyha work visaval vagytok, akkor letelepedést kaptok. Ez Albertaban, Saskatchewanban, Manitoban, és azt hiszem Quebecben van.

Alberta egész területén nagy a munkaerőhiány, főleg féfiaknak. Mi Calgaryban lakunk, szeretjük nagyon 
Lexi, 2012-07-13 03:40:20
Fátyol!
Köszönöm segítőkész válaszod. Megkaptuk még 1/2 évre a visat, így picit megnyugodtunk. Úgy néz ki lesz cég is (kop-kop-kop), aki szeretné felvenni őt, és intézik a LMO-t.
Amúgy párom kb 15 éve lakatosként+MIG, ARC hegesztőként dolgozik, és TIG hegesztői végzettsége is van. Jelenleg 16 interjúra hivatalos az önéletrajza alapján Szezon van, tudod, most tényleg szükség van a jó szakemberekre. 
Alberta?Melyik részén vannak munkalehetőségek?

Fatyol, 2012-07-11 17:19:13
Lexi a férjed hogy áll lakatos munkában? Van nyitott LMO, vagy rengeteg construction munka (nagyon-nagyon sok, mind nyitott LMO)

Ha még időben jelentkeztek, akkor nem kell elmennetek. Én nem kérek semmi pénzt, nekem kellenek a szakemberek, csak önéletrajzot kérek, és skype-n kell egy kicsit angolul beszélni, hogy lássam milyen az angoltudás.. Utána a munkáltató csinálja meg a skype interview-t, és ha ő is elégedett, indítjuk a papírmunkát Az ide utaztatásotokat a munkáltatónak kell fizetnie, és te is kapsz open work visa-t. Ha lesz CNC-re, akkor válthat bármikor, de most másban van lehetőség. Ha érdekel, írj ide: munkaalberta@gmail.com, vagy katalin@illuminatecanada.com

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada