|
|
|
|
Fórum » Bevándorlás Kanadába» Új hozzászólás írása
Tomi, 2017-07-11 05:08:02
Sziasztok! _span style="color: #313131; font-family: -apple-system, HelveticaNeue; font-size: 16px; word-spacing: 1px"_Kanádba bevándorlással kapcsolatosan szeretnék kérdezni _/span_ _span style="color: #313131; font-family: -apple-system, HelveticaNeue; font-size: 16px; word-spacing: 1px"_A familymember sponsor részen belűl az other relatives az pontosan milyen rokonságot takar? Sajnos erről nem találtam pontos információt._/span_ _div dir="auto" style="color: #313131; font-family: -apple-system, HelveticaNeue; font-size: 16px; word-spacing: 1px"_Illetve, ha számomra az express entry nem működik, pedig olyan szakmám van ami kanadában hiány szakma a NOC lista szerint de mégis azt írja, hogy a válaszaim alapján nem pályázhatok, akkor van még valami más lehetőség ahol betudok nyújtani pályázatot?_/div__div_ _/div_
Kriszta, 2017-04-30 22:22:44
_div_ _/div__div_ Szia Beni, _/div__div_ _/div__div_ Eloszor gratulalni akartam, hogy neked sikerult, aztan ... rajottem, hogy valami nem stimmel a datumokkal. Ugyanis en is beadtam FSW kategoriaban a jelentkezesemet meg 2014 oktobereben, de ugy kuldtek vissza elolvasas nelkul a jelentkezesemet, mint a huzat. _/div__div_2015. januarjaban vezettek be az Express Entryt, azota mar csak azon keresztul megy a FSW, ha jol tudom... arrol meg biztosan te is tudsz, hogy pontrendszeres, es a minimum ponthatarok honaprol honapra valtoznak... ezert nem ertem, milyen file-odat nyitott meg es kicsoda?_/div__div_ _/div__div_Koszi szepen a valaszt! _/div__div_ _/div__div_udv,_/div__div_Kriszta _/div__div_ _/div__div_Determine your eligibility - Federal Skilled Workers (from CIC:)_/div__div_ _/div__p style="box-sizing: border-box; margin: 0px 0px 11.5px; color: #333333; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 16px"_As of January 2015, we have a new system to manage how people apply to this program. It is called _a style="box-sizing: border-box; background-color: transparent; color: #7834bc" href="http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/express/express-entry.asp"_Express Entry_/a_._div__span style="color: #333333; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 16px"_You can use our online tool,_/span__span style="color: #333333; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 16px"_ _/span__a style="font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 16px; box-sizing: border-box; background-color: transparent; color: #7834bc" href="http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/ee-start.asp"_Come to Canada_/a__span style="color: #333333; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 16px"_, to see if you meet the criteria to get into the Express Entry pool._/span__/div__div_ _/div__div_ _/div__p style="color: #666666; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px"_Sziasztok, _p style="color: #666666; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px"_Van esetleg itt valaki aki hozzam hasonloan a FSW (Federal Skilled Worker) programmal varakozik a Permanent Residency-re? En 2015 Decembereben inditottam el a jelentkezest, 2016 Februar 17.-en nyitottak meg a file-omat, viszont azota semmi hir - elvileg 12 honapos az atfutasi ido. _p style="color: #666666; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px"_Van koztetek olyan esetleg aki mostanaban kapta meg vagy aki hasonloan hozzam ebben a programban varakozik? _p style="color: #666666; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px"_ _p style="color: #666666; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px"_Elore is koszi _div__span style="color: #666666; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px"_Beni _/span_ _/div__div_ _/div_
beni, 2017-02-27 21:11:33
Sziasztok, Van esetleg itt valaki aki hozzam hasonloan a FSW (Federal Skilled Worker) programmal varakozik a Permanent Residency-re? En 2015 Decembereben inditottam el a jelentkezest, 2016 Februar 17.-en nyitottak meg a file-omat, viszont azota semmi hir - elvileg 12 honapos az atfutasi ido. Van koztetek olyan esetleg aki mostanaban kapta meg vagy aki hasonloan hozzam ebben a programban varakozik? Elore is koszi Beni
Linda, 2017-01-27 16:21:15
Kedves Anita,
Az altalanos valasz a kerdesere: - NEM lehet "csak ugy" Kanadaba koltozni. - Miert? Mert Kanada nem tagja az EU-nak.
Reszletesebb valasz a kerdesere: IGEN, lehet Kanadaba "koltozni"...HA peldaul... - Sportolo(versenyzes, edzotabor), - Egyhazi szemely(karitativ munka), - Diplomata(kepviselet), - Katona(kikepzes, gyakorlat) ... stb...
Itt nem kell vizum a "koltozeshez", bar jo tudni, hogy ezekben az esetekben IS KELL az elozetes engedelyt megszerezni.
Ugy kepzelem, hogy mielott a levelet megirta, mar "unalomig" kitanulmanyozta a kanadai kormany hivatalaos oldalat, a "http://www.cic.gc.ca/"-oldalt, kozismert neven a "CIC"-es oldalt, hiszen ott mindezek a lehetosegek(es meg sokkal tobb) RESZLETESEN fel vannak sorolva...jol gondolom?
Alljon itt egy pelda az egyhazi "Charitable or religious work"-rol: http://www.cic.gc.ca/english/resources/tools/temp/work/opinion/charitable.asp
- "...mi AZ úgymond a legegyszerűbb módja(a koltozesnek)"
Talalni egy OLYAN ceget (MUNKAT) amelyik vallalja, hogy elintezi a munkavizumot(LMIA + work visa). Ez esetben eleg az egykuknek ezt megkapni es a hazastarsa IS johet(szabadon felhasznalhato munka vizummal), mert Kanada ennyire csaladbarat.
- "...ki szeretnénk költözni?" A ki", vagy "kint" azt jelenti, hogy a terkep szelen is tul, ott ahol a jo Isten elfelejtette felkapcsolni a villanyt... Nos, Kanada egyike a legelhetobb, legbiztonsagosabb orszagok egyike, ahova evente milliok szeretnenek jonni, hogy eletuk jobb legyen, es EZERT mundjuk azt, hogy Kanadaba "BE", Kanadaban "BENT"... erti mar?
A "koltozni"-kifejezes magyar allampolgarnak pl. Magyarorszagon belul, vagy az EU-ban mukodik, az EU es Kanada kozott NEM!
Ez a kifejezes (koltozes) Miskolc szamozott utcakbol, Lyukobanyabol vagy az Avas-lakoteleprol szarmazik, a valodi jelentese menekult-kerelem benyujtasa. Evvel a "koltozni"-kifejezessel lepleztek el a trukkos menedekkerelmet. Ezt Kanada megszuntette Magyarorszaggal kapcsolatban.
Osszefoglalva az egyszerubb, gyorsabb modszert Kanadaba jonni, roviden: - Munkakereses - LMIA (MINDIG a CEG intezi!) - munka vizum(legtobbszor a CEG intezi!) ...es kesz...
Udv: Linda
Anita, 2017-01-27 10:21:01
Kedves Linda! Szeretnék kérdezni Öntől, előre is türelmet kérnék :). Ha szeretnénk kiköltözni Kanadába (2 felnőtt), mi úgymond a legegyszerűbb módja? Nem él kint rokon, csupán egy barát menekültstátuszban. Lehetséges-e egyáltalán, hogy "csak úgy gondolunk egyet", hogy ki szeretnénk költözni? Köszönöm! Anita
Hanna, 2017-01-11 05:09:28
Szia Claudia, Itt talalsz imformaciot a live in caregiver programrol. http://paragon-personnel.com/caregivers/Nanny_Caregiver_Live-in.htm http://tlc-edmonton.com/training_course
Claudia, 2017-01-08 21:55:20
Sziasztok.Canadaban _span style="color: #666666; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; -webkit-text-size-adjust: auto"_ szeretnem elvegezni a live in caregiver tafolyamot, mar neztem par sulit kint kb $5000-ba kerul csak a tanfolyam, valaki vegig ment ezen mar? Konnyen adnak tanulasi vizumot ilyen esetben? Igazabol jol jonne barmilyen tanacs. Tobb kornyeken nezegettem sulikat, de Nem tudom, hogy melyik resz jobb, vagy hol lehet konnyebben munkat talalni. Azt olvastam, hogy British Columbia szep es jo lehetosegek vannak ott! Barmilyen infonak orulnek:) koszonom elore is! Claudia_/span_
Claudia, 2017-01-07 21:18:03
_p style="color: #666666; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; -webkit-text-size-adjust: auto"_Sziasztok!_p style="color: #666666; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; -webkit-text-size-adjust: auto"_Canadaban szeretnem elvegezni a live in caregiver tafolyamot, mar neztem par sulit kint kb $5000-ba kerul csak a tanfolyam, valaki vegig ment ezen mar? Konnyen adnak tanulasi vizumot ilyen esetben? Igazabol jol jonne barmilyen tanacs. Tobb kornyeken nezegettem sulikat, de Nem tudom, hogy melyik resz jobb, vagy hol lehet konnyebben munkat talalni. Azt olvastam, hogy British Columbia szep es jo lehetosegek vannak ott! Barmilyen infonak orulnek:) koszonom elore is!_p style="color: #666666; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; -webkit-text-size-adjust: auto"_Claudia
Linda, 2016-12-21 16:53:20
Bors-nak - "...ők is csak a weboldal linkeket csatolták. Amiken igazán nem könnyű kiigazodni :S " Ez IS a feladat resze, Kanada mar csak ilyen, kuzdje at magat ezen az "akadalyon"... :-) Udv: Linda
bors, 2016-12-21 16:48:43
Köszönöm a válszt Linda. Eddig már eljutottam, nem tudnak segíteni visa ügyintézésben (csak Bécsben) és ők is csak a weboldal linkeket csatolták. Amiken igazán nem könnyű kiigazodni :S
Linda, 2016-12-20 02:24:33
Bors-nak, a hibas szerkesztes okan kuldom megegyszer...
1027 Budapest, Ganz u. 12-14
Tel.: +36 1 392-3360 Fax: +36 1 392-3390 E-mail: bpest@international.gc.ca
Nyitva tartás Hétfőtől-csütörtökig: 08:30 - 16:30 Pénteken: 08:00 - 13:30
Linda, 2016-12-20 02:18:30
Bors-nak, 1027 Budapest, Ganz u. 12-14 _strong_Tel.:_/strong_ +36 1 392-3360 _strong_Fax:_/strong_ +36 1 392-3390 _strong_E-mail:_/strong_ _a href="mailto:bpest@international.gc.ca"_bpest@international.gc.ca_/a_ Hétfőtől-csütörtökig: 08:30 - 16:30 Pénteken: 08:00 - 13:30 Linda
bors, 2016-12-20 00:54:20
Sziasztok! 5 hónapos egyetemi szakmai gyakorlatomat szeretném Kanadában tölteni. A cégtől kaptam job offert, de minden mást nekem kell intézni. Leginkább azt sem tudom, hogy hol álljak neki az ügyintézésnek (amit elég gyorsan kell véghez vinnem, mert februárban szeretnék kezdeni). Előre is köszönök minden segítséget ! Üdv,
Niki, 2016-12-11 10:18:16
Sziasztok! Szeretném kérni a segítségeteket melyet előre is megköszönnék!! Kiszeretnék menni a barátnőmmel Canadába dolgozni de nem tudjuk hogyan miként lehet😔 Ha valaki megírná nagyom megköszönném Bármely tippet akár szívesen fogadok! Sajnos családi okok miatt kell innen elmennünk! Üdv: Niki
thomas, 2016-11-01 20:46:27
_div_Latom a formatuma a szovegnek szetcsuszott. Probalom ujra: _/div__div_ _/div__div_Vegzettsegemmel kapcsolatban szeretnem a segitsegeteket kerni. Kerem ha valaki ismer olyat akinek mar hivatalosan elbiraltak a vegzettseget egy permanent resident vizumhoz es az illetonek csak erettsegije + egy szakkozepiskolai bizonyitvanya volt, mindenkeppen irjatok._/div__div_ _/div__div_Sajat vegzettsegem Kanadai megfeleloje utan kutatok. Skilled Federal Worker vizumszerzes celjabol._/div__div_A CIC oldalan elolvastam az osszes informaciot, de sajnos az alapjan nem tudom magam egyertelmuen hova besorolni._/div__div_ _/div__div_Az alabbi link-en nagyon jo conversion tablat talaltam, de sajnos mivel nem egyertelmu hogy a "trade" vagy a "technical" school mit jelent magyarul, igy nem tudom hogy az en magyar szakkozepiskolai erettsegi bizonyitvanyom melle szerzett "Szamitastachnikai Szoftveruzemelteto" ugyanabban a szakkozepiskolaban szerzett OKJ-s vegzettsegem pontosan minek felel meg?_/div__div_Ki tudna nekem ebben segiteni? _/div__div_Amennyiben a szakkozepiskola "technical, vocational" school-kent van kanadai angolra forditva, ebben az esetben is ellentmondasos / nem egyertelmu hogy hova soroljam be magam. Igazabol erre hivatoott kanadai intezmenyek is valoszinuleg az alapjan dontik majd el, hogy a szakfordito mikent forditotta a "szakkozepiskola" szot a bizonyitvanyomon? 2 szakforditoval beszeltem, es ketto felekepp forditanak le a szakkozepiskolai szakmai bizonyitvanyomat angolra. Vizumom pontosan ezen mulna a pontrendszer miatt._/div__div_ _/div__div_Tudna nekem segiteni?_/div__div_ _/div__div_http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/eca-conversion.asp_/div__div_ _/div__div_Koszonom elore is,_/div__div_ _/div__div_Tamas _/div_
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|