Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

jozsef, 2014-07-29 19:00:30
Üdv mindenkinek 
Jozsef vagyok 21 éves segitséget szeretnék kérni kanadai munkavállalásal kapcsolatban épitőipari szakmám volna kőműves és szobafestő.pályakezdővagyok sajnos de jol tudok dolgozni a szakmákban.birom a nehéz fizikai munkát is.sajnos idehaza már 4re járok ugy hogy dolgoztam és nem fizettek ki és kiválo munkám volt.(fizetés napján elkültek a sunyiba a többi munkással együtt)elegem van magyarországbol.egy 8honapos terhes feleségem van és kell a pénz a megélhetéshez.ugy gondoltam hogy ha megszületik a fiam mind a hárman kimennénk.erkölcsink tiszta!németországban voltam szerencsét probálni de sajna szállás nem volt megoldgato.
Gyorsan tudok nyelvet tanulni könyen beileszkedem bármilyen csoportba.
Nemtudom ez mit dobb a latton de van egy alapfokú müvészeti bizonyitványom is 4-5.hegedű 2 éve nemvolt a kezemben sajnos mert amivel tanultam vissza kellet adni a sulinak.gálákon iskolai elöadásokon léptem fel stb.(népzenét játszva)legjobb élményem kimitud verseny 3 helyezés.sajnos nemtudok gyakorolni mert nagyon nehéz a megélhetés és nincs időm foglalkozni vele de ha normális munkám volna hobby szinten űzném a vonot :(
Esetleg ha valaki tudna segiteni kérem irjon.ahogy lehetne neghálálnán a segitséget!
Marcimester@gmail.hu

jozsef, 2014-07-29 18:33:30
Ödön, 2014-07-15 14:40:23
Dóra,
én úgy emlékszem, hogy a "DS-260 form"-ban nem volt megjegyzés a spec.karakterekre.
Amúgy, szerintem az ékezetes betű nem spec. karakter...
dobahn, 2014-07-15 08:07:50
Ödön, 
az USA green card-nál legalább benne van a kitöltési útmutatóban, hogy ne használj spec karaktereket... A CIC oldalán erről nem találtam semmit.
dobahn, 2014-07-14 23:39:05
Hmm... Akkor mi a francért írják oda, hogy "exactly as shown on your passport or travel document"? A "Dora" ennek nem igazán felel meg.

Amúgy meg az egész világon eddig senki nem jelezte feléjük, hogy nem tudja beírni a nevét a speciális karakterek miatt? Török, kínai, lengyel, szlovák, mindegyik boldogult vele? Ja, lehet, hogy azért nem kaptak erről jelzést, mert nagyon nehéz tőlük bármit is kérdezni (nem véletlenül vagyok itt...).

Köszi, azért írtam másfél hete a bécsi visa office-nak egy e-mailt, azt írták, várjak 30 napot a válaszra... 
Ödön, 2014-07-14 19:10:42
Dóra
Nyugodtan írhatod ékezetek nélkül, az a lényeges amit elfogad az application form.
Én az USA zöldkártyánál jártam így.
Üdv,
Ödön
Kanata, 2014-07-14 15:19:23
"dobahn",
- "De hát nem írhatok Dora-t, ha egyszer Dóra van beleírva..."
DE...irhatok... :-)
Kanata
dobahn, 2014-07-14 11:41:45
Kedves Fórumozók!

Nekem egy nagyon egyszerű problémám van.
Permanent resident status-ra pályáznék az FSW programon keresztül. Már minden sínen van (doksik beszerezve, nyelvvizsgára készülök, stb.), és a legegyszerűbb dolgon akadok fenn: a Generic Application Form to Canada nyomtatványba nem tudom beírni a nevemet. Van benne "á" és "ó" betű, egyiket sem engedi. Pedig azt írja, hogy pontosan úgy írjam be a nevemet, ahogy az az útlevélen szerepel. De hát nem írhatok Dora-t, ha egyszer Dóra van beleírva...

Mit javasoltok? Töltsem ki kézzel? Ezzel a gond, hogy ez pont egy olyan nyomtatvány, amit elektronikusan kellene validálni, ami által vonalkódot is kapna.
Töltsem ki ékezetek nélkül, angolosan? Akkor meg nem mondtam igazat, és lehet, hogy visszadobják emiatt az egészet.

Valakinek van ötlete?

Köszi,
Dóra 
Canada, 2014-06-23 19:31:49
Kedves Krisztina,

Kerdesedre ezen a linken kaphatsz valaszt: 

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/factor-adaptability.asp

Itt leirjak hogy milyen rokonok utan kaphatsz pontot a jelentkezeskor. Nyilvan bizonyitani kell megfelelo dokumentummal, hogy az illeto rokon elmult 18 eves es Kanadaban el vagy PR statusszal vagy allampolgarkent.

A 2015-tol bevezetesre kerulo uj Express Entry programrol a hivatalos bevandorlasi honlapon meg nem irnak sokat, de itt van par cikk/forum,ahol lehet tajekozodni:

http://www.cbc.ca/news/politics/skilled-immigrants-to-be-offered-express-entry-to-canada-in-2015-1.2617961

http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/what-is-this-cecs-new-express-entry-in-jan-2015-t204364.0.html

http://www.immigration.ca/en/immigrationnewsarticles-menu/152-canada-immigration-news-articles/2014/april/738-express-entry-immigration-program-to-launch-in-2015.html

Udvozlettel,
Canada 
Dr. PdK, 2014-06-23 17:12:28
söndör - IGEN, kis "s"-betuvel, ahogyan On is irta a sajat nevet.
"Letelepedni"... "nalunk" ...nem szeretnem meg a kornyeken sem latni, nem, hogy "nalunk"...!
- "letelepedes" -> az egy folyamat resze. 
Lepesek:
1) Dontes, egyedul, otthon, es NEM a nyilvanossag elott, a kanadai BE-vandorlasrol
2) IRANY a http://www.cic.gc.ca/english/index.asp - oldal !!!!
3) Ha ezt az oldalt mar erti is, varom a kerdeseit. IGEN, ennek az oldalnak a megertese, akar tobb hetet is igenybe vehet!
3/1) NE OSSZA MEG SENKIVEL SEM, hogy pontosan mi tortenik Onnel, NE csinaljon a maganugyebol kozugyet!!!!

4) A letoltott nyomtatvanyokat, forditasokat elkuldi a megadott cimre. Fog talalni egy affele "tartalom-jegyzeket" is a nyomtatvanyok kozott, hogy ne felejtsen el semmit sem elkuldeni!

5) Hatradol, es varakozik az eredmenyre.
6) Ha IGEN a valasz, fog kapni (valoszinuleg) hianypotlasra egy levelet, es tegye PONTOSAN AZT, ES UGY, ahogy azt kerik...
7)  Tetelezzuk fel, hogy valami fatalis veletlenek sorozata okan megkapja a bavandorlo vizumot, akkor kovetkezik a...
8) "landing"... ami a bevandorlo vizummal torteno belepest jelenti Kanadaba. Az ezt koveto folyamat ...
9) a LETELEDES, amikor is, mint BEVANDORLO, vizummal a kezben, elinditja az uj eletet Kanadaban, ez akar tobb honapot is jelenthet.

Tudom, hogy Onnek ez teljesen szokatlan, de ...
Udvozlettel: Dr. PkD
Krisztina, 2014-06-22 21:37:39

Sziasztok.

Volna meg egy kerdesem.Olvastam hogy lehet pontot szerezni azzal is ha van rokonod Canadaban.Milyen kozeli rokon kell hogy legyen, nem tudjatok veletlenul?Kell okiratokkal bizonyitani?Olvastam hogy 2015-tol uj valtozasokat hoznak be a letelepedessel kapcsolatba,hallotatok esetleg valamit?

Elore is koszonom.

Udv.Krisztina 

sándor, 2014-06-22 13:45:45
jonapot kívánok !szeretnék érdeklöni hogy lehetne önöknél letelepedni?
Krisztina, 2014-06-21 22:04:47

Koszonom nagyon szepen a valaszokat.

Udv.Krisztina 

grforqjqkq, 2014-06-17 11:32:25
dgkailbobeblbmbv{, [url=http://www.yaykqlfejl.com/]mwtowpklus[/url]
Canada, 2014-06-17 02:28:57
En ugy ertelmeztem Krisztina levelet hogy a ferje az elsodleges jelentkezo, de lehet hogy en tevedtem.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada