Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

Sz., 2014-04-10 23:03:04
Tisztelt Fórumozók!

Arra keresnénk a választ,hogy van legális útja/módja Kanadába jutni dolgozni,letelepedni szándékozóknak,vagy a magyar cigányoknak köszönhetően semmi esély minderre?Akkor sincs esély menekült státuszra,ha ezt okiratokkal igazolja valaki?
Például folyamatos,ok nélküli rendőrségi,hatósági zaklatás,az életvitel "ellehetetlenítése"? Mert azt olvastuk,hogy a két ország ugyan egyezményt kötött,hogy Magyarországon nem üldözött senki,nincs háborús helyzet,stb.,az ÉLET viszont egészen más!"Természetes" személyt nem "védenek" meg a törvények,sőt!TELJESEN ELLEHETETLENÍTIK a mindennapjait./pl. "beteges" egy dolog az,hogy közlekedési szabálysértésért börtönbe zárhatnak terhes nőt,kismamát,ill. rokkantnyugdíjast/
Ahogyan az sem "egészséges",hogy 3 millió magyar ember NÉLKÜLÖZÉSBEN ÉL!Miközben politikusaink fényűzésben...ez vajon nem tűnt föl azoknak,akik környezettanulmányt végeztek az országban?
Üdvözlettel: Sz.
Dávid és Edina, 2014-03-29 17:43:41
Köszönöm a választ!
Már úgy nézki szereztünk meghívót!
Szerintem is kell ennak akinek nincsenek több 1 ezer dollárjai!
Szerintem minden rendbe lessz! köszönjük mégegyszer!
Dávid és Edina!
Canada, 2014-03-28 16:55:54
Kedves David es Edina,

Irjatok be a google-ba ezt: "invitation letter to enter canada" es talaltok egy csomo informaciot. A hivatalos kanadai bevandorlasi honlapon az szerepel hogy aki vizumert jelentkezik, annak szukseges lehet a meghivo level. Magyar allampolgaroknak nem szukseges a vizum, en megis javasolnam a meghivolevelet. Mi itt elunk mar jo ideje Kanadaban es az itteni informacioink szerint nem feltetel a meghivolevel, de nem arthat, ha netan a hataron kerdezoskodnek. Persze igaza van Vandornak, nem mindenki ad idegennek meghivolevelet, mert rizikos lehet, szoval ezt nektek kell megbeszelni azokkal akiknek az eskuvojere mentek.
Hozzank most nyaron jon majd latogatoba egy rokonunk es mi kuldunk neki meghivo levelet, just in case.
Ez az en velemenyem.
Udv,
Canada 
Dávid és Edina, 2014-03-27 22:00:25
Köszönöm a választ!

Csak az a baj , hogy sokan mondták már , hogy kell a meghívó! Vagy rengeteg pénz ! annyi márpedig nincsen!

A kintiek is mondták, hogy volt már kint olyan náluk akitől szerencsésen nem kérték, de én tényeg nem akarok kockáztatni annyi pénzt!

Szóval: Még mindíg nem tudom biztosra, hogy kell- e meghívó vagy sem! Annyi minden változott mostanában odakint is!

Szeretnénk ha valaki biztosat tudna mondani!
Vándor, 2014-03-27 19:51:51
Ja és még egy gondolat.

Nem ír senki idegennek meghívó levelet!!
Mivel ha Kanadában valami hülyeséget csinálna a tisztelt meghívott turista, akkor a meghívót fogják elővenni, és akár pénzbeni bírsággal is sújthatják. Ezt senki sem fogja kockáztatni. Pl.: ha a meghívott a lejárati időt meghaladja, tehát túltartózkodás esete áll fenn.
Vándor, 2014-03-27 19:46:41
Dávid és Edina, 2014-03-27 08:14:43

Üdvözlet.
Varsóban ugyan miért kérdezősködnének arról, hogy ön Kanadába akar menni?
Tudtommal nincs kihelyezett kanadai vámtiszt sehol a világban. Tehát semmi köze senkinek, hogy hova utazik. Majd a végcélnál, a vámtiszt megkérdezi, hogy mi a terve.
--Szimpla turista, vagy céllal (látogató a barátokhoz)
Jelzem, hogy ha van egy telefonszáma a kedves ismerőstől, akit fel tud hívni a vámtiszt, akkor semmi akadály, hogy beengedje önöket Kanadába. Az utóbbi években lehetett hallani olyan híreket, hogy visszafordítják az embereket a határon. EZ ÍGY IGAZ!!
De nem kell ezt olyan komolyan venni. Ha elmondják, hogy látogatóba jöttek a barátaikhoz (telefonszám), és felmutatnak a terveikhez szükséges fedezetet, akkor a vámtiszt sem fog nagyon kukacoskodni, és (szerintem) 100% eséllyel be fogja engedni az országba.

Jómagam Ausztráliában jártam 2 évvel ezelőtt, és pontosan így jártam én is.
A jó barátom telefonszámát megadtam a tisztnek (ott ki kellett töltenem, egy nyilatkozatot, hogy mit akarok csinálni au-ban. Arra írtam fel.) Õ felhívta a barátomat, aki a reptéren várt engem. És kb ennyi volt a procedúra. Már engedtek is tovább. Bár az én esetemben egyedül utaztam, és (gondolom én) a tisztnek nem tetszett a képes felem. DE EZ AU.
Dávid és Edina, 2014-03-27 08:14:43
Köszönöm a választ!

Nem vicc biztos , hogy szivesen látnának ha mi is kijuthatunk biztonságosan.

Nagyon érdekes amit irt , de szeretném megkérdezni :

Nem kell se vízum se meghívó?

Még akkor se ha a gép átszállásánál varsóban kérdezősködnek? nagyon sok rosszat hallottam és nem szeretném kidobni azt a sok pénzt , mindamellet hogy ott akarunk lenni az ünnepélyen.
Kanata, 2014-03-26 23:43:07
Dávid és Edina részére,

Gondolom a sajat allampolgarsaguk nemzeti titok lehet, mert nem irtak. Felteve, hogy magyar allampolgarok, NEM KELL VIZUM, vagy MEGHIVOLEVEL Kanadaba !!!
Ha a CBSA tiszt a hataron ezt engedelyezi, akkor az azonnali visszaforditas es a HAT HONAP tartozkodas kozott barmit bepecsetelhet az utlevelbe. Fellebbezesnek helye NINCS! Ez az eljaras PONTOSAN MEGEGYEZIK a MAGYAR hataron valo belepessel a kanadai allampolgarok szamara.... szoval... semmi rendkivuli...ha, csak azt nem lehet eszrevenni, hogy a magyar utlevel a kanadai hataron (neha) olyan, mint a bikanak a voros poszto. Lehet megkoszonni ezt a meltatlanul, magyar utlevellel rendelkezo, Miskolc, Avas-lakotelepieknek, akik "kikepeztek" a kanadai hatarorizeti tiszteket... es lejarattak a torvenytisztelo magyarokat... szoval...  trukkok nelkul, oszinten... es menni fog...

Kulon felhivom a nagyon kedves figyelmet, hogy mit kivan behozni Kanadaba a borodjeben, es mi az amit mar a repulogepen kitoltendo vam-nyilatkozaton bevall? Szabad javasolnom, hogy ne kockaztassa a lebukast es tartsa be a VAM-szabalyokat.
A jellemzo hibak: hus-tartalmu elelmiszer, egetett szeszes ital! Javaslom, tajekozodjon ezekrol!

Tudja, a legnagyobb hibat mindig azok kovetik el, akik alabecsulik a vamosok  eberseget!

Beszeljunk az email cimerol is: ez, itt egy FORUM! Azt jelenti, hogy a "nagyerdemu" kozonseg elott beszelgetunk, hogy ebbol masok is "profitalni" tudjanak, esetleg masok is hozzaszoljanak. Avval, hogy megadta az email-cimet, mutatja, hogy el kivanja "terelni" a beszelgetest a Forumrol... hat NE TEGYE!!!
Vendeg hiv vendeget a lakodalomba: ugye ez csak egy vicc volt?
Udvozlettel: Kanata
Dávid és Edina, 2014-03-26 23:04:14
Hello! Meghívót szeretnék kanadába! Párom és én csak kilátogatnánk nem használnánk a vendégséget! egy ismerős esküvőjére mennénk csak ők még nem állapolgárok és igy nem tudnak küldeni! Segítségért cserébe hálánkat és bármi mást megadunk , természetesen az esküvőre is szívesen látunk.  Kérem irjatok e mailt davidmy666@freemail.hu davidmy666@gmail.com  Köszönjük!
Kanata, 2014-02-20 14:52:18
Ilduska reszere,
 NEM a teljes levelere valaszolok, csak egy mondatara:
- "...hogy ha neki vágnánk a vissza útnak be engednének az országba?"
 Ezt senki sem tudja elore megmondani/garantalni, mivel ezt a valo eletben ott-es-akkor, a hataron donti el a CBSA-officer.
Amit en tennek az Onok helyeben, megprobalnek kerdest feltenni, az alabbi elerhetosegeken, e-mail, telefon, level lehetosegek ITT:
http://www.cbsa-asfc.gc.ca/contact/menu-eng.html
 Altalanos CBSA informacio ITT:
http://www.cbsa-asfc.gc.ca/noncan-eng.html
Udv: Kanata
Ilduska, 2014-02-20 09:34:08

Üdvözlöm!Családommal 8 hónapot éltünk Kanadában.Megérkeztünk és 5.naptól sikerült munkát találnunk,két gyermekem iskolába járt,de a honvágy haza húzott minket és felmondtuk a menedék státuszt.A vissza utat saját zsebből fizettük.Most a szívünk Kanadába húz, azt szeretném megtudni,hogyha neki vágnánk a vissza útnak be engednének az országba?Válaszát köszönöm.
ceomnrkxhz, 2014-02-12 08:22:52
drvbvlbobeblbmbv{, xhzirtvola , [url=http://www.ncenygkkik.com/]fzshqfnnuq[/url], http://www.rtrefcoltv.com/ xhzirtvola
ofrvjympin, 2014-02-09 19:17:54
besmplbobeblbmbv{, http://www.rqhruruacz.com/ unxwjcagzw
kynvisoiwb, 2014-02-07 07:55:19
vbvrclbobeblbmbv{, idqrsdkkzl
Elisabeth, 2014-02-01 16:12:00
Kedves Canada!
Nagyon köszönöm a válaszod. Utána nézek .
Hát ez nem a legjobb hír számunkra! :(
Azért köszi még egyszer! 
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada