|
|
|
|
Fórum » Bevándorlás Kanadába» Új hozzászólás írása
ildiko1007, 2013-11-17 16:41:13
Sziasztok! Szeretném megkérdezni,hogy hogy lehet kanadában céget alapítani? Ha kimegyek túrista vizummal akkor is lehet vagy más vizummal? Elöre is köszönöm a választ. Ildikó
Hada Renáta, 2013-11-17 13:52:40
Nagyon egyszerű egy csaló céget tönkretenni,bár nem akarok tippeket adni. Egyszerűen meg kell keresni e-mailben a legnagyobb munkáltatókat. Nincs az a Kanadai cég,aki bármilyen munkát,megbízást adna egy sumákoló cégnek..Ezek után még a párszáz dolláros cégalapítás költsége is bukó,nemhogy a többi befektetés. Természetesen,ez nem olyan egyszerű,hogy ezt-azt hallottam,konkrét bizonyítékok kellenek,tényekkel,valós becsapott emberekkel. Ha megáll a dolog,Kanada kiutasít az eljárás végén még akkor is,ha a cég tagjai PR statusszal rendelkeznek.
Canadahun, 2013-11-17 07:29:05
Egy dologban ertel egyet fatyollal:itt mindenki irhat barmit,sulytalan,nem lehet visszaellenorizni!!! De:aki valos,autentikus infot akar,nyugodtan keresse meg a canadahun.com oldalon privatban Melita,Donna tagokat.Ok kozismertek sok eve,es Kanadaban elnek evtizedek ota. Donna Calgaryban,Melitta Torontoban.Nem kell regisztralni,privatban nyugodtan ra lehet kerdezni,mit muvelt fatyolka tobb magyarral,mikor kicsabitottak oket munkalehetoseggel. Fatyolka neve hallatan a magyarok(kelwti parttol a nyugatiig)gorcsbe randul,es szegyenkeznek! Ra lehet kerdezni,hogy jutott ki fatyolka kanadaba ano,mit tettek itt magyarorszagon,hol/mit dolgozott eddig.Vajon tudjak ezt a mostani "kollegak",akiket oriasi tervekkel szervezett be az uj cegbe,es amiben mindenuket el fogjak veszteni a befektetok:(((( Batran tessenek az emlitett tagoktol kerdezni!
fatyol, 2013-11-16 22:37:39
Wrange: OOO, glaszekesztyuben is lehet nagy sallert adni: nem mondtad, hogy ne sikeruljon, csak annyit, ha nem angolszasz kulturajuak, es nem angol anyanyelvuek, akkor nem sok eselyuk van. A provincial nominee programrol egy szot sem irtal, csakis a federal skilledrol, holott aprovincia nominee-nak ket lehetosege is van: Kanadan kivul beadni es Kanadan belul, mint work permittel rendelkezo A provincial nominee Kanadan belul nagyon gyors. A federal skilled evekbe kerul, es draga. Mint veres kardot hoztad elo az AIT certificationt, es azt mondtad: csak Albertan belul. Kozlom: egyaltalan be sem lehet adni kanadaba a skilledeknek enelkul a work permit igenylest. SEHOVA. Kulon kiemeleik a govarnmentes oldalon, de ezt te csak Albertara irtad. Mert nem tudod. Utana sem neztel. Egyebkent nem kell mindenkienk, pl asztalosoknak nem kell-)) ide Albertaba sem, es meg sok mas szakmaban nem, de honnan is tudnad, hiszen te csakis a heavy equipment-el foglalkozol, amire ha szerelo, akkor meg LMO nem kell, de azert igenyeld csak boszen, nem tudom a service canada erre mit lep, merthogy vilogosan feheren feketen ott van a govarnemntes oldalon, hogy heavy equipment kategoriaban a munkaadonak nem kell LMO-t igenyelnie Albertaban. Az AIT certification elbiralasanak az ideje : hat het. nem hat honap. A vizsgara magara mindenki vihet tolmacsot Nem emlitetted a kotelezo nyelvismeret igazolasat, ami az elmult nehany honapban kerult bevezetesre. megfeledkeztel arrol, hogy az LMO kiadasanak a megnehezitese a kulfoldi munkavallalok erdekeit is vedi , es nem viccbol vezettek be, csak karogtal rola, mint egy varju. Jogos a torveny, en a sajat allaspontom szerint orulok neki, mert sok szemet kiesik a korbol, es nem hasznalja ki a kulfoldieket. tehat a nagy segitseged abbol allt, hogy szepen minden erdeklodonek elmondtad, hogy miert is lehetetlen, de azert probalkozzon.
fatyol, 2013-11-16 22:26:33
Nem kopizom ide, mert az illegalis, de igen, lehet, ha mar kerdezed
Wrange6, 2013-11-16 22:16:53
??? Na jo, ez mar tul sok, lehet hogy tenyleg le kell innen lepnem. :-)
Wrange6, 2013-11-16 22:15:10
fatyol, akkor meg utoljara csak annyit, mert nem latom ertelmet a tovabbi vitanak: ha nem szeretnem hogy masoknak is sikeruljon, ami nekem, akkor messze elkerulnem az ilyen forumokat ahelyett hogy probalnek onzetlenul segiteni (mert nekem ebbol nincs semmilyen anyagi hasznom). Ezzel reszemrol lezartam a vitat. :-)
fatyol, 2013-11-16 22:11:07
Wrange: azert arra vigyazhatnal, hogy amit nekem leirsz a facebookon privatban mint baratno, es jajja de gratulalok, es de orulok, azt ne ird le ugyanide mint wrange-ellenem. Most hova hanyjak?
fatyol, 2013-11-16 22:04:37
Balazs: Pedig baromi egyszeru leellenorizni: itt azt irta ez a ket szerencsetlen, hogy en csaltam ki ide az embereket. Olvass vissza. marha egyszeru. Nezd meg a blogot amirol szo van, es akkor latod, hogy irtam-e, hogy jojjenek, vagy leirtam a hogyant. vagy olvass itt vissza. Mondjuk ez nehezebb, mint szart dobalni valoban. Erre futja. van akinek meg arra futotta, hogy amit leirtam az alapjan elintezte maganak, es most szazezer feletti fizetest kap itt. Te meg gondolkodj ez ezen.
fatyol, 2013-11-16 22:01:09
"Tok jo hogy ezt te mind tudod, szerencsere nekem is van errol a temarol nemi fogalmam, de azok akik itt erdeklodnek, az alapveto infokat szeretnek tudni es talalni olyan toborzokat Kanadaban, akik a reszletekrol tudnak nekik meselni, erre pedig megvannak a hozzaertok." Errol van szo. En sem irtam senkinek, hogy majd en segitek, barmennyire is akarja ezt itt a szambatenni -neked is szol Balazs- leirtam a menetet kulon kiemelve, hogy megy mindenfele toborzo ugynokseg nelkul is. A hozzaertoket a govarnemnt szabalyozza, ezert andak erre engedelyeket, amely ellen nincs apellata. Ezert van nekunk is ezen hivatalos, allami engedelyunk. Neked van? "Nem azt mondtam hogy minden egyes kanadai ceg az angol anyanyelvu munkasokat keresi, de sok olyan van akik igen. " Azt irtad: altalaban. Tudod mi ezzel a problema? Az, hogy a te alatalaban-od azt jelenti, hogy a ceg amely alkalmazasaban allsz mint recruiter, azaz egyetlen egy ceg. Ugyanis az altalaban-ra az az igazsag, hogy a kanadai cegek sokasaganak NEM angol anyanyelvu a tulajdonosa, a managerek, superviserek pedig szinten nem azok. Ha ez igy igaz lenne, amit mondtal, akkor nem lenne itt kismillio filippino, es indiai, es sorolhatnam. Akkor multinacionalis olajceg vezerkaraban nem csupan kelet europaiak ulnek, pedig azok ulnek ott, olasz vice presidenttel. "Ezt valaszkent adtam egy olyan kerdesre amely arrol szolt hogy ha annyira kellenek a szakkepzett dolgozok Kanadanak, akkor miert nem kapnak valaszt a jelentkezok kelet-europai orszagokbol? " mert az oneltrajzok tobbsege hasznalhatatlan. Azonnal kidobja a program, amivel a cegek dolgoznak. Mert az europia sztandard teljesen mas, mint a kanadai. Mert alapbol nem "CV", mert nem tartalmazhat szemelyes infokat, nem tartalmazhat fenykepet. Na ezert. masreszt meg azert, mert mar amikor a cegek felteszik a jobbankre a hirdetest, sok esetben azert teszik, hogy megkapjak az LMO-t, a mar meglevo kivalasztott kulfoldi jelentkezoikre. nekem speciel van kb 300 UK resident, angol anyanyelvu jelentkezom, es nekik is ugyanez a problemajuk. Pedig ok angol anyanyelvuek "Sok kanadai ceg megy most Irorszagba es az Egyesult Kiralysagba toborozni, nyilvan tudsz az allasborzekrol, amik most nagyon nepszeruek ott a rossz gazdasagi helyzet es a nagy munkanelkuliseg miatt, mi speciel most voltunk oktoberben 2 hetre, 45 jeloltet interjuztattunk, es eddig 28 embert vettunk fel csak Angliabol." Igen tudom, irtad privatban, hogy megy a cegetek oda toborozni, csak te nem mesz. Ezzel az a helyzet, hogy a legtobb kanadai ceg NEM MEGY europaba toborozni, ugyanis 3-4-5 emberert nem fog europai korutazast tenni, es UK aron termet berelni, es mindent lezavarni ott. "Amikor megpenditettuk a vezetoknek hogy mehetnenk mas europai orszagba is toborozni, megvontak a vallukat es megkerdeztek minek, amikor Angliaban is megtalaljuk a jobbnal jobb szakembereket akik alig varjak hogy ide johessenek es nem kell kuszkodni a nyelvi nehezsegekkel. " Ez a te ceged, nem a cegek altalaban. En meg konkretan ismerek construction managert, aki tavasszal erkezett, es szazezer feletti a fizetese. Konkretan tudom, hogy a cegnek amelyikkel targyalok, csak egyetlen kitele van: beszeljen angolul. Ez a hivatalos. beszeljen angolul. mellesleg: te sem vagy sem angol anyanyelvu, sem angolszasz kulturaju. "En amolyan racionalista tipusu ember vagyok, aki ket labbal a foldon jar, es inkabb megmondom oszinten az embereknek hogy mik a nehezsegek a letelepedessel es a munkavallalasi lehetosegekkel kapcsolatban minthogy hiu remenyekkel altassam oket." Persze, hiszen masnak miert sikeruljon ami neked? oOotthon van, te meg itt.
balázs, 2013-11-16 20:50:56
Sziasztok. Én több évet éltem Kanadában(kamionoztam)de már Pesten élek. Visszaolvasva a sok beírást azzal értet egyet,aki azt írta,hogy "nem zörög a haraszt" Ha valaki éveken keresztül tisztességes mindenkivel,egy korrekt szolgáltatást nyújt(természetesen pénzért)arról nem írnak ennyi rosszat,és legfőképp ennyi Kanadával foglalkozó oldalon. Tényleg Dunát lehet már rekeszteni a különféle ügynökökkel,munkaerő kölcsönző cégekkel,és a sok szerencsevadásszal,akik a mai magyar emberek moráljára épít,és sokan be is dőlnek.Kanada nem itt van a szomszédban,sok százezret,sőt milliót lehet bukni csak az utazási költségeken. Azt sem hiszem,hogy csupán rosszindulatból,vagy magyar virtusból valaki.vagy valakik-ellen többen lejárató dolgokat hozzanak nyilvánosságra a neten keresztül. Ha meg van valós alapja,akkor ne csodálkozzon azon,hogy a póruljárt minden fórumot felhasznál arra,hogy elmondja saját tapasztalatát,legyen az:kőműves,autószerelő,ács,vagy éppen minden jót igérő munkaerő közvetítő!! Csúnya hasonlattal:aki qva,az ne csodálkozzon ha megb..sszák! Ha velem ilyen történne,én bizony Isten még a házat is rágyújtanám azokra,akik becsaptak! Kanadában nem ígérhet egy cég "későbbi letelepedési lehetőséget" ,ez szerintem a megtévesztés kategória. Köszönöm,Aki elolvasta.
Wrange6, 2013-11-16 20:15:35
Akit esetleg erdekel: En anno sok hasznos informaciot es aktualitast szereztem errol a honlaprol. Fel lehet iratkozni a hirlevelukre is, igy minden kanadai bevandorlassal kapcsolatos aktualis valtozasrol kaphattok ertesitest toluk.
Wrange6, 2013-11-16 19:55:30
Ismetlem, semmi kozom az ugyedhez, reszemrol kiszalltam a rolad valo kommunikaciobol, en tovabbra is csak informaciokkal szeretnek segiteni az itt erdeklodoknek.
fatyol, 2013-11-16 18:39:29
Wrange: az "itteni" hirnevem ket ember ugykodese, es tudom, hogy sokan vannak, akik olvsnak itt, de hozza sem szolnak, mert ok meg velem beszelnek. A "paraszt magyarok" szoveg meg vicces, amit "allitolag" en irtam, jellemzo kifejezese az egyek nepcsoportnak, amit mindenhol kikerek magamnak, kimondottan ezert harapok. Szoval ahhoz is kevesek, hogy egyaltalan irjanak valaki helyett.
fatyol, 2013-11-16 18:34:15
Fatyolnak: most akkor mi van? Felfedezted, hogy nem bujkalokvgay hogy hivatalos amit irtam? Aki meg a neveben irt ide, mintha en irtam, volna uzenem: orulj neki, hogy jo napom volt, es ne erdekel MOST. De lehet, hogy mar hetfon erdekel, es feljelentelek, meg az egesz oldalt.Nem nehez lenyomozni, hogy egy nev mogott valojaban honnan irnak
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|