|
|
|
|
Fórum » Kanadai magyarok» Új hozzászólás írása
macko, 2012-02-17 16:46:04
f.erzsike72, 2012-02-16 20:34:29
Kedves Kanadai Magyarok! Szeretnék Torontóba kijutni és ott dolgozni mint betegápoló , ha lehet akkor Magyar családnál. 22 éve dolgozom az egészségügyben. 40 éves nő vagyok 1 - 16 éves és 1-15 éves fiam van . Sportszerűen focizik a 16 éves
Férjem vállalkozó - lakatos és asztalos műhelyünk van - 17 főt foglalkoztat és fuvarral is foglalkozik Erdei fát szállítunk. . Mai helyzetben nagyon nehéz itt megélni, és úgy gondoltam megpróbálnánk Kanadában , csak ehhez segítséget szeretnék kérni. Aki , úgy gondolja, hogy szívesen segítene nekünk annak levelét várom sok szeretettel! Minden megoldás érdekel! Előre is köszönöm: Erzsike e-mail: f.erzsike72@freemail.hu
den, 2012-02-12 22:19:28
Tisztelt Dr.PdK szerintem ön vagy másod vagy harmad generácios Magyar mert ón sem ir helyesen,foci meg forma 1, hogyjön ez ide nemértem ,az ón levelében is találok kisbetüs Kanadai szót , ja és nevegyen egykalap alá ha en kint szeretnék élni és dolgozni akkor szeretnék eljárni, hivatalosan ,nemcsak kimenni és otmaradni,aki meg igy tesz mint a Zámoly, Pápa, Mohács es Miskolc tersegebol annak is vannak okai mert nemtudnak rendesen megélni,egyszer egy Kanadai barátom aztmonta ,aki Kanadában él és dolgozik nemszámit milyen származásu az Kanadai,És elnézést ha letegeztem a Kanadai Magyarokat,
Dr.PdK, 2012-02-12 17:45:17
Tisztelt "den", - "szerintenm mindenkinek szive joga hogy ott telepedjen le ahol szeretne..." -->> Hosszu ido ota On az elso ezen a forumon, akivel teljesen egyetertek! Mondok is a "letelepedesre" peldakat: Vasarnap, a foci-meccset nezni a TV-ben, termeszetesen egy uveg, hideg sorrel le lehet "letelepedni". Megjegyzem, en inkabb a Forma-1 kozvetiteseket kedvelem, de izlesrol nem vitatkozunk, kinek mi a kedvesebb. Vagy a haz mogotti udvarban a mar parazslo tuz kore "letelepedni" szalonnat sutni...ja-ja-jaj.. el nem felejtsem, termeszetesen egy (vagy tobb) uveg, hideg sorrel. - "...ha kanadába akkor kanadába..." -->> Amikor leirja "K"anada nevet, kerem, hogy ereszkedjen felterdre a tisztelettol, mert "K"-ANADA a vilag legelhetobb orszaga, ezert pl. mar erdemes mint tulajdon-nevet NAGY "K"-val irni. On, mint magyar allampolgar, tudnia kell, hogy a kisbetuvel irt nev es tulajdon-nev a kulturankaban kifejezett bunteteskent, lebecsuleskent ertelmezheto. ugye emlekszik a "nemecsek erno" esetere? Roviden, a "letelepedes" nem egy "opcio", vagyis nem egy lehetoseg az On szamara. Ezt a szot, fogalmat az elmult 10 evben a magyar utlevellel "K"anadaba trukkosen beutazo magyar "honfitarsaink" vezettek be, akik Zámoly, Pápa, Mohács es Miskolc tersegebol indultak el. Miattuk, es PONT miattuk szigorodott a kanadai bevandorlas es menekult-torveny, nem beszelve arrol a szomoru kovetkezmenyrol, hogy a kanadai hataron ma a magyar utlevel olyan, mint a bikanak a voros poszto. Sokakat visszaforditanak, megalazo atvizsgalasnak vetik ala es kiutasitjak "K"anadabol Oket. Miutan On megfogalmazta a sajat "szabalyat" en vagyok bator megfogalmazni a VALODI szabalyt: - a "letelepedes", mint fogalom sem letezik !!!! - Kanadaba johet, mint turista, erezze jol magat, de a megszabott idohatar lejarta elott EL KELL hagynia "K"anadat!!! - a turista SEHOL a VILAGON (Eszak Amerikarol van szo) NEM "TELEPEDHET LE"! - a TURISTA NEM DOLGOZHAT! - Termeszetesen az Europai Unio az mas, ott mind ezt megteheti, mint magyar allampolgar, aki egyben Europai allampolgar is, de "K"anadaban NEM ! - "...és nektek kanadai magyaroknak.." -->> NE TEGEZZEN ! - "...segiteni kéne ezeken az embereken..." -->> Miert is? Nem vagyok senkinek sem adosa es buntudatom sincs, csak azert, mert szabalyt, torvenyt betartva uj eletet kezdtem. - "...mert nektek is segitettek..." -->> Semmi ilyesmi nem tortent velem, az volt az enyem, amiert megdolgoztam. - "...csak mar elfelettétek..." -->> Jobb az emlekezokepessegem, mint azt On elkepzelni tudna. Semmi ilyen nem tortent velem, de meg csak az ismeroseim kozott sem. A "segiteni" ma mar a szotarban sincs benne, senki sem tudja, hogy mit jelent ez a nagyon regi szo...? - "de szerintem nemsok kanadai magyar olvassa ezeket a fórumokat" -->> Ez egy szabad orszag, es szabad velemeny, de csak az On velenye...Uram... sokkal tobben olvassak ezeket a sorokat, az Onet is, mint azt a valaszok szamabol kovetkeztetni lehetne. Nos, ezert (is) kulon szemelyes szegyen az on levele, amiben nyiltan kijelenti, hogy szabaly, torveny nem erdekli, oda megy, ahova akar, es azt csinal, amit akar... es mennyire nem igy van ez...!!! - "...háilistennek már magyar álampolgár vagyok..." GRATULALOK! ...de legkozelebb kerem, hogy irja igy: hala Istennek! - "...de remélem egyszer megszerzem a kanadait..." -->> Evvel a hozza-allassal eselye sincs! - "..mert mindenkinek szive joga..." -->> nagyon szepen kerni, de meg "K"anadan kivulrol, az mindenikek szive joga... de lesz ehhez par szava a kanadai Bevandorlasi Hivatalnak is!!! - "..hát nekem enyit kel harcolni hogy kijussak..." -->> idezet Hofi-tol: "a jardat NEM harcoljak, hanem betonozzak"... a "K"anadaba torteno BEVANDORLAST NEM HARCOLJAK, hanem "K"anadan kivulrol KERVENYEZIK !!! Az "indulasi oldal" ITT: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp A menu a bal oldalon a "Come to Canada" alatt levo ot(5) lehetoseg. Ami ott van, azt megteheti, ami nincs ott, az csak az On fantaziajaban letezik!
den, 2012-02-12 15:04:32
Tisztelt kanadai magyarok,szerintenm mindenkinek szive joga hogy ott telepedjen le ahol szeretne ha kanadába akkor kanadába,és nektek kanadai magyaroknak segiteni kéne ezeken az embereken,mert nektek is segitettek csak mar elfelettétek,de szerintem nemsok kanadai magyar olvassa ezeket a fórumokat,irok kicsit magamrol,34 éves vagyok voltam már orosz állampolgár voltam ukrán és háilistennek már magyar álampolgár vagyok ,de remélem egyszer egyszer megszerzem a kanadait mert mindenkinek szive joga.ha nemérti valaki miért irtam le az állampolgárságokat akkor mondom,ukrán ,,,,,,vizumot nemkap,magyar vizum nemkel.hát nekem enyit kel harcolni hogy kijussak.
Lonyi, 2012-02-02 05:40:57
Kedves Feri,
Azt kell mondanom, hogy igazad is van, meg nem is ahogy a kanadaban elo magyarokat megiteled. Tobb mint 15 eve jottem ki, szakmai bevandorlokent, elegem lett az otthoni hulyesegbol. Nekem Bos-Nagymaros tette be. Egyszeruen bementem a kovetsegre, akkor meg Budan volt, kertem egy jelentkezesi lapot, aztan eleg siman ment minden hogy megkapjam a "landed immigrant" papirokat. Amiert mi probalunk ovni benneteket attol, hogy csak ugy kutya futtyara kigyertek annak rengeteg oka van. Legtobbe akik jonnenek nem is beszelik az angolt, nincs penzuk es legtobszor nincs is olyan szakmai vegzetseg / gyakorlat amivel esely lenne arra, hogy elobb - utobb egy jobban fizeto allashoz jussatok. Beletoppanni a teljesen ismeretlenbe nem egy konnyu dolog. Kozel sincs annyi munka mint azt otthon hiszik. October - November: 72,000 munkahely szunt meg kanadaban. Itt kell hogy legyen egy autod, beszelj angolul. Az elmult 15 evben semmivel sem lett jobb itt a helyzet, jelentos dragulas tortent a hazarakat illetoen es az elemiszert, a futes, viz, villany, benzin arak feljebb mentek, de nem eloztek meg a fizetesek emelkedeset. Munkat szerezni valakinek az a legnehezebb. Elobb - utobb legtobbunk valamilyen Kanadai cegnek dolgozik, en mar probaltam rokonoknak elinditani az ideiglene munkavallalasit, de nem ment. Leginkabb feketen epitkezeseken lehet dolgozni, gipszkartonozni, vagy festoknel.
Feri, 2012-02-01 18:14:16
Kedves Dr PDK!! A válaszára reagálva,először is nekünk önök Kanadai Magyarok nem bent vannak hanem kint külföldön!!! Nem hiszem hogy el lennék tévedve,mivel éltem én is kint Kanadában. Biztos ön is nagyon jól tudja azt,ha önnek megvan a Magyar állampolgársága akkor önnek is van TB kártyája.Ezért max 3 hónapot kell fizetnie a TB felé,így önnek is ingyenes az orvosi ellátás MAGYARORSZÁGON!A KANADAi törvényről illetve korruptságról,annyit hogy olyan zseb nincs amibe ne férjen,ebből kifolyólag azt értem,hogy ha hivatalosan és ha tisztességes úton szeretnék kimenni nem tudok! Külömbözö hazugságokat kell kitalálnom amit (egy tisztességes Kanadai ügyvéd )bead az imigration felé és ezzel elindítja a letelepedést Kanadába nem kevés pénzért!!! Nagyapám 2000--ben meghalt Torontóban, végrendelet nélkül, és az "ul- burokratizalt"hivatalokban zárt ajtókra találtam,hiába fogadtam kinti ügyvédet ahol előre kellett mindent fizetnem. Én azt gondolom hogy a Magyarok nem kuncsorognak munka után csak sajnos itt Magyarországon annyira kilátástalan a helyzet ,amit ugye önök felfogni sem tudnak csak ítélkezni meg ugye könnyen odavágni hogy"változtasson az életén" Kedves Dr PDK ön egy szerencsésnek mondható ember hogy ha úgy jutott ki hogy senki nem segített.Sajnos a Magyarok egy részének segítségre van szüksége ahhoz hogy ki tudjanak menni.(kivéve menekült státusz) Bárki kint fog élni akármilyen országban,egész életében bevándorló fog maradni!!!! Hiába szeretne akármilyen tősgyökeresnek látszani!!! Azzal én is egyet értek, hogy hazánk közjavai elfogyóban vannak, de ez a termőföld és ivóvíz készlet, talán a világ legértékesebb kincse.Én nem gondolom hogy bárkit bármiben is szétválasztanák,csak az én véleményemet írtam. Feri
Feri, 2012-02-01 14:32:12
Kedves kint élő MAGYAR honfitársaim!!! Én Magyarországon élek,és csak olvasója vagyok ennek a fórumnak. Ahogy olvasom a fórumot a kint élő Magyarok rettentően féltik azt, hogy Magyarországról más Magyar ember kijusson és esetleg többre vigye mint ők!! TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!! Mert a Magyar ember mindenütt megtud élni. Mi itthoni Magyarok pedig azt szeretnénk,hogy orvosi ellátásért abba az országba menjetek,ahol adóztok!!!Ha a Magyarok nem jók,mert ti lebeszéltek minket Magyarokat,hogy ne menjünk ki dolgozni Canadába különböző kifogások miatt, akkor a Magyar orvosi ellátásunkra se szoruljatok!!!!Mint tudjuk hogy minden kint élő Magyar Tisztelet a kivételnek,itthon gyógyítatja magát.Nem szégyelitek hogy ilyen mentalítással vagytok a segítséget kérő Magyarok iránt!! Ti elfelejtitek hogy egyszer nektek is segített valaki???? Üdvözlök minden kimenni szándékozó MAGYART!!!!!Mert ti még Magyarok vagytok!!!!! Feri
varga tobiasz, 2012-01-29 04:17:21
SZIASZTOK!!!! KERLEK TITEKET SEGITSETEK NEKEM!!!LEJELENTKEZTEM A VICTORIA PARK-ON DE AZT MONDTAK A VICTORIAN HOGY 2 HETEN BELUL JONNI FoG EGY ERTESITO HOGY BEKELL MENNEM AZ AIRPORT-ra 6900 azt mondjak majd ott kell elmondanom miert akarok haza menni...en szeretnem magamnak megvenni a jegyet,mert igy remelem haza engednek hamarebb....szerintettek haza kerulhetek igy hamarabb???szerintettek mielott bemegyek az airportra 6900ra lefoglaljam a jegyet vagy megvegyem mert februar 26an indul egy repulo...kerem aki tud segitsen mert otthon nagy baj tortent a csaladban....4honapja vagyok itt..aki tudd ezugyben tanacsot adni az irjon ide vagy erre az email cimre badboys1214@citromail.hunagyon surgos lenne ez a tanacs mert jovoheten ki fognak ertesiteni hogy menjek az airportra!!!!!elore is koszonom a segitsegeteket....pa
ZSOLT / ANNA, 2012-01-16 15:08:56
Sziasztok.Én Vajdaságból irok nektek.Szeretnék kijutni dolgozni hozzátok.magam vagy a családdal a két kisfiammal meg a feleségemmel.Én Sportlótenyésztöt fejeztem be szeretem a lovakat szeretnék a szakmámba dolgozni ha van rá lehetöség rá.Feleségem Álatorvosi Tehnikust fejezet be.Ha van eséjem kint élni a családdal jelentkezetek. E-mail:fremondnovak@citromail.hu vagyunk elérhetöek. ELÖRE IS NAGYON KÖSSZÖNNYÜK
Dr.PdK, 2012-01-13 02:21:38
Udvozlom Zsolt, - "Mindent meg szeretnék tenni.." -->> Ez nagyszeru,.... - "hogy kint élhessek Kanadában" -->> "kint" ? BENT ! - "elhessek" -->> na es mifele modjat valasztotta annak, amit sokfele keppen nevezhetuk? Az "elhessek" az egy "fedo szoveg" a valodi szandekot eltakarni. Kanadaban lehet: - tanulni (es dolgozni), - dolgozni, - menekultnek lenni, - bevandorolni... de "elhessek" az nincs a "menuben"... szoval melyik "utat" valasztotta? Az elozo "valasztekbol" egyik sem a Forumokon van mint "Start Pont". - "kis német tudás ragadt rám" -->> csak azert kellene nagyon jo szinten megtanulnia angolul vagy franciaul, mert a kanadaiak nem kivannak nemetul vagy magyarul tanulni, szoval nem tud ez elol kiterni... - "az angolt 14 évig tanultam" -->> kerestem de nem talalom azt a mondatreszt, amivel a "koronat" feltette a 14 ev tanulasra, hogy ez a rengeteg tanulas milyen szintu tudast igazol? - "remélem ez a levélke felkelti figyelmeteket" -->> csak, mint a valaszombol latszik, nem tul meggyozo ... mondjuk, az en levelem SE' !!! - "köszönöm ,hogy elolvastátok levelem." -->> Nagyon szivesen! Szabad kerdeznem? Probalt mar kozvetlenul a vadasz tarsasagoknal erdeklodni munka utan?
Zso, 2012-01-12 11:12:58
Sziasztok Váraljai Zsolt vagyok.Mindent meg szeretnék tenni,hogy kint élhessek Kanadában,Hivatásos vadász a becsületes szakmám,dolgoztam Ausztriában,kis német tudás ragadt rám,az angolt 14 évig tanultam remélem ez a levélke felkelti figyelmeteket.......én addig is köszönöm ,hogy elolvastátok levelem.
Dr.PdK, 2012-01-11 22:15:12
sné.zsuzsa, Megoldas, lepesenkent ITT: http://kanadakalauz.hu/forum/topic/20 Idopont: 2011-08-30 02:34:51 Varom a koszonetet!
sné.zsuzsa, 2012-01-11 22:03:01
Sziasztok! Családommal szeretnék letelepülni Kanadába, végleg. Férjem szakmája kertész. Szeretnénk tudni a feltételeket, ha valaki tud segíteni megköszönnénk.
Dr.PdK, 2012-01-07 20:03:44
Szilvia, Megoldas ITT: http://kanadakalauz.hu/forum/topic/23 Idopont: 2011-11-25 03:30:14
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|