|
|
|
|
Fórum » Kanadai magyarok» Új hozzászólás írása
Zoltheska, 2012-03-12 09:31:20
Lejáratnak minket...: http://atv.hu/cikk/20120311_magyar_romak_kanadaban_jo_uzlet_van_aki_tobbszor_is_kimenekult?source=hirkereso
Dr. PdK, 2012-03-09 15:49:34
"Taás", Az utolso levelere tolem ne varjon valaszt!
ASD, 2012-03-08 23:22:44
HA-HA-HA
Azert nem kell igy becsinalni, eloszures, meg mas hulyesegek.
Nincs vasfuggony, meg aknazar...
Normalisan viselkedsz, lehetoleg ne hozd magaddal a szuletesi anyakonyvit, meg mindenfele hivatalos forditast ami okat ad feltetelezni, hogy munkavallalasi szandekkal jossz. Az uzleti terveidet ne is emlitsd, lehet, hogy semmi sem lesz belole. Legyen anyagi fedezeted, $ 150 - 200 / nap, az biztosan elegseges, tudj valaszolni, hogy hova mesz, ha nincs aki var vagy akihez josz, mik a terveid, mikor tervezel visszautazni...
Taás, 2012-03-08 20:16:41
Tisztelt Uraim ,Tisztelt Dr. PdK,
köszönöm a segítséget! A www.cic.gc.ca oldal feldolgozása folyamatban. Úgy látom áttekinthető és jól felépített, noha angol nyelvtudás nem árt hozzá. Kanadai beruházásomhoz van szakmai segítő, aki a tengerentúlról koordinál bizonyos kérdésekben, de sajnos egy tétel nem teljesen világos: Ahogy hallom-olvasom, az , hogy valaki átrepüljön mint túrista v. látogató , elegendő egy útlevél, ez világos. Ellenben mi a biztosíték arra, hogy be is engedik az országba, feltételezve, hogy külsőleg és viselkedésben nem tér el a többitől, a szükséges anyagi javakat az ottani x hetes léthez magánál tartja, stb. Feltételezhetem, hogy a reptéren egy ún. konzul illetve olyan nem szorosan reptéri szolgálathoz tartozó hivatal működik ,amely feladata a beutazók szűrése külső jegyek-viselkedés stb. által és az ország számára kockázatosnak tekinthető elemek visszafordítása? Ez esetben a kérdés, vajon milyen módon győződhet meg egy átlagos európai polgár arról, hogy kiutazása esetén nem kényszerül azonnali visszaútra? Mely szerv végezhet úgymond előszűrést, mely hatóságnak van lehetősége arra kis hazánkban hogy a kiutazónak ebben segítségére lehet? Azt gondolom, ez a kérdés számos honfitársamban felmerülhet.
Dr. PdK, 2012-03-07 15:20:04
Udvozlom Tamas, A levele nagyobb reszet figyemen kivul hagyom es az On altal fontosnak tartott celjaira figyelek a valaszomban: - "ki tud segítsen nekem irányt mutatni!" -->> PONT EZT fogom tenni. - "Viszonylag rövid időn belül tervezek egy beruházást KAnadában." -->> Dicseretes dolog, minden allam orul, ha penzt hoznak es nem visznek! - "A jelenlegi törvények szerint külföldi állampolgár vásárolhat e termőföldet Kanadában?" -->> Megmondana kerem, hogy ha HIVATALOS (megbizhato) informaciohoz kivan jutni, MIERT NEM a kanadai Kormany hivatalos oldalan "kereskedik"? A masik lehetosege (lett volna) ha hasznalja a "jo baratot", mas neven a "gugli"-t. mondok erre egy peldat: - www.goole.ca ....MONDOM... .CA !!! - bebillentyuzi: "non canadian buy land in ontario" - EREDMENY: http://www.murraygibbons.com/details2756.html Az utolso bekezdes elso mondata az One. Ebbol mar kovetkezik, hogy On IS ugy kerulte el a kovetkezo oldalt, mint az Ordog a szentelt vizet: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/business/index.asp
IGEN, ITT TALALJA az ingyenesen letoltheto jelentkezesi urlapokat es az eljaras "lepeseit" is! Ennek az oldalnak a pontos ertelmezese akar napokat is igenybe vehet, legyen eleg hideg sor az olvasashoz es a megerteshez. Errol jut eszembe, hogy a level olvasasa kozben az volt a benyomasom, hogy On egy nagyon szereny ember lehet, mert "szegyenlosen" hallgatott az angolnyelv tudasasarol.
Es most egy kitero a buntetett vagy nem buntetett eloelet kerdesre. En ezt megitelni nem tudom, de azt TUDOM, hogy ha ez a kerdes elokerul a kanadai jelentkezesevel kapcsolatban, EZT NE HALLGASSA EL, NE BAGATEKIZALJA, egyszeruen monda/irja az IGAZAT. Annak megitelese, hogy On Kanadaban uj eletet kezdhet vagy sem, azt bizza a kanadai Konzul-ra! - "amellyel kapcsolatban kérdezném, mekkora mértékben befolyásolja ez a beutazásomat/ letelepedésemet?" -->> Kerdezze errol a legkozelebbi jovendo-mondot! Mondja, hogy kerdezhet idegen embereket egy, a szemelyet erinto hivatalos eljaras eselyeirol? - "Előre is nagyon köszönöm..." -->> Na, kerem szepen, sikerult sajat szinvonalat "alul-mulnia". Ez a kifejezes a vilag legmocskosabb fajtajatol szarmazik, ugy hivajak "magyar magan-taxis". Azt jelenti, "en mar fizettem, tessek engem rendesen kiszolgalni". Tudok meg hasonlo "gyongyszemeket" idezni ettol a fajtatol, csak azert, hogy tudja, "keszultem": lécci, köszike, bocsika...
Nezzen a szemembe, es mondja meg, ha a levelem VALOBAN segitett Onnek megerteni, hogy merre van "elore", nem egy URI MODOR azt utolag megkoszonni?
Tamás, 2012-03-06 20:10:44, 2012-03-07 10:16:14
Tamás, 2012-03-06 20:10:44 A felfuggesztett bortonbuntetes nem buntetett eloelet, on mar a magyar torvenyekkel sincs tisztaban, minek akar kanadaba menni?
ASD, 2012-03-07 04:49:09
Tamas, Dr.Pdk-nak megint csak igaza van, magyarok a kocsmaban szerzik be az informaciot. Itt van egy kis informacio tulajdonnal kapcsolatban: http://www.assignmentscanada.ca/buyingincanada.html persze valoszinuleg meg sok minden mast is tudni kell... Buntetett eloelet ? Vajon melyik allam jutalmazza bevandorlasi engedellyel? Canada nem kifejezetten tartozik kozejuk ... a csak ugy uk-muk-fuk modra uzleti vallalkozast kezdoket sem kezelik kello megertessel... Nekem nagyon ugy tunik, uzleti terv elott legalis statust kellene szerezned... En is lattam sok minden a vilagbol, de azt hogy az egesz vilagot kenterbe vernenk, azt talan elkene felejteni Nagy a szank (magyaroknak) es kozel sem vagyunk olyan okosok mint azt gondoljuk... valamikor voltak sikereink, de az mar reg elmult, jelen pillanatban egy teljesen szet vert, kiarusitott orszagot tudhatunk magunknak es senki mast nem okolhatunk mint sajat magunkat, politikai / gazdasagi vezetoket etc.. a lista hosszu lenne... multbeli vezetoink hozza nem ertese, alkoholizmus, egymas atvagasa, ciganypolitika, rossz torvenyek... Hat csak ennyit...
Tamás, 2012-03-06 20:10:44
Üdvözlet mindenkinek! Új belépőként és friss olvasóként csatlakozok a fórumhoz. Csupán néhány hozzászólást olvastam, igen pezsgőnek látom a társalgást. 2006 ig külföldön éltem, és sok magyarral találkoztam. Igen karakteresnek és kreatívnak találom magunkat, de mindez hiába, ha egymásra nem vagyunk figyelemmel. Mindannyian képesek vagyunk meghódítani a világot, de ha összefognánk, segítenénk egymáson és szánnánk a nagy versenyben időnkből minimális részt honfitársainkra, meggyőződésem, ilyen tehetséggel kenterbe vernénk a többi nemzetet itthon és külföldön is. Társalgás és információ miatt írok erre a fórumra, de még mielőtt a tárgyra térnék, azt szeretném megjegyezni, hogy nekünk, anyaországi magyaroknak valóban vannak téveszméink és megalapozatlan elképzeléseink az élet - jelen esetben a külhoni élet- bizonyos összefüggéseivel szemben. Nem védve, de Dr. PdK. válaszai - noha némileg nyersnek tekinthető- mégis reális és felkészítő jellegűek. Gondoljatok csak bele, ha valóban országot és életet szeretnénk változtatni, nem árt, ha érdeklődésünkre már az elején ilyen jellegű kemény válaszokat kapunk. Ne gondoljuk, az élet különb válaszokat adna! Sőt, ennél még sokkal de sokkal különbeket. Tárgyra térve a következőt szeretném feltenni, kérlek, aki tud segítsen nekem irányt mutatni! : Viszonylag rövid időn belül tervezek egy beruházást KAnadában. Jelenleg Magyarországon vezetem közepes méretű mezőgazdasági vállalkozásomat. Ezen vállakozás mintájára tervezem egy Ontario-beli hasonló vállalkozás létrehozását úgy, hogy a hazait is fenntartanám.
A beruházás összege megközelítőleg 100.000-200.000 Kanadai dollár,amit több egymáson függő tényező befolyásol.
1, - A jelenlegi törvények szerint külföldi állampolgár vásárolhat e termőföldet Kanadában? 2, - Sajnos korábbi botlások eredményeképpen két ízben büntetett előéletű vagyok ( két felfüggesztett börtönbüntetés gazdasági bűncselekmények miatt) , amellyel kapcsolatban kérdezném, mekkora mértékben befolyásolja ez a beutazásomat/letelepedésemet?
Utóbbi tétel úgy gondolom meghatározó, ugyanis jelentősen beárnyékolhatja elképzelésemet. Előre is nagyon köszönöm annak, aki részben, esetleg egészben kérdéseimre tudna választ,véleményt mondani. Tamás
Dr.PdK, 2012-03-03 16:40:27
Holgyeim es Uraim, Semmi kifogasom sincs az ellen, hogy rolam velemenyt mondjanak, vagy, ha jobban tetszik igy, a "billentyuzetuket rajtam koszoruljek". Ha jol esik, hat tegyek... Az olvasok "sajat hataskorben" kepesek egy-egy level alapjan onallo velemenyt alkotni minden, itt elofodulo levelezorol... Szoval "gyuri49": A levelenek stilusarol mar "szoltam", ez egyfajta "tukor" amibe en, az On helyeben gyakrabban neznek bele. Ami itt es most erdekesebb (ertsd: fontosabb) az a levelei tartalma. Azon kivul, hogy ket kezzel pufolve a sajat billentyuzetet masokat biztat a karom eltoresere, semmi fontosat, hasznalhatot nem irt! Ha ez, amit eddig irtam tul hosszu es tul bonyolult lenne az On szamara, leirom egyszerubben es lassabban is billentyuzok, hogy tobb eselyt adjak a valaszom megertesehez:
A levelenek AVVAL a reszevel van a gondom, amit "elfelejtett" megirni vagy elkuldeni. Pedig itt lehetett volna engem valoban "megalazni" es a foldbe dongolni. 'Elfelejtette" megirni, hogy HOGYAN KELLENE valaszolni pl a "vitez urnak, mas neven: Nemtudomka-nak", pl a "Kata"-nak...stb... A leveleinek ez az "elmaradt" resze mar eleg ok szamomra, hogy ugy tegyek mint Rozsa Sandor... "osszevonom a szemoldokom"...ez a resz kovetkezik...
Most meg csak baratsagosan szolok, hogy vonuljunk be egyutt a kozeli Kulacs vendeglobe egy-egy pohar italra, es miutan osszetortuk a berendezest, valoszinunek tartom, hogy ha nehezen is, de megertene, hogy a kozos "kiátkozas", (tudja, amikor a rengeteg allat-fajbol csak a kigyok es bekak "szerepelnek" az ervek kozott) csak Onre jellemzo, a "dolgokat" elore kell mozditani, lehetoleg a helyes iranyba.
Ez ezt On nem tette meg!
Ha nem potolja a "hianyossagat" akkor azt fogom tenni, amit Rozsa Sandor, a "lovamat fogom ugratni". Javaslom, hogy ezt mar ne varja meg. Most, miutan a billentyuzetet es az egeret az utlegeles miatt ki kellett cserelnie, "csapjon bele" es mutassa meg, MILYEN AZ IGAZI, SEGITO VALASZ! MUNKARA FEL, alljon be a "csatasorba" es a valaszaival batran "szegyenitsen" meg, mindenki kozos hasznara!
ASD, 2012-03-02 14:25:17
Szervusz Gyuri,
Orulok, hogy valaszoltal !
Igen, a magyar az nem egy osszefogo nep, ebben igazad van, azt mar eleg fiatalon megtapasztaltam. Sajnos azt kell mondanom, ahany haz, annyi szokas, de a Dr.-on kivul itt senki mas nem szolgalt hasznaveheto informacioval, hosszu idon keresztul.
Mivel hogy nem eltel itt, sajnos nem tudod, hogy micsoda megkulonboztetes folyik az ujjonan jovokkel szemben munkavallalas teren, a Katak, Sarak, Ferik... igan csak sok keseruleves esznek mire sikerul valamit "elerniuk"
Szerintem ne firtassuk ezt a temat, reszemrol be van felyezve, kinek mi a velemenye nem oszt nem szoroz...
Udv,
ASD
Gyuri49, 2012-03-02 09:13:21
Kedves ASD! (2012-03-02 05:24:29) Először is le szeretném szögezni: nem kívánok ebből a hazából, de még ebből a házból (ahol születésem óta élek) sem elköltözni, maximum, a halálom után (most 62. múltam) visznek majd a hozzátartozóim ahova akarnak, tehát én nem "hazabeszéltem" amikor a kritikámat megfogalmaztam, CSAK a saját fajtám (a MAGYAR EMBEREK) tisztességét szerettem volna megvédeni az ilyen "doktorok" kivagyiságától! Mert ahogy az előző hozzászólásomban is leírtam: lehet, hogy őt a legjobb szándék vezette, de tudod kedves barátom: így inkább ne segítsen senkinek sem, inkább zárja magára az ajtót és dühöngjön a saját magányában, ne sértegesse azt aki segítségért fordult (nem hozzá, hanem) azokhoz akik tudnak és akarnak tisztességes tanácsot adni a világ és ebben, Kanada dolgaiban járatlan magyar testvérének (a testvér alatt nem vér szerinti rokonságot értem, hanem azt, hogy a sors úgy hozta, hogy mindannyian magyarok vagyunk). Kérdem én tőled, nem lehetett volna a válaszát már eleve így kezdeni: Kedves Kata! De nem, őfőméltósága már a hölgy tegező érdeklődése okán is belekötött! A többit már nem is kívánom részletezni, mert ismét felmegy a pumpa nálam! Tudod, kedves magyar testvérem, akkor inkább ne segítsen, akkor inkább mondja azt, hogy "húzzál innen a francba, nehogy már az én hazámba be merd tenni a lábad!" Mert az ilyen fajtát én nagyon jól ismerem! A feleségem két unokahúga is kint él már néhány éve Londonban és megtapasztalták egyes magyarok "segítségét", igaz a fordítottját is, amikor ők segítettek az oda kiérkező magyaroknak és a segítségként kapott pénzzel az illetők elhúztak valahova, azóta is elfelejtették, nem, hogy megadni, de még megköszönni is! Ha a mi "kedves doktorunk" ilyen miatt keseredett meg, akkor részben érthető az indulatossága, de akkor ismét csak azt tudom mondani: ne segítsen ilyen módon, mert ezzel magát is lejáratta és persze a fajtánkat is! Befejezésül: gondolkodtam azon, hogy a neked írott válaszomat megfogalmazom a "doktor" stílusában is, hogy érezd a különbséget, de remélem, nem kell tennem, magad is vagy olyan okos, hogy el tudod képzelni a másik stílusban íródott választ! Ezért is nem kívánok arra a szintre lesüllyedni, mert hiszem, hogy érted az aggályomat, a kifakadásomat. Minden jót kívánok Neked és minden tisztességes magyar barátomnak! Gyuri
ASD, 2012-03-02 05:24:29
Gyuri49, 2012-03-01 16:52:12 ... es akkor vegre elerkeztunk a finalehez, amikor is Dr.PdK egy hasznalhatatlan labtorlo, most mar teljesen kitapostuk es irany KANADA !!! HA-HA-HA !!! Talan egy kis onkritika segitene tisztelt bevandorlo jeloltek ! Lehet megsertodni az innel kapott valaszoktol, de azok legalabb objectiv tenyeken alapulnak... "Igaz, nem ertek semmihez, alig beszelek angolul, de Kanadaban majd minden maskepp lesz ... "havi 400,000 ft-ot keresek... Big deal ! Semmire sem eleg !!! Egy alberlet minimum $600 - 900 vagy meg tobb kaja $200 / fo / ho ha nem $300, kocsit fentartani: reszletekkel, benzin, biztositas $450/ho, ruha, ez az amaz.... 3 szemelyre eddig korulbelul $2500 ado utan... amihez meg kell keresni legalabb $3500 / ho Az azt jelenti, hogy legalabb $20 / orankent ... ezekutan azt mondon, hogy mindenki vonja le a tanulsagot, hogy mire kepes as mennyi az eselye egy sikeres uj eletre...
Gyuri49, 2012-03-01 16:52:12
Kedves dd! (2012-03-01 15:28:22) 100%-ig igazad lehet, de én mindig felkapom a fejem az emberi butaság (még, hogy ez butaság?) láttán. Soha nem fogom megérteni, hogy akkor, amikor az embert azért teremtette a (???), hogy gondolkodó lény legyen, akkor miért tapasztalom szinte nap, mint nap, hogy az állatvilágban is több a gondolkodó mint köztünk? Az állat alapból nem gonosz, ő csak azért teszi amit tesz, mert a létfenntartás miatt nincs más választása, vagyis: vagy ő eszi meg a másikat, vagy őt eszik meg! Nekünk embereknek erre nincs szükségünk, mi attól leszünk (kellene lennünk!) boldogok, ha szeretetet viszünk, szeretetet adunk a környezetünknek, a világnak! Ezzel szemben mit látok? Éppen az ellenkezőjét! Ehhez képest persze a mi "doktorunk" egy jószándékú emberke, mert ő nem akar senkit sem megölni, kisemmizni, ő csak azzal szórakozik, hogy verbálisan belerúg a másikba, de talán ezt sem kellene, vagy én gondolom rosszul, bennem van a hiba??? Üdv. Gyuri
dd, 2012-03-01 15:28:22
szia Gyuri ,Dr.PdK szerintem egy maganyos gonosz venember ,nehuzd fel egy ilyen emberen magad.
Gyuri49, 2012-03-01 13:03:34
Kedves Zoltheska! (2012-02-27 13:53:38) A nevemben is rázzon vele kezet, de úgy, hogy el is törjön és soha ne tudjon leírni egyetlen betűt, egy szavat sem a magyar nyelven! Lehet, hogy a nevezett "úr" válaszolt néhány kérdésre, de ehhez miért kellett a másikat beledöngölni a földbe? Nem lehetett volna, emberhez méltóan beszélni hozzá? Ez lenne a magyar virtus? Üdv. egy magyarországi magyartól! ui. vannak kanadai magyar barátaim! Van olyan aki személyesen is meglátogatott! Tőle, tőlük ilyen alpári hangnemet soha nem tapasztaltam, ezért reménykedem, hogy rajtuk kívül is élnek ott Kanadában tisztességes és főleg: EMBERSÉGES magyar emberek!
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|