Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai magyarok

» Új hozzászólás írása

Gyuri49, 2012-03-01 12:54:39
Dr.PdK,  (2012-02-26 20:20:14) -"úrnak"
Semmi közöm itt senkihez és teljesen véletlenül kerültem erre az oldalra, de elolvasva Kata levelét és az "ön" által adott választ ...  Döbbenetes!
1. természetes dolog, hogy a neten tegeződni szoktak!
   "ön, tisztelt uram", azonnal egy sértéssel kezdi!
2. tisztességes kérdésre, talán illene tisztességes választ adni, vagy ha hülye vagyok a dologhoz, akkor inkább nem mondok semmit, de a "ön, tisztelt uram", csak sértéseket tud a HÖLGY fejéhez vágni, miközben olyan szavakat ad a "szájába", amit nem is mondott, nem is írt le! 
3. ha nem ismerném a fajtámat, akkor azt mondhatnám, hogy ez egy egyedi eset, ne foglalkozzunk vele! Azonban ez nem így van! Mi a honfitársainkat (tisztelet a kivételnek) csak beledöngölni tudjuk a földbe, mert a felsőbbrendűségű tudatunk erre predesztinál! Sok esetben (ahogy itt is) szégyellem azt, hogy magyar vagyok! Pedig én aztán egy büszke magyar voltam, de az ilyen "doktorok" levelei után bocsánatot kell kérnem nem csak a honfitársaimtól, hanem a világ összes polgárától is, mert ez a hangnem, ez a stílus, szégyen ránk nézve!
"doktor úr": én nem tudom, hogy "ön" hol él, de nagyon remélem, hogy titkolja a külföldiek előtt a magyarságát, mert csak szégyent hoz azon kevés tisztességes magyarra, akik nem lenézik a fajtájukat, hanem megpróbálják legalább megérteni őket!
KEDVES KATA! (ha még visszanéz valaha is ide?) Én kérek bocsánatot ennek, a magát úrnak képzelő, felfuvalkodott hólyagnak a nevében! Higgye el, hogy azért vannak még tisztességes magyar emberek is!
ASD, 2012-02-27 18:52:43
Zoltheska, 2012-02-27 13:53:38

Oszinten gratulalok, fejen utottte a szoget a nehezsegekkel lapcsolatban, egyedul, munkanelkul ... sok embert visszafordulasra tud kesztetni.

Zoltheska, 2012-02-27 13:53:38
Ugyan Kata! Nem kell úgy mellre szívni! Nekem is írt Dr. Pdk dolgokat, amiről fogalma sincs, de hát nem haragszom rá, hisz ő csak 1 civil, honnan is tudhatna a Magyar Honvédség dolgairól. Ha elolvassa még egyszer Dr.Pdk válaszát figyelmesen, akkor rájön, hogy minden kérdésére megválaszolt, illetve elmondta mit is kell tennie, meg akarván óvni önt fölösleges pénzkidobásoktól. Inkább köszönje meg, hogy ez az ember vette a fáradságot, és elolvasta az ön levelét és válaszolt rá. Igen, van egy stílusa, de nekem bejön, mert felrázza az embert, és én nagyon remélem, hogy egyszer összefuthatok ezzel az emberrel és kezet rázhatok vele. Tudja Kata, ha már egy ilyen kis semmiség a kedvét szegi, akkor jobb, ha bele sem kezd ebbe az egész kanadai kivándorlásba, mert gyanítom, hogy sokkal nagyobb problémákba fog ott ütközni majd! Kata, az élet zord, készüljön fel rá, és ezeket a sorokat a legnagyobb jóindulattal írtam!
zsuzsu, 2012-02-27 10:08:24
Kata, ha onnek angoltudas mellett is ugyved kell es erre kepes kidobni 4-5 ezer dollart a kukaba, akkor onnek mi nem tudunk tobbet segiteni.
ASD, 2012-02-27 06:22:15
Kata, 2012-02-26 23:51:42
Dr. Pdk, sajnálom Önt!
En meg magat sajnalom, mivel hogy az intellekcianak semmi nyomat sem velem felfedezni.
Dolyfos, felfuvalkodott viselkedese sehova sem vezet. Elobb lo aztan kerdez.

Ha mar valaki veszi a faradsagot hogy megprobalja a helyes utra terelni, legalabb koszonje meg. A valasz tele van ertekes informacioval, csak hat erteni kellene hozza hogy hogyan kell azt ertelmezni.

Legalabb odafigyelt volna az iskolaban amikor a hollo es a roka meselyet tanitottak.

Sok sikert !
Kata, 2012-02-26 23:51:42
Dr. Pdk, sajnálom Önt!
Zsuzsu, igen: tudok angolul.
Köszönöm a "segítséget"! Remélem majd Önöknek is hasonlóképpen "segít" valaki, ha egyszer majd rászorulnak. Távozom az oldalról, mert erről ennyit.:-) Remélem, hogy a többi Kanadába készülő ember majd talál néhány segítő szándékú kint tartózkodót! (Még ha nem is itt.) Kitartás!:-)
Minden jót!
Üdv. Kata
zsuzsu, 2012-02-26 23:20:40
Kata, 2012-02-26 10:32:58

Kata, tud angolul? ha tud, akkor mindent maga intezhet. ha nem tud, ne menjen kanadaba.  a kor it be is zarult. 
Dr.PdK, 2012-02-26 20:20:14
Kata,
- "Sziasztok."  -->> Udvozlom Asszonyom!
- "Én jelenleg Budapesten élek," -->> Gyonyoru varos!
- "Kanadában szeretnék dolgozni, élni."  -->> Nem sikerult PONTOSAN megallapitanom, hogy mi is akar? Munkavallalas vagy bevandorlas? Persze, nem is az en dolgom ezt kideriteni, hiszen az On elete, az On dontese... De tudnia kell, hogy az Onhoz hasonloan (homalyosan) gondolkodok a bevandorlasi ugyvedek es ugynokok legjobb "kuncsaftjai"!
- "En is tudok ilyet, aki az ingyenesen letoltheto kerdo-iveket kitolti, Ontol okmany-masolatokat ker, es elkuldi postazza) egy On elol eltitkolt NYILVANOS CIMRE 3,000-5,000 CAD (dollalert).
Az utobbi mondatot javaslom, hogy tobbszor is olvassa el!
- "illetve a papírok megszerzésében is tanácsokkal lát el." -> Az INGYENESEN letoltheto
kerdoivekben PONTOSAN benne van, hogy MIT LELL mellekelni es PONTOSAN HOVA KELL KULDENIE!!!
- "Azért van szükségem ügyvédre, mert más megoldást nem igenlátok."  -->> Jogosan merul fel a kerdes, hogyan megy at az utca masik oldalara, amikor zold a lampa es tortenetesen egyedul van? Mint a levelebol is kiderul, ezt mar onnek megmondtak, hogy HOL TALALJA a szukseges, INGYENESEN LETOLTHETO urlapokat!!!
- "Voltam a budapesti Kanadai Nagykövetségen,"  -->> Jo ido volt a setahoz? A kovetseg
internetes oldalan olvashato, hogy CSAK kanadai allampolgarok ugyeit intezik!
NAGY-KOVETSEG feladata: Orszagok, nemzetek kormany-szintu kepviseletet latjak el. Egyeni ugyekkel nem fogalalkoznak! Erre "talaltak" ki a KON-ZU-LA-TU-SO-KAT !!!

- "Kezembenyomtak egy papírt, amin a bécsi Kanadai Nagykövetség telefonszáma, e-mail
címelátható. A telefont soha nem veszik fel (ott sem), ezért e-mailt írtam nekik.
Válasz: „Találjak választ a weblapjukon”."  -->> Most mondja meg, hat nincs igazuk? DE!
- "Persze kerestem, de ott csak a száraztények vannak," -->> Mivel On Nemzeti Titok-kent
kezeli, hogy merre "boklaszott" az interneten, igy en sem mondom meg (egyenlore) a
START-pontot... :-)  ...pedig PONT OTT vannak a tennivalok leperol-lepesre...
- "amitol nem leszek okosabb."  -->> No coment...
- "Hogy személyesen nekem mennyi esélyemvan, azt tudni szeretném."  -->> Ezt "megjosolni" a kovetkezo lehetosegei vannak:

- Becslessel... tudja, mint a Lotto-szamokat
- a legkozelebbi "jovobe-latot" megkerdezni... vagy esetleg marad
- a "pontszamolo" oldal... mert, hogy a bevandorlast pontok alapjan lehet kerni.

Igaza van, ezt a szot, hogy "bevandorlas" On is ugy kerulte a leveleben, mint ha valami csunya kifejezes lenne... lehet, hogy nem is bevandorolni szeretne... ki tudja...?
- "Meg egyáltalán hogy lépjek bármelyik Nagykövetséggelkapcsolatba," -->> A vilag egyetlen NAAAAGY-KOVETSEGERE sem engedik be az egyeneket, telefonon nem hivhatja Oket, ha levelet kuld, nem tovabbitjak a Konzul-i reszleghez, mert nincs ilyen szolgalatatasuk! Egyszeruen megsemmisitik... es kesz...
- "egyszeruen nem hajlandóak segíteni?" -->> Egyszeruen nem ertem, hogy mit jelent ez a
mondat-resz...
- "Nekem nem él kint ismerosöm." -->> Nincs is senki masra szuksege, csak a sajat jozan
dontesere es a kovetkezetes megvalositasra, lepesrol-lepesre... ugyved es ugynok nelkul !!!
- "Az interneten vadidegeneketkerestem föl információk reményében, de senki sem válaszol"  -->> Ha nekem irt volna, en sem valaszoltam volna...
- "Valahogyelfelejtették az emberek, honnan jöttek" -->> Magyarorszagot nem lehet es nem is kell elfelejteni, de vagyok bator felhivni a nagyon kedves de teljesen zavaros figyelmet ketto indokra, amiert is a "vilag" ugy mukodik, ahogyan...

- Egyszerre nem lehet ket "lovat megulni", nem lehet itt is es ott is megelni az eletet.

- A Bibliban Loti-Futi kerte az asszonyat Zsuzsikat, hogy ne nezelodjon mindig hatra. Ugye
emlekszik, hogy mi tortent? Azota a kecskek okoznak az asszonykanak oromet :-)

- "és azt is, hogy egyszer nekik is segített valaki."  -->> Egesz eletemben semmi ilyesmi
nem tortent. Az az enyem, amiert megdolgoztam. A "segiteni" ma 2012-ben mar a szotarban sincs benne... tetszik tudni...?

macko, 2012-02-26 12:13:45
Kata, 2012-02-26 10:38:25
Előző vagyok. Most látom, hogy rengeteg szót, amit eredetileg külön írtam, egybe tett a gép. Bocs, hogy ki kell bogozni.:-)
Kata, 2012-02-26 10:32:58

Sziasztok. Én jelenleg Budapesten élek, de Kanadábanszeretnék dolgozni, élni. Az a kérdésem hozzátok, hogy tudtok nekem együgyvédet ajánlani, aki segít engem tanácsaival, illetve a papírokmegszerzésében is tanácsokkal lát el.

Azért van szükségem ügyvédre, mert más megoldást nem igenlátok. Voltam a budapesti Kanadai Nagykövetségen, ahol a portánál tovább nemengedtek, mert azt mondták: már csak kanadai állampolgárokat fogadnak. Kezembenyomtak egy papírt, amin a bécsi Kanadai Nagykövetség telefonszáma, e-mail címelátható. A telefont soha nem veszik fel (ott sem), ezért e-mailt írtam nekik.Válasz: „Találjak választ a weblapjukon”. Persze kerestem, de ott csak a száraztények vannak, amitől nem leszek okosabb. Hogy személyesen nekem mennyi esélyemvan, azt tudni szeretném. Meg egyáltalán hogy lépjek bármelyik Nagykövetséggelkapcsolatba, ha egyszerűen nem hajlandóak segíteni?

Nekem nem él kint ismerősöm. Az interneten vadidegeneketkerestem föl információk reményében, de senki sem válaszol….Valahogyelfelejtették az emberek, honnan jöttek és azt is, hogy egyszer nekik issegített valaki.

Tehát: semmilyen segítséget nem várok, csak annyit kérek,hogy ajánljatok egy ügyvédet, aki foglalkozik bevándorlási ügyekkel és hajlandósegíteni. (Én felkerestem párat, pl. Mr. Kubes, aki hirdeti magát, hogy segít,ám az e-maileimre és a telefonjaimra valamiért mégsem tudott válaszolni…) Köszönöm szépen előre is!

Zoltheska, 2012-02-24 20:10:43
Köszönöm szépen a gyors válaszokat.
ASD, 2012-02-24 05:50:56
Dr. Pdk: Gratulalok ! Megint elvesztette egy rajongojat !
Ugy latom nem megfeleloen tajakozott a magyar katonatisz sajat szemelye es pozicioja megiteleset illetoen.
Leguttobbi otthoni latogatasom soran, a leheto legtermeszetesebb dolognak szamitott, hogy 40 eves korban a hosszu es megerolteto szolgalat utan teljes
fizetessel nyugdijba vonuljon a megfaradt vitez.

Ugyebar sok mindenem mennek keresztul kicsi hazank hatarait vedo hoseink:

ejszakai bevetes,  terepszolgalat, kiszolgaltatva az idojaras viszontagsagainak, mikozben elsajatitjak a hadviseles minden fortejat es folyamatosan kepzik
magukat:

bővített sugárvédelmi tanfolyam...    atomeromu... portas 

laboratóriumi technikusi vizsgám... mi is az a titralas es disszociacio ?

valamint B,C,E jogsim... Csepel harcjarmu, inditasa  "top secret" hideginditoval nyaron, nefelejtsetek lejton parkolni telen...

akkor 15 évem lehet még a hadseregben,  ilyen nyavalygast ! Mas azt sem tudja hogy mi lesz vele a jovo heten 

15 ev... hosszu ido, de on mar elore tudja, hogy keptelen lesz megfelelni a jovoben

Ott a jogositvanya, lehet kezdeni a kamionozast ugy mint masok, csak ott nincs 
pulykapenz, eloleptetes, nyelvpotlek, es egyebb mas adofizetok rovasara ideologiai alapokra epitett megkulonbozteto juttatasok a semmire.

Dr.PdK, 2012-02-23 23:43:26
Zoltheska,
 - "Sziasztok!" ->  Udvozlom uram!
- "Magyar katona vagyok, " -> Erot, egeszseget!
- "..de sajnos mindenünket elvettek."  -->> Ez egy komoly tevedes!!!
- "Elvették a 13. havinkat, azt mondtam ok" -->> Szerntem is OK!
- "elvették az üdülési csekkünket, ami egy 1 hetes nyaralást tudott fedezni szűken 3 személy részére belföldön 1 éven belül, azt mondtam ok"  -->> Szerintem is OK!
- "sőt az új humán-stratégia szerint ha most előléptetnek, már pedig előfognak nemsokára,
akkor 15 évem lehet még a hadseregben, utána le kell lépnem."  -->> Tegye azt!
- "Mit kezdek 50 évesen, ha kikerülök a hadseregből?" -->> Keson "tetszik" ebredezni, de
talan meg lehet tenni valamit...

- "...Szóval felezték a kajacsekkünket is" -->> ...persze, hogy...
- "...és még a nyelvvizsgapótlékunkat is el akarják venni."  -->> Nagyon helyesen!
- "Sajnos elváltam," -->> Meg csak most fogja kezdeni megtanulni, hogy "hol lakik a jo Isten"...?.. ugy ertem utca, hazszam, emelet, ajto...!!! Az az elet amit On el, azt masok ELETRE-HALALRA JATSZAK... tud figyelni? ... az ON ELETERE-HALALARA "jatszak" akik ezeket a korulmenyeket eloallitjak... de meg nincs vege, sem az On tortenetenek, sem az en levelemnek ... szoval, legyen eros, es olvasson tovabb...!!!
- "igy már nem is tudom fizetni a lakásom törlesztőjét, a rezsijet" -->> termeszetesen!
- "mert 20%ot elvisz a gyerektartás a fizetésemből," -->> CSAK ?
- "és így nem tudok együtt élni  a barátnőmmel," -->> "egyutt elni"... az "maga" a csod!
Viszont kesziteni kellene egy "b"-tervet!
- "aki épp most jár kereskedelmi iskolába, ahol pénztáros illetve ruházati eladó lesz majd."  -->> Szoval, egyszeruen fogalmazva a vilagon semmihez sem ert es nem is fog, ugye? Higyje el kerem, ez nem annyira rossz hir, mint a levelem hangulatabol (hamisan) latszik, mert igy meg lehet valaki... ez nem vicc!
- " Nekem ATP-45 B,C,D, vizsgám van, bővített sugárvédelmi tanfolyam, amivel dolgozhatnék
akár atomerőműben is, valamint általános laboratóriumi technikusi vizsgám is van, amivel
gyógyszergyárban tudnék dolgozni,"  -->> Ha On most egy lehetseges kanadai munkakorrol
beszel, akkor azt mondom, hogy ezt felejtse el! Nem eri nagy veszteseg!
- "van angol katonai szakanyaggal bővített angol C nyelvvizsgám," -->> Huuuuu, ez szenzacios, na de van Rigo utca vagy "english like a second language" vizsgaja... mert az
nagyon jo lenne...!!!
- "valamint B,C,E jogsim, ami ugye személygépkocsi, teherautó, teherautó nehéz-pótkocsival, illetve kamion vezetési engedélyem van."  -->> Na, kerem szepen, nem volt konnyu, de idaig is eljutottunk... evvel mar lehetne kezdeni egy uj eletet... nem is akar milyet!
- "Jelenleg a magyar hadseregben tömegpusztító fegyver szakértőként dolgozom, ami azt
jelenti, hogy akár vegyi, atom biológiai vagy radiológiai események szakértője vagyok," -->> Szenzacios! Ha belegondolok, hogy mennyi idot, energiat, penzt pocsekolt el a semmire...
- "szóval akár a katasztrófaelhárításban is tudnék helyt állni." -->> NAGYSZERU!!! A "katasztrofa eloallt" az On eleteben. errol szol az On egesz levele, volna mit "helyre allitani", ugye?
- "és javaslattal álljon elő a kialakult esemény után a kialakult helyzet felszámolására," -->> Ez a levelezes PONT ERROL szol!
- "Nyilván Afghanistant is megjárva inkább maradnék hivatásos katona," -->> Semmi oka erre buszkenek lenni, felejtse el!
- "de ezeken kívül bármilyen állás érdekelne, hogy jó canadai állampolgár legyek." -->> Hibatlan, jo stilusu, MAGYR NYELVU  leveleben le "meri" irni, hogy "canadai". Nem is ertem,
hogy gondolja ezt...? Kulonben a "'barmilyen allas" mar lehet jo kiindulo pont.
- "Ha tudtok valamit, kérlek segítsetek, hogyan tudnék bejutni az országba,"  -->> Ez,
szerintem nem magyarul van..., ahogyan a Posalaky bacsi mondana "ugorgyunk
".
- "hogyan tudnék lakást, állást találni nekem és a barátnőmnek, és iskolát az az elsős
fiunknak."  -->> Rossz a gondolat-menete, igy sehogyan sem!
- "Választ a "hos_katona@lo_citromail.hu" -ra tudtok küldeni," -->> EZ SEM magyarul van, nem is ertem, hogy mit jelent ez a modatresz...
- "amit előre is köszönök!"  -->> En, viszont EZT nem kerem! Hha hasznalhato a valaszom, akkor ELVAROM, hogy megkoszonje!!!
- "Minden információ érdekel ami a bevádorlással..." -->>ITT van:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp

- "lakástalálással," -->> Mire megkapja a vizumot, ez mar nem lesz kerdes!
- "munkavállalással kapcsolatos!"  -->> Nos, EVVEL KELLETT VOLNA a LEVELET KEZDENIE!!!
Az ideiglenes munkavallalas rendje, modja ITT van:

http://www.cic.gc.ca/english/work/index.asp

A levelebol az derul ki, hogy szinte mindent elvesz a hatalom, es nem lehet meg a honap
veget sem tervezni, szukul az eletter es a lehetosegek, evvel pedig novekszik a iszolgaltatottsag.  Jol ertettem?
Pedig ez nagyon nem igy van! Vannak es maradt meg elvennivalo, ha nem is sok, az mar a
"minden". ilyen pl. a termofold, az ivoviz es utoljara marad majd a vilagon egyedulallo,
gyonyoru anyanyelvunk.
Szoval, vagy ebbe beletorodik, vagy keszitsen egy "b"-tervet!
En, szemely szerint nem latom az on kanadai (...figyell?..."K"...) munkavallalasanak es/vagy bevandorlasanak sulyos akadalyat, de tudni kell, hogy nagyon is igaz, az a dalbetet, hogy "szivet csereljen aki hazat cserel" !!!

Tud meg figyelni...?

Most leirom onnek/Onoknek, hogy mennyire kell ezt akarnia?
Vicc, rovid valtozat, csak Onnek:
A karate tanulo kerdezi a MESTER-t, hogy O miert nem tudja megcsinalni azt es ugy amit a mester?
Kerdezi a "mester", na es mennyire akarod ezt?
Valasz: NAGYON AKAROM!
A "mester" odviszi a "tanulot" a haz fala mellett allo esovizzel teli dezsahoz, es a tanulot fejet a hajanal fogva lenyomja a viz ala. A tanulo kuzd (az eleteert...!) de egyre faradtabb. Mielott feladna a kuzdelmet a "mester" kihuzza a tanulo fejet a vizbol, majd, miutan levegohoz jut, megkerdezi: ...es ENNYIRE AKARTAD???

...hat ENNYIRE KELL ONNEK IS AKARNI, hogy sikeruljon!

Van kerdese?

Zoltheska, 2012-02-23 22:04:49
Sziasztok! Magyar katona vagyok, de sajnos mindenünket elvettek.Elvették a 13. havinkat, azt mondtam ok, elvették az üdülési csekkünket, ami egy 1 hetes nyaralást tudott fedezni szűken 3 személy részére belföldön 1 éven belül, azt mondtam ok, elvették a "pulykapénz"-ünket, mondom ok, elvették a 25 év utáni nyugdíjunkat, sőt az új humán-stratégia szerint ha most előléptetnek, már pedig előfognak nemsokára, akkor 15 évem lehet még a hadseregben, utána le kell lépnem.Mit kezdek 50 évesen, ha kikerülök a hadseregből?Szóval felezték a kajacsekkünket is, és még a nyelvvizsgapótlékunkat is el akarják venni.Sajnos elváltam, és így már nem is tudom fizetni a lakásom törlesztőjét, a rezsijét,mert 20%ot elvisz a gyerektartás a fizetésemből, és így nem tudok együtt élni  a barátnőmmel, aki épp most jár kereskedelmi iskolába, ahol pénztáros illetve ruházati eladó lesz majd. Nekem ATP-45 B,C,D, vizsgám van, bővített sugárvédelmi tanfolyam, amivel dolgozhatnék akár atomerőműben is, valamint általános laboratóriumi technikusi vizsgám is van, amivel gyógyszergyárban tudnék dolgozni, van angol katonai szakanyaggal bővített angol C nyelvvizsgám, valamint B,C,E jogsim, ami ugye személygépkocsi, teherautó, teherautó nehéz-pótkocsival, illetve kamion vezetési engedélyem van. Jelenleg a magyar hadseregben tömegpusztító fegyver szakértőként dolgozom, ami azt jelenti, hogy akár vegyi, atom biológiai vagy radiológiai események szakértője vagyok, akinek a dolga, hogy meghatározza a veszélyes területet, és javaslattal álljon elő a kialakult esemény után a kialakult helyzet felszámolására, szóval akár a katasztrófaelhárításban is tudnék helyt állni. Nyilván Afghanistant is megjárva inkább maradnék hivatásos katona, de ezeken kívül bármilyen állás érdekelne, hogy jó canadai állampolgár legyek. Ha tudtok valamit, kérlek segítsetek, hogyan tudnék bejutni az országba, hogyan tudnék lakást, állást találni nekem és a barátnőmnek, és iskolát az az elsős fiunknak. Választ a "hondacivnat@citromail.hu" -ra tudtok küldeni, amit előre is köszönök! Minden információ érdekel ami a bevándorlással a lakástalálással, munkavállalással kapcsolatos!
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada