Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

imre, 2014-08-16 09:21:58
Kedves Canada!
arra fele mországi embereket szoktak munkáltatni segédmunkába ( kőműves, burkoló, stb.) meg ha igen bejeletett munkaviszony? Vagy szakmunkás péket keresnek??
József, 2014-08-05 18:38:05
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem hogy érettségivel, viszont 6 éves Princess Cruises (az egyik legnagyobb óceánjáró cég) pincér tapasztalattal van-e szemernyi esélyem kijutni. Nyilván az angolom megvan, de ahogy olvasom-ahogy nagyon sok helyen, kivéve MO.-itt is nagyon fontos hogy milyen végzettsége van az embernek. Próbáljak CV-ket feltölteni, és reménykedni, vagy felesleges időtöltés? 

Előre is köszönöm,
Tisztelettel,
József
Canada, 2014-08-05 00:39:47
Kedves K.E.N.,
Igen, ez sajnos elofordul. Az AAIT-t kiallitok erre sajnos nincsenek tekintettel, hanem kenyelmesen dolgoznak.
A cegnek valoszinuleg ujra meg kell majd kernie az LMO-t.
Udvozlettel,
Canada 

K.E.N., 2014-08-04 20:19:07
Canada,
Nagyon koszonom.
K.E.N.
Csak kozben sajnos lejar a ceg LMO-ja. 
Canada, 2014-08-04 19:37:56
Kedves KEN,
Akik az ismeretsegi korombol megkaptak az AAIT approvalt, 3-6 honapig vartak ra.
Sok sikert!
Canada
K.E.N., 2014-08-04 17:42:35
Sziasztok,

Valaki nem tudja pontosan megmondnai meddig tart, vagy tarthat
az AAIT approval level megszerzese.Nekem Mar 13 hete be van adva,
minden megvan megkoszontek de se telo se email valasz. 
Gerda, 2014-08-02 11:10:18
Kedves Canada!
Köszönöm az őszinte választ, valóban igen keménynek tűnik a dolog, de nagyon elszánt vagyok. :)
Nehéz lesz tudom, ezért nem lenne baj, ha az indulásnál csak egyedül lennék, hogy legyen némi fund, mire a család kiérkezik. Egyszerűbb így a lakhatás is, mert a testvérem kinn él, és nem kellene lakást bérelnem, csak mikor a családom jön. Max. egy évet el tudunk így is tölteni, és lényegesen jobb kondíciókkal tudunk indulni. Ráadásul akkorra a nyelvi szintem már olyan lehet, hogy tudok segíteni a beilleszkedésben a többieknek. :)
Köszönöm még egyszer! :)
Üdv: Gerda 
Canada, 2014-07-31 19:26:30
Kedves Getda,
Meg par dolog amirol kerdeztetek:
- A diplomatokat itt semmikeppen sem fogadjak el onmagukban, azt ertekeltetni kell egy itteni szervezettel, keressetek ra erre: IQAS Canada (International Qualification Assessment Service).
- Amit irtal hogy fel even belul munkat vallalsz, majd kintrol intezed a "letelepedest", az azert nem egeszen igy mukodik. Az ideiglenes munkavallalasi engedely megszerzese jopar honap (foleg azert mert a cegeknek idobe telik amig megszerzik a szukseges engedelyeket), de ha ez megvan, akkor a parod ugynevezett open work permit-et kaphat es o is es a gyerekeitek is rogton mehetnek Veled Kanadaba. Majd ha itt vagytok, idovel beadhatjatok a vegleges letelepedesi engedely iranti igenyeteket, de ennek is vannak feltetelei. Masreszt azert nagy sxerencse kell ahhoz hogy fel even belul talalj munkat, hiszen az itteni cegek valogatnak a jobbnal jobb tapasztalattal rendelkezo kulfoldi munkaerok kozott. Persze nem lehetetlen igy sem, ugyhogy hajra! (Azert a helyzet anyagi reszet ismet kihangsulyoznam, fund ugyan nem kell ha megvan a munkaajanlat, de 5 embert eltartani itt egy fizetesbol igen kemeny...., plusz az indulashoz mindenkeppen kell jopar ezer dollar egy ekkora csaladnak.) Udvozlettel,

Canada 

Canada, 2014-07-31 19:14:56
Kedves Gerda,
Eloszor is javasolnam Nektek hogy olvassatok vissza ezen a forumon, mert a szamotokra fontos informaciokat itt mar tobben tobbszor is leirtak. Hivatalos es hiteles infokat a kanadai munkavallalasrol a www.cic.gc.ca oldalon talaltok.
Ha a szakmatok rajta van a hianylistan, az azt jelenti hogy beadhatjatok a letelepedes iranti igenyt FSW kategoriaban. Elonye ennek az utnak hogy azonnal megkaphatjatok a PR statuszt konkret munkaajanlat nelkul, hatranya hogy hosszadalmas es igen koltseges az ugymenet. Emellett igyekezni is kell a jelentkezessel mert hamar betelik a letszam egy-egy szakmaban. Nemcsak a CELPIP nyelvvizsgat fogadjak el ebben az esetben hanem az IELTS vizsgat is ami Magyarorszagon, konkretan Budapesten is leteheto. Annak nyilvan mar utananextetek hogy mennyi koltseggel jar ez a jelentkezes (forditasok, nyelvvizsga, jelentkezesi dij, orvosi vizsgalat, erkolcsi bizonyitvanyok, fund meglete az elso par honapra amig meg nincs munkatok- ez most kb 20ezer dollar korul van egy 3 fos csalad eseten, 5 fo eseten ez nyilvan tobb stb.)
A masik lehetoseg az ideiglenes munkavallasi engedely megszerzese, ehhez kell egy kanadai munkaajanlat. Nem akarlak elkeseriteni, de semmilyen forum nincs ami vagy aki az erdekeiteket kepviselne, az utat mindenkinek maganak kell kijarnia. Felveheted a kapcsolatot recruitment cegekkel, akik segithetnek munkat keresni, de tudnotok kell hogy a cegek itt alapvetoen elonyben reszesitik a mar Kanadaban levo, legalis munkavallalasi engedellyel rendelkezo kulfoldieket. Ez itt a torveny: a cegek kotelesek kanadai munkaerot felvenni, ha talalnak, es csak masodsorban vehetnek fel kulfoldieket. Ha beszeltek toborzo cegekkel, figyeljetek ra hogy penzt ne fizessetek nekik, mert ez illegalis vagyis toborzo cegek nem kerhetnek penzt a jelentkezoktol!
Hogy mennyi eselyetek van a Ti szakmatokkal, nehez kerdes, attol fugg mennyire specifikus a tapasztalatotok es az mennyire keresett Kanadaban. Emiatt mindenkeppen erdemes lenne beszelnetek par nagy itteni toborzo ceggel, mert ok tudjak pontosan hol milyen tapasztalatra van szuksege az itteni cegeknek. A nyelvtudas abszolut kritikus. Inkabb felso- mint kozepfoku tudasra van szukseg!
Hirtelen ennyi alapinfo jutott eszembe, de kerdezzetek nyugodtan, ha tudok, segitek.
 Sok sikert,
Canada 

Gerda, 2014-07-31 06:00:43
Tisztelt Fórumozók!
Korábban is írtam, de itt úgy elfajult a vita, hogy észre sem vettétek... :(
Nekem fontosak a válaszok, mert épp egy 5 tagú családot szeretnék Kanadába átmozgatni, ami nagyon nagy dolog és jól meg kell fontolnom mit teszek...
Ez lenne a kérdésem: 
Közgazdász vagyok, a férjem gépészmérnök, mindketten minimum 15 éves szakmai gyakorlattal rendelkezünk. Nem beszélünk a legmagasabb szinten angolul, de középfokú nyelvvizsgánk van és a munkahelyen is használjuk a nyelvet (tehát a munkanyelvvel nem lenne nagy gond, inkább társalgási témákban kellene többet fejlődni). Rajta vagyunk mindketten a hiánylistán, de természetesen ez akkor biztos, ha már elfogadták a diplománkat, merthogy azt is minősíttetni kell hivatalos úton...
Szerintetek van esélye, hogy találok olyan munkáltatót, aki alkalmaz? A diplomám elfogadható egyáltalán, vagy honosítani kell kinn? Hol érdemes munkát keresni, milyen fórumokon? Vannak olyan szervezetek, akik segítenek a munkakeresésben és tényleg az érdekeinket képviselik?
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv:  Gerda
Gerg?, 2014-07-29 13:46:27
Kanata!
Ezt pont Ön írja... (lsd. első választ az első írásomra) 
Köszönöm, de magától nem kérek semmi nemű hozzászólást vagy véleményt, mert azt megkaptam mástól.
Remélem tudja mi az a troll, vegye nyugodtan magára! ;) 

Gerg?, 2014-07-29 13:40:58
Kedves Canada!
Abszolut erre voltam kíváncsi, köszönöm! 
hun, 2014-07-29 13:21:22
Kanata
Modortalan, szarkasztikus a stílusa. Elárulná mi a célja vele?
Mert segíteni valakinek nem így szokás.
Hogy jön ahhoz,hogy ismeretlen emberekkel így beszéljen?

Ismeri ezeket a szavakat: kedvesség, barátságosság , tapintat?
Gondolom név és arc nélkül könnyen megy magának az értelmetlen okoskodás.
Szerintem keressen jobb szórakozást magának...

Canada, 2014-07-29 13:11:10
Kedves Gergo,
Lehet hogy a fogalmakat kellene tisztazni, akkor talan a jogsi kerdes is ertheto lesz. Turistakent valoban semmilyen lehetoseg nincs kanadai jogositvany megszerzesere, de ha mar kaptal hivatalos, legalis uton munkat, akkor ez mar lehetseges. "Letelepedni" Kanadaban nem lehet, csak az allando letelepedesi engedellyel (PR status) a kezedben. A kamionsofor szakma tudtommal nincs rajta a hianylistan, tehat szamodra ugy tunik az egyetlen ut az ideiglenes munkavallalasi engedely megszerzese (de ez meg mindig nem letelepedest jelent!), azaz talalni kellene egy munkaltatot aki alkalmazna 2 evre elso korben. Amikor mar itt vagy, kesobb be lehet adni az allando letelepedesi igeny iranti kerelmet. Az ideiglenes munkavallalasi engedellyel a kezedben termeszetesen mar levizsgazhatsz autovezetesbol. Tenyleg probald meg a canadahun oldalan felvenni a kapcsolatot a kamionosokkal, ha jol emlekszem Lacika69 az egyik, aki nagyon kepben van.
Sok sikert,
Canada 

Gerg?, 2014-07-29 10:56:26
Kedves Canada!
Köszönöm szépen a válaszát, ebből már azért bőven kaptam hasznos információkat!
Igen, én pont kamionsofőrként szeretnék dolgozni, legalábbis jelen pillanatban ebben gondolkozom. Ezért sem értem a dolgot, hogy a munkavégzésemhez kell a jogosítvány, de nem kaphatok kanadai jogsit csak ha letelepedek. Édesapám is fuvarozó egy cégnél, amit viszont vállalkozóként csinál (alvállalkozó). Jelen pillanatban azt próbálom megtudni, hogy hogy tudnék társulni hozzá. A munkáltató részét már értem.
Köszönöm az infókat mégegyszer, megkeresem ezt a fórumot amit ajánlott, ők ebben biztos jobban benne vannak.

Üdv: G. 
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada