Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Gerg?, 2014-07-29 10:41:35
Kanata!

Nem szeretném felvenni a stílusát, pedig piszkosul lenne kedvem hozzá...! Nem kioktatásért és szar poénokért jöttem ide, hanem tanácsot kérni. Ha megtudtam volna anélkül is hogy itt megkérdezzem, nem lennék itt. Apám sok dolgot nem tud, miért is kellene hogy tudja?? Ha arra nincs ideje a munkája miatt hogy néha a telefont felvegye, akkor biztosan arra van hogy ezek után utána járjon. Ez már más kérdés. Visszaolvasva amúgy megkaptam már pár infót ami érdekelt, tegnap nem volt időm olvasgatni.
A jogosítvány kérdés számomra csak azért furcsa, mivel ha én sofőrként szeretnék KINNT munkát vállalni anélkül hogy egyelőre letelepedjek, akkor ez gyakorlatilag ezzel ki van zárva. 
És nekem Kanada igen is kinnt van, a "tengeren túlon", ahogy Magyarország bennt, Európa közepén.  
Kanata, 2014-07-28 21:00:58
Gergő,

- "Lenne pár kérdésem"  -->> Nekem is...
--- kerdeztem a kozelben lako legoregebb rabbit is, de O sem erti, hogy MIERT NEM a kanadai allampolgar, EDESAPJAHOZ fordul a kerdesevel...he?
--- MIERT NEM AKARJA AZ EDESAPJA FELHIVNI a LEGKOZELEBBI SERVICE CANADA IRODAT...he?
--- Az elerhetoseguk ITT: www.servicecanada.gc.ca/offices ...  harom irodat is talaltam
Vancouverben...
---- Helyi telefonhivas otthonrol DIJMENTES !!!
---- Gergo... a leveleben FELTUNOEN KERULI AZ EGYETLEN, MEGBIZHATO, HIVATALOS informacio-forrast, pedig szerintem tud rola... miert?   http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

JOGOSITVANYOK:
--------------
A MAGYAR JOGOSITVANYT NEM FOGADJAK EL KANADABAN!!! A sajatjat hasznalhatja, HA kolcsonoz, vagy kolcson kap autot... TURISTANAK NINCS kanadai jogositvany, ahogyan kanadainak sincs magyar jogositvany! SEM a "maszek" SEM a hivatasos jogositvanyt!!!
Magyar turista sem "letenni" sem "felvenni" nem tudja a kanadai jogositvanyt, fuggetlenul a kategoriatol. NEM VIZSGAZHAT... es kesz...!

- "kinnt" --->> Kanada BENT VAN !!! ... az elheto vilagok hatarain BELUL, a terkep szelen IS
BELUL!!! Evente milliok szeretnenek Kanadaba BE-jonni, es NEM KI !!! Ereszkedjen felterdre, amikor leirja, vagy kimondja KANADA nevet, mert MEGERDEMLI!

- "a nemzetkozi szemelyauto jogsit csak 3 honapig hasznalhatod, utana ujra vizsgaznod kell (knowledge test es road test),"  ...  NINCS UJRA VIZSGAZAS, a sajat, magyar jogositvanyanak
ERVENYESNEK KELL LENNIE addig, ameddig Kanadaban tartozkodik, felteve, ha vezetni is kivan kolcson-autot... TURISTANAK NINCS KANADAI JOGOSITVANY !!!

- "pl bizonyitania kell edesapadnak hogy kello anyagi eroforrassal rendelkezik ahhoz hogy "eltartson" Teged amig nem talalsz munkat stb." --->>> Magyar turista Kanadaban PONTOSAN AZONOS FELTELEKKEL KERESHET ES VEGEZHET MUNKAT Kanadaban, mint barmelyik, szuletett kanadai Magyarorszagon... SEHOGY !!!

Gergo, el tudom kepzelni, hogy a levelem "sok" lett ONnek, ezert itt roviden osszefogalalom a tennivalojat:

1) Edesapjat kerdezni, aki tajekozodik a legkozelebbi Service Canada irodaban,
2) http://www.cic.gc.ca/english/index.asp  ... ezt az oldalt megerteni 1-2 het is lehet... NE SAJNALJA ERRE AZ IDOT... !!!!

Minden, ami ezeken tulmutat, azt ugy hivjak, "trukkozes"... lebukas, kiutasitas, Edesapjanak buntetes...!

Minden jot kivanok: Kanata
Canada, 2014-07-28 16:59:23
Kedves Gergo,
Ha az allando leteleledesi igeny iranti kerelmet szeretnel beadni a Federal Skilled Worker kategoriaban (amihez a szakmadnak rajta kell lennie a hianylistan), akkor kapsz valamennyi pluszpontot amiert van ver szerinti rokonod Kanadaban. De az eljaras hosszadalmas es koltseges. Ha sikerulne Magyarorszagrol talalni egy kanadai munkaltatot aki hajlando alkalmazni (ami azert nem egyszeru, hacsak nincs nagyon keresett szakmad es benne gyakorlatod - pl a kamionosokat nagyon keresik itt), akkor 2 evre ideiglenes munkavallalasi engedelyt kaphatsz es kesobb beadhatod a letelepedesi kerelmet. Igazabol ebben az esetben Neked nagy konnyebbseget jelenthet ha van rokonod, igy lenne hol laknod stb. Letezik a szponzoracio is, amikor az edesapad szponzoralhatna Teged konkret munkaajanlat meglete nelkul is, de ennek vannak feltetelei, pl bizonyitania kell edesapadnak hogy kello anyagi eroforrassal rendelkezik ahhoz hogy "eltartson" Teged amig nem talalsz munkat stb. Ha jol tudom, hamarosan korlatozast vezetnek majd be ebben is es szulo csak maximum 21 eves koru gyermeket szponzoralhat majd. Nem tudom Te hany eves vagy ugyan..

Szoval vannak lehetosegek, a www.cic.gc.ca oldalon minden infot megtalalsz.
 A jogositvanyrol: a nemzetkozi szemelyauto jogsit csak 3 honapig hasznalhatod, utana ujra vizsgaznod kell (knowledge test es road test), teherautonal nem vagyok biztos ebben, de a canadahunon van egy forum kifejezetten kamionosoknak akik Kanadaban dolgoznak, erdemes toluk kerdezni!
Sok sikert,
Canada 
Gerg?, 2014-07-28 11:43:36
Üdv Mindenkinek!
Lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni!
Édesapám és a hugom is kanadai állampolgárok, Vancouverben élnek. Ha szeretnék én is kimenni munkavállalás céljából, jelent-e ez nekem valami plusszt, vagy ugyan mindegy? Vagy akár ha letelepedési  szándékom is lenne, abban ezt pozitív dologként veszik, és származik ebből valami előnyöm, vagy minden ugyanúgy megy mint bárki másnak? 
Másik kérdésem hogy a vezetői engedélyt hogy fogadják el? Annyit olvastam róla, hogy itthon át kell váltani nemzetközivé, csak pl ha nekem van kamionos vagy nehézgép kezelői jogsim, azzal mi a helyzet? Valamint olyat is hallottam hogy semennyire nem fogadják el kinnt a teherautós jogosítványt, újra kell vizsgázni miután átirattam a személygépkocsi jogsimat, mert ugye az feltétele. Kicsit bonyolultnak hangzik így elsőre.

Köszönöm előre is!

Gergő 
Gerda, 2014-07-26 15:35:10
Sziasztok!
Csak most találtam ezt a fórumot, de nagyon örülök, hogy itt magyarul lehet információt szerezni, ugyanis félek attól, hogy valamit félreértek, aminek következményei lehetnek, vagy hogy épp nem értesülök időben az aktualitásokról...
Családommal együtt szeretnénk Albertába költözni 1-2 éven belül, ahol jelenleg a testvérem él. Sajnos a letelepedési engedély kérelem procedúra elég hosszadalmasnak tűnik Magyarországról és van pár speciális buktatója, mint pl. az előzetes CELPIP General nyelvvizsga, amit csak Kanadában lehet letenni. :(
Ezért a koncepció az volt, hogy fél éven belül én munkát vállalok kint, és onnan adom be a letelepedéshez szükséges papírokat, amivel sokkal gyorsabban (akár 1/2-1 év alatt) utánam jöhetne a családom is.
Azonban ez az új hír, hogy korlátozták a külföldiek munkavállalását, teljesen elbizonytalanított. :((((((((
Közgazdász vagyok, a férjem gépészmérnök, mindketten minimum 15 éves szakmai gyakorlattal rendelkezünk. Nem beszélünk a legmagasabb szinten angolul, de középfokú nyelvvizsgánk van és a munkahelyen is használjuk a nyelvet (tehát a munkanyelvvel nem lenne nagy gond, inkább társalgási témákban kellene többet fejlődni).
Szerintetek van esélye, hogy találok olyan munkáltatót, aki alkalmaz? A diplomám elfogadható egyáltalán, vagy honosítani kell kinn? Hol érdemes munkát keresni, milyen fórumokon? Vannak olyan szervezetek, akik segítenek a munkakeresésben és tényleg az érdekeinket képviselik?
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv:  Gerda

Canada, 2014-07-19 06:07:56
Kedves Eniko,
Nem kizart eset, biztosan elofordult mar ilyen, de az esely rendkivul kicsi. Ha letezik is olyan ember akinek ez sikerult, az illeto valoszinuleg rendkivul keresett szakmaval rendelkezhetett, maskulonben nem tudom elkepzelni hogy kanadai ceg felvenne vkit a megfelelo papirok nelkul. Egyebkent ha ez sikerul is, a munkavallalasi engedely megkeresehez mindenkeppen el kell hagyni az orszagot.
Egyszoval nem lehetetlen, de nagyon nehez. 
Udvozlettel,
Canada 
eniko, 2014-07-18 21:38:04
Sziasztok!
Szeretnék tapasztalatokról hallani arról hogy valóban nem lehet illetve kizárt eset munkát találni munkavállalási engedély nélkül Calgary - ban elsősorban és persze egész kanada területén .. vagy esetleg van volt rá már precedens hogy valaki kapott így munkát és a későbbiek során szerezte meg a szükséges munkavállalási engedélyeket.
előre is nagyon köszönöm az írásokat
Enikő
hibás, 2014-07-08 18:39:02
Kedves Canada!
Azért biztos nem fogok valakivel barátkozni, mert magyar az illető. Szerintem a nemzetiség nem sokat számít ilyenben. Ha munkaügyben lesz előrelépés, megírom.
Canada, 2014-07-07 20:27:51
Kedves Hibas,
Ha csak munkakapcsolatrol van szo es meg penzt is keres "rajtad", akkor nincs baj a magyarokkal. De ennel tobb es melyebb kapcsolatot nem ajanlanek. Sok sikert Neked es ird majd meg hogy vegul minden rendben ment-e.

hibás, 2014-07-07 19:59:43
Akkor én lehet kifogtam az egyetlen normális magyart? Először vele beszéltem a munkáról, kapásból azzal kezdte, ő ezért nem fogad el pénzt, majd ha beválok, a cég fog fizetni neki. Onnan átadta az adataimat a HR-nek, azóta velük tartom a kapcsolatot, nem kell ezen a magyar srácon keresztül ügyet intéznem.
Canada, 2014-07-07 17:41:17
Jozsef levelere reagalnek. Sajnos a level azon reszevel miszerint keruljetek el a Kanadaban elo magyarokat, egyet kell ertenem.
Azzal a reszevel viszont miszerint "adjatok el magatokat feketen ugy mint Magyarorszagon" hatarozottan nem ertek egyet. KANADA NEM MAGYARORSZAG, semmilyen szempontbol. Eppen ezert ez sem mukodik vagy legalabbis minimalis olyan ceg van amelyik hajlando felvenni embereket feketen, plane kulfoldit! A szabalyok rendkivul szigoruak, ha kiderul egy ilyen, a ceget be is zarathatjak. Szerintetek melyik ceg vallalna ekkora rizikot barmilyen kulfoldi munkavallaloert?? Elarulom, egyik sem, maximum olyan ceg amelyik esetleg magyar tulajdonban van mert sajnos ok meg ezt a mentalitast hordozzak.
Ha egy ceg itt ki akar probalni egy kulfoldi munkaerot, akkor felveszi legalis uton es a 3 honap probaido alatt megfigyeli hogy dolgozik az illeto.
Igen, megcsinalhatja itt a magyar ember is a szerencsejet de csakis legalis uton!! 
józsef, 2014-07-06 18:42:40
Kedves Kanadába vágyódó magyarok.
Bárhová akartok kimenni világba, ne hallgassatok a Lindákra,Steve-ekre stb...,mind KINTI LEHÚZÓ ROSSZINDULATÚ "JÓAKARÓ"akik ugyanúgy mint más kiment ráakaszkodott valami kinti "jóakaróra"és kiszenvedett egy pár évet .Majd utánna ő lett az ész.1 SZABÁLY VAN:MAGYARKÉNT KERÜLD EL A MAGYART!!!!!Tanulj meg angolul,menj ki túrista vízummal,add el magad feketén,pont úgy mint M.O.-n.Ha jól dolgozól,alkalmazni fognak,csinálsz egy státuszváltást,határon kilépsz stb.A KANADAI EMBEREK SOKKAL SEGÍTÕKÉSZEBBEK,ÉS RENDESEBBEK MINT A MAGYAROK!!!!!mAGYAROKAT KERÜLJÉTEK EL NAGYÍVBE !!!!!!!!Ha a millió indiai(pl Calgary)ázsiai stb meg tudja csinálni,akkor ti is!!!!!!!!BÁTORSÁG!!!!!!!!!!
Canada, 2014-06-26 01:30:01

Kedves "hibas",

Ezen a linken olvashatsz az immar hivatalossa valt valtozasokrol: 

http://news.gc.ca/web/article-en.do?nid=859859&_ga=1.138982451.1839091916.1368634715 

En nem igazan talaltam benne informaciot arrol hogy a mar folyamatban levo LMO ugyeket ez mennyiben erinti de nem lennek meglepve ha azokat azonnal felfuggesztenek es a cegeknek ujra kellene inditani a folyamatot az uj szabalyok szerint. De errol a cegednek kellene felhivni a Service Canada hivatalat, ott biztosan tudnak errol infot adni.

Sok sikert,
Canada 
hibás, 2014-06-22 09:52:42
Kiváncsi vagyok, a folyamatban lévő LMO igénylésekre mennyire lesz hatással. A cég ahová mennék, az áprilisi törvény hatására igényelte meg újra, előtte 3 hónapot vártunk rá :( Remélem nem kell újra beadniuk...
Sven, 2014-06-21 09:12:11
Most olvastam ezt a cikket a külföldiek kanadai munkavállalásának korlátozásáról:
http://index.hu/kulfold/2014/06/21/kanadaban_korlatozzak_a_kulfoldiek_munkavallalasat/
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada