Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Canada, 2014-06-19 21:49:13
Kedves Edina,

A parod, mint szuletett kanadai allampolgar, barmikor visszaterhet Kanadaba kanadai utlevellel. Az utlevelet (ha nincs neki) Magyarorszagrol meg lehet igenyelni ha dokumentummal igazolja az allampolgarsagat. Eloszor neki kell kijonnie Kanadaba, majd innen szponzoralhat Teged, mint a parjat. A legegyszerubb szituacio ha osszehazasodtok. Ha csak mint elettars adja be a szponzoracios kerelmet, akkor bizonyitanotok kell hogy bizonyos ideje egy haztartasban eltetek (ha jol tudom ez most 2 ev). A szponzoracio folyamatarol itt talalhattok bovebb informaciot:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/spouse-apply-how.asp

Gondolom, a parod beszel angolul, ez elengedhetetlen ahhoz hogy a folyamaton vegigmenjetek. Oszinten szolva en nem mernek kijonni Kanadaba nulla nyelvtudassal, hacsak nincs eleg penzetek ahhoz, hogy ugy is gond nelkul eljetek egy jo ideig (hiszen amig nem tanulsz meg egy bizonyos szinten angolul, nem fogsz tudni munkat vallalni). Ahhoz hogy a parod szponzoraljon teged, egyebkent is bizonyitania kell, hogy anyagilag tamogatni tud Teged (ellenorzik a parod jovedelmet, tehat nem artana minel hamarabb munkat is vallalnia). Altalaban kernek orvosi vizsgalatot, illetve erkolcsi bizonyitvanyt is a szponzoralt feltol. A fenti honlapon minden informaciot elolvashattok, beleertve a jelentkezesi dijat is. 
Hogy mennyi penzre lenne szuksegetek, az valtozo, attol fuggoen melyik varosba mentek. Itt egy jo osszehasonlito honlap errol:

http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Canada

Sok sikert!
Canada 
Dinuska, 2014-06-19 18:50:03
Leszeretnénk telepedni a párommal Kanadába.
A párom Kanadai-Magyar állampolgár én meg majd a felesége leszek.
Mik a lehetőségeink letelepedés, lakhatás illetve, munka, terén?
Ott akarunk élni és többet soha nem jönni vissza Magyarországra.
Gyereket is szeretnénk csak sajnos itt Magyarországon nem sok esély van rá, mert a munkahelyen ha megtudják rögtön felmondják a szerződést.
Meg sajnos olyan a helyzet, hogy nem lehet ezekből a fizetésekből itt megélni.
Itt nem tudtam megtanulni az angol nyelvet, mert nagyon drága, így is merjek neki vágni?
Hova érdemes letelepedni és milyen segítségre számíthatunk? 
Mennyi az az összeg amivel indulnunk kéne?
Melyik a legolcsóbb repülő társaság? 
Köszönöm a Válaszokat!!!
Edina 
Dinuska, 2014-06-19 18:27:34
Leszeretnénk telepedni a párommal Kanadába.
A párom Kanadai-Magyar állampolgár én meg majd a felesége leszek.
Mik a lehetőségeink letelepedés, lakhatás illetve, munka, terén?
Ott akarunk élni és többet soha nem jönni vissza Magyarországra.
Gyereket is szeretnénk csak sajnos itt Magyarországon nem sok esély van rá, mert a munkahelyen ha megtudják rögtön felmondják a szerződést.
Meg sajnos olyan a helyzet, hogy nem lehet ezekből a fizetésekből itt megélni.
Itt nem tudtam megtanulni az angol nyelvet, mert nagyon drága, így is merjek neki vágni?
Hova érdemes letelepedni és milyen segítségre számíthatunk? 
Mennyi az az összeg amivel indulnunk kéne?
Melyik a legolcsóbb repülő társaság? 
Köszönöm a Válaszokat!!!
Edina 
Mack, 2014-06-16 22:43:37
FNP, 2014-06-15 18:42:19

Üdvözöllek a fórumon.
Pár dolog pontosításra szorul ebben a témában.
Először.
Kanadában hiányszakma a kamionsofőr, és ebből kifolyólag keresik is őket. Az más kérdés, hogy a bérszint alján helyezkednek el, és ráadásul még sokat is kell dolgozniuk. Egy átlagos sofőr, aki átmegy az Usa-ba, kb.12-14 ezer mérföldet levezet havonta. Mérföldben számolják el a kanadai vezetést is. A bérezés, 40-46 cent/mérföld
A jogosítványt természetesen újra le kell tenni, bár ez nem annyira vészes. 
Munkát is lehet találni. Érdemes először keresgélni az alkalmas társaságok között, akik alkalmaznak külföldi sofőröket. E-mailezni, videó interjúzni, majd ha komolyra fordul a dolog, akkor kiutazni, mint turista, és személyesen is megállapodni.
Minden csak akarat, és jó kommunikációs képesség kérdése.

Kezdésnek nézz szét ezen az oldalon.:

http://www.ayrmotor.com/drivers/foreign.html

Kifejezetten külföldi sofőröket keresnek. Jó pár Magyar sofőr dolgozik itt is.

Másodszor.
A letelepedéshez pontrendszeren kell megfelelni.
Információkból, amit megadtál, lehetséges a letelepedés is számodra.
A nyelvet el lehet sajátítani, ezzel nem lesz gond. Ebből Kanadában majd vizsgázni kell.
Az iskolai végzettségre is kapsz pontot, igaz csak ötöt, mert az érettségi, a legalacsonyabb szint.
Az életkorodra is, most még maximumot kapsz.
A munkatapasztalatra is kapsz.

Tehát ha sikerül munkáltatót találni, és elegendő pontot tudsz összeszedni, akkor egy nagyon klassz, és eseménydús élet vár rád Kanadában :-) Mehetsz mint a mérgezett egér éjjel nappal :-D Viccen kívül, szép szakma a truck driver, hiszen eljuthatsz rengeteg helyre Kanadában, és az USa-ban, és még ők fizetnek neked. De rendkívül strapás, és egészségtelen.

Te döntesz!!

Üdvözlettel.  Mack

Kanata, 2014-06-16 14:50:06
Kedves Fejes Nagy Peter
A hibat en kovettem el, mert NEM nekem "KANATA" irt, hanem "CANADA"-nevu levelezotarsunknak, sajnalom, hogy nem vettem eszre!
Üdv: Kanata
FNP, 2014-06-16 11:21:36
Kedves Kanata! ( most már helyes)
Köszönöm a választ!
FNP 
Kanata, 2014-06-15 23:22:19
Kedves Fejes Nagy Peter,
 Kanada egyetlen tartomanyaban vagy teruleten sem fogadjak el a magyar jogositvanyt, barmilyen kategoriaju is. Az ok, a ket allam kozott nincs erre vonatkozo megallapodas.
 - "Milyen (az) esélyem és milyen módon sikerülne állást találnom"  -->> NINCS erre eselye!
 - "(újravizsgázás stb)?"  -->> NINCS ujravizsgazas, es "stb" sincs... :-)

Kanadanak nem resze az EU, igy a magyar allampolgarok szamara a munkavallalas mas modon mukodik mint az EU-ban.

Javaslom, "kukkantson" be ide, ha vegzett, ez tobb het is lehet, varom a kerdeseit:
 http://www.cic.gc.ca/english/work/index.asp
Udv: Kanata
FNP, 2014-06-15 18:42:19
Tisztelt Canada!
  36 éves vagyok, személyautó, teherautó, autóbusz és kamion jogosítvánnyal valamint megkülönböztetett jelzést használó engedélyem(PAV1) van leigazolható gyakorlattal. Közgazdasági érettségi a legmagasabb iskolai végzettségem. Milyen esélyem és milyen módon sikerülne állást találnom(újravizsgázás stb)?
Üdvözlettel! Fejes Nagy Péter 
Kanata, 2014-06-02 21:12:33
Marcy - Marton ur,
Kanadaba jonni, uj eletet kezdeni... azt lehet... DE... ezt azt jelenti, mint a terhesseg... nem lehet csak kicsit terhesnek lenni... tehat nem lehet, CSAK munkat vallalni...es kozben a szulohazajaban minden, tovabbra is "mukodik" Onnek.
Ennek az egyik oka az, hogy az EU nem tartomanya vagy terulete Kanadanak.

Az elozo level amit Dr. SVEN-tol kapott, annak minden mondata bizony KORREKT!
Meg kell emlitenem meg Mr. Canada-tol kapott, szinten KORREKT levelet is.
Szerintem is marad, mint lehetoseg az On szamara az EU...
Udvozlettel: Kanata
Marcy, 2014-06-02 20:13:25

Kedves Sven!

Kissé félreértelmezed a mondandómat. Szegezzük le az elején hogy nyugállományba a hatályos törvények szerint jöttem el, amit a ma regnálo hatalom alkotott. A nyugdíj jogilag tulajdonvédelmet élvez olyan mint az ingatlanod. Ezt nevezték át járadékká egy visszamenőleges hatájú törvénnyel. Olyan ez mint a bírák esete ( csak hogy szemléletesebb legyek ) Ebből az összegből úgy vettek el nem keveset hogy erről egy határozatot sem kaptam. Innentől hogy járadék egy tollvonással elvehetik az egészet is. Hidd el ha 17 évig a szabályokat tartattam be tiszthelyettesként az út szélén  és tisztként az íróasztal mellől akkor nem most játszom ki azokat. Ezt egy kicsit rosszindulatuságnak látom.
A járadékommal csupán azt próbáltam szemléltetni hogy itthon van egy "biztos" jövedelmem  Amit nem dobnék el. A munkát senki elől nem veszem el sajnos sok olyan van hogy nem is akarnak az emberek dolgozni.
Mindíg volt másod állsom nem a kocsmákban töltöttem a szabad napjaimat. Itt sem a rendőri munkára gondoltam hanem kétkezi munkát tudnék elképzelni. A történetemet csak azért írtam inkább hogy nem vagyok egy munkakerülő és meg fogom a lehetőséget, és a munkát ha lehet.
Nem menekülök hitelek elől csupána mostani jogbiztonságomat féltem.
Tisztelettel. 
Sven, 2014-06-02 16:50:39
Kedves Marcy!
Ha jól értelmezem 40-43 éves aggastyán nyugdíjas rendőr vagy, biztos megélhetéssel (ami most ugyan járandósság, de továbbra is nevezhetjük nyugdíjnak), és a legnagyobb gondod az, hogy hogyan tudnád a magyar szabályokat kijátszva munkát vállalni, de mellette a magyar államtól kapott járandóságodat is megtartani!
Megértem azt, hogy nem akarod elveszíteni a biztos magyar jövedelmedet, de ha már egyszer külföldön szeretnél munkát vállalni, és sokkalta többet keresni, mint otthon, akkor be kell vállalni, hogy feladod az otthoni nyugdíjat!
Az én véleményem az, hogy vagy dolgozik valaki, vagy nyugellátást kap. Azt sem tudom megérteni, hogy hogyan engedik egyáltalán Magyarországon, hogy valaki mellette dolgozhasson, még ha csekély összegért is!

A rendőri munka meg talán a leginkább olyan munka, amelyet a legritkábban végeznek külföldi bevándorlók, ez szerintem a Föld összes országában így van.
Ha mégis ezen gondolkodsz, akkor is az Unión belül kell körülnézni, ott még lehet esélyed, de az is sok időbe, pénzbe, tanulásba kerül. (Nem tudom a nyelvekkel hogy állsz?)
Mindezek után, ha mégis vállalod és belevágsz, akkor sem Kanadát javasolnám! Nem is értem, hogy hogyan merülhetett ez komolyan fel benned...
Canada, 2014-06-02 07:21:55
Kedves Marcy,
Amennyiben rendori munkat szeretne vallalni Kanadaban, a kovetkezo honlapot javaslom attanulmanyozasra: www.mypolice.ca - Ez a honlap Kanada rendorsegi informacios honlapja. Amennyiben rakattint itt a Police Careers linkre, majd azon belul a Recruiting FAQ's linkre, ott sok kerdesre valaszt kaphat, tobbek kozott a feltetelekre amelyek teljesitesere szukseg van ahhoz hogy valaki bevandorlokent rendori munkakorben dolgozhasson. A kivalo angol nyelvtudas termeszetesen alapfeltetel, illetve a jelentkezoknek vagy kanadai allampolgarsaggal vagy allando letelepedesi engedellyel kell rendelkeznie (ez a "permanent resident" statusz). Ez utobbi statuszt tobb uton meg lehet szerezni, am szinte mindegyik ut idoigenyes folyamat, errol itt tajekozodhat: www.cic.gc.ca (Kanada hivatalos bevandorlassal kapcsolatos, egyeduli hiteles honlapja). Szamos feltetelnek kell megfelelni, illetve anyagilag is rendelkezni kell megfelelo hatterrel.
Ami nem egeszen vilagos a levelebol, az az hogy miert is nem jo kozelebb elhelyezkedni a magyar otthonukhoz? Miert lenne gond elvesziteni az allando magyar jarandosagot amennyiben egyebkent joval magasabb berert tudna esetleg az Union belul elhelyezkedni? Az ottani szabalyokat nem ismerem, de a kanadai feltetelekrol tudom hogy rendkivul szigoruak, eppen ezert csak nagyon keves bevandorlonak van eselye itt rendorkent dolgozni.
Sok sikert a bongeszeshez!
Udvozlettel,
Canada 

Marcy, 2014-06-01 17:57:11

Tisztel Canada!

Nem is tudom hogy levelemet hol kezdjem,  17 év határőr, rendőr múltal a hátam mögött több társammal szolgálati nyugállományba kerültünk, amit a mostani kormány egy tollvonással illetve visszamenőleges hatájú jogalkotással elvett, és járadékká minősített. valamint elvett belőle 16% ot.
Mivel a végzettségünk elég speciális ( Esetemben Tanítóképző és rendőrtiszti főiskola) valamint még az életkorunk sem olyan vészes 40-43 év felvetődött hogy esetleg ha lehetséges  munkavállalási Kanadában.
Közelebb sajnos nem az igazi mert a minimálbér 18 szorosánál ha többet keresek ( és ez a Nav ) tudomására jut  akkor a maradék járadékomat elveszik. A feleségem a NAV dolgozója egy gyermekünk van szép családi házunk de sajnos ebben a jogbizonytalanságba nem jó itthon ( Az unióba van az ügyünk remélem megnyerjük a jogaink visszaállítására beadott bírósági pert. )

Előre is köszönöm a választ. 

Marcy, 2014-06-01 17:26:31
akisa, 2014-05-28 17:48:20
Kedves Canada, nagyon szépen köszönöm a visszajelzését, áttanulmányozom a javasoltakat. Üdvözlettel, Andre
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada