Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Zoli, 2013-11-01 20:59:13
Szia Wrange6!
Kösz a választ, akkor nekiállok keresgélni!
Ricsi, 2013-10-31 22:37:02
köszi szépen, nézem!!
pufi06, 2013-10-31 08:51:49
Szia Wrange6,
Hát akkor sajnos jól sejtettem, hogy diploma nélkül nem sokra megyek.
Jah értem, csak érdekelt :)
Köszi szépen a segítséget
Pufi
Wrange6, 2013-10-30 17:31:15
Ricsi, ezen a linken talalhatsz informaciot arrol hogy Kanadaban milyen felteteleknek kell megfelelnie a kulfoldon kepzett orvosoknak:

http://www.cicic.ca/en/professions.aspx?sortcode=2.19.21&prof=3112

Az orvosi szakma egesz Kanadaban ugynevezett "regulated occupation" es a praktizalasi feltetelek tartomanyonkent vannak megszabva.
A fenti honlapon nagyon sok informaciot megtalalhatsz.
Remelem, ez segit.
Wrange6, 2013-10-30 16:45:00
Zoli, a kamionsoforoket meg mindig nagyon keresik Kanadaban. Ha talalsz egy kanadai munkaltatot aki felvesz (azaz vegigmegy az LMO proceduran stb.), akkor rendben van a dolog.
Wrange6, 2013-10-30 16:42:31
Pufi, a foiskolai vegzettseg eleg sok pontot jelent, szerintem anelkul aztan vegkepp nem sok eselyed lenne, viszont cask akkor adnak erte pontot ha mar megvan a diplomad.
Igen, leteznek olyan irodak amelyek segithetnek a kijutasban, marmint abban az ertelemben hogy segitenek a szukseges jelentkezesi dokumentumok kitolteseben. Jo sok penzt elkernek ezert, ami szerintem felesleges penzkidobas, amennyiben minimum eros kozepfoku szinten beszeled az angolt. Ha ez megvan, akkor csak az idod kell raszannod es atbongeszni a weboldalt, ott megtalalod az osszes kitoltendo dokumentumot, szoval egyedul is vegig lehet menni ezen a folyamaton (tudom mert mi is igy mentunk vegig :-)).
Nem beszelve arrol hogy megbizhato irodat talalni olyan messzirol nem egyszeru, sajnos sok az atveres, nagyon resen kell lenni hogy kivel kezd az ember.
Zoli, 2013-10-27 00:12:47
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy kamionsofőrként, jó angol tudással milyen esélyem lenne munkát találnom.
Üdv,
Zoli
pufi06, 2013-10-25 08:44:14
Szia Wrange6,
Köszi igyekszem :D, ohh ezt nem tudtam, hogy egyből elutasítják, de azt olvastam, hogy a díjat visszafizetik ha nem pozitív az elbírálás, már ha igaz, mert tényleg szép összegekről beszélünk.  Szóval akkor szerinted csak a főiskola után lenne érdemes megpróbálnom igaz? Csak nem akartam olyan "későn" kimenni, azért gondoltam, hogy megpróbálom előbb beadni.
Az jó :), bár megértem, hogy miért szigorítottak a szabályokon.
Én örülök és köszi szépen a tanácsokat :)
Olvastam olyan irodákról, akik segítenek kijutni, elintézik a papírok. Ezekből szerinted mennyi igaz?
Köszönöm
Ricsi, 2013-10-24 22:22:14
Értem, és köszönöm  a gyors választ.
Azt esetleg tudod/ tudja hogy orvosként milyen kötelezettségek vannak  a kinti munkát megelőzően? Ez is függ tartományoktól? Köszi.
Wrange6, 2013-10-24 22:15:27

Ricsi, ezen a linken olvashatsz a jelenlegi hianyszakmakrol:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp?expand=jobs#jobs

Ezen a listan van egy-ket egeszsegugyi szakma. Esetleg nezelodj meg a cic.gc.ca honlapon. Ebben nem vagyok szakerto, de az biztos hogy az osszes egeszsegugyi szakma gyakorlasa engedelyhez kotott Kanadaban, ami tartomanyonkent valtozo. Enelkul az engedely nelkul nem is dolgozhatsz a szakmaban.
Ricsi, 2013-10-24 21:02:49
Helló/ Üdv!
Szeretnék érdeklődni hogy egészségügyi állások azok hiányszakmák e? Továbbá hogy kint milyen feltételekkel lehet elkezdeni dolgozni egészségügyben? 
Köszönöm előre is  a válaszokat!

Minden jót!
Wrange6, 2013-10-24 14:46:57
Pufi, nagyon jo dolog ha pozitivan gondolkodsz, persze add be a jelentkezesedet, csak az a kerdes hogy mire adod be? Skilled worker kategoriaban el sem fogadjak a jelentkezesedet ha a szakmad nincs rajta a hianylistan. Ennek ellenere veszitenivalod "csak" a befektetett penz lehet, mert a jelentkezesi dij nem keves.
Elkezdhetsz Mo-rol munkat is keresni, sajnos azonban akarmennyire is pozitivan gondolkodsz, a Te szakmaddal nulla az eselyed, hidd el, pontosan tudom, mirol beszelek, tobb mint 2 eve ezen a teruleten dolgozom itt es ismerem a szabalyokat. Amikor mi kijottunk ide, lassan 3 eve, nagyjabol az utolso pillanatban jottunk, mielott meg eszmeletlenul megszigoritottak a bevandorlasi torvenyeket. Most mar nagyon megnezi Kanada hogy kit es milyen papirokkal enged be az orszagba. 
Persze ettol fuggetlenul probalkozhatsz, en csak oszinte es ket labbal a foldon jaro emberkent adok itt "tanacsokat". :-) 
pufi06, 2013-10-24 11:09:19
Kedves Wrange6!
Köszönöm a válaszodat. Az a baj, hogy nem hiányszakmám van (kereskedelmi ügyintéző), most végzem a főiskolát munka mellett ker. marketingen, de már a 2. tanévben szeretném beadni a jelentkezésem, mert az iskola után szeretnék menni, viszont így a diplomát nem számolhatom bele a pontokba. Tudom, hogy nem sok esélyem van, de szeretném megpróbálni, valami esély csak van így is :)

Köszönöm Pufi
Wrange6, 2013-10-22 14:49:16
Kedves Pufi,
Hogy mennyi idobe telik otthonrol munkat talalni, az attol (is) fugg hogy mennyire keresett a szakmad Kanadaban. Ha a szakmad rajta van a hianylistan, akkor nagyobb az eselyed, de garancia igy sincs semmire. Ha abszolut nincs a hianylistan a szakmad, akkor az esely gyakorlatilag nulla.
Ha a cegnek, amelyik felvesz, LMO-t kell beszereznie mielott alkalmazna Teged, akkor az eljaras 3-6 honap lehet, de lehet ennel hosszabb is, attol fuggoen hogy Service Canada epp akkor mennyi jelentkezesen dolgozik. Az esetlegesen igy megszerzett munkavallalasi engedely 2 evre szol. De az eljaras hossza megintcsak attol is fugg hogy milyen szakmarol beszelunk. Vannak szakmak, amelyikkel kapcsolatban pl. Albertaban meg kell feleltetni a Te kepzettsegedet es szakmai tapasztalatodat es csak akkor dolgozhatsz itt abban a szakmaban, ha az ezt bizonyito dokumentumokat kedvezoen biraljak el. Ez a folyamat legalabb tovabbi 3 honapot vesz igenybe.
Allando letelepedesi engedely megszerzesere is jelentkezhetsz, de akkor a szakmadnak rajta kell lenni a hianylistan es egy bizonyos pontszamot is el kell erned. Nem tudom most ebben a kategoriaban mennyi az eljarasi ido, mi 2009-ben adtuk be anno a jelentkezest es masfel ev alatt kaptuk meg a PR statuszt, ami akkoriban nagyon jo idonek szamitott. (Sokan tobb eve varnak a kedvezo elbiralasra.)
Ha hianylistas szakmad van, akkor en megprobalnam felvenni a kapcsolatot recruitment ugynoksegekkel itt Kanadaban, rajtuk keresztul sokkal konnyebben talal munkat egy kulfoldi. Penzt ok NEM kerhetnek Toled a szolgaltatasukert, ha megis ilyesmivel talalkozol, az atveres. Az ugynoksegek itt csakis a cegektol kapnak penzt a kikozvetitett kulfoldi munkavallalokert.
 Persze csak ugy is beadhatod a jelentkezesedet otthonrol kozvetlenul a cegekhez, de hogy oszinte legyek, akkor nem tul nagy az eselyed arra hogy visszajelezzenek. 
pufi06, 2013-10-22 12:59:11
Sziasztok!
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy mekkora az esélye, mennyi időbe telik, hogy itthonról munkát találj Kanadában? És, hogy a dokumentumok beszerzése kb mennyi idő (az összes papírra gondolok)?
Ha nem állandóra szeretnék kimenni, hanem csak néhány évre a feltételek akkor is ugyanazok, ugye?

Köszönöm szépen előre is
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada