|
|
|
|
Fórum » Kanadai munka» Új hozzászólás írása
wrange6-nak, 2013-11-16 14:20:55
Wrange6 Igen tisztában vagyok a Kanadai bevándorlási törvényekkel. Az egyik hozzászólásodban írtad, hogy van másik út is. Te is tudod, hogy nincs!! Hivatalosan Kanadába csak szakképzett munkaerőnek van esélye kijutni. Kanada nem kér a 8 osztályt végzett "rejtett munkaerőből" A világ legiskolázottabb országa Kanada, és ebből nem akarnak engedni. Ha valaki ki akar jutni, annak tanulni kell rendesen :-) A szutyok nem kell :-D
Wrange6, 2013-11-16 11:48:31
Amint mar emlitettem, csak azok a lehetosegek vannak amik a hivatalos oldalon is fent vannak, de ugy tunik, ezt Te is tudod. :) A temporary work permit es work permit kozti kulonbseg csak fogalmi, amikor valaki eloszor megkapja, az csak ideiglenes (12 vagy 24 honapra, attol fugg), azaz temporary, a program neve is Temporary Foreigh Worker Program.:) Ha esetleg mas, esetleg "nem hivatalos" lehetosegek utan erdeklodsz, abban en nem tudok segiteni.:)
wrange6-nak, 2013-11-16 07:31:56
Wrange6, 2013-11-16 00:05:10
Oh, ertem mar miert kerdezted ezt, visszaolvastam az elozo hozzaszolasomat es ugy tunik lehagytam a "skilled worker" elol a "federal" szot. Erre gondoltam amikor azt irtam hogy ezen a kategorian kivul leteznek mas utak is.
Wrange6, 2013-11-16 00:04:56
Oh, ertem mar miert kerdezted ezt, visszaolvastam az elozo hozzaszolasomat es ugy tunik lehagytam a "skilled worker" elol a "federal" szot. Erre gondoltam amikor azt irtam hogy ezen a kategorian kivul leteznek mas utak is.
Wrange6, 2013-11-16 00:01:53
A mas utak alatt pontosan olyanokat ertek mint a temporary work permit megszerzese, szponzoracio (mar akinek megvan erre a lehetosege),befektetoi letelepedes (nyilvan nem pont most amikor epp felfuggesztettek a jelentkezesek fogadasat). A menekult statuszert valo jelentkezest semmikeppen sem sorolom ide. Semmi ordongosseg, nalam is a cic.gc.ca az alap oldal az informaciok megszerzesehez. ;-)
wrange6-nak, 2013-11-15 23:16:04
Wrange6 Kíváncsi lennék a"más utak"-ra is. Skilled worker=szakember Ha valaki hivatalosan szeretne kimenni Kanadába, akkor a legegyszerűbb formája, a temporary worker. Ez van a cic.gc-n is. Ennek az alapja, job offer, és egy pozitív LMO. Nem nagyon ismerek ennél jobb, és gyorsabb módot a kijutásra. Talán a menekült státusz, vagy a szponzoráció, vagy esetleg valami más?? Kíváncsi vagyok.
Wrange6, 2013-11-15 22:20:06
Pufi, Helyesen ez igy hangzik: elonyben reszesitik azokat akik mar Kanadaban vannak ES megvan a megfelelo statuszuk ahhoz hogy legalisan munkat vallalhassanak Kanadaban. Vagyis a statusz a lenyeg (munkavallalasi engedellyel vagy allando letelepedesi engedellyel stb. valo rendelkezes). A turista vizum is egyfajta statusz itt de azzal nem vallalhatsz legalisan munkat es 6 honap utan el kell hagynod az orszagot. Ha turistakent kijossz ide es probalsz munkat keresni, ahogy irtam korabban, az egyik legelso kerdes amit normalis cegek feltesznek Neked, az az hogy mi a statuszod Kanadaban azaz vallalhatsz-e legalisan munkat. Turista vizummal ez nem lehetseges. Ettol fuggetlenul nem eselytelen a dolog, mi peldaul par honapja felvettunk egy spanyol munkast, aki turistakent jott Kanadaba, megtalalt minket es annyira kiemelkedo volt a tapasztalata hogy vallaltuk a felvetelet es az ezzel jaro papirmunkat stb. Elinditottuk a folyamatot, most kerjuk meg az LMO-t (o LMO koteles munkara lett felveve), intezzuk az AIT-t, majd utana a munkavallalasi engedelyet stb., de persze mindekozben neki el kellett hagynia az orszagot, visszament Spanyolorszagba es most onnan all velunk kapcsolatban. Amint megvannak a papirok, ami igy is beletelik majd meg legalabb 2-3 honapba, akkor johet ujra es allhat munkaba. O volt az elso ember akit igy vettunk fel, es tenyleg csak azert mert rendkivuli tapasztalati hatterrel rendelkezett, amit nem latsz minden nap oneletrajzokon. Ugyhogy nem remenytelen a dolog, csak rizikos. Nemcsak a skilled worker kategoria letezik termeszetesen, vannak mas utak is a kijovetelre, de egyetlen dolgo minden esetben biztos: kell hogy legyen munkaajanlatod ahhoz hogy elindulhass barmelyik uton.
pufi06, 2013-11-15 09:10:37
Szia Köszi a választ csak érdekelt, ezek szerint elég régi volt az infó amit találtam, hivatalos honlapon. Jah hát gyors postán is utánam küldhetik a papírokat nem gond, mindent meg lehet oldani :)) Biztos buta kérdés lesz, de akkor hogy értik, hogy előnyben részesítik azokat akik már kint vannak? Csak úgy mehetett ki ha minden el volt rendezve, akkor ez most csak azokra vonatkozik akik esetleg elveszették a munkahelyüket ott kint? Bocsi, csak néhány dolog nem tiszta számomra. Köszi Pufi
Wrange6, 2013-11-14 17:45:03
Pufi, A turista vizum csak turistaskodasra jogosit fel, nem munkakeresesre. Meg ha lenne is olyan ceg amelyik felvenne, nem is adhatnad be a munkavallalasi engedely iranti kerelmedet Kanadan belulrol, ehhez mindenkeppen el kellene hagynod az orszagot. Munkavalllalasi engedely iranti kerelmet csak Kanadan kivulrol lehet beadni. Kepzeld el mi lenne ha ez ilyen egyszeru lenne, akkor cask ugy ozonlonenek be a "turistak" Kanadaba, aztan innen beadnak a munkavallalasi engedely iranti kerelmuket....Kanada nem hulye, a szabalyokat nagyon okosan talaltak ki. Azt mar meg sem emlitem hogy nem sok kanadai ceg venne fel barkit is turista statusszal.Interjun, sot legtobbszor mar a jelentkezeskor az az egyik elso kerdese a cegeknek hogy mi a statuszod Kanadaban. Ha meghalljak hogy turista, garantaltan Nem Teged fognak elonyben reszesiteni ha tobb jelolt is van az adott munkara.
Ha talalnak Nalad a hataron barmi olyan jellegu dokumentumot ami csak a leghalvanyabb jele is annak hogy te munkat akarsz keresni Kanadaban, azonnal, kerdes nelkul visszautasithatjak a belepesedet. En speciel nem kockaztatnek, az esely kb 1% hogy pont egy olyan officert fogsz ki amelyiknek jo napja es jo kedve van es meg igy is beenged az orszagba... Mondjuk eleg nagy amatorsegre vall az is, ha valaki a borondjeben ilyen jellegu dokumentumokkal jelenik meg "turistakent" a kanadai hataron. :-)
pufi06, 2013-11-14 10:36:15
Sziasztok Lenne még egy kérdésem :) Ha turista vízummal indulok és ott Kanadában igényelem a munkavállalóit, akkor nagyobb az esély? Vagy Kanadából is hazaküldenek, ha végzettséget igazoló papírokat találnak nálam turista vízummal? Köszi
fatyol, 2013-11-13 02:26:30
PTC, 2013-11-08 14:31:37
Üdv! Ha szeretsz internetezni és érdekel az otthoni internetespénzkeresés lehetősége, akkor bővebb információért és az aktuális lehetőségekért látogass el az alábbi Oldalra: www.ptc-penzkereses.blog.hu Sok sikert!
Wrange6, 2013-11-07 17:04:07
Kedves Fokaidomar, a szakacs szakma 2 eve meg rajta volt a hianylistan, de mostanra levettek, igy skilled worker kategoriaban nem jelentkezhetsz. Ettol fuggetlenul erdemes nezelodni a neten, mert vannak szakacs allashirdetesek, illetve vannak olyan recruitment ugynoksegek akik kifejezetten a vendeglatoiparba keresnek embereket Kanadaba. Keress ra erre a linkre: http://www.recruitmentsolutions.org/hotel.htmlEz egy megbizhato recruitment ugynokseg, szemelyesen ismerem a tulajdonost es a recruitereket is, mi is dolgoztunk veluk, ezert merem oket ajanlani. Remelem az angol nyelvet azert kozepfokon beszeled, mert az nagyon fontos, barmilyen szakmarol van szo. Udv, Wrange
Fókaidomár, 2013-11-07 15:51:13
Sziasztok! Az érdekelne, hogy a szakács szakma keresett-e Kanadában?
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|