|
||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
Fórum » Kanadai munka » Új hozzászólás írása Kalmárka, 2012-09-24 15:56:40
Sziasztok! Megbízható bevándorlási szakembert, tanácsadót keresek! Lehetőleg magyarul tudót. Olyat, akivel kapcsolatban pozitív tapasztalataitok vannak. Nagyon köszönöm.
istván, 2012-09-24 14:33:29
Köszi fátyol a választ a 3 év az simán megvan úgyh remélem érettségi után majd kitudok jutni :):) köszi mégegyszer a kielégítő választ
Fatyol, 2012-09-24 08:50:36
Ez pedig a másik agytrösztnek írt válaszom, akinek fingja nem volt, hogy a local agency-k hogyan dolgoznak, és nemzetközi agencí-k hogyan, úgy nagyjából semmiről sem tud semmit, de sebaj, a bevándorlás részen okosítja a nagyérdeműt:
nem, inkább nem rakom be. Elmentettem,d e tudod mit? Szarok rá. Akikkel ott tárgyalsz az jó esetben magyar tolmács, aki a reptérre érkezett romáknak segít. vagy hosszúnyelvű támogatója az oldalnak, ugyanis az egyik topicot éppen fejvadász nyitotta, címmel, névvel, anyámkíínnyával. de tudod van nekem elég ember a tarsolyomban jelen pillanatban is , most több mint 400. Ha a Federal skilled-et ujra megnyitják, lesz egy változás benne: ahhoz is munka kell. Úgyhogy kifizetheted a gatyád is ügyvédnek, immigration consultantnak, ezeket el tudod intézni magad is, ha értesz angolu, már előre megnézhetsz minden kitöltendő papírt, ellenben ÉN TUDOM, hogy konkrétan kit akar felvenni az adott cég, ÉN BESZÉLEK velük, és tárgyalok velük, én autókázom napokon keresztül napi 25-30 céget felkeresve, a többi csak tarja a markát, miután ÉN szereztem munkát. beadhatod, próbálkozhatsz, emgsúgom: a legtöbb hirdetett állásra már megvan a jelentkező, a kötelező kéthetes hírdetést látod, azért, hogy az adott cég megkapja az LMO-t, amire esélyed van, az még nincs meghírdetve. Esélyed meg akkor van, ha valaki odatolja. Nemhiába szigorították emg a nemzetközi recruitmentet. Azért, mert a recruiterekre van szükség, a papírtologatók nélkülünk csak virágot locsolnának, vagy elmehetnek keresgélni maguknak madarakat, akik azt gondolják, hogy az immigration consultant majd elintézi nekik. Nem tudja. Az a toborzó. Nélkülünk se ügyvéd, se senki nem tud senkinek semmit elintézni. Mi el tudjuk, ha van annyi eszed, hogy érted az eléd tett papírt, emrt mi konkrétan munkát szerzünk, a píprmunka meg éppen nem a legnehezebb része. Mégis mit gondolsz mekkora szarban lesznek az ügyvédek, ha nem tudják a madárkákat megkopasztani??? Szerinted miért törölnek engem????????? Gondolkodj már ember józan paraszti ésszel!!! olvasgasd az adott jogszabályokat, gondolkodj a miérteken, és akkor rájössz majd. Első kérdés? van munkád?? NINC? Hát akkor bocsi, szerezz! Ja! Küldj resume-t! Milyet? Találd ki!-)))) Hova? Mit gondolsz a torontói ügyvéd mit fog mondani?? Mielőtt válaszolsz segítségként megmondom, hogy ontarioban működő ügyvéd csak Ontarioban dolgozhat-) Majd szerinted ő azt mondja, hogy ne adj neki pénzt, mert Ontario úgy áll gazdaságilag, mint Görögország?, A fenéket! Szépen elmagyarázza, hogy ez évek kedvesem, és elveszi a pénzed, addig állj féllábon míg kijutsz ide. majd szerinted az ügyvéd házal neked munkáért-))D?? Olvasd el ezt a cikket: http://worldfinancialpost.com/job-hungry-alberta-scours-globe-for-workers.html Utána gondolkodj el azon, amit írtam! Na csá. Fatyol, 2012-09-24 08:30:44
Zsolti: szerintem a templomban higyj, a többinek meg járj utána. A canadahunról ezen linkek miatt tiltottak ki:
http://www.cic.gc.ca/english/work/employers/lmo-basics.asp http://filipinojournal.com/alberta/our-columnnist/immigration-news/bill-c-35-it-is-now-illegal-for-employment-and-educational-agents-to-represent-clients-process-their-lmos-work-permits-study-permits-or-handle-immigration-related-matters.html http://www.liveworkalberta.com/how-can-employment-agencies-help-me-find-a-job-in-alberta/ http://alis.alberta.ca/index.html http://www.albertacanada.com/immigration.aspx És ezen írásom miatt, mert már kb kérdést sem tehettem fel, sőt azon mondatomat is törölték, amiben válaszoltam, hogy mit tehetnek a kivándorlók az egyetemi diplomájuk honosításával, mert nem!! nem igaz, hogy nem lehet használni minden esetben. "1. Egy cégnyilvános lejáratása a kanadai törvények szerint (ha mindennemű ok nélkül van,akkor törvénytelen, mellesleg nálunk 8 ügyvéd dolgozik), és amikor itt telepofával ugatod, hogy mi a fals, meg mi a hazugság, meg nyerészkedés, akkor azlejáratás. Sorry, de ez a törvény.
Fatyol, 2012-09-24 08:22:30
István: általában 3 év tapasztalatot kérnek (van amikor 5), és azzal kell az egész hóbelevancot kezdeni, hogy meg kell kérni az itteni license-hez az engedélyt. Azaz még nem a license-t kell megcsinálni, hanem a megadott gyakorlati idő alapján megnézik, hogy majd megérkezésed után MAJ leteheted-e. Ehhez kell 3 év gyakolratban eltöltött idő, DE az iskolai gyakorlati idő is beleszámít.
Igazolni mindent kell, azaz erre készülj fel. Az angol szakmánként változó, annyira kell tudnod, hogy ezt a majdani vizsgát majd le tudd tenni. Fatyol, 2012-09-24 08:19:12
Laci: szavadon foglak, kell segítség az oldalhoz, nem jutok túl az egyik problémán sajnos sehogyan sem. Skype-n kereslek, de a héten még a kicsi fiammal vagyok elfoglalva, a jövő hét inkább már munkás lesz.
Fatyol, 2012-09-24 08:16:41
A kanadahun-ról kitiltottak MERT:
annak ellenére, hogy kismillió linket beraktam, hogy mi a legális, és járható út, ők mindig azon a véleményen vannak, hogy federal skilled worker-ként kell kijönni, és csakis úgy lehet, nem problémáznak azon az apróságon, hogy jelen pillanatban az az út zárva. Másrészről, ha elolvasod a fórumot, akkor nyilvánvaló, hogy mindent akarnak, csak azt nem, hogy a magyarok ide kijöjjenek. Miért? Kérdezd meg tőlük. Mellesleg a kint élő fiatal magyarok többsége nagyívben tesz az 56-osok által fenntartott kanadahun-ra, mivel ott mást nem lehet, csak csápolni az alapítóknak, vagy támogatni az oldalt. érdekes módon főleg a romakivándorlókat pátyolgatják, akik úgy rendesen vágják a fát a munkakeresők alatt, de sebaj. Arról is megfeledkeznek, amikor ott zokognak a nagy kanadai munkanélküliségen, hogy hajajajajajj, hogy IGEN ONTARIO NAGYON GÁZ, de nem mozdulnak onnan, elenben Kanada hatalmas, és a másik felén meg égető szükség van az emberekre (a SZAKEMBEREKRE). kitiltottak, emrt meg mertem mondani az ottani atyaúristennek, hogy ne akarjon már bevándorlási szakember lenni amikor fingja nincs róla, amikor nem tudja valaki, hogy mi a különbség a szakképzett nyelvet beszélő ember, és az angolul kommunikálni nem tudó menekült között. Másészről egyfolytában azzal csesztettek, hogy én valami horribilis összegetket markolok fel, csak arról még nem tájékoztattak, hogy mégis honnan? Hamadrészt igen gyalzatosnak tartom, hogy megrágalmaznak, és utána a rágalmakat fennhagyják, míg a álaszaimat törlik (jellemző), mindezt úgy, hogy 10!! éve tagja voltam a fórumnak. Miért is? mert feltettem néhány konkrét munka ajánlatot, akkoriban éppen tetőfedőket, és asztalosokat kerestem, no meg plumbereket, akik már hamarosan meg is érkeznek. Tőlem hihetsz annak, akinek akarsz. Már úgy rendesen az izém is kivan a magyarokkal emiatt, úgyhogy én a magam részéről most döntés előtt állok: lapkoljak-e 25 ezer dollárt miattatok, vagy inkább hozzam a filippinokat, akik nem cseszegetnek úton-útfélen, hanem jönnek. De tőlem olvasgathatod a kanadahunt, onnan konkrét infót a büdös életben nem fogsz kapni soha, senkitől. egyetlen tanácsuk van: a cic oldala, vagy ügyvéd (mint említettem volt: 7ezer dollárt kóstál, és kb 4-5 év). Ezek az ő ajánlataik, ha akarod azonnal meg is adom a drága bevándorlási ügyvédnő címét, aki esetleg valami papírt intézni, de mint mondtam volt: a kis drága 7ezerért ügyködik. Gondolom a munkát kereső magyarok többsége ezt farzsebből kicsiengeti, és akkor csak egyetlen személyről beszéltem, ha család, akkor szívás, mert akkor több. istván, 2012-09-22 12:59:03
szia fátyol remélem nem zavarlak!!!
Nagy vágyam kijutni majd kanadába és ott élni és dolgozni már van szakmám asztalos szakmám merg most fogok érettségizni 22 éves vagyok úgy tervezem h angliába dolgozok majd az angol nyelv fejlesztése és a pénz gyűjtés miatt egyenlőre de mindenképp akarok kanadába menni onnan azt szeretném megkérdezni hogy asztalosként milyen esélyeim lennének, nem sok tapasztalatom van 2 év munkatapasztalat és ha nem lenne az elég akk milyen munkát lehet vállalni ami nem végzettséghez kötött köszönöm előre a válaszod nlaci, 2012-09-22 12:23:45
Az, hogy kinek hiszel az a te maganugyed es nem tartozik senkire. En csak leirtam a sajat tapasztalatom es azt tudom mondani, hogy Katalin segitsege nelkul sehol nem lenne az ugyem, sot meg munkam sem lenne. Tehat rovidre zarva az egeszet osszefoglaloan azt tudom mondani, hogy aki ugy itel el valakit, hogy egyaltalan semmi kapcsolata nincs az illeto szemellyel, nem ismeri es fogalma sincs, hogy mit csinal es kinek hogyan probal meg segiteni es donteseit pusztan az alapjan hozza megy, hogy a sok forumon nyujtott segitseg es jotanacs ellenere az itt ott osszeolvasott hazugsag alapjan eldonti hogy nem megbizhato az igazan szanalmas. Soha ne itelj el senkit ha nem ismered es nincs sajat tapasztalatod, vagy legalabb bizonyititt tenyek amivel vadolni lehet. Az ilyen szemelyek akik megalkotjak velemenyuket mert 1-2 rosszakaro irigy szemely beirogat talalomra hulyesegeket alaptalanul, azok meg is erdemlik, hogy megragadjanak a szamitogep elott ulos fazisnal es csak maradjanak a kanadai almuknal. Egy forumrol egyebkent nagyon sok miatt ki lehet valakit tiltani es ha pedig azert tiltottak ki mert esetleg beszologatott olyan embereknek akik nem kepesek a sajat maguk reszerol egy kis faradtsagot venni es legalabb az alap dolgokat elolvasni es figyelemmel tartani akkor az megint szerintem jogosan elfogadhato, mivel barki kiborul ha napi 25 orat dolgozik 24-bol es annak ellenere is debil kerdesekkel zaklatjak sokan. Itt latszik meg, hogy ki mennyire gondolja komolyan a Kanadat es mennyire teszi magat oda vagy csak kerdezget o is nagy almokkal korulveve.
Ha valaki azt hiszi, hogy kulfoldon kolbaszbol meg marcipanbol van a kerites az nagyon teved meg akkor is ha valoban konyebb az elet. Ez mar csak szemleloken is kiborito, nem is ertem Katalin hogy birja meg, en biztos mar reg mindenkit hagytam volna oldja meg ahogy tudja es talalja ki, persze ez azt jelentene, hogy a komoly szandeku korrekt emberek is a gyukerek miatt szenvednenek. Ismetelten irom, hogy kinek nem inge ne vegye magara. Koszonom. zsolti08, 2012-09-22 10:02:14
Én szeretnék hinni Katalinnak,de a "canada.hu"oldalrül is kitiltották,pedig oda is irt rendszeresen.Vajon most kinek higyjek,teljes tanácstalan vagyok!
nlaci, 2012-09-22 00:08:04
Ez kifejezetten agent-nek szol mivel szerintem nincs tisztaban onmagaval es sok mas dologgal sem.
Nekem is megakadt a szemem ezen a hozzaszolas sorozaton es valoban hihetetlen hogy a magyar nep mennyire irigy, elegedetlen, maganakvalo es halatlan (tisztelet a kivetel, kinek nem inge ne vegye magara). Ebben is Katalin partjan tudok csak allni mint sok mas esetben kulonbozo oldalakon olvasva, de ez mar annyira durva, hogy nem tudom szo nelkul hagyni. Hogy egeszen pontos legyen az egesz, nem titokban hanem nyiltan barkinek elmondom a velemenyem es azt, hogy ki vagyok. Nevem Nagy Laszlo es egyik nagyon halas munkakereso vagyok aki kizarolag Katalinnak koszonhetem, hogy jelenleg folyamatban vannak a papirjaim mar az Alberta Governmenthez elkuldve es ugy nez ki hamarosan autoszerelokent fogok dolgozni Kanadaban ha minden jol megy tovabb is. Eddig minden szuron, vizsgalaton atmentem es megfeleltem es elmondanam, hogy eleg komoly feltetelek vannak. Persze ez a legkevesebb, mivel hozzam hasonlo szemelyek meg vannak, akinek van vegzettsege, jo angolja, tapasztalata meg minden, csak epp nem talal valakit aki vallalna miatta a Katalin altal felsorolt koltsegeket es a velejaro fejfajast es kockazatot. Amit Katalin emlitett, hogy 26 ember altala megy Kanadaba, ennek valoszinuleg en vagyok az eggyike mivel nekem is volt szerencsem a megfelelo idoben es talan az utolso pillanatban erre a weboldalra talalni mielott az Illuminate Canadaval megszuntette a kapcsolatot. En is elmondhatom, hogy ha Katalin nem tolja az oneletrajzomat a megfelelo szemely orra ele, akkor talan meg most is itt rohadok a gep elott bongeszve munkalehetosegek utan es a valoszinuleg a Kanadaiak szerint szarnak tartott eredeti oneletrajzomat kuldozgetnem mindenkinek akik el sem olvasnak. De mivel komolyan erdekelt a dolog es tiszteletben tartom masok idejet, ertekelem segitseget es ezert odafigyelek kereseikre, vettem a faradtsagot es mielott Katalint zaklattam volna, atirtam az oneletrajzom a Kanadai modell szerint es a keresnek megfeleloen elneveztem, hogy egy segitokesz ember munkajat konnyitsem, nem pedig nehezitsem. Mindossze annyit ertem el vele, hogy koszonetet kaptam erte, hogy alapbol ezekre odafigyeltem es tovabbitva lett a megfelelo szemelynek. Most sokan azt merik esetleg gondolni, hogy "de nagy dolog tovabbkuldeni egy oneletrajzot"? Ha valoszinu sok embernek a legaprobb fogalma nincs arrol (foleg kulfoldi tapasztalat nelkul), hogy ennel nagyobb segitseg nem igazan letezik egy sikeres kezdethez es igen ez a legtobb amit valaki tehet foleg ismeretlenul es bermentve. Ami a fizetest illeti, mibe kerult ez nekem?? Hat elmondom, SEMMIBE !!! Igen, Katalin soha sem emailben, sem szemelyes Skype beszelgetesunkon meg csak nem is celzott ilyenre, ugyhogy barki odakint a vilag barmely reszen csak halas lehet, hogy meg leteznek ilyen szemelyek es igen szo nelkul fizettem is volna valakinek hogy ezt megtegye ertem ha kert volna, tehat szerintem ezt felesleges vitatni mert egy epelmeju ember nem kerdojelez meg ilyen segitseget amig masok vallalnak tobbszaz vagy ezer euro meg dollaros kifizeteseket kamu szemelyeknek remenykedve a sikerben es lehuzzak oket viszont masok meg megkerdojeleznek olyan szemelyt aki soha sehol egyik forumon vagy weboldalon meg csak emlitest sem tett eddig arrol, hogy anyagi vonzata lenne szolgaltatasanak. Mindamellett en is turelmetlenul varom, hogy baratomnak Carpenter munka keruljon es mar elkuldtem oneletrajzat is Katalinnak, de nem irogatok neki naponta ketszer, hogy mi van mar, mivel tudom, hogy ha valami van ami erre megfelelo es ha o ugy lassa, akkor majd ertesit. U.I. Katalin ezt most en ajanlom fel magamtol, mindenhol latom, hogy eleg elfoglalt vagy uj weboldaladdal ami tudom, hogy sok idot vesz igenybe es azt szeretnem felajanlani, hogy ha ezzel kapcsolatosan barmit segithetek, nyugodtan szolj, mert nagyon szivesen megtennem, ezzel probalva viszonozni a toled kapott oriasi segitseget. Keszitettem mar jonehanyat de akar ha valamilyen tanaccsal is vagy barmivel segithetek, csak szolj (nlaci2002@gmail.com). Pisti, 2012-09-21 14:37:09
Üdv!
A Miskolci Egyetemen végeztem bányamérnökként, itthon szakmámban nem tudok munkát találni, így 1 évet dolgoztam gépész területen (heggesztőrobotokkal foglalkoztam főként, és gyártáselőkészítéssel) középfokú nyelvvizsgám van, jelenleg a munkahelyemen felmondtam, és IELTS nyelvvizsgára készülök. Szeretném megtudni, hogy milyen esélyek vannak kanadában munkát vállalni, és milyen feltételei vannak főként. Hogy érdemes belevágni?Előre is köszönöm a választ. e-mail: qtyakk@freemail.hu Grand, 2012-09-21 09:11:17
Kedves Munkáltató/Agent/"Segitő honfitárs"!
Kanadában (Toronto/Guelph) szeretnék dolgozni. A szüleim kint élnek, munka (ajánlatot/érdeklődő levelet) várok a következő cimre: Email: kelohim@gmail.com Sophie, 2012-09-20 00:04:11
Hello,
Munkat es munkavallalasi engedelyt keresek Torontoban, illetve utobbit barhol, ahol Kanadaban megkaphatom. Kereskedelem es marketing diplomaval rendelkezem, van szakmai tapasztalatom, stabil angol nyelvtudasom, de a vendeglatasban is dolgoztam mar. Kivancsi lennek, ilyen kondiciokkal hogy es melyik tartomanyban van eselyem munkavallaloihoz jutni? Ha valaki tud erre vonatkozo informaciot, tanacsot, ajanlatot, azt nagyon megkoszonnem! gida, 2012-09-19 14:49:49
Magyar gyógypedagógus Missisaugán állást keres. Megfelelne bármilyen munka (takarítás, gyerekmegőrzés, akár sérült gyerekkel).
Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada
|
|
|
|||||||||||||||||||||
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom