Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Fatyol, 2012-09-18 21:13:21
Igazából itt nem számít, hogy mint self employed, vagy corporation amiben dolgozol, ami a tied. A bevándorlást tekintve mindkettő business kategória.

De ha ezt szereted, ez az álmod, gondolom akkor értesz is hozzá, és a hospital (vendéglátás) az a kategória, ahol van esélyed megkapni a munkavállalásit, és utána le is telepedhetsz kanada bizonyos tartományaiban. Albertában a vendéglátás része a pilot programnak, amivel könnyebb is munkavállalásit kapni. Később, ha látod hogyan működik az egész, szerzel itteni tapasztalatot, figyeled a lehetőségeket (mert van bizonyosan mindig valami, ami olcsóbb, csak el kell csípni), akkor már könnyebben tudsz a magad üzletében gondolkodni.

Kiskanállal mindent, türelemmel. Ez a titka Kanadának: TÜRELEM 
viktoria74, 2012-09-18 20:22:34
Köszönöm a választ ,én a  self-employed  kategóriába soroltam ezt a kávézós vállalkozást, viszont nem láttam,hogy kell felmutatni önerőt hozzá /biztos kell/. Természetesen nem egyszerű a dolog, de sajnos semmi nem az... Egy dolog biztos, a segítőkész emberek szerencsére még nem haltak ki teljesen,ez jó hír! Ha megnyitom a kávézót a magyar embereknek féláron adom Kanadában a kávét :) egyenlőre ez csak álom, de minden szép dolog  így kezdődik... kívánom Nektek,hogy senki ne adja fel az álmait,a problémák meg azért vannak,hogy megoldjuk őket, nemde? 

Fatyol, 2012-09-17 21:34:42
agent: mellesleg hol nem vesznek komolyan? 
 Te mint "szakértő" mint "agent" megmondanád nekem, hogy hol van az a sehol???

Mondjak neked valamit? Amit te írsz, az az illegális, büntetendő út. "ha fizetek és szereznek munkát,"

most olvasd el ezt, ha egyáltalán értesz angolul:

What fees can employment agencies charge workers?

An employment agency cannot directly or indirectly demand or charge a fee, reward or other compensation to a person seeking employment or information about employers seeking employees, or for securing employment or information about any employer. To do so is an offence and illegal under the Alberta Employment Agency Business Licensing Regulation.

Employment agencies may charge a fee for services provided, relating to the preparation of a resume, but the agency cannot require a person to purchase these services as a condition of the agency's job placement services. If the agency charges fees for a resume, these must be clearly indicated and visible in their business premises and in the contract with their client.
How, if at all, are those fee-regulations different if an employment agency is recruiting temporary foreign workers abroad for an Alberta company?
The regulation applies to all situations in which an employment agency is securing persons for employment in Alberta, securing employment for persons in Alberta or evaluating or testing persons for employers where the individual is in Alberta or the position is in Alberta. In other words, it does not make any difference if the agency is recruiting workers abroad – the rules are the same – workers cannot be charged a placement fee. 

Fatyol, 2012-09-16 21:41:57
Victoria:

Ha így akarod megkapni a letelepedést, akkor ez  a szabály:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/business/index.asp

Legtöbbször az előző üzemeltető lelépési díjat kér, csak azért, hogy te bérelhesd a továbbiakban, vagy kereshetsz nulla forgalmú helyen valamit, aminek a vége biztos csőd.
A bérleti díjak változóak területtől függően, de egy jó forgalmú hely közel 20ezer is lehet havonta, és legtöbbször az egészet teljesen fel kell újítani.

ergo: nem érdemes.  
Fatyol, 2012-09-16 21:37:30
Tomi: angol nélkül semmi esély.
Fatyol, 2012-09-16 21:35:07
26 ember jön ki a segítségemmel jelenleg. Külön váltam az Illuminate Canadától, mert nem volt éppen fair play amit csináltak, nekem ezzel a 26 emberrel még pluszban kell foglalkoznom miután megérkeznek, mert olyan ajánlatot kaptak, ami több mint vérlázító.

Pénzt NEM KÉRHET employer agent, aki ezt teszi, az számíthat több éves börtönbüntetésre.Csakis az immigration consultant kérhet pénzt, de ő nem keres neked munkát. Jó lenne már felfogni azzal az egyszerű agyaddal, hogy ez Kanada, nem pedig valami balkán káosz. Ahhoz, hogy te ide kifáradj nagy kegyesen, ahhoz a te leendő munkaadódnak jó esetben le kell perkálni többezer dollárt annak aki elintézi neki a papírokat, és maga az immigration process nem egy egyszerű folyamat. Hogy megértsd: ahhoz, hogy egyáltalán elkezd ezt kell elintézned: elintézned: http://www.tradesecrets.gov.ab.ca/forms_publications/forms/pdf/appl_qual_work_exp.pdf

ez cirka $560,00. Nos ugye a legtöbbeteknek nincsen erre kerete, ergo: fizesse ki ezt is a munkaadó. Ehhez jön még a kiutaztatásod, ide Calgaryba az kb $1500,00 kóstál. Erre jön még az immigration consultant díja, ami ismét drága: 2500 minimum. Nos az én dolgom, hogy effective olyan céget keressek, akiknek kell az ember. Szóval az a nyagyon magyar agyadat nem ártana végre bekapcsolnod, és elgondolkodnod azon, hogy érsz-e te egy cégnek közel 4ezer dollárt. Azaz gondolj bele abba, hogy a közel 400 önéletrajzból hány olyan akad, aki felfogta, hogy mégis hogyan írja meg azt a rohadt önéletrajzot úgy, hogy én egyáltalán tudjak vele kezdeni valamit. Megsúgom: NEM SOK. nemhiába ugattam el kb ezerszer, hogy nézzétek már emg, hogy milyennek kell lennie. Azután kb két naponta kapom a visitozó leveleket, hogy mi van már? Nem ám bármiféle belegondolással, ogy ja kérem, én vagyok az egyik carpenter, hanem, csak úgy, hogy én találjam ki, hogy ő kicsoda is. Nos, akkor ezek után olvassatok el néhány fórumot, hogy a kanadaiak mikor kapnak választ az elküldött resumékre: Sok esetben:SOHA. Jó esetben hónapok múlva. De te vagy a fasza gyerek, és tudsz rám ugatmi. Ahhoz, hogy én ezt csináljam, nekem most éppen 25ezer dollárt kell felvillantanom a kormánynak, hogy egyáltalán közvetíthessek az óceánon túéról munkavállalókat. hogy mennyire vagyok én szar: egy immigration consultant nő, akinek az óradíja (csakhogy a hozzád hasonló agytrösztöknek elmondja azt, amit én is ingyen csinálok hónapok óta) $170,00!!! Fogod?? Nos ő nagyon szeretne velem dolgozni, mert két éve keres egy BECSÜLETES recruitert, mert nála már konkrétan ott vannak azok a cégek, akik ezt kiperkálják neki, de nincs ra annyi energiája, és főleg TÜRELME, hogy ezzel foglalkozzon. Azaz tegyétek össze akét kezeteket, hogy végre valaki foglalkozik azzal a rosszindulatú, mocsok bandával is, emrt még mindig szereti az óhazáját annyira, hogy képes ezeket a szemét leugatásokat annyira figyelmen kívül hagyni, hogy energiát, és pénzt fektessen abba, hogy az arra alkalmas, és nem rosszindulatú embereken segítsen. Azaz gondolkodj el most magadon, és kapard ki magadnak amit tudsz, és remélem, hogy engem elfelejtesz egyszer, s mindenkorra.
agent, 2012-09-16 10:35:51
"Fátyol"kedves,aranyos asszonka,tényleg nem kér pénzt senkitől,viszont -szinte -semmit sem tud elintézni,nem veszik komolyan sehol.

Hirtelen nem is tudom melyik  a jobb:ha fizetek és szereznek munkát,vagy ha nem kell fizetni de munka sincs...bár a legrosszabb ha fizetek,és nincs munka,ehez képest "Fátyol"ajánlata csábitó:))
Tomi, 2012-09-15 23:00:18
SZia Fátyol!
Villanyszerelő vagyok,nem beszélek angolul,van valami remény kanadai munkavállalásra? Ha igen ,tudsz segíteni a kijutásban,esetleg a sorrendről és a papírokról tudnál írni egy pár sort.
Köszönettel Tomi
viktoria74, 2012-09-12 10:33:49
Sziasztok! Egy kis információt kérnék egy ötlet erejéig. Ha pl Kanadában szeretnék egy kis kávézót nyitni üzletbérléssel, milyen engedélyre van szükségem ,mennyi önerőt kér a kormány, kb. mennyi egy üzlethelyiség bérlési díja? Bevándorlási kategóriában ezt hova soroljam? Hiszen nem egy nagy üzleti vállalkozásról lenne szó,csak magunknak szeretnék munkahelyet teremteni....Ha valaki tud ezzel kapcsolatban hasznos infót ,honlapot ,ahol találok jó infókat várom a segítségét.

adm, 2012-09-09 17:03:11
Kedves Fátyol!
Kanadában vagy Angliában szeretnék dolgozni. Mérnök-informatikus BME-s diplomám van, angol középfokkal.  2,5 év JAVA fejlesztői tapasztalatom van, Európai bankoknál, mobil alkalmazásfejlesztésben. Jelenleg Europass önéletrajzom van. Érdeklődnék, hogy mik a kanadai munkavállaláshoz szükséges lépések. Köszönettel, Ádám
Email: e34_520i@citromail.hu 
Aggodó, 2012-09-06 12:03:33
Tisztelt Fórumtagok! Kérem tanácsotokat/segítségeteket, elnézést hogy témán kívül írok. A Kedvesem kiutazott egy nemzeti parki a (Jasper és környékén) körutazásra, és kedd óta nem érem el mobilon, internetje nincs. Lehet ez térerő probléma azokon a vidékeken? Aggódom nagyon hogy valami baj történt-e, vagy minden rendben, csak a mobilon nem tud telefonálni...
Springa, 2012-08-27 09:22:00
Szia Fátyol!

A szakmám villanyszerelő (erősáramú berendezés szerelő) 20éves gyakorlattal,tovább képeztem magam így az új végzettségem PLC programozó (ipari vezérlő, robot,számítógép kinek, hogy tetszik)3 éves gyakorlattal.
Most kezdem tanulni az angolt.
Milyen esélyem van Kanadában?
Milyen szinten kell jól beszélni az angolt? (alap, közép)

springa0305 kukac gmail.com 
Fatyol, 2012-08-21 08:33:58
MatMolnar: mint ahogy írták is: mese.

Munkát kaphatsz, ha megfelelsz az adott munkaerőpiaci elvárásoknak, és utána jöhet minden más.házat, autót senki, sehol nem ad csak úgy. Egyetlen hasonló van, amikor ÁTMENETILEG a frissen érkezőnek a leendő munkaadó lakhatást biztosít, ez a relocation service-n belül előfordul, főleg olajos cégeknél, vagy magasan képzett munkaerőnél, azaz, hogy hirtelen azért legyen hova menned, de nem feltétlenül van ez, munkaadódtól függ. Munka viszont van. Az is viszont, hogy ez nem pik-pak, hanem idő, és hónapokról beszélek. 
Fatyol, 2012-08-21 08:29:46
Nem a kitelepülésben tudok segíteni, hanem keresett szakmában való elhelyezkedésben, ami után lehetséges (inkább úgy mondanám, hogy utána jár a letelepedés Albertában, ha leteszi az illető az itteni vizsgát) Nem tudok másként segíteni, és időm sincs másra, mint az önéletrajzot beszedni, és továbbítani a megfelelő helyre. Azaz megkeresni a leendő munkaadót, és odatolni a megfelelő önéletrajzot. Itt a fontos szó a MEGFELELÕ. (mind szakmában, mind gyakorlatban, mind nyelvtudásban, és az önéletrajz elkészítésében). Nem fogok senkinek sem külön e-mailt írni, mert nincs rá időm. olvassatok vissza, ott a blogcímen, azon olvassátok el az infót, ha nem találjátok a választ, akkor kérdezzetek. ugyanis az időmnek nem arra kell elmennie, hogy külön-külön mindnekinek leírjam ugyanazt, hanem hogy munkát találjak a jelentkezőknek.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada