|
|
|
|
Fórum » Kanadai munka» Új hozzászólás írása
vectrasgabi, 2012-10-07 08:30:51
Üdv, Mindenkinek! 24 éves fiatalember vagyok. Olyan kérdésem lenne,hogy Kamionsofőrnek miféle kritériumok kellenek? Van benne 1.5 éves nemzetközi gyakorlatom bejártam Írorszgától Portugáliáig mindent. Ha ebben a szakmában kevés eza gyakorlat akkor esetleg valami konyhai munka? Kisegítő? Hajón dolgoztam 1 évet(luxushajón).Angolom erős alapfok. El tudok beszélgetni,de nem olyan gyorsan megy a mondatösszerakás mint a aki több éve beszéli.. Illetve amimég érdekelne,hogy mint sportoló tudnék-e kint valamiféle költözési vízumot kapni? Teniszezem. Válaszukat előre is köszönöm! Papp Gábor gaborrpapp@gmail.com
Nora, 2012-10-07 02:46:19
Sziasztok! Jelenleg Kanadában tartózkodok, november 8-án kellene hazamennem. Ha találnék egy állást (pl.házvezetőnő) akkor tudnék maradni. Ha esetleg valaki tudna ebben segíteni, kérem írjon erre az e-mail címre: nofertari40@gmail.com.43 éves, szorgalmas, becsületes , felsőfokú végzettségű nő vagyok, alap szintű angol nyelvtudással. Köszönöm!
dovicen, 2012-10-06 15:13:04
Sziasztok.Segitseget szeretnek kerni a kovetkezo kerdesekben: Erdelyi magyar vagyok,van mar magyar utlevelem is.Tavasszal ki szeretnek menni Kanadaba dolgozni.Milyen papirokra van szuksegem ehhez? vencike88@yahoo.com
Koszonom elore is a segitseget!
Jen?, 2012-10-03 14:34:46
T. Fátyol! Köszönöm gyors válaszod. Utánanézek a javaslataidnak. Mondod, hogy sokáig tart. Az nem gond, mert legelőször is az angolt szeretném erősíteni, meg egyéb dolgaimat itthon intézni, úgyhogy 1-1,5 év múlva lenne csak aktuális a munkavállalásom. Egyelőre tájékozódom a lehetőségeimről. Üdv. Jenő
Fatyol, 2012-10-03 06:19:57
Jenő: Kezd egy resume-val, ha te jöhetsz, akkor a nejed is. Itt nézz körül bővebb infókért, és találsz példákat is az önéletrajzokra, mert a kanadai nem olyan, mint az unios. Nem kell életkor, nem kell családi állapot, hobbi, fénykép sem. csak konkrétan a tapasztalat. itt a blog: http://kanadaimunka.blogspot.ca/ ez az email-em: munkaalberta@gmail.com még vlami: lehet, hogy sokáig tart, az idő mindig attól függ, hogy milyen igényeket kapunk.
CC, 2012-10-03 02:24:12
Szerbusztok. Takariokat keresunk Calgaryba,maganhazak takaritasara. Parok,hazasparok jelentkezeset varjuk.Hivatalos munka lmo-val... Nem munkakozvetites,hanem sajat cegunk keres munkatarsat!!! Erdeklodok,tovabbi informacioert kerem e-mailben . koszonom rob.kiss10@gmail.com
Jen?, 2012-10-02 09:03:23
T. Fátyol! 57 éves villanyszerelő vagyok, több évtizedes gyakorlattal, közepes angol nyelvtudással, de megkezdtem ennek az erősítését. Szeretnék munkát vállalni, úgy, hogy a feleségem is velem tartana és később ő is munkát vállalna. Õ most jár egy okj-s általános asszisztensi szakképzésre, mert az eddigi titkárnői munkában ott kint nem tudna elhelyezkedni. Az angolt együtt erősítjük. Kb. egy év múlva lenne aktuális, hogy a félfelnőtt gyerekeinket itthon elrendezzük. Egyáltalán lehetséges e 57 évesen munkalehetőségre reményem? Köszönöm
Fatyol, 2012-09-25 19:59:56
"Én úgy érzem,hogy egy sértett,ideges,néhol alpári stilusú nő beszél belőled,igy nem fogsz hosszú távon a szakmában maradni,illetve fel fog kopni az állad." mellesleg az érzéseiddel a klotyón legyél tisztában, meg a hitvesi ágyadban, velem kapcsolatban meg tartsd meg magadnak! Nem kell a továbbiakban ezzel foglalkoznod, te voltál az i-n a pont. Eddig arra való tekintttel, hogy sokan várnak a kijutásra, félre tettem azt, hogy mit kell eltűrnöm a hozzád hasonlóktól, de mindennek van egy határa. A sértettségemen ne csodálkozz te humanoid sejthalmaz, hanem tégy magad elé egy tükröt, és gondolkozz el magadon! Ha körbenézel Kanadában, akkor majd meglátod, hogy a recruiterek milyen szinten tárgyalnak a hozzájuk jelentkezőkkel, de most ide hívok valakit, hogy az, aki a fizetését kapta azért, hogy segítsen neki, az mit kapott, és mit segítettem én csak mert nem bírtam elnézni, hogy szarban hagyták. Lehet, hogy a stílusom már nem az, amit szokásom használni, de mindenkihez a maga szintjén szólok. ha alpárinak találod, akkor gondolkodj el azon, hogy mégis mi válthatta ki, a te szinted meg egyszerűen döbbenet annak tudatában, hogy te még ott tartasz, hogy a canadahun-on olvasod az esti meséket. Közben itt van, aki konkrétan már jön kifele, akinek segítettem, és akitől egy buznyákot sem kértem. Szóval te a szarkeverésen kívül mást még nem mutattál fel. Most visszakaptad abba a túlméretezett ostoba artcodba, mikor itt sipárogsz, hogy mégis kinek higyj. A tényeknek te szerencsétlen, meg a hivatalos oldalakon leírt jogszabályoknak. Csak a bökkenő veled kapcsolatban az, hogy valószinűsíthető, hogy egy büdös szót sme értesz angolul, ezért az érzéseidre tudsz hagyatkozni, és a hozzád hasonló tudatlanok jellemzője még, hogy csak mert nem kell vállaniuk a felelősséget, ezért még pozicionálják is önmagukat, és itt iziben kikiáltottad magad mint megbízó, csak mert így fellengzősködhetsz miközben még arra sincs zéró esélyed sem, hogy egyáltalán megpróbálkozhass a kijövetellel.
Fatyol, 2012-09-25 19:43:58
jó lenne, ha megtanulnál végre értően olvasni! Nem a magyarokból élek. Én választom, hogy kiknek a resuméját viszem, légy nyugodt, hogy nem a magyarok az egyedüliek, akik ki szeretnének jönni, és mint recruiter vígan elvagyok a local jelentkezőkkel is. Én csak elkezdtem nekik is kiajánlani, mert úgy gondoltam, hogy bizonyára szívesen jönnének. "Sokat csúsztatsz,előszőr azt irtad,hogy épp most fizeted a huszunvalahány ezer dollárt az engedélyekért,pár héttel késöbb azt irod,hogy gondolkozol hogy magyarok helyett inkább Filippinókal szervezel munkaerőnek." Nem kifizetek 25 ezer dollárt, hanem felmutatok 25 ezer dollárt, és ráteszek egy számlára. A kettő nem ugyanaz. A fülöp Szigetek sem a szomszédban van, ha onnan hozok embereket, az is ugyanannyit kóstál (az engedély). Mellesleg dolgozom velük, ilyen rosszindulat, és szarkavarás még hírül sincs. Peti konzult írt: csakhogy tudd: Konzul magyarországon van, Bécsben Nagykövetség. A konzul a kanadaiakkal foglalkozik, a naygkövetség hatásköre a work permit kiadása. Úgyhogy miről beszélünk? " Ha nem figyelsz a megbizóid irásaira,hogy lehetne elvárni hogy teljes mellszélességgel képviselnéd őket a munkáltató elött???" Nekem nem a munkavállalók a megbízóim. Én csak szívességet teszek azzal, hogy a hozzád hasonló arra lusta embereket nem küldöm el a fészkesbe, akinek arra van csupán agya, hogy kötözködjön, arra ellenben nincs, hogy vegye a fáradságot, és megnézze, hogy ugyan miért is ugat le valakit, minden ok nélkül. Úgyhogy édes nekem se te, sem másik magyar nem a megbízóm. Az én megbízom az, aki munkát ajánl. "Én úgy érzem,hogy egy sértett,ideges,néhol alpári stilusú nő beszél belőled,igy nem fogsz hosszú távon a szakmában maradni,illetve fel fog kopni az állad. De te tudod,vezessen a büszkeséged,alázd meg a magyar embereket!!" Alpári volnék? Ne mondd! Ugyan miért mikor tőled, és hasonszőrű barátaidtól itt sértést kapok csupán, mikor én vagyok az egyetlen, aki egyáltalán hajlandó kézzel fogható, valós infókat adni. Mégis mi a fészkes fenét gondsolsz, hogy a tegnap este írtakat holt alálod meg magyarul?? Sehol? Mégis te mint megbízónak gondolván magad, te fizetsz nekem vajon ezért? vga ybárki más itt? Nem. Szerinted a munkaadó, az én megbízóm nem szarja le magasról, hogy te hogyan jutsz ki? dehogynam. Itt arról van szó, hogy segíteni szerettem volna, segítettem is, minden további anyagi ellenszolgáltatás, és mellékzönge nélkül, és a hozzád hasonló agytrösztök osztanak hónapok óta. Olyan, aki nem tudja, hogy mi a konzulátus, és ma a nagykövetség között a különbség. Én azért írtam nagykövetséget, mert OTT kell intézni, és nem a konzulátuson. Te osztasz engem, akinek még halvány lövése sincs, hogy mi is az a recruiter-toborzó, és még az sem jutott el az agyadig, pedig végigjártad, hogy NEM AZ ÉN DOLGOM a papírok intézése, én csupán leírom, hogy megóvjak embereket felesleges pénzkidobástól. Te itt nem osztasz lapot nekem, nekem az oszt lapot, akinek keresek megfelelő embert a meghírdetett pozícióra. Köszönd magadnak: befejeztem a magyarokkal. Nem tűröm, hogy pocskondiázzanak, lehordjanak mindennek akkor, amikor egyedül felvállalom, hogy megpróbálok segíteni.
zsolt08, 2012-09-25 19:12:02
Nem kötekedni akarok,de úgy látom Fátyol,te indulatból osztod ki magyar honfitársaidat,pedig belőlük élsz,még ha a cégtől kapod a pénzt akkor is. Igy nem lehet "beszólni"senkinek,ahogy te teszed.
Sokat csúsztatsz,előszőr azt irtad,hogy épp most fizeted a huszunvalahány ezer dollárt az engedélyekért,pár héttel késöbb azt irod,hogy gondolkozol hogy magyarok helyett inkább Filippinókal szervezel munkaerőnek.
Aztán "Peti"nem Nagykövetet,hanem Konsult irt,a kettő között a diplomáciában ég-föld a különbség.Nagykövet sosem foglalkozik egyéni ügyekkel,illetve csak nagyon különleges esetben.
Ha nem figyelsz a megbizóid irásaira,hogy lehetne elvárni hogy teljes mellszélességgel képviselnéd őket a munkáltató elött???
Én úgy érzem,hogy egy sértett,ideges,néhol alpári stilusú nő beszél belőled,igy nem fogsz hosszú távon a szakmában maradni,illetve fel fog kopni az állad. De te tudod,vezessen a büszkeséged,alázd meg a magyar embereket!!
Fatyol, 2012-09-25 17:39:57
LD: Ehhez nincs szükséged rám, egyszerűen rákeresel a munkára, és elküldöd a resume-t.
Fatyol, 2012-09-25 04:02:11
A menet, amiért itt többezreket kifizettek: Federal skilled worker: most csukva, ezzel nem foglalkozom Provincial nominee: két útja van: 1., ha konkrétan ezt kéred, akkor lehet évek, mire kijutsz, de kezdésként MINDEN immigration consultant azt kérdezi, hogy van-e munkahelyed? Mutatnak weboldalakt, ahol találhatsz munka ajánlatokat, nem vesztesz vele semmit, ha megpróbálod. Amint van munka ajánlat, az immigration consultant, vagy az ügyvéd, vagy te beadod a kérvényt, mivel ez esetben a munkaadód nem temporarí, hanem állandó munkát biztosít, Mondom. 2-3 év is lehet. A másik út: kijösz, mint temporary skilled worker. Kapsz két éves munkavisumot. Miután megérkezel fél éved van arra, hogy letedd a kötelező itteni vizsgát. Kezdés: találsz munkát. Megbeszéltek mindent: fizetés, szabadság, etc.. Megkötitek a munkaszerződést. Ezután a cég elküldi a service canada-nak (már nem annak, új iroda intézi), hogy te vagy az alkalmas ember arra a pozicióra, amlyre megkapta az LMO-t (ez nem a ti dolgotok ismerni, hogy ő miképpen kapja ezt meg. De mindezek előtt előtt neked kell tenned valamit, mégpedig kitölteni ezt: http://www.tradesecrets.gov.ab.ca/forms_publications/forms/pdf/appl_qual_work_exp.pdf Ha ez kész, visszajött a válasz, akkor adhatja le a neved a cég a service canada-nak, ha mejön a válasz, azt maga a munkáltatód fogja megkapni, a neve confirmation, azaz rajta a neved, a work contract, a cég neve amelyik intézte (ha immigration consultant csinálta, vagy ügyvéd). Ezzel kell neked menni a nagykövetséghez, és megigényelni a work permitet. Nem tudom, mi a fészkes fenének ehhez külön személyes kontaktban lenni a nagykövettel, amúgy ez rizsa, a nagykövet ezzel nem foglalkozik. A kitöltendő papírokon rajta kell lenni a munkával kapcsolatos gyakorlatnak (helye, ideje, elérhetőség), megnézik a criminialt, fel kell vezetni, hogy kivel érkezel, ha skilledként jösz, akkor a társad open work permitet kap, és jöhet akiskorú, ezt fel kell vezetni, és ennyi. Bárki megnézheti a papírokat a nagykövetség weboldalán, ha nem vagy teljesen analfabéta angolul, akkor ki tudod tölteni, nem bonyolult. azaz két nyomtatvány kitöltéséért fizettél többezret. Bravo. Miközben az egészben a kanyar a munkaadó részéről van, aki dettő kifizet többezret, és azért fizetsz te, amiért ő már alapból fizetett, ugyanis csak akkor jöhetsz ki, ha egy munkaadó megkapta az LMO-t, és téged választ, azaz lezongorázta a nehezét. Merthogy az a biztos: megsúgom: Kanadában olyan nincs.
Fatyol, 2012-09-25 03:29:13
Peti: nem volunter vagyok, hanem a recruiterek NEM kérhetnek pénzt a munkaválallótól, mi a munkaadóktól kapunk pénzt. És mégegyszer, már kb ezerszer leírtam: TILOS!!!! EWgyébként szerinted van olyan elmebeteg, aki letesz a govarnmentnek 25ezer dollárt, hogy volunterként dolgozzon?????? Gondolkozz már ember! Akiknek te fizettél, azok olyanok voltak, akik többek között kicsalnak ide embereket, hogy majd itt mindent elintéznek, egy ilyen Niagarára családokat csalt le, hogy elintézi a menekült papírokat, családonkánt 5ezerért. Ha témázgattok, nézelődtök, akkor legalább arra vegyétek a fáradságot, hogy utána néztek, hogy ki, kicsoda. Értem ezalatt, hogy Jóska Pista született alsőbörcsöge 56-os menekült, tisztes foglalkozását tekintve nyögdíjas kanadai, előzőekben meg gázóra leolvasó, nos ő csaló. Torontói ügyvéd tevékenykedhet Ontarióban, és kész. Sehol máshol. Ontarióban te nem maradhatsz, csak nagyon kivételes esetben, ha oda kapsz munkavállalásit, akkor ott min. skillednek kell lenni, hogy letelepedhess, de nem könnyű úgy sem. Albertába viszont egy éves folyamatos munkaviszonnyal, kérheted a canadian experience-t, vagy pedig amikor letetted az itteni license-t, kérheted a provincial nominee alapján aletelepedést, tárt karokkal várnak. De azért csak menjetek Ontarióba! Good luck for that, legalább a fizetés különbségeket megnéznéd! hol? Hja kérem, ez amit én tudok. Belinkeltem az adott HIVATALOS tájékoztatást is. Az a recruiter, aki pénzt kér, az számíthat börtönre, és hatalmas pénzbüntetésre. Úgyhogy kösz, nem kell engem lesajnálni, mint recruter van pénzem, csak nem a rászorultakról. Recruiter NEM INTÉZHET PAPÍROKAT, az az immigration consultant. Hogy fogd már végre fel: van a bevándorlási tanácsadó, akinek a dolga, hogy intézze a papírokat, és ők dolgoznak recruiterekkel (pl: én). Általában az immigration consultantok kapcsolatban állnak recruiterekkel, mert egyik sem végzi a másik munkáját (van mindenkinek elég). Tehát én megkeresem a céget, akinek szüksége van munkásra. Ha nem tudja elintézni maga a papírokat, akkor az immigration consultanthoz irányítom, és ő zavarja le az egészet. ha el tudja intézni, mert van tapasztalata, vagy van apparátusa rá, akkor pedig nincs szkség immigration consultantra. Ennyi. nem tereza mama vagyok, csupán becsületes. De mint látom viszketegségetek van több ezret kicsengetni, hát tegyétek! ha a cégnek van saját apparátusa, akkor ez nektek nem kerül semmibe, de biztosan úgy jobb, csináljátok. Megsúgom: immigration consultant SOHA nem megy cégekhez tárgyalni, munkát keresni.
LD, 2012-09-24 19:18:02
Tisztelt Fátyol! PR kártyával munkát keresek villanyszerelőként. Eddig Kanadában más szakterületen dolgoztam, de most szeretnék váltani. Angol tudásom az előzőleg Angliában eltöltött pár év, és itt eltöltött 2 évnek köszönhetően jó. Magyarországon szerzett szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezem. Referenciáim villanyszerelőként sajnos elég régiek. Jelenleg PEI a lakhelyem, de nem vagyok helyhez kötve, egész Kanada területén érdekelne munka. Előre is köszönöm a választ. Üdvözlettel LD
peti, 2012-09-24 18:30:17
HI, nekünk Torontoban Meder Zsuzsa intézte.Nem a legolcsobb,de mindent elintézett,még a Bécsi Konzul(ok)-kal is személyes kapcsolata van.
..0014165911450 a tel száma.
Korábban fizettünk több önkéntes hazánfiainak-hasonló mint itt Fátyol-de ők mind lehúztak minket,éveket vártunk,és csak igérgettek.Először mindegyik azzal kezdte,hogy INGYENES,aztán menet közben jött a fizetés.
Természetesen én nem ismerem Fátyolt,lehet hogy ő valóban kivétel,és minden ingyen elintéz,de sajnos mi már többször megjártuk az ilyen volunteer önkéntes segitökkel ezért ovatosabbak vagyunk.Sajnos,a magunk kárán!
Elnézést,én nem akarok senkit megbántani,de sok a szerencsevadász magyar aki ebbő lél.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|