|
|
|
|
Fórum » Kanadai munka» Új hozzászólás írása
Márti, 2010-10-13 10:22:43
Munkát keresek magyar családnál.Lehet kicsi gyerek vagy idös beteg ember még tolókocsival is .56 éves nö vagyok .
Márti, 2010-10-13 10:18:53
hajnaba, 2010-10-06 14:46:33
Heló Tanítói végzettséggel szeretnék Kanadában munkát vállalni és kitelepedni a családommal.Ha valaki tud segíteni kérem írjon. Elérhetőségem: hajnaba@freemail.hu
Val, 2010-09-30 10:56:19
Kedves Gábor!
Köszönöm a hozzászólását.
Természetesen a hivatalos oldalakon informálódunk, ezzel együtt értékesnek tartunk személyes beszámolókat is elolvasni, olyan emberek beszámolóit, akik hasonló helyzetben vannak, mint mi, vagy akiknek sikerült már kijutni Kanadába, ott letelepedni és megvetni a lábukat. Tisztáznék néhány dolgot, valóban nem biztos, hogy érthetően fogalmaztam. Igen, két diplomám van, egy főiskolai, és egy egyetemi posztgraduális. A főiskolai diplomám megnevezése: művelődésszervező (cultural manager), a posztgraduális megnevezése: Európa szakértő (Europa expert). Angolból középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Nem találtunk a kanadai hivatalos listán hasonló szakot, mint amiről a diplomám szól. Utána néztem, vannak hivatalosan regisztrált bevándorlási szakértők, akik segítenek az ügyintézésben. Egy probléma van, hogy számunkra megfizethetetlen ez a szolgáltatás. Épp azért szeretnék egy másik országba költözni, mert Magyarországon sajnos nagyon nehezen élünk. Ha a félretett pénzünket bevándorlási szakértőre költjük, akkor- amennyiben sikerül Kanadába jutni- az életkezdéshez nem marad elég pénzünk. Ezért veszek igénybe egyéb, nem hivatalos fórumokat is az információszerzés érdekében. Nyilván mindenféle információt hallok, ezeket csak útjelzőnek használom. Másrészt abban reménykedek, hogy a már Kanadában élő magyarok segítenek abban, hogy tájékozódni tudjunk valamennyire, mégis milyen ott az élet, milyenek a munkalehetőségek, stb.
Köszönöm az információt.
Gabor, 2010-09-30 03:02:15
Val,
Megkiserlek a nagy "elodokhoz" meltoan, gondolatrol-gondolatra valaszolni.
- Már több fórumon regisztráltam : Ez nagyszeru, de a forumok NEM forrasai a hivatalos informacioknak
- de érdemleges információhoz nem jutottam sajnos : a Forumokon nem is fog.
- Ebben szeretnék Kanadában élo és dolgozó embertol segítséget kérni : Ezt a mondatot nem sikerult megertenem.
- A hivatalos oldalakat már megnéztem, remélhetoleg tudom, mi a teendo : Ez jo, ne is hagyja el a legalis utat !!!
- Elso körben munkát keresnénk a párommal : Miert ez a felteteles mod? Egyszeruen tegyek es kesz.
- Mindketten 32 évesek vagyunk : Jo idoben, jol donteni, ez nagyon fontos !!
- A párom ács : Kanadaban elsosorban fabol epitkeznek !!!
- nemrég kezdett angolul tanulni, de mire az ügyintézés befejezodik, nagyjából társalgási szinten lesz : Minel elobb es minel jobban, annal konnyebb lesz az eletuk.
- Nekem két diplomám van : DIPLOMA vagy OKLEVEL...ezt jotekony homaly fedi mert az egyetemi, foiskolai diploma feltetele a nyelvvizsga...
- angolul társalgási szinten beszélek : Az elozo mondatom ervenyes itt is.
- Mivel arra a következtetésre jutottunk : Ki "segitett" ezt "kikovetkeztetni" ?
- hogy a diplomáim kint semmit nem érnek : Mit mond erre az On iskolaja? Keresett-e az On iskolajanak megfelelo "tars"-iskolat es kerdezte-e oket? Kutatott-e a kanadai kormany hivatalos oldalain a diplomak elfogadasarol?...ketsegeim vannak...
- ezért a párom szaktudására alapoznánk : keresett szakma az acs.
- A hivatali eljárás szerint skilled worked visa-t szeretnénk igényelni : szerintem is jo az "irany".
- Viszont ahhoz a párom részére rengeteg referencia kellene : szo sincs "rengetegrol"
- A probléma az, hogy aki ismeri a magyar építoipart az tudja, hogy nagyjából mindenkit feketén alkalmaznak : A kanadai Konzul tisztaban van a Magyarorszagi viszonyokkal, nem fog lehetetlen keresekkel eloallni, de valami modon igazolni kell a gyakorlatot.
- A páromnak kb. 13 év munkaviszonya van : Szerintem ez jol hangzik!
- de ebbol csak pár évet tudna hivatalosan igazolni : igazoljon amennyit csak tud.
- Van-e arra esély, hogy így is kijussunk? : Ezt EGYEDUL, egy szemelyben az Onok ugyeben eljaro kanadai KONZUL tudja csak!!! Mindenki mas (en is) csak belebeszel az Onok dolgaba, de sem elosegiteni, sem hatraltatni nem tudja senki az elbiralas menetet.
- Érdemes Magyarországról állást keresni az építoiparban? : ha van evek ota meglevo, eros szakmai es szemelyes kapcsolat, akkor ESETLEG sikerulhet, bar szemelyesen en ennek a sikereben nem hiszek.
- MI a helyzet a magyar oklevelekkel, mennyire veszik ezt kint "komolyan"? : ezek "mibenletet" is jotekony homaly fedi, igy erre valaszolni nem tudok.
- Mi az esély arra, hogy pl. ácsként a páromat fogják alkalmazni egy kanadai állampolgárral szemben? : Kello gyakorlat es JO angol-tudas segiteni fog. A magyar munkabirasnak, szorgalomnak jo hire van!
- Elore is köszönöm a segítséget : Ezt a mondatot sem sikerult megertenem, sajnalom!
Gabor
Val, 2010-09-29 11:00:36
Sziasztok!
Már több fórumon regisztráltam, de érdemleges információhoz nem jutottam sajnos. Ebben szeretnék Kanadában élő és dolgozó embertől segítséget kérni. A hivatalos oldalakat már megnéztem, remélhetőleg tudom, mi a teendő. Első körben munkát keresnénk a párommal. Mindketten 32 évesek vagyunk. A párom ács, nemrég kezdett angolul tanulni, de mire az ügyintézés befejeződik, nagyjából társalgási szinten lesz. Nekem két diplomám van, angolul társalgási szinten beszélek. Mivel arra a következtetésre jutottunk, hogy a diplomáim kint semmit nem érnek, ezért a párom szaktudására alapoznánk. A hivatali eljárás szerint skilled worked visa-t szeretnénk igényelni. Viszont ahhoz a párom részére rengeteg referencia kellene. A probléma az, hogy aki ismeri a magyar építőipart az tudja, hogy nagyjából mindenkit feketén alkalmaznak. A páromnak kb. 13 év munkaviszonya van, de ebből csak pár évet tudna hivatalosan igazolni. A kérdéseim a következőek: Van-e arra esély, hogy így is kijussunk? Érdemes Magyarországról állást keresni az építőiparban? MI a helyzet a magyar oklevelekkel, mennyire veszik ezt kint "komolyan"? Mi az esély arra, hogy pl. ácsként a páromat fogják alkalmazni egy kanadai állampolgárral szemben? Előre is köszönöm a segítséget.
Steve179, 2010-09-20 13:15:19
Sziasztok.
Mint mindenki más én is csak próbálkozok a külföldi munkával. Asztalos,shop eladó,benzinkút kezel, személy és vagyonőr szakmákkal rendelkezem.B kategóriás jogsim is van és kicsit beszélek angolul. Elsősorban Kanadában vagy az Egyesült Államokban szeretnék munkát találni. Az asztalos szakmában 10 évet dolgoztam,munkámra igényes vagyok. Szeretem az új dolgokat és könnyen tanulok ha arról van szó. Köszönet hogy fordítottál rám pár percet. Csak dolgozni szeretnék hogy biztos legyen a jövőm. Választ ha lesz egyáltalán berci79@citromail.hu mail címre szeretném kérni. Mindenkinek szép napot,üdv:Steve
elyman, 2010-08-30 15:40:31
Kedves Kanadai magyarok!
27 éves fiatalember vagyok, Erdélyben élek és a jövőben-Kanadában szeretnék dolgozni pár barátommal. Szépen megkérek mindenkit, aki segítséget tudná nyújtani, tegye meg. Még kezdő vagyok a külföldi munkákban természetesen Magyarországon dolgoztam én, is mint az Erdélyi fiatalok többsége. Sajnos papíron-érettségin kívül nincs szakmám, de értek sok mindenhez "IT: hard - soft, asztalosság, hűtő javítás, villanyszerelés, mezőgazdaság, farmi munka stb.." egy szóval vállalok bármilyen kétkezű munkát és jogosítványom is van persze tapasztalt pilóta vagyok. Az angoltudásom sajnos egyelőre elég gyenge, de igyekszem. Õszinte véleményeket is varok, ha netán úgy látná valaki, hogy sok esélyem nincs. Előre is köszönöm és sok sikert mindenkinek! E-mail: elyman@udvarhely.com Maradok Tisztelettel, Elemér!
edy-dave, 2010-08-25 09:34:51
sziasztok arpinak hivnak szeretnek egy baratnot keresni aki szeret kirandulni szereti a termeszetet es szeretne ha eggyutt fedeznenk fel kanada lenyugozo vadonjait horgasznank,fenykepeznenk s pattogo tabortuz melett csodalnank a tavak tukreben lenyugvo nap korongjat. en barlangasz-hegymaszo s tulelesi tapasztalattal rendelkezem sportos43 olyan lanyt keresek aki nem ijed meg a sajat arnyekatol,kedves es jo tars tudna lenni . Ha valakinek esetleg felkeltettem az erdeklodeset szivesen varom levelet ezen az e-mail cimen arpadbiro43@yahoo.com sok szeretettel egy maganyos farkas!
Tommy, 2010-08-12 21:45:35
Sziasztok !! Hivatásos Sofór vagyok, Szeretnék kijutni Kanadába dolgozni, de akármien munkát vállalnák. Csak egy kis segitségre lenne szükségem hogyan iduljak neki mi kell hozzá. Segitséget előre is köszönöm.
peter taylor, 2010-08-06 08:32:22
Nos, lehet hogy nem jól látom a dolgot, de szerintem Kanadában is csak úgy lehet munkát találni, mint Magyarországon. Egyszerűen nyakadba veszed a várost és bemész mindenhová, ahol esetleg tudnák alkalmazni a tudásodat. (építkezések, éttermek, üzletek, stb...) Nekem pár évvel ezelőtt működött, itt csak az a kérdés, hogy van e elég kezdőtőke. Nekem 2 hét kellett hogy találjak munkát, ráadásul magyar volt a főnököm. Most készülök ismét kimenni, de mostmár szeretném kint elkezdeni a letelepedési engedélyeztetést. HOgy ez miként működik, azt még nem tudom...
EuroHunKer, 2010-07-29 22:42:39
Üdvözlöm! Magyar vállalkozások termékeinek keresek piacot Kanadába. Kérem vegye fel velem a kapcsolatot:eurohunker@gmail.com
EuroHunKer, 2010-07-29 22:38:14
Üdvözlöm! Magyar vállalkozások termékeinek keresek piacot Kanadába. Kérem vegye fel velem a kapcsolatot:eurohunker@gmail.com
zsnovak, 2010-07-28 19:53:33
Ami lemaradt!!
Tudok lovagolni is!
zsnovak, 2010-07-28 19:52:05
Kedves Linda!
Válaszai felkeltették érdeklődésemet. Elárulná a lovagolni tudás mennyiben javítja az éppen letelepedni kívánó munkavállaló elhelyezkedési esélyeit? Én is a kitelepülésen gondolkodtam de már nem teszem,mert az elhatározást a tetteknek kell követni. Én már intézem a vízumom,mert hiszem ha a kivándorlás feltételeinek megfelelek akkor arra engedélyt is kapok,és a családom is. Viszont tényleg igaz hogy a már kinnt élő (kanadai állampolgár) magyar ismerősök is inkább a kedvem akarják elvenni a kitelepüléstől mit a segítségüket adni hozzá.
Én nem adom fel eldöntöttem,és bebízonyítom hogy jobb vagyok náluk.
Ha van még állásajánlata villanyszerelő szakmával,társalgási szintű angollal,Bkat nemz jogosítvánnyal 10 éves szakmai gyakorlattal (iskolai karbantartó,ép.ip.vállalkozó) 40 évesen szívesen vállalom.
Köszönöm válaszát előre is.
ui:találkozunk Torontóban
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|