|
|
|
|
Fórum » Letelepedés Kanadában» Új hozzászólás írása
Canada, 2014-01-31 16:19:45
Es ime a helyes link a UCCB-rol: http://www.cra-arc.gc.ca/bnfts/uccb-puge/pplctn-eng.html
Canada, 2014-01-31 16:12:40
Elisabeth, Leellenoriztem es a CCTB-rol szolo libnket csak nem sikerult pontosan bemasolnom, ime a helyes link: http://www.cra-arc.gc.ca/bnfts/cctb/fq_qlfyng-eng.html
Canada, 2014-01-31 14:13:29
Kedves Elisabeth, Kanadaban ketfajta "csaladi potlek" letezik: 1, UCCB (Universal Child Tax Benefit) - ez egy adokoteles havi fix 100 dollar amelyet 6 even aluli gyermekek nevelesi koltsegeihez valo hozzajarulasra lehet igenyelni. A jogosultsaghoz tobb feltetelnek kell megfelelni, a ti helyzetetekben a legfontosabbak: - Az igenylonek a gyermekkel egy haztartasban kell elnie. - Az igenylo az elsodlegesen felelos szemely a gyermek neveleseert. - Az igenylo vagy annak hazas- vagy elettarsanak "permanent vagy temporary resident" statusszal kell rendelkeznie Kanadaban aki az elmult 18 honapban mar Kanadaban elt. Nalatok a parodnak van temporary resident statusza de meg ha vele is elnenek a gyerekek, akkor is csak a Kanadaban valo tartozkodas 19. honapjaban igenyelhetne meg ezt a juttatast. Sajnos az elso feltetelnek mar eleve nem feleltek meg mivel a gyerekek nem a paroddal lesznek egy haztartasban Kanadaban. Ime a leghitelesebb hivatkozasi link ahol mindezt angolul elolvashatjatok http://www.cra-arc.gc.ca/bnfts/uccb-page/pplctn-eng.html#q1 Canada Revenue Agency honlapja 2, CCTB (Canada Child Tax Benefit) - ez egy adomentes havi par szaz dollar amely mindig az elozo evi csaladi osszjovedelemtol fugg es ami a gyermekek 18 eves koraig igenyelheto es kaphato. A jogosultsagi feltetelek gyakorlatilag ugyanazok mint a UCCB eseteben, lasd fentebb. A ti szempontotokbol sajnos ez sem jarhato ut szerintem mivel a gyermekek nem egy haztartasban fognak elni a Kanadaban elo szulojukkel. A honlap ahol errol olvashattok angolul: www.cra-arc.gc.ca/bnfts/cctb/fg-qlfsng-eng.html#q4 Remelem jol masoltam be a linkeket de ha vmiert nem nyilik, jelezzetek. Ha rakerestek a Canada Revenue Agency honlapjara, ott megtalalhatjatok ezeket az infokat. A szabaly hasonlo a magyarorszagi csaladi potlek szabalyokhoz, ha a gyerekekkel huzamosabb idore kulfoldre koltozik valaki, nem jogosult a magyar csaladi potlekra hiszen nem Magyarorszagon neveli a gyerekeket. Viszont ha Te es a gyerekek is a paroddal jonnetek Kanadaba, akkor 18 honap utan jogosultak lennetek ezekre a benefitekre. Remelem ez segit.
Elisabeth, 2014-01-31 11:16:35
Sziasztok! A párom most megy ki Kanadába munkavállalási vízummal.Én a két kis gyermekünkkel itthon maradok. Érdeklődnék,hogy Családi pótlékot lehet-e onnan kérni vagy valamilyen támogatást kaphatunk-e,hogy a páromnak távol kell dolgoznia tőlünk.Én ráadásul regisztrált munkanélküli is vagyok már lassan egy éve.Hallottam már ezt azt.De pontosan nem tudjuk,hogy mi a menete ennek.Ha valaki tud valami infót kérem válaszoljon.Köszönet!!!
Canada, 2014-01-30 18:36:44
Kedves Albert Ferenc, nincs mas mod mint munkat talalni mielott elindultok. Ha van ismerosotok aki tudna munkat, akkor o biztosan tudna beszelni a kanadai lehetseges munkaltatokkal, nekik el kellene kuldeni a Te vagy a parod (attol fugg melyikotoknek van nagyobb eselye a munkavallalasra) vegzettseget/tapasztalatot igazolo papirjaitokat, oneletrajzot stb. es ha a munkaltato leinterjuztat es ugy dont hogy felvenne valamelyikotoket, akkor a tobbi papirmunkat mar ok inteznek. Ehhez persze nemcsak a jo szakma kell, hanem a jo nyelvismeret is. A masik ut a skilled worker kategoria, ha a szakmad rajta van a hianylistan, de ez a folyamat eveket vehet igenybe. Sajnos nincs mas ut, aki mast mond, annak en nem hinnek....Turistakent semmikeppen sem javaslom hogy Kanadaba menjetek, foleg 2 gyerekkel, gondolvan, hogy majd itt kerestek munkat, mert az iszonyu rizikos es nem is legalis.
Albert Ferenc, 2014-01-29 13:15:33
Üdv. Felvilágosítást szeretnék kérni a témában jártasaktól hogy mi módon lehet magyarként letelepedni Kanadában. Kis családomról szólva két fiunk van 9 és 6 évesek, párom nem talál itthon munkát csak alkalmilag ami semmire sem elég, én dolgozom és mondhatnám elég jól keresek de sajnos így sem megyünk semmire. Van Kanadába ismerősünk, munkát és szállást tudna keríteni de a kijutásban nem tud segíteni. Tehát hogyan lehetne illetve mik a feltételei a letelepedésnek. A választ nagyon köszönöm előre is.
Szilvianak, 2014-01-07 18:58:37
Kedves Szilvia, Szomoru ezt hallani es bizonyara ugy is van ahogy meseled, de sajnos Magyarorszagrol menekultkent kijonni Kanadaba gyakorlatilag lehetetlen, hacsak nem tudod rendkivuli alapossaggal bizonyitani (dokumentumokkal, tanukkal stb.) hogy Benneteket "uldoznek" ott. Magyarorszag nincs rajta azon a listan ami alapjan Kanada elbiralja hogy valaki valoban jogosult lehet-e menekult statuszra ergo Magyarorszagot ugy veszik mint ahol nem uldoznek semmilyen etnikumot. Persze mindig neki lehet indulni repulojeggyel, de 5 gyerekkel ez borzaszto kockazatos es 99% az esely hogy azonnal vissza is forditanak a kanadai hataron, igy lenyegeben csak a penzeteket koltenetek. Ha esetleg Neked vagy a ferjednek lenne olyan szakmaja (es gyakorlata benne), ami keresett Kanadaban, illetve az angolt is jol beszelnetek, akkor lehetne eselyetek munkavallalasi engedely megkeresere, de igy en nem sok esellyel kecsegtetnelek. Persze talan mas tud majd segiteni... Vagy erdemes lenne esetleg Europaban gondolkodni, az megis kozelebb van mint Kanada...
szilvia, 2014-01-07 18:36:12
Sziasztok én segítséget szeretnék kérni.Mi egy 5 fős család vagyunk és sajnos Magyarországon nem tudunk meg élni hiába dogozunk a párommal.Sajnos roma származású a párom és én is ,de ami nagyon rossz hogy gyermekeim ezért bántalmazva vannak .Pedig nem olyanok vagyunk mint a többi roma de egy kalap alá vesznek minket sajnos pedig vannak kivételek.Én nem bevándorló akarok lenni Kanadába mint a többi ember hanem igen is egy új életet élni kezdeni a családommal.Dolgozni mint itt és úgy fel nevelni a gyermekeimet hogy ne jöjjenek naponta haza kék zöld foltokkal ,mert nem tetszett a bőrük színe.Kérlek segítsetek ,hogy hogy juthatok ki és élhetnék kint Kanadába úgy hogy ne keljen ide vissza jönni soha többet .Köszönöm a válaszokat.
Obara, 2014-01-03 23:54:52
Üdv mindenkinek! Meleg párként keresünk kivándorlási lehetőséget. Egyikünk 23 éves Közgazdász, másikunk 22 éves díjugrató, lótenyésztő, angol tudásunk közepes. Bármilyen lehetőség érdekel. Köszönöm a segítséget erdeklodj.2012@gmail.com
StS, 2013-12-31 20:02:47
Jól mondod, TROLLOK húzás innen!!! Mindenki átlát rajtatok,máshol próbálkozzatok.
Piramisnak & Okostojasnak, 2013-12-31 18:01:04
Ne haragudjatok, de ez az oldal nem errol szol, jobb lenne ha talalnatok olyan forumot ami alkalmasabb az ilyen temak kivesezesere, mert itt ezzel csak elveszitek masok kedvet a kanadai munkavallalassal kapcsolatos erdeklodestol. Marpedig feltetelezem hogy ez nem all szandekotokban ahogy az sem hogy szetromboljatok a topikot. Koszonom masok neveben is.
PIRAMIS, 2013-12-31 15:52:41
Okostojás, 2013-12-31 14:28:22 HAHÓÓÓÓÓÓÓÓ ember!!! Bemásolom neked ide is, amit tudni lehet erről a lehúzós baromságról. Vagy esetleg te is üzemeltetsz ilyen oldalt?? ÉS TALÁN NEM MEGY, MERT NINCS ÜGYFÉL AKI BEVESZI EZT A BAROMSÁGOT?????? SZÁNALAS ÜGYESKEDÉS. MEGBUKOTT CSALÁS. A PTC PÉNZKERESÉS BUKTATÓI. ITT NEM AZ A LÉNYEG, HOGY TE PÉNZT KERESS!!!!!!!! Szeretnék egy pár ötletet és tanácsot adni arra vonatkozóan, hogy milyen cégekre regisztráljunk!Nagyon sok az új cég, és mivel nem regizhetünk mindenre szelektálni kell!
Mielõtt regisztrálunk vessünk egy pillantást a Home menüben látható számokra! Ha túl kicsik, akkor talán nem éri meg regizni rájuk, ha túl nagyok, akkor még inkább nem!
Ahhoz, hogy ki tudjuk szûrni még regisztráció elõtt a csaló cégeket, szükség van arra, hogy különbözõ szempontok szerint vizsgáljuk meg õket!
Szeretném, ha nem arra gondolnátok, hogy "hú de jó 3 cent klikk" - ez milyen jó órabért eredményez! Ahhoz, hogy egy cég 3 centet tudjon kifizetni nekünk, és még 1-2 centet a reffjeink klikkjei után, olyan óriási összegeket kell elkérjen hirdetésenként, hogy azt aligha bírják, vagy hajlandóak a hirdetni vágyók kifizetni.
Tehát a cég vagy nem talál hirdetõket, vagy veszteséggel hirdet, aminek az lesz a vége, hogy nem fog fizetni, mert nem tud mibõl! Nem árt, ha odafigyelünk a következõkre: Mielõtt regisztrálnánk nézzük meg az adott cég HOME menüjét!
Itt általában fel van tüntetve, hogy mennyit kapunk egy klikkért, mennyit kapunk egy elsõ mélységben lévõ hozzánk regisztrált reffünk után, és hogy mennyi a minimum kikérési határ (minimum Payout).
Valamint, lehet, hogy már itt a HOME menüben kiderül, hogy milyen számla szükséges a regisztrációhoz! Azt nem javaslom senkinek, hogy valaki még ettõl is függõvé tegye, hogy mire regizik és mire nem. Ha valaki komolyan szeretne foglalkozni ezzel a munkával, akkor úgyis mindenféle számlát kell nyitnia elõbb utóbb. Mivel teljesen ingyenes, mind a regisztráció, mind a fenntartási költség, az sem baj, ha kezdetben még üresen állnak. Vannak olyan oldalak, ahol a Home menüben feltüntetik azt is, hogy hány nap alatt teljesít kifizetést, de ezt inkább többnyire a FAQ vagy a Terms erre vonatkozó részében találjuk meg. Érdemes ennek is utánanézni, mert meglepõdhetünk, ha azt olvassuk, hogy a lapnak nincs szándékában kifizetést teljesíteni! (van ilyen is! pl. Utopia-bux!) Minden cég hirdetésekbõl él meg! Senki nem nyit oldalt jótékonykodásból! Amit nekünk kifizet, azt ki is kell termelnie! Ellenõrizzük le a céget! Klikkeljünk az Advertiser menüre! Itt fel van tüntetve, hogy mekkora megjelenés számú hirdetés, mennyibe kerül az adott cégnél! És itt van a lényeg! Ha azt látjuk, hogy egy cég áron alul árulja a hirdetési helyeket, akkor az a cég elõbb utóbb veszteséges lesz, tehát hiába ígér, 3 centet klikkenként nem fogja tudni mibõl kifizetni! Ha azt látjuk, hogy 1000 megjelenés 7$ ba kerül, és ad 3 centet a saját klikkért és 2 centet a reff klikkért, akkor számoljunk már utána, hogy hogy fogja ezt kifizetni???
Ha csak a saját munkánkat nézzük, már ott is veszít hirdetõnként 23$ -t, de mivel NEM dolgozunk egyedül, nyilván nem ennyit, mert ki fog fizetni még plusz a reff klikkekért is a 20$ -t!
És akkor még hol van az õ nyeresége??? Tehát, ha ilyen céggel találkozunk, számíthatunk rá, hogy az a cég, nem fog sokáig életben maradni! És nem fog fizetni!
Ahhoz, hogy egy cég ilyen klikkekkel ne legyen veszteséges 1000 hirdetést minimum 50$ ért kellene árulnia, a 7$ helyett! Ilyen pl. a Dr. bux!
http://www.saludabl.es/index.php
Nézzétek át, tökéletes ajánlat, addig még nem gondol arra az ember, hogy hogyan lehet ezt kitermelni!
Ha mindezen szempontok szerint elvileg fizetõképesnek tekintünk egy céget, akkor klikkeljünk a Surf Ads menüre és nézzük meg, hogy 1-2 klikk lézeng benne, vagy 10-15, mert ez sem mindegy, de mindent el kell valahol kezdeni, attól még a késõbbiekben lehet nagyon jó egy cég, hogy az elsõ napban csak 2 klikk van benne!
Végül, ha mindent reálisnak és korrektnek találtunk, akkor regisztráljunk!
Ezzel még nincs vége a nyomozásnak, ellenõrizzük le, hogy mi történik, ha a Convert to Ads /Cash menüre klikkelünk! Ha ott azt látjuk, hogy Donation - akkor az a cég, szintén kidobandó, mert csak adományozni engedi a nála megkeresett pénzt! Elõfordulhat, hogy egy cég minden szempontnak megfelel és mégsem fizet, mert persze ilyen is lesz! Ez a módszer arra jó, hogy kiszûrje azokat, akik biztos nem fognak fizetni! A többinek szerintem meg kell adni az esélyt! És még egy fontos dolog!
Ezt a munkát nem érdemes, és nem szabad egyedül csinálni, mert úgy bizonyítottan nem éri meg. Veszteséges! Ezért semmilyen körülmények között nem lehet a reffektõl eltekinteni, ha kalkulálunk, akkor velük is kalkulálni kell valamilyen szinten.
Szükségünk van arra, hogy barátokkal ismerõsökkel, olykor ismeretlenekkel közösen csináljunk, mert csak így éri meg igazán! Mindenkinek így éri meg!
Én is egyedül kezdtem! Fél éven át egy centet sem kerestem! De nem adtam fel, mert láttam benne fantáziát és pénzt!
Hirdetni kell, forgatni a pénzt, befektetni! Az elsõ dollárjaink megszerzése nagyon nehezen megy, de megéri érte keményen megdolgozni, mert így megtanulja az ember értékelni, saját magát, a munkáját, a reffjeit! A klikkek után kapott összeget, nem az alapján kalkulálják, hogy az embereknek egyedül dolgozva megérje csinálni. Minden cég érdekelté szeretné tenni a tagjait abban, hogy minél több embert húzzon be magával a cégbe, hogy növelje a tagok létszámát. Minél többen látogatják az oldalt, annál könnyebb hirdetõket találni! Ez a cég érdeke, ezért kapjuk a pénzt a reffekért! Minden lap a hirdetésekbõl él meg! Összefoglalva:
Foglalkozzunk azzal, hogy ne regizzünk eleve veszteségesnek ítélt céghez, csak a kedvezõ klikkek miatt. Ne zárjuk ki a magasabb minimum Payout -al rendelkezõ cégeket, mert ami egyedül 1 hónap, az egy baráttal együtt 2 hét, 2 baráttal együtt ..... Arra kell gondolni, hogy ha csak egyetlen embert találsz, aki együtt dolgozik veled, már fele annyi idõ alatt éred el a kifizetési minimumot! Remélem sikerült valamennyire megkönnyítenem a munkátokat! Sok sikert kívánok mindenkinek!
Innen leszedve.: http://eznemsemmi.hupont.hu/32/ptc-penzkereses-haladoknak Kibaszott csalás az egész. Ne fizess pénzt senkinek. Ha befizetsz kb 10-20 dolcsit, azt hagyod veszni, nem érdemes ezért feljelentést tenni. Ezt tudják a csalók is.
Okostojás, 2013-12-31 14:28:22
Piramis! Amit itt ajánlottak az nem olyan MLM, mint amiről beszélsz! Ez szimplán arról szól (én is megnéztem az oldalt), hogy reklámok nézegetéséért fizetnek. Paid-to-Click=Kattintásért fizet Ezzel sok pénzt tényleg nem lehet keresni, de ha van ilyen lehetőség , akkor miért ne élne vele, aki ráér? Ebben nincs semmi ördöngősség, hátsó szándék, legalábbis szerintem.
PIRAMIS, 2013-12-29 12:11:47
Harisnyaspippi, 2013-12-29 09:36:21 JA!!! Pénzt keresni vele. Bazdmeg, ezt a faszságot már évekkel ezelőtt eljátszották a nyugati országokban. Nem kell venned, vagy eladnod semmit, csak fizess be 5, 10, vagy 15 dolcsit, és már csak úgy dől a pénz. PIRAMISJÁTÉK TEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!! Még mindig nem tanul a Magyar. Buta népség, aki hamar akar meggazdagodni. Ez lesz a veszte :-)))))))))))))))) SZÁNALMAS!!!!!!!
Harisnyaspippi, 2013-12-29 09:36:21
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|