|
|
|
|
Fórum » Letelepedés Kanadában» Új hozzászólás írása
Svennek es mindenkinek, 2013-12-14 15:22:53
Csak ovatosan ezzel a bloggal, ugy tunik nem lett frissitve mar egy jo ideje. Nem minden info korrekt ami benne van, csak egy pelda: nem minden foglalkozas eseten kotelezik a kanadai ceget hogy kifizesse a repulojegyet a kulfoldrol felvett munkaeronek.Pl. az ugynevezett skilled worker (szakkepzett munkaero) eseten a cegnek nem kotelezo fizetni a repjegyet, hacsak nem Fulop szigeteki a felvett ember. Ez az elejen aprosagnak tunik de igen nagy koltsegrol beszelunk, ugyhogy erdemes eszben tartani. Szoval meg egyszer ovatosan ezzel a bloggal.
Sven, 2013-12-14 12:12:09
Sziasztok!
Most találtam ezt a blog-ot, elég korrektül le van írva benne, hogy hogyan is megy a munkavállalás folyamata Kanadában,meg olyan is, hogy mire kell figyelni az ügyintézések során. Szóval szerintem megéri végigolvasni! http://kanadaimunkavallalas.blogspot.hu
Shap, 2013-12-13 20:20:57
Sziasztok! Kanadában szeretnék élni, angolul társalgási szinten beszélek. Nem munkát akarok vállalni, hanem venni egy házat és ott élni. Mik a lehetőségeim?
Attila, 2013-12-03 07:28:34
Üdvözletem, rokonom vállalná én és családom (2felnőtt+1kiskorú) szponzorálását a letelepedéshez. Munkalehetőségünk egyelőre még nincs.Érdemes anélkül is belevágni? Ontarioban lakik és azt mondja,hogy nem igazán megy jól ott a gazdaság. Albertát inkább javasolta.
Köszönöm a választ.
Susanna, 2013-11-25 07:16:44
minddenkinek derűfényes szép napot kívánok ! Ezúton szeretnék segítséget kérni. Szeretném elhagyni Magyarországot . Innen mindenképpen mennem kell!! Bármilyen munkát vállalnék lakásért és nyelvtanulásért cserébe. Még wc takarítást is , csak innen menni tudjak minnél előbb. SOS!!! 46 éves nő vagyok, nagyon sok ágazatban tanultam és fogékony vagyok minden új munka kitanulására. Imádom az állatokat és a virágokat. Szeretek olvasni és zenét hallgatni. Imádom a természetet. susanne-dame@freemail.hu Segítségüket előre is köszönöm!
Dávid, 2013-11-24 12:52:21
Halihó Segítséget kérnék! Szeretnék kint focizni Kanadában tudna nekem valaki valamilyen járható utat ajánlani, esetleg valaki ismerne edzőket menedzsert??? Bármilyen apró dolog segíthet, kicsit tanácstalan vagyok . Előre is köszönöm Üdv további szép napot itthonról
Mindenkinek, 2013-11-23 21:05:05
Leírom még egyszer, mert sok a "milyen lehetőségek vannak" kérdés. Temporary worker kategória.: Érvényes munkavállalási engedéllyel dolgozhatsz maximum 4 évig. Munkát te magad keresel, mivel itt az oldalon az égvilágon senki sem fog neked felajánlani!! Magadnak kaparod ki a gesztenyét. Legyen mindenki egy kicsit önálló, és nézzen körül a neten. Mivel elég jól kell tudni Angolul (minimum társalgási szinten, tehát egy jó közepes tudásszint), hogy boldogulni tudj. Megkeresed az állásajánlatokat a különböző oldalakon (párat már leírtak itt az oldalon), és elküldöd az önéletrajzodat. Luk, vagy fa. Ha válaszolnak, abból már akármi is kisülhet. Keresel magadnak munkaügynökséget, és oda leadod az önéletrajzodat, azután vársz, hogy válaszoljanak. Mind a két lehetőség él, és rajtad áll, hogy sikerül-e. Iskolai végzettségtől, és munkatapasztalattól nagyon sok minden függ. Ha nincs meg a megfelelő végzettség, akkor ne is erőlködj, mert nincs értelme!! Nem fogod megkapni a letelepedési engedélyt!! Permanent resident status. Lehetőség van kint továbbtanulni, viszont ha Magyar országon nem sikerült a saját anyanyelveden, miért sikerülne Angol, vagy Francia nyelven. Irdatlan sokat kellene ahhoz tenni!! A letelepedéshez a 6 kritériumnak kell megfelelni. 1.: Nyelvtudás: Az alap, amit elfogadnak CLB-7 szint. Ez egyenértékű a magyar középfokú nyelvvizsgával. Pl. az orvosoknak a CLB-9 szintet kell elérni. Az pedig megfelel a felsőfokú szakmai nyelvismeretnek!! 2.: Iskolázottság. Minimum érettségi, tehát 12 év. Ha alatta vagy nem kapod meg!! Már ezen a két ponton simán elbuksz 23-28 pontot. A 67 így már gyakorlatilag lehetetlen. A legfontosabb megérteni, hogy megfelelő nyelvtudás, és iskola hiányában esélytelen a letelepedés. Lehet latolgatni az esélyeket, meg a lehetőségeket, viszont az alap kritériumoknak nem felelsz meg, akkor ne ábrándozz tovább Kanadáról. EZ VAN.
zoli, 2013-11-23 13:38:25
Sziasztok! 4 tagú magyar családként keressük a kivándorlás lehetőégét. Apa 51 é baleseti sebész szakorvos anya 46 éves, ápolónő, fogászati asszisztens gyerek 1 22 éves szakács, cukrász gyerrek 2 18 éves gimnazista angol nyelvtudásunk változó. Köszi. Minden érdekel
drivercsaba, 2013-11-21 12:02:24
Üdvözlök mindenkit! A kérdésem több rétű. Az első 18 éves vendéglátói tapasztalattal( szállodai és club vendéglátás) milyen lehetőségeim lennének? Illetve az építőiparban (hideg burkolásra illetve műgyanta padló burkolásra) milyen a kereslet és milyen lehetőségek vannak Torontóban és környékén? Köszönöm a választ Csaba
fatyol, 2013-11-18 00:29:10
Nem kelle a kanadaiaknak a munka. Komolyan mondom. Tavaly ilyenkor kellett az egyik nagy cegnek 20 welder. De 3 het volt ra, tehat kanadan beluliek kellettek, citizen, PR, vagy work permites AIT certifield. kerestem olyanokat, akik ontarioban hirdetik magukat honapok ota, hogy jjaj, nagyon kell a munka, es jajj barmit, es megyek. De mikor megkerestem, felhivtam, akkor o nem jon albertaba, mert ize, ez meg az, nem akar relocationt. Fizettek volna nekik mindent, es nagyon jo fizetes, plusz benefit. komolyan, legalabb 100 emberrel ez volt, mig vegul is csakis itt dolgozo kulfoldieket sikerult, de azokat legalabb.
Mindenkinek, 2013-11-17 21:55:46
És akkor, hogy ide is írjak valamit :-) Egy érdekes cikk, ami pont arról szól, hogy a fagyi visszanyalt Kanadában. Mivel köztudott, hogy Kanada a világ legiskolázottabb országa, mára gyakorlatilag bebizonyosodott (mint az Angliában, és Németországban) hogy az alacsony képzettséget igénylő munkához nem igazán füllika a foguk a kanadai fiataloknak. Ezért, bár munkanélküliség nő az országban, mégis munkaerőhiány van az adott téren. Ezért a kormány próbál kidolgozni olyan terveket, hogy megpróbálják az embereke képezni ezen irányba. Mint a cikkből kiderül, (és erre wrange6 is rávilágított egyik bejegyzésében) hogy Írországból toboroztak embereket, az építőiparba. Na ja hasonló kultúra. http://www.canadaupdates.com/content/more-immigrants-get-opportunity-enter-skilled-labors-19537.html Érdekes olvasmány :-)
ildiko1007, 2013-11-17 16:35:45
Üdv! Ildikó vagyok. A lányomék gondolkoznak a kanadai letelepedésen,és hogy cukrásznak készül. Az lenne a kérdésem,hogy az itthoni okj-s papírt is elfogadják-e ha végez,vagy csak ha nappalin végzi el,illetve milyen angol nyelvvizsgát fogadnak el? A völegényévei és a gyermekükkel mennének. köszönöm! Ildikó
fatyol, 2013-11-17 00:34:22
Wrange6, 2013-11-16 20:16:23
Akit esetleg erdekel: En anno sok hasznos informaciot es aktualitast szereztem errol a honlaprol. Fel lehet iratkozni a hirlevelukre is, igy minden kanadai bevandorlassal kapcsolatos aktualis valtozasrol kaphattok ertesitest toluk.
Wrange6, 2013-11-16 00:48:27
Kedves Csaba, Hogy oszinte legyek, velemenyem szerint nem sok esely van arra hogy papkent Kanadanak szuksege legyen Rad...A papi allasokat talan meg sem hirdetik nyilvanosan, legalabbis en meg nem lattam ilyen allashirdetest. Ettol fuggetlenul en a helyedben megkeresnem a Kanadaban jelenlevo magyar templomokat es naluk erdeklodnek kozvetlenul. Ime peldakent egy link egy magyar templomrol, amely Torontoban talalhato: Csak rakerestem a google-n es tobbet is kidobott, biztos vagyok benne hogy a nagyobb varosokban jelen vannak magyar templomok es ezeken a helyeken feltetelezhetoen a papok is magyarok. Angolul is beszelsz, nemcsak franciaul? Ha nem, akkor lehet hogy inkabb csak Quebec johetne szoba..
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|