Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

ABARGON, 2011-11-17 10:27:22
Kedves külföldön élő, illetve külföldre induló magyarok!

Ha munkavállalásotok, letelepedésetek, vagy egyéb hivatalos, illetve
magánjellegű ügyintézésetek során hivatalos fordításra lenne szükségetek
bátran forduljatok irodánkhoz!

A hivatalos fordítás a hivatalos záradékkal ellátott fordítást jelenti. A
záradékban Fordítóirodánk nyilatkozik arról, hogy a fordítás az eredeti
szöveggel tartalmilag megegyezik. A fordítást
az eredeti dokumentummal összefűzzük, valamint a forrás-és célnyelv
közti tartalmi egyezőségét igazoló záradékkal és irodánk pecsétjével
látjuk el. A fordítóiroda hivatalos formában készített, záradékkal
ellátott fordítását az üzleti élet és számos magyar és külföldi hatóság
elfogadja.

A hivatalos fordítás igénybe vehető például a következő célokra:

• személyi igazolvány, lakcímkártya
• jogosítvány
• bizonyítványok, index, diploma
• cégjegyzékbe bejegyzendő adatok és cégiratok (társasági szerződés,
közgyűlési, taggyűlési határozat, mérleg, beadvány) az Európai Unió
bármely hivatalos nyelvére fordítása
• cégkivonat hiteles fordítása
• cégbíróságra beadandó iratok magyarra fordítása
• szerződések jogi szakfordítása
• pályázati beadványok, bankkivonatok fordítása
•... és sok egyéb szöveg fordítása esetén

Irodánk az európai nyelvek többségéről/többségére vállal fordításokat.

Nem gond, hogy irodánk Mo-on van, az eredeti dokumentum fénymásolatát
e-mailen elküldve elvégezzük a fordítást, majd összefűzzük, csatoljuk a
záradékot és postán elküldjük.

Üdvözlettel:

ABARGON Fordítóiroda Kft.
www.fordit.as
forditas@fordit.as
Csabesz, 2011-11-17 09:00:15

Üdv Budapestről!

Budapesten élő meleg fiúpár vagyunk. régóta dédelgetett álmunk, hogy Kanadában élhessünk, dolgozhassunk. Itthon mindketten dolgozunk és törlesztjük a kemény hiteleket. Kezd elegünk lenni, hogy a belünk lóg annyit dolgozunk és az állam csak nehezíti a dolgokat itthon...
De nem is ez az érdekes. Szeretnénk felvenni a kapcsolatot Kanadában élő magyar srácokkal vagy meleg barát emberekkel. Nem akarunk menekültként kimenni, mert ahogy olvasom a hozzászólásokat, szinte esély sincs erre. Tehát, ha azt mondanánk a reptéren, hogy melegek vagyunk és szeretnénk bizonyítani egy szabadabb, jobb körülményekkel bíró országban akkor simán visszazavarnak. /valószínűleg/
Szívesen vennénk, ha normális emberektől kapnánk információkat, esetleg befogadási segítséget. /munka, szállás /
 Persze nem élősködni szeretnénk, hanem talpra állni, saját magunknak bizonyítani,önállósodni  ha valaki befogadna minket. Most jön a neheze :-) angolul mindketten csak gagyogunk szinte, tehát tudjuk, hogy ez csak nehezíti a lehetőségeket. De: tudjuk mi az, hogy dolgozni és bármit elvállalunk amivel pénzt kereshetünk / értem ezt a normál kereteken belül. Nem szex meg hasonló dolgok / Itthon ruházati eladóként és kirakatrendezőként dolgozok egy férfi ruházati üzletben. A párom pedig diplomás villamosmérnök, diszpécserként dolgozik egy nagy cégnél. Mindketten becsületesen dolgozunk és nem riadunk vissza a mosogatástól, W.C  pucolástól sem. A párom eleinte villanyszerelőként dolgozott, tehát nem csak a forgószéket ismeri...:-) Úgy olvastam, hogy nagy szükség van villanyszerelőkre és szakmunkásokra kint, mivel hiány van belőle. 
Magunkról: 38 és 33 éves egészséges normális, határozott emberkék vagyunk tele bizonyítási vággyal. / nem vagyunk romák!! / Azoktól elnézést aki magára vette.

Kérjük azokat az embereket, akik látnak bennünk némi fantáziát és barátokat szeretnének maguk mellett tudni kint akkor írjanak nekünk. Minden lehetőséget és segítséget szívesen veszünk és köszönjük! :-)
e-mail: toth.sandor.csaba@gmail.com
Viszlát Kanadában :-)
Csaba& Krisztián 

Dany, 2011-11-11 19:29:17
e-mail címem: h_dani94@citromail.hu
Dany, 2011-11-11 19:28:07

Helló;
A mult nyáron voltam kint két hétig Kanadában (nagyon megtetszett és vágyom vissza) és szeretnék a közeljövőben letelepedni ott. Sokan mondanak sokat és sok helyen írnak sok mindent de véleményt szeretnék kérni egy olyantól aki már jártas az ilyen dolgokban. Azt szeretném kérdezni ha van hova mennem és élnek kint rokonaim ( nem közeliek), nem vagyok büntetett előéletű, nem vagyok menekült vagy kissebbségi, (és lehet hogy lesz egy olaj és gáz mérnöki diplomám), beszélek angolul, akkor mennyi az esélye hogy letelepedhetek Kanadában. És mennyi idő alatt megy végig ez az ügymenetel. Előre is köszönöm a válaszokat.
                             Köszönettel,
                                             Dany 

Andy, 2011-11-09 15:46:02

Magyar Tolmàcsal rendelkezö Kanadai Immigration Ügyvédet Keresel Torontoban vagy környékén ? Informàcio : 905 598 4723 . H-P . 9:00 -5:00 .

zsolt, 2011-11-07 09:34:01

Üdv mindenkinek!Évek óta gondolkodom azon, hogy Kanadába költözöm a családommal együtt de még nem volt bátorságom ehhez,feleségem és három gyerekem van.35 évesek vagyunk a feleségemmel jó szakmáink vannak (szociális gondozó és ápoló,erősáramú berendezés szerelő,általános ápoló és asszisztens,csecsemő és kisgyermek gondozó stb.)szeretném meg kérdezni,hogy ha komolyan a gyerekeim jövőjét tartom a   legfontosabbnak akkor merjek e belevágni?azt hiszem azzal mindenki tisztában van hogy Magyarországon a jelenlegi helyzetben nagyon nehéz három gyereket biztonságosan fel nevelni.Az őszinte válaszokat előre is köszönöm.
kanyasi.zsolt@citromail.hu

zsolt, 2011-11-07 09:21:40

Üdv mindenkinek!Évek óta gondolkodom azon, hogy Kanadába költözöm a családommal együtt de még nem volt bátorságom ehhez,feleségem és három gyerekem van.35 évesek vagyunk a feleségemmel jó szakmáink vannak (szociális gondozó és ápoló,erősáramú berendezés szerelő,általános ápoló és asszisztens,csecsemő és kisgyermek gondozó stb.)szeretném meg kérdezni,hogy ha komolyan a gyerekeim jövőjét tartom a   legfontosabbnak akkor merjek e belevágni?azt hiszem azzal mindenki tisztában van hogy Magyarországon a jelenlegi helyzetben nagyon nehéz három gyereket biztonságosan fel nevelni.Az őszinte válaszokat előre is köszönöm.
kanyasi.zsolt@citromail.hu

KORMÁNYOS, 2011-11-06 18:21:48
Dr PdK,felhivom a figyelmedet arra,hogy a "canadahun"weboldal copyright,Melitták a pi..dba fognak rúgni,ha onnan másolsz!!
Szendy89, 2011-11-05 20:52:42

Sziasztok!

Szeretnék kimenni Kanadába a férjemmel.Én kettős állampolgár vagyok,magyar és kanadai.Most kaptam meg a kanadai állampolgárságot, a nagyszüleim kinn éltek édesanyám kint született, utána igényeltem.Most az a baj, hogy senki nem tud tájékoztatást adni, hogy a férjem,hogy jöhetne velem.Szeretne ő is dolgozni, a bécsi nagykövetség vissza írt, hogy töltsek le nyomtatványokat de fogalmam sincs pontosan melyiket is kellene, annyi minden van.Vancouverbe mennénk.Ha valaki bármilyen információval tudna szolgálni, nagyon megköszönném.

Dr.PdK, 2011-10-30 01:13:33
Alistar "Demolition Man" Overeem
Torvenyesen (furcsa ez a szo, igaz?), munka vizummal(work permit), vagy ugy kirugjak a kanadai hatarrol, hogy a laba sem eri a foldet, vagy utanna vadasszak le es meg ki is tiltjak, a "jopofa munkaadoja" pedig varhatja a buntetest ...ezt akarja...?

owereem, 2011-10-29 21:15:38

Sziasztok!Szeretnék kijutni Canadába munkám ugy néz ki hogy lenne de a kiutazáshoz ill.az ottmaradáshoz kellene némi infó hogy miként müködik.
Előre is köszi a válaszokat!

Dr.PdK, 2011-10-29 18:48:18

Mai level, NEM errol a Forum-rol:
Pilota, MAGYAR- barátom Angliában dolgozik. Szóltam neki,hogy ha jön,hozzon minden papirt,igazolást!
Perfekt angol a srác!!!!Darabonként szedték ki egy kék gumikesztyűvel a cuccait!
Nála volt az angol bank statement,amin a fizuja átutalása volt!
"Aha,szóval itt akarsz dolgozni!"..nem, nem!
"Akkor minek hoztad a kimutatást??"
"Van barátnőd?"..persze,van.
"Van róla képed?..mutasd!
"Van, a laptopon"..kapcsold be!!! Persze,a laptopon volt egy-két "merészebb"kép is..
"Hol alszol?"..itt a hotel foglalás!.."ok,felhivjuk"
"miért nyitott a repjegyed?"..nem tudod, mikor mész?Miért?
A 300 angol-font erteku "Crew member" táskát kezdték szétszedni!
Na álljunk meg, ez egy 300 fontos táska, muszály ezt??.. szólt a barátom,kicsit indulatosabban a kelleténél..
Erre kb 4 egyenruhás kezdte körbefogni!
Egy szerencséje volt,kivállóan tudott angolul,és minden kérdésre azonnal,határozott,és igaz választ adott.
2-órát vártam rá,utolsóként jött ki a gép utasai közül..
Jelenleg a magyar útlevél a legrosszabb a Kanadai határon!!!
============================================

, 2011-10-23 06:16:39
Sziasztok!

Nem tudom ti hogy vagytok vele de amikor vasarolok mindig visszasirom a Magyarorszagon mar mukodo nem pontokat gyujtok rendszert. Ott kezpenzt kaptam vissza minden vasarlasom utan.
Legyen az tej, kenyer, ruha vagy a gyereknek cipo.

Szoval most tudtam meg ez a rendszer Kanadaban is elindult es ugy dontottem elmondom nektek is hogy ti is ott legyetek az elsok kozott akiknek meglesz a lehetoseguk penzt kapni vissza minden vasarlasbol.

Vegyetek fel velem a kapcsolatot, elertek a tundeworld@gmail.com cimen.

Kellemes napot kivanva
Tunde
vagy skype-on
tucsike_takacs
zekidemi, 2011-10-18 08:06:26

Kedves Dávid.
egyetértek veled és szeretném legalább a tanácsodat kérni. Nem tudom, hogy olvasod-e még ezt, már egy éve, hogy íródtak a levelek...
mail címem: zekidemi@freemail.hu
Nagyon megköszönném, bár nem tudom, mennyi az esély, hogy olvasod. 
A húgom és családja már rég kint él, a férj canadai. Én grafikus vagyok. Most  csak enyit. Egyébként én is elmentem a református magyar egyházba, beszélgettünk, de segíteni nem tudtak vagy nem akartak.
 Üdvözlettel,
D. Andi

Dr.PdK, 2011-09-20 00:18:46

Kinga - Kuni,
Felmerul a kerdes, hogyan megy at a zebranal, ha zoldet kap es egyedul van?
Azt a "bizonyos listat" kb. 3-4 kattintassal lehet elerni ERROL az oldalrol:
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
...kattintasok...majd...
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada