Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

kuni, 2011-09-17 22:26:17
Szia Gábor!!
Légy kedves elküldeni a listát!! Köszönöm bkinga75@freemail.hu szia!!!!
inorbi, 2011-09-14 15:49:37

sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, családommal szeretnénk Kanadába költözni, feleségem és két gyermek.
Hol és mivel kezdjem el az ügyemet intézni.
A lista alapján, nem találtam meg azt a munkát, amiről lenne referenciám. 6 éve dolgozom egy szállodában mint éjszakai recepciós(night auditor)

Előre is köszönöm segítségeteket 

inorbi, 2011-09-14 15:47:56

sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, családommal szeretnénk Kanadába költözni, feleségem és két gyermek.
Hol és mivel kezdjem el az ügyemet intézni.
A lista alapján, nem találtam meg azt a munkát, amiről lenne referenciám. 6 éve dolgozom egy szállodában mint éjszakai recepciós(night auditor)

Előre is köszönöm segítségeteket 

Dr.PdK, 2011-09-13 20:00:31

SANYI : Ritkan latott, tiszta, vilagos levelere jogosan var tiszta, vilagos valaszt!!!
A repuloteren ket kulonbozo "dolog" tortenhet, megpedig azert, mert az "officer" sajat hataskoreben donthet (es dont is), hogy beengedi Kanadaba vagy nem. Ha beengedi, akkor eselyt kap arra, hogy BOZONYITSA azt, hogy jogosan "menekul" Magyarorszagrol, ez a folyamat akar 1-2 evig is elhuzodhat. Az elso honap vegen valoszinusitem, hogy megkapjak a munkavallalasi engedelyt, hogy NE az ALLAM tartsa el teljesen, de ha van gyernek, akkor Ok szinte ingyen jarhatnak iskolaba, nyelvtanfolyamra, ameddig folyik az eljaras az ugyukben. Az eljaras "kimenetele" tobb, mint ketseges, vagyis nagy valosziseggel elutasitjak a menekult-kerelmet.
Ha az "officer" elutasitja a repuloteren, akkor a kovetkezo repulovel kuldik vissza Magyarorszagra. Az "officer" dontese ellen nem lehet fellebezni!!!
A Torontoi Nemzekozi Repuloter mar igen nagy gyakorlattal rendelkezik a Magyaorszagrol erkezok kezeleseben.
ITT egy hosszabb cikk evvel kapcsolatban, elegge rossz a "tördelese", nem konnyu elolvasni, de azert probalja meg, kicsit "trukkozni" kell a betumerettel, szoval legyen kitarto, kerem:
http://canadahun.com/kanada/kisvarosnyi-magyar-kert-menedekjogot-kanadaban-harom-ev-alatt.html

satya, 2011-09-13 17:17:05

Üdvözlök mindenkit!  Arra lennék kiváncsi,mi történik,ha valaki a reptéren bejelenti,hogy Õ menekült? Én személy szerint beleestem a lakásmaffia csapdájába és másképp nem igen tudok kimászni belőle. Nem vagyok roma,csak naiv voltam és elszúrtam. Van egy kis pénzem,gondotam megérne egy próbát. A reptéren döntenek a sorsomról vagy hosszabb menet ez? Értelmes,nem kiokositó válaszokat szeretnék kapni! Esetleg olyantól aki végigjárta ezt az utat. Melyik reptérre a jobb érkezni?   Köszönettel várom a válaszokat:Sanyi

gilda, 2011-08-14 06:39:59
Kedves Anna, vegyük fel a kapcsolatot!! Kérlek írj nekem a g_ilda@citromail.hu címre.
Olyasmiben gondolkodom, amiben te - cserélhetnénk infót.
Üdv,Ildi
Dr.PdK, 2011-08-13 16:39:32
Anna, nagyon szivesen !!!
Anna, 2011-08-13 14:23:17

:D Jogos kerdes... A valasz pedig az, hogy az internet keresojebol erre a topicra kerultem es mivel mar orak ota bujtam a netet nem igazan vettem eszre, hogy kulonbozo nevuek vannak igy csak beirtam ide. Nagyon koszonom a segitseget!
Szep napot! 

Dr. PdK, 2011-08-12 01:18:43
Anna,

NEM keresztkerdes, hanem "csak ugy" kerdezem, miert is a "letelepedes" topic-ba irt a Kanadai Munka-topic helyett?

Azok, akik "letelepedni" kivantak, azok tobbseget mar kiutasitottak, kitoloncoltak Kanadabol... gondolom, hogy ezt sajat maga is tudja.

A szandeka dicseretes, hogy a munkavallalast torvenyes uton keresi, ami onmagaban CSODA a Forumokon!

A szukseges reszletek ITT:

http://www.cic.gc.ca/english/work/caregiver/apply-who.asp
Olvassa el es ertelmezze lepesrol-lepesre, evvel celhoz jut. Ugyan akkor keressen maganak jovobeni csaladot is.

Peldaul ITT:

http://toronto.kijiji.ca/f-jobs-child-care-City-of-Toronto-W0QQCatIdZ47QQLocationZ1700273

>> Köszönöm előre is!!!! 

Nem kerem, jo lesz ez a "Kösz" utolag is !
Anna, 2011-08-11 20:00:08

Hello!

Én a Live-In Caregivers Programmal szeretnék kimenni nanny-nek. Olvastam a bevándorlási oldalon, hogy minimum fél éves képzettséget kérnek hoozá, de sehol sem találom, hogy mit is kéne tanulnom?! OKJ, vagy egyetem, vagy valami külön tanfolyam? Nem tud valaki, valamit? Mert az interneten teljesen el vagyok már veszve és a válasz a kérdésemre sehol sincsen:(
Köszönöm előre is!!!! 

Bekakiraly, 2011-07-26 12:52:23
Sziasztok! 3 éves szakmunkás végzettséget nem fogadnak el. Legalább 4 éves kell. (kivéve ha megvágtak). 2011.09.06.-án repülünk ki! Good by Hungary
Piki, 2011-06-26 05:27:48
Sziasztok!
En is szeretnek letelepedni canadaban. Canadian nagyon hasznos infokat adott. En is a www.cic.gc.ca oldalt hasznalom, de az meg nem tiszta, (tobbek kozott:) hogy lehet -e kozvetlenul toluk kervenyezni a letelepedest, vagy muszaj a becsi kovetseggel is felvenni a kapcsolatot???????????
Chicca, 2011-06-22 20:42:19
Kedves Linda!

Nagyon szépen köszönöm a válaszát.
Remélem sikerrel járok.
Õsszel készülök a barátnőmet meglátogatni Kanadában,gondoltam több kellemes dolgot tudok összekapcsolni.
Minden jót kívánok Önnek,sok szeretettel:Ildikó
Linda, 2011-06-22 15:47:34
Kedves Ildiko,

Tekintettel az eltelt nagyon hosszu idore, elsosorban a Voroszkereszt lehet az, ami celra vezethet. Elerhetoseguk ITT:

http://www.voroskeresztbp.hu/content_48-hu.html

Ha van kedve es ideje "nyomozni", a legnagyobb esellyel a kanadai telefonkonyvet tudom ajanlani, ITT:

http://www.canada411.ca/

Sik sikert kivanok : Linda
Chicca, 2011-06-22 09:46:10
Üdvözlet!

Kedves Linda!
Beleolvastam segítőkész soraiba a bevándorlással kapcsolatban.
Ezen felbátorodva,szeretném megkérdezni,hogy akik 1956-ban elhagyták Magyarországot,Õket,ill. leszármazottaikat milyen hivatalon keresztül tudom megtalálni.
Unokabátyámra vonatkozóan,rendelkezem egy 40.évvel ezelött kötött házasság fényképével,akkori névvel-címmel.
Segítségét megköszönve,maradok tisztelettel:
Ildikó
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada