Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

Dr. PdK, 2012-04-10 01:44:17
Tora bora es Isti Pisti,

Mi jelent a "Letelepedes kanadaban"?

Addig keverni-kavarni, idot huzni ameddig el nem lehet erni a "maradas"-t.

- Valojaban ugy 100-bol 95-en maguktol feladjak, es "hazamennek a legenyek"...
a tobbi 5-bol 2 eltunik a nagy semmiben, majd korozni fogjak, csak ido kerdese, mikor
kapjak el.

- Az 1 az 5-bol az  enyhen "vonalkodos alsojat" is (ertelmetlenul) kifizeti egy hitegeto
ugyvednek.

- A "maradek" 2 valoszinuleg maradhat... na, MA ez az igazsag, kerem szepen!

Lassuk a Tora Bora leveleben feltett kerdest:

- "a biró figyelembe veszi e hogy nem canada nyakára hoztam a családom.és nem gazdasági menekült vagyok. menyi esélyünk lesz a tárgyaláson kérem aki jártas ez ügyben irja meg véleményét"  -->>

1-so valasz: NEM canada, hanem Kanada!!!... NAGY "K"-val!!!
2-ik valasz: Gazdasagi menekulteket Kanada NEM FOGAD! On meg is a szorgalmarol beszel... NEM arrol kellene...!
3-ik valasz: ...esely a targyalason... kozel a nullahoz...!
4-ik valasz: Mit vesz a Biro figyelembe? A szorgalmat NEM! De EZT IGEN:

Ezen az oldalon: http://www.cic.gc.ca/english/refugees/inside/apply-who.asp

Öt(5) pontban van felsorolva, hogy mit vizsgalnak a targyalason!

Ez alatt a cim alatt: Convention Refugee

Es most alljon itt egy FRISS pelda a Kanadaban beadott menekult-kerelemre, azt az alcimet is adhatjuk neki:

Hogyan tegyuk tonkre az eletunket, DE a csaladunket is, hogy az ne "elromoljon" henem egy CSÖDTÖMEG legyen?

Egy menekult-ugy reszletei, lepesrol-lepesre!

1-so resz ITT:
http://agymosott.blog.hu/2012/01/21/a_kanadai_menekultugy_metszon_hideg_valosaga_iii_1

2-ik resz ITT:
http://agymosott.blog.hu/2012/02/25/a_kanadai_menekultugy_metszon_hideg_valosaga_iii_2

3-ik resz ITT:
http://agymosott.blog.hu/2012/03/12/a_kanadai_menekultugy_metszon_hideg_valosaga_iii_3

A "vegeredmeny" :
http://agymosott.blog.hu/2012/03/30/egy_tavoli_vilag_korvonala

A kommentek is erdekesek lehetnek!
isti, 2012-04-09 17:07:28
Szia Bora! István vagyok,kérhetnék egy e-mail cimet? Szeretnék kérdezni egy-két dolgot! az enyém: pintri769@gmail.com   Előre is köszönöm!
bora, 2012-04-08 13:30:50
üdvözlet véleményt szeretnék kapni.aki tapasztalt  e területen.9 hónapja élünk canadába roma menekültek vagyunk ebböl 6 hónapja dolgozom.1hónapja már egyéni vállalkozóként.2 gyermekem van feleségem még iskolába jár nyelvet tanulni. és semijen szociális támogatást nem kapunk és nincs is szükségünk rá hál istennek. de nemsokára  tárgyalásunk lesz. aszt szeretném kérdezni  .hogy  a biró figyelembe veszi   e  hogy nem canada nyakára hoztam a családom.és nem gazdasági menekült vagyok. menyi esélyünk lesz a tárgyaláson kérem aki jártas ez ügyben irja meg véleményét  nagyon köszönöm
bora, 2012-04-08 13:30:19
üdvözlet véleményt szeretnék kapni.aki tapasztalt  e területen.9 hónapja élünk canadába roma menekültek vagyunk ebböl 6 hónapja dolgozom.1hónapja már egyéni vállalkozóként.2 gyermekem van feleségem még iskolába jár nyelvet tanulni. és semijen szociális támogatást nem kapunk és nincs is szükségünk rá hál istennek. de nemsokára  tárgyalásunk lesz. aszt szeretném kérdezni  .hogy  a biró figyelembe veszi   e  hogy nem canada nyakára hoztam a családom.és nem gazdasági menekült vagyok. menyi esélyünk lesz a tárgyaláson kérem aki jártas ez ügyben irja meg véleményét  nagyon köszönöm
ambrose, 2012-02-20 11:36:46
Kedves fórumozók és Tisztelt Dr.PdK! Meg szeretném kérdezni, ha családi szponzorálás útján szeretnék bevándorolni, akkor akanadai állampolgár (1980 óta) keresztanyám (édesanyám unokatestvére) -akivel rendszeresen kapcsolatot tartok, e-mail, telefon, stb, 3 szor voltam nála- jövedelme megfelelő lehet-e a szponzorom? Van neki egy, 33 éves lánya aki Kanadában él!
, 2012-02-20 11:35:36
Kedves fórumozók és Tisztelt Dr.PdK! Meg szeretném kérdezni, ha családi szponzorálás útján szeretnék bevándorolni, akkor akanadai állampolgár (1980 óta) keresztanyám (édesanyám unokatestvére) -akivel rendszeresen kapcsolatot tartok, e-mail, telefon, stb, 3 szor voltam nála- jövedelme megfelelő lehet-e a szponzorom? Van neki egy, 33 éves lánya aki Kanadában él!
Dr.PdK, 2012-02-14 23:36:04
Udvozlom Moncsy,
Ritkasag szamba megy ez a tiszta, vilagos, oszinte level!
Mind azon tul, hogy szinte bizonyosan eletre szolo kudarc es anyagi valsag varhato ettol a "kalandtol" ertem a szandekuk mozgato "rugoit", vagyis a "miert"-et.
Szerintem nem jol gondolkodnak azon, hogyan tudnak az eletuket jobba tenni. Ott van pl. a
kozelben Ausztria. Nyelvtudas, szakkepzettseg nem kell, munka vizum nem kell, szinte azonnal van legalis(torvenyes) munka. Ennel jobb nem is lehet!
2011-ben 4,409 menekult-kerelmet adtak be a kanadai hatosagokhoz es ezek az emberek kivetel nelkul magyar utlevellel rendelkeztek. Azt mar sehol sem fogja talalni, hogy 1,000 fobol 2-3 fo maradhat, ez am kihivas... szoval, szerintem nem szabad belevagni.
Ez volt a velemenyem arrol, hogy erdemes, vagy nem erdemes menni Kanadaba...

Es most lassuk az On levelet:
- "a családommal szeretnék kijutni Kanadába" -->> Repulojegy kell, semmi mas.
- "menekültként!"  -->> Refugee - ejtsd: refjudzsi
- "Mennyi az esélye annak ,hogy befogadnak minket" -->> 1,000-bol 2-3 maradhat, a kerdesere pontosabban valaszolva: 0.2-0.3% az esely, hogy elfogadjak a menekult kerelmet.
- "lehetséges az hogy megfelelő indok nélkül azonnal elutasítanak" -->> IGEN !!!
- "Én a párommal és 1 éves kislányommal vágnánk neki az útnak," -->> Csaladdal NE TEGYE!
- "de egy kicsit tartunk tőle" -->> NAGYON "tartson" a sikertelenseg miatt!!!
- E-mail: b.moncsy@citromail.hu"  -->> Ezt a sort nem ertem!

Moncsy, 2012-02-14 10:52:58
Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis segítséget ill. információt azzal kapcsolatban,hogy a családommal szeretnék kijutni Kanadába menekültként!

Mennyi az esélye annak ,hogy begogadnak minket,illetve lehetséges az hogy megfelelő indok nélkül azonnal elutasítanak. Én a párommal és 1 éves kislányommal vágnánk neki az útnak, de egy kicsit tartunk tőle.
Amúgy egy átlagos roma család vagyunk, a férjem diplomás ,de sajnos nincs munkája.
Kérem,aki tud nekünk segítsen! 
E-mail:b.moncsy@citromail.hu
Dr. PdK, 2012-01-31 23:49:14

Kedves Andi,
Linda forum-tarsunknak majd' ket eve se' hire, se' hamva(valoban okos asszony!).
Ha elfogadja tolem is a valaszokat, akkor kezdje el a kerdeseit kuldeni. Kerem, hogy ne feledje, csak jo kerdesre lehet jo valaszt adni!
Skype cim: IGEN VAN Skype cimem nekem is, de azert Forum a Forum, hogy itt, a "nagyerdemu" elott beszelgessunk.
- "előre is koszi" -->> Ezt nem kerem!

andi, 2012-01-26 01:20:17
Kedves Linda ez egy nagyszerű dolog hogy vannak kint élő magyarok akik mint teis  segitel informaciokkal illetve jo tanacsokkal ellatod ,honfi tarsaidat  ez szupi Andi vagyok Miskolcrol Van skype cimed ha van nagyon meg koszonném szeretnék sok,sok, mindent kérdezni előre is koszi Andi
Reniya, 2012-01-15 19:11:47
reniya17_@freemail.hu Andrea, ha lehet kérni,fel venném veled a kapcsolatot! Érdekelne a lehetőség!
Norka, 2012-01-15 10:37:48

Szia Gábor!
A lista engem is érdekelne , kérlek küld el. znona@freemail.hu

pzs, 2011-12-26 14:17:46
Dr.PdK, 2011-12-25 16:45:36
Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden honfitársamnak Magyarországon!
Dr. PdK
Dr.PdK, 2011-11-25 03:27:55
KORMÁNYOS,
Nincs kozottunk vita abban, hogy "mas tollaval ekeskedni" nem szep dolog, es ha ez "plagium", akarom mondani "szerzoi jogba" utkozik amit tettem, vagyis egy masik forumon talalt hozzaszolast elozetes engedely nelkul ide masoltam, az bizony nem volt szep "dolog" tolem. Meg akkor sem, ha az elso mondatom az volt" "EZT talaltam".
Megertettem, megigerem, hogy tobbe nem teszem!
Ha kitorli es/vagy kitilt a Forum-rol, reszemrol nincs harag, eleg ha ennyit ir: "Banned/kitiltva"". Igerem, hogy nem keltem sem a jo, sem a rossz hiruket a jovoben.
"Melitták"  -->> Hany szemelyrol van itt szo?
...felhivom a figyelmedet arra..."  -->> Nos, amikor Baja-varosaban megy at "A" Parkon, ott neha szokott latni egy gazdatlan, de baratkozasra kesz, farokcsovalo kutyat. Talan, ezt a kutyust lehetne "tegezni"...talan...jol van... vicceltem...
De, komolyra forditva a szot, nincs ellenemre a tegezodes, csak egy-ket feltetelnek kellene teljesulnie. Pl hideg sorok (na, ez mar tobbesszam, nem ugy mint a Melittak) tarsasagaban 1-2 orat eltolteni a "Kaméleon Sörözo és Vendégház"-ban, es ott a vilag fontos es kevesbbe fontos dolgairol egyetertesre jutni(az sem baj, ha nem...), majd a sorokkel es egy kezfogassal ezt "szentesiteni".
Ha ez az utobbi bekezdes sok vagy bonyolult lett volna, roviden osszefogalalom: Sertodes nelkul vallalom a kitiltast a Forum-rol, es be is tertom, de a "letegezest" azt nem!
...no, de menjunk tovabb...
Az a szerencse ert, hogy az Istenek mosolyat veltem felfedezni akkor, amikor mint "KORMÁNYOS" hozzam szolt, tehat valtsunk szot nehany mas "dolog"-rol is.
- Lehuzo jellegu, uzleti reklamnak alcazott hirdetesek TILOSAK a vilag MINDEN Forum-an.! Termeszetesen hirdetni lehetne...de azert fizetni kellene.
Kerdes: mit tesz On ezek ellen az illegalis tartalmak ellen a sajat Forum-an?
- Ez a jobb sorsra erdemes Forum tele van TILTOTT SZEMELYES TARTALOMMAL, um. E-MAIL, szemelyes TELEFONSZAM, uzleti TELEFONSZAM....
Kerdes: mit tesz on az ellen, hogy megszunjon ez a gyakorlat?
- A hozzaszolasok irasanal egy kezelhetetlen, kezdetleges szovegbeviteli mezo van, ami az elkuldes utan szet-tordeli az elotte meg egyszeru szoveg-tombot(bekezdes).
Ennek (egyik) oka a teljesen foloslegesen hasznalt "kocsi-vissza-soremeles" beepitese.
HEX -->> 0D:0A
DEC -->> 13:10
Tessek ezt kivenni, mert a "dicso utokor" nem fogja tudni elolvasni a "gyongybetuimet"
- a leveleben azzal "tisztelt" meg, hogy a mi gyonyoru, paratlan anyanyelvunk kocsmai szokeszletet hasznalta. HOFI-val szolva (ez nem plagium) ha tudtam volna, hogy ezt nekem is szabad, "egy kocsmaban rovidebben is el tudnam mondani", emlekszik, amikor az erkelyen a krumplis-zsakban szorong a 3 lepedo-vitez...
Kerdes: mostantol nekem is szabad "roviden", kipontozva valaszolni... vagy Onnek most van itt az ideje, elnezest kerni a Forum kozonsegetol az "ordenare" szohasznalata miatt?
Jol van, csak vicceltem, nem kivanom atvenni az On "szokeszletet"... :-)
Javaslat: gondolkodott mar azon, hogy erdemes lenne bevezetni a "privat uzenet" funkciot? Ott lehetne E-MAIL, telefonszam....
- egy valoban mukodo "regisztracio" sem lenne teljesen folosleges....
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada