Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai vízum

» Új hozzászólás írása

ASD, 2012-03-12 01:13:08
F. Ági, 2012-03-11 22:11:18

Semmi akadalya hogy bevandorlasi kerelemmel forduljon az immigration-hoz, ha elegett tett az eloirasoknak.

Amivel nagyobb baj van az a kovetkezo:

http://www.cbc.ca/news/canada/story/2012/03/07/pol-immigration-backlog-kenney.html

Dr. PdK, 2012-03-11 22:44:00
F. Agi,
Az eleteben nem eloszor ismet eltevedt!!!
Mikor erti mar meg, hogy Kanadaval kapcsolatban a  HIVATALOS kerdesekre NEM a "kocsmakban" van a HIVATALOS valasz?
Cim, telefon, fax, e-mail ITT:
http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/offices-bureaux/contact_consular-contactez-consulair.aspx?lang=eng&view=d
...tudja, "Masol/beilleszt", Enter-gombot nyom, hatradol, csodalkoz....
F. Ági, 2012-03-11 22:11:18
Ha valakinek elbírálták a menedékkérelmét és távozásra szólították fel Kanadában, aminek önként, időben, saját költségén az illető eleget tett és távozott, azt egyben ki is tiltották Kanadából örök időkre?
Vagy később (ha addigra elég pontot tud elérni a pontrendszerben) még sikerülhet a legális bevándorlás?
Dr. PdK, 2012-03-11 20:40:10
"zoli"... igen, kis "z"-betuvel!

- "Voltan "otthon" Kanadában 178 napot, most érkeztem haza január 26-án." -->> Szoval, kitoltotte az engedelyezett hat honapot Kanadaban!
- "A jelenlegi tervem,.."  -->> Ertelemszeruen BEFEJEZNI a foiskolat... ugye?
- "vissza szeretnék menni."  -->> Jojjon, Kanada varja!
- "Van munkahely, ahová tudnék menni." -->> Foiskola befejezese utan "hajra" !
- "Nincs nyelvvizsgám, de kint elég jól elboldogultam az angolommal."  -->> Ha a leendo munkaltatojanak ez nem gond, akkor kar tobb szot erre vesztegetni.
- "Ha elfogadják a "resume"-mat mit tegyek? " -->> Zolika, kicsi fiu, nezzen ide a "bacsi" szemebe... melyen... TENYLEG AZT ALLITJA, hogy a Kanadaban toltott HAT(6) HONAP nem volt eleg ahhoz, hogy par percet a leendo munkaltatojaval beszeljen, tudja... face-to-face... mert akkor KIDERULT VOLNA, hogy Onnek nem kell tennie semmit sem... MINDENT a MUNKA-ADO INTEZ !!!
- "Egyáltalán van e esélyem a gyors visszatérésre? "  -->> Van a kozeleben jovendo-mondo ?
- "Nem akarom egyelore feladnom az állampolgárságom"  -->> EBRESZTO !!! A Magyar Alkotmany szerint a magyar allampolgarsagot "feladni" nem lehet!!! Egyedi eljaraskent az allamfohoz, kulon kervennyel lehet ez ugyben fordulni...!!! Hol el Maga, "kicsi zolika" ?
- "lehetnék kettos állampolgár?"  -->> vagy "az" vagy "kalapos-inas"... ezekbol valaszthat.
- "Mit kell hogy tegyek, hogy ez az álom valóra váljék?"  -->> Foiskola eloszor...!!! Ha vegzett irjon, kitargyaljuk a lehetosegeket... ha mar, nincs e-mail, levelcim, telefonszam a leendo munkaltatojahoz, hogy par perc alatt minden fontosat megtudjon....
Dr. PdK, 2012-03-11 20:34:00
Kedves Izabella,

A levelebol nem tunik ki, hogy valojaban mit is akarnak? Kulhonban IDEIGLENESEN munkat vallalni vagy valamelyik orszagba VEGLEGESEN bevandorolni?
Mivel egy kicsit bizonytalan a szandeka, ezert PONTOS valaszt tolem sem kap. 
Es most lassuk a levelet leperol-lepesre:
- "Nagyon tetszik nekünk Kanada"  -->> PONTOSAN MIERT is tetszik Kanada?
- "élnek is távoli rokonaink (mindkettonknek)"  -->> Miert NEM hozzajuk fordulnak 
"utmutatasert" idegen emberek helyett?
- "...kint..."  -->> kint...??? EZT komolyan mondja...?
- "akikkel most próbáljuk felvenni a kapcsolatot." -->> Posta, e-mail, telefon mind-mind megbizhatoan mukodik Kanadaban.
- "Szeretnénk kint dolgozni..."  -->> Kivancsiva tett, honnan veszi ezt a lealacsonyito 
"kint"-jelzot? Kanada a vilag egyik legelhetobb orszaga, es Kanadaba BE-JONNEK a jobb eletre vagyo emberek. Munkavallalas lehetseges, ennek megvan a "maga tanc-rendje", kicsit burokratikus, de nem korrupt es mukodik!

- "...akár letelepedni is."  -->> a "Letelepedni" jelentese:
Alapvetoen az eredeti illegalis(torvenytelen) szandekot leplezo kifejezes.
Lepesei: 
- belepek Kanadaba, mint turista,
- a) es tultartozkodok ameddig csak lehet...
- b) vagy az utlevelbe beirt hatarido elott bejelentem, hogy megis csak "menekult" 
lennek...

Hasonloan titokzatos kifejezesek:
- "KI-vandorolni" -->> lelektani kifejezes, valosagban nem letezik, mert a magyar 
allampolgar engedely nelkul ott lakik a vilagban ahol akar... felteve, ha jogszeruen teszi a befogado orszag reszerol IS!
- "BE-vandorlas"  -->> Ez esetben Kanadarol beszelunk, ha hiszi, ha nem, a levelemben VEGRE valami LETEZO, TORVENYES eljarasrol sikerul beszelni. Mivel on ezt a kifejezest NEM hasznalta, ezert en nem lehetek abban biztos, hogy ez a szandekuk...
- "Azt szeretném tudni, hogy milyen esélyünk lenne kint munkavállalásra,"  -->> mar megint ez a "kint"... csak tudnam, hogy honnan vette...? Ami az eselyeket illeti, minden viccelodes nelkul mondom, hogy az alabbi "modszerek" hasznalatosak"
- hasrautes,
- becsles,
- a legkozelebbi kocsmaban erdeklodni,
- egy ismeros jovendo-mondot kerdezni...

Tenyleg komolyan gondolja, hogy az On/Onok eselyeit idegen emberek meg tudjak "josolni" ?

- "miként kellene nekiindulni az egésznek"  -->> csak AZT tudnam, hogy mit jelenhet az a szo, hogy "egesznek" ? AKKOR tudnam a helyes valaszt is...

Most leirok par olyan szot, amiket On szandekosan nem hasznalt:
- ideiglenes munkavallalas Kanadaban (work permit)
- BE-vandorlas Kanadaba (permanent resident visa)

Ezeken a szavakon/fogalmakon lehetne gondolkodni, es ha mar tudja, hogy mit is akarnak szoljon, es KORREKT (torvenyes) valaszt adok az eljarasra es a lepesekre amik celhoz vezetik.

- "Köszi elore is mindenkinek a válaszért!"  -->> EZT NAGYON NEM KEREM !!!
zoli, 2012-03-11 19:15:30
Voltan "otthon" Kanadában 178 napot, most érkeztem haza január 26-án. Igazán tetszett. A jelenlegi tervem, vissza szeretnék menni. Van munkahely, ahová tudnék menni. Nincs nyelvvizsgám, de kint elég jól elboldogultam az angolommal. Amikor eljöttem, úgy éreztem ,hogy a jobbik felemet otthagytam. Szándékomban van visszamenni de már munkavállalóként 2-5 évet terveznék és a Család is jönne ha lehet majd utánam. A főiskolát elvégeztem csak a műszaki diploma munkára nem jutott idő még.
Ha elfogadják a "resume"-mat mit tegyek?
Egyáltalán van e esélyem a gyors visszatérésre?
Egyébként tapasztalatom Kanadával kapcsolatban pozitívak. Az egy teljesen más világ amit 10 nap alatt még nem lehet megismerni. Egyben ott is emberek élnek, viszont egy nagyon értékes tapasztalatom van sokkal kevesebb a rosszindulat mint itthon. 
Nem akarom egyelőre feladnom az állampolgárságom, lehetnék kettős állampolgár?
Mit kell hogy tegyek, hogy ez az álom valóra váljék?
 Köszönöm a segítséget
Izabella, 2012-03-11 11:45:08
Kedves Mindenki!
Izabella vagyok és nagyon szeretném kikérni a véleményeteket illetve a segítségeteket kérni. Férjemmel mostanában egyre többet gondolkodunk azon, hogy hol lenne érdemes folytatni az életünket, hiszen Magyarországon nem sok jövőt látunk. Nagyon tetszik nekünk Kanada és élnek is távoli rokonaink (mindkettőnknek) kint, akikkel most próbáljuk felvenni a kapcsolatot. Szeretnénk kint dolgozni és akár letelepedni is. Férjem már 15 éve mezőgazdaságban dolgozik és szeretne ezzel foglalkozni ha lehet kint is, én angol szakon végeztem Pécsen, jelenleg GYES- en vagyok a kislányunk 1 éves. Van munkahelyem ahová vissza tudnék menni dolgozni, de nem hiszem, hogy ebből a pénzből tudunk egyről a kettőre jutni. Azt szeretném tudni, hogy milyen esélyünk lenne kint munkavállalásra, valamint, hogy miként kellene nekiindulni az egésznek. Köszi előre is mindenkinek a válaszért!
Izabella
Gyuri, 2012-03-10 16:16:47
 Köszönöm, bújom a hivatalos oldalakat meg a google-t, Sok mindent ki tudok bogozni, meg az online fordítók is segítenek. Csak nem mindig egyszerű az info értelmezése.
 A fórumban ajánlott hivatalos oldalakon találtam olyan info-t, hogy az érkező szabadon beviheti az országba a Pc-jét és fényképező gépét. Arrébb meg azt sikerült kibogozni, hogy ha sz ember bevisz ilyen dolgokat, pénzt kell letétbe helyeznie a belépéskor, amit kilépéskor visszaadnak. Sőt, olyat is olvastam, hogy a belépéskor is kérhetik, hogy az ember pénzt helyezzen letétbe annak biztosítékául, hogy nem akar maradni, hanem időben haza megy. Ezeket jól értelmeztem? Tényleg lehetséges, hogy belépéskor pénzt kell letétbe helyeznem? Vagy ez nem a turistára vonatkozik? 

ASD, 2012-03-10 15:16:26
CSAK EGY ESZREVETEL...

Tisztelettel: Gyuri, 2012-03-09 17:14:54
 Ha a kérdés az előre foglalás volt, azt láttam és értettem, csak még nem döntöttem ez ügyben. Előre foglalni nyilván olcsóbb, de én jobb szeretem helyben, élőben kiválasztani a dolgokat, azt előnyösebbnek érzem.
a minden hajjal megkent, sovar autokolcsonzo csillogo szemmel nyulja le a hosszu ut utan faradtan erkezo turistat, hiszem meg tele van "love"-val  ...

typikus esete

Dr. PdK, 2012-03-10 14:46:37
"Tisztelettel: Gyuri, 2012-03-10 10:45:51"
Nos, kedves "Tisztelettel Gyuri", szerintem PONT itt van az ideje, hogy "aktivizalja" az angol tudasat. Keszulhet arra, hogy Toronto varosaban nem beszelnek magyarul :-)
El is kezdheti a levelkeben feltett kerdesekkel. Lassunk erre egy peldat:
- "Vannak -e olyan ismert helyek Torontóban, ahol ingyenes wifi lehetőség van?" -->>
Tennivalok a helyes valasz eleresehez:
- bebillenytuz: http://www.google.ca  ...MONDOM... .CA !!!
- keresomezobe beir: "free wifi in Toronto", idezojel nelkul...
- ha hiszi, ha nem, OTT a HELYES talalat: http://auth.wirelesstoronto.ca/nodeextra/map
utca, hazszam es terkep-melleklettel.
Es ez a "trukk" mukodik a kerdesei tobbsegenel !
Sok szerencset a "gyakorlashoz" !
Tisztelettel: Gyuri, 2012-03-10 10:45:51
Hát a főiskolán annak idején sikeres volt az angol nyelvi kollokvium, de nem tenném ki a kirakatba azért. Meg tudom magam értetni és én is megértek sok mindent, de inkább magyarul informálódnék. 
Dr. PdK, 2012-03-10 03:50:20
Tisztelettel: Gyuri,
Mondja kedves Gyuri, ir, olvas, beszel angolul?
Tisztelettel: Gyuri, 2012-03-09 17:14:54
 Ha a kérdés az előre foglalás volt, azt láttam és értettem, csak még nem döntöttem ez ügyben. Előre foglalni nyilván olcsóbb, de én jobb szeretem helyben, élőben kiválasztani a dolgokat, azt előnyösebbnek érzem. Amúgy én afféle "hátizsákos turista" volnék, kevés poggyásszal, a szállásnak is elég, ha valahol kapok egy ágyat, meg zárható szekrényt, tisztálkodási lehetőséget. A pénzem is inkább utazásra, gasztronómiára, ajándékra költeném, mintsem szállásra, ahova csak beesnék esténként, aztán reggel go.
Még az volna a kérdésem, hogy:
-Vinném magammal a fényképezőgépem, meg a laptopom. Ezekkel ugye gond nélkül beengednek, és a vámos nem akar majd kötekedni, ugye?
-Vannak -e olyan ismert helyek Torontóban, ahol ingyenes wifi lehetőség van? Nálunk itthon pl.: sok McDonald's-ban van szabadon hozzáférhető ingyen wifi net.
-Ha kiviszem magammal az itthon használt mobil telefont, megoldható -e az, hogy veszek Torontóban valami feltölthető (tehát nem előfizetéses) telefon kártyát, és azt a SIM kártyát a telefonomba helyezve tudok -e majd telefonálni haza? Az itthoni telefonba behejezhető a Kanadai SIM kártya? Az itthoni telefonom tud egyáltalán működni Kanadában?

Dr. PdK, 2012-03-09 15:31:00
Gyuri vagy " . ",
Figyelmetlensegbol elkovettem egy hibat amikor egy taxi-dijra vonatkozo kerdesere meg mindig a kocsiberlet dijara valaszoltam. Az eredeti kerdese es a helyes valasz;

- "Nagyjából mennyibe kerül a taxi/ mérföld?" -->> taxi-koltseg kalkulator ITT: http://torontotaxi.com/fare-calculator/
Ugyan akkor azt latom, hogy  a sakkban a kedvenc figuraja a LO... mert a levelemet is "lo-lepesben" olvassa. Volt ugyanis egy kerdesem es ezt nekem sikerult olyan jol elrejtenem, hogy On ezt nem vette eszre... :-)

Gyuri, 2012-03-08 20:48:36
Mindenképpen szeretném megköszönni  Dr. PdK tanácsait, szerintem a szókimondó őszinteség a legjobb segítség ilyen kérdések esetén. Még azért volna kérdésem:
-Akkor most jól értelmezem azt, hogy bárhol szállok be a taxiba Tortontóban és városon  belül bárhová megyek, ugyanazt az összeget fizetem? És nagyjából mennyi lenne ez az  összeg?
- Úgy hallottam, hogy van arra valami szabály, hogy belépéskor mennyi pénznek kell lenni / mennyi pénz lehet az embernél max. Ha jól tudom, 5 ezer dollár lehet az embernél belépéskor max. Az a veszély messze nem fenyeget, hogy ezt túllépem, de kb. 10 napos tartózkodás esetén legalább mennyi pénzzel kell ahhoz rendelkezni, hogy az emberrel ne kötekedjenek a repülőtéren (úgy tudom, rákérdeznek)? alulról súrolnám az 1500 dollárt,  én úgy számolok, hogy szerényen kijövök majd belőle, kaszinó látogatást nem tervezek.  Ez így ebből a szempontból rendben lesz?
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada