Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai vízum

» Új hozzászólás írása

laki, 2012-02-19 13:28:24
Tisztelt Dr.PdK!Szeretném a segítségét kérni.A kérdésem az lenne,hogy a kanadai munkavállalási engedélyen (temporary work visa)feltüntetik az útlevél számát is vagy nem?Köszönöm:laki 
laki, 2012-02-16 12:34:33
Nagyon szívesen.
, 2012-02-15 21:58:48
laki!köszönöm szépen, aranyos vagy, hogy válaszoltál!
laki, 2012-02-15 19:37:18
Még csak annyit,hogy én egy nagyon jópofa hivatalnokot fogtam ki,mivel addig nem engedett el,amíg  nem tudta kimondani magyarul azt,hogy horgászni.Amúgy 10 perc volt az egész.
laki, 2012-02-15 19:32:39
Tisztelt Zsanett! Maximum 6 hónap,de a bevándorlási hivatalnok ennél rövidebb időt is pecsételhet az útlevélbe.Saját eset:én 6 hónapra kaptam,viszont akik velem eggyüt érkeztek egypár nap eltéréssel,szinte mindenki 2-3 hetet kapott.Tehát szimpátia az egész és szavahihető beutazási indok.A 2-3 hetet kapók mind azt mondták,hogy Torontót szeretnék megnézni,én viszont horgászni mentem és kaptam 6 hónapot.Az igazsághoz tartozik,hogy ez 12 éve volt.
Zsanett, 2012-02-15 16:57:56
Menni fogok Kanadába rokonokhoz,barátokhoz!Az lenne a kérdésem, hogy turistaként mennyi időt tölthetek el ott,hogy haza tudja jönni Magyarországra és később vissza tudja menni megint Kanadába?!
valasz Lacinak, 2012-01-27 23:26:28
nincs mit! egy konzul meg ha be is hivnak nem fog tudni letesztelni, hogy minden szempontbol megfelelsz-e a leirtaknak. a kovetelmeny nyelvvizsgak viszont igen, szoval anelkul sajnos nem negyon tudsz beirni pontot, mar ha skilled workerrel mesz.
Laci, 2012-01-27 02:07:18
Koszonom az infot!
valasz Lacinak, 2012-01-25 19:14:19
ugy tudom nincs semmilyen teszt, nyelvvizsga papirt kell bemutatni, termeszetesen forditassal. ha minden ok meg interjura sem kell bemenni, de majd kijavit valaki ha nem igy van.
Laci, 2012-01-25 13:43:31

Sziasztok!

Egy kis segitsegre lenne szuksegem.Olvastam az elottem szolokat,es megneztem a vizumkerelemhez kapcsolodo ponttablazatot: http://www.workpermit.com/canada/individual/skilled.htm#Factor%202
 Nagyjabol milyen (angol)tesztre lehet szamitani?
Nem vagyok perfekt,de akikkel angolul beszeltem mindenki azt kerdezte hol tanultam meg ilyen jol?
Persze,en ugy erzem sokat kell meg tanulnom,foleg a hivatalos ugyek intezese miatt.
Van konkret allasajanlatom,es szeretnek biztosra menni a vizummal kapcsolatban.Termeszetesen hivatalosan.Viszont a 67 pont nem biztos,hogy osszejon.Csak 10 pont jar meglevo munkaajanlatert.
36 eves vagyok,es egyedul mennek.
Ha valaki megosztana a tapasztalatait,azert nagyon halas lennek.
irhattok az e-mail cimemre is: zx9e2@hotmail.com

koszonettel:
Laszlo

Hocipo, 2012-01-20 04:22:03
Oszinten szolva tele van a hocipom hogy allandoan ugyan azokkal a kerdesekkel jonnek elo az erdeklodok, mint

Chanele, 2012-01-18 18:49:16

hogy hol kezdje, satobbi.
Csak atkene bongeszni az eddig leirtakat ahol minden nagyon szepen le van irva, mit hol hogyan.
Aki nem tudja kihamozni az eddig leirtakbol, hogy hogyan, mikent annak legjobb otthon maradni.
Chanele, 2012-01-18 18:49:16

Sziasztok!
érdeklődnék, hogy hol is kezdjem el ezt az egész emigrációs folyamatot, mármint a hivatalos részét. vízum ügyben hogy, valamint hol kell kérvényt benyújtani? előre is köszönöm a válaszokat. :)  

Dr.PdK, 2012-01-11 16:01:29
Udv HunKa,
- "A fórumot böngészve ..."  -->> Csak felszinesen nezegette, de nem olvasta tudatosan. Rogton elmondom, hogy ezt mirol lehet felismerni.
-"lenne egy nem igazán szokványos kérdésem"  -->> Lassuk a "mézevöt"
- "remélem itt választ kapok rá," -->> Nem "jo" helyen "jar", de ez is rogton kiderul...
- "2001-2005-ig éltem Kanadában, természetesen menekültjogot kérve," -->> Mi ebben a "termeszetes"?
- "de ez elutasításra került."  -->> Ez viszont termeszetes.
- "Most 7 év után szeretnék látogatóba kb.2 hét visszatérni Kanadába, csak abban nem vagyok biztos hogy beengednek a határon, vagy nem? " -->> Ravasz, fogos kerdes, de amiert is mondtam, irtam, On nem eloszor "veti el" a helyes iranyt. Egyszeruen nem jo helyen teszi fel a kerdeset!
Es most kifejtem, hogy hogyan lehet HITELES, TORVENYES, MEGBIZHATO informaciohoz jutni ...
- Magyarorszagon: haveroktol, a szomszed kertjeben tartott bulikon, kocsmaban es mas
hasonlo helyeken. Nem, nincs igaza, nem viccelodom evvel, mert TUDOM, hogy a kulonbozo hatosagok csak mellebeszelnek, idot huznak, csak a "dolgukat" nem teszik... szoval, ertheto, hogy az emberek, sajat maguk kivannak "kiokosodni". Evvel sincs nagyobb bajom, de ez a "technika" CSAK otthon mukodik... ha mashol (Kanadaban) probaljak meg ezt alkalmazni, kiderul, hogy nem mukodik...
- Kanadaban: Az elso es legfontosabb informacio-forras NEM Kanadaiak szamara a Konzulatus ... MONDOM a KON-ZU-LA-TUS...!!! A valodi neve: Kanada Teruletileg Illetekes Fo-Konzulatusa, Becs-ben.
Ha nem csak bongeszte volna ezt a Forumot, hanem olvasta volna, akkor se' perc alatt
ratalalt volna ebben a topic-ban erre a datumra: "2011-12-13 03:02:08". Ugyan is ITT van a Konzulatus elerhetosege, mint cim, telefon, fax, e-mail.
Ha a levelem tul hosszu lenne, most leirom, hogy mit is kellene tennie?
Irjon egy fel oldalas angol vagy francia-nyelvu levelet, csatolja a szukseges hatarozatok
masolatat es a level vegen tegye fel a kerdeset, "be fognak-e engedni Kanadaba?"
A jovoben pedig Kanadaval kapcsolatban SOHA TOBBE ne higyjen a szo-beszednek, de higyjen a nagyon burokratikus, de nem korrupt hivataloknak!
- "Volt-e valaki hasonló helyzetben?"  -->> IGEN, evente ezrek, csak az elutasitasrol / kiutasitasrol hallgatnak...
Nagyon szivesen!
HunKa, 2012-01-10 19:10:23
Üdv. Mindenkinek!

A fórumot böngészve lenne egy nem igazán szokványos kérdésem, remélem itt választ kapok rá, valaki tud tanácsot adni.

2001-2005-ig éltem Kanadában, természetesen menekültjogot kérve, de ez elutasításra került. Ezután megkaptam a határozatot és ezzel együtt a repülőjegyemet is.

Most 7 év után szeretnék látogatóba kb. 2 hét visszatérni Kanadába, csak abban nem vagyok biztos hogy beengednek a határon, vagy nem?

Ebben kérnék tanácsot, hogy mi az amire számíthatok.
Volt-e valaki hasonló helyzetben?

Nagyon köszönöm!

Dr.PdK, 2011-12-26 17:06:32

Évi,
"kinnt"...???... BENT !!!
"kanadaban"..???....Kanadában... NAGY "K"..!!!
Ha az utleveleben be volt pecsetelve a 6 honap es nem volt tul-tartozkodasa, Europabol mar masnap visszamehet. Ekkor kerhetik a Kanada elhagyasat igazolo beszallokartyat es kerdezhetik a visszateres okat...!

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada