Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai vízum

» Új hozzászólás írása

Dr. PdK, 2012-03-08 02:14:23, 2012-03-08 20:10:29
Dr. PdK, 2012-03-08 02:14:23

senki sem fog visszaforditani egy kanadaba erkezo magyar turistat, ha nem volt meg ott priusza. nyelvtudas nem szukseges a hataron, senkit se erdekel, hogy egy turista tud-e angolul vagy sem. nem ertem miert kell riogatni a nepet feleslegesen.

egyebkent pedig okos tanacsokat szokot adni! 
Dr. PdK, 2012-03-08 15:41:53
" . "
- "-Mennyibe kerül egy egyszerű autót bérelni / nap" -->> Probakeppen szamoltam egy olcso ceget a berlesi dijjaival, nekem kb. $175CAD jott ki egy hetre az un. "Economy" osztalyban. a cim ITT: http://www.thrifty.com/
A Torontoi Nemzetkozi Repuloteren felveheti es leadhatja a kocsit. Kilometer megkotes nincs!
- "A jogosítványom nem nemzetközi, "csak" magyar. Egyáltalán elfogadják ezt ott?" -->> IGEN... de ha biztosra akar menni akkor a jogoisivanyahoz meg otthon ki tudja valtani az un. Nemzetkozi jogositvanyt is, ami lenyegeben a jogositvanya tobbnyelvu forditasa.

- "Valamiolcsó motelben gondoltam megszállni"  -->> Erkezes utan keresne vagy elore foglalna?

- "Mennyiért lehet olcsó szállást találni?"  -->> Toronto belvarosban nagyjabol "aranyaraban" adjak a szobakat, de mivel lesz autoja, inkabb a "kulvarosokban" probalja.
- "Hatizsakos" diakszallo (Hostel) ITT: http://collegehostel.com/rates.htm
- "Olcso"-bb szallas ITT: http://www.super8.com (szobafoglalas kellene!)

- "Nagyjából mennyibe kerül a taxi/ mérföld?" -->> Kanadaban KILOMETER van, de napi dij van, a futasteljesitmenyert nem kell fizetni.

- "Van digitális fényképező gépem, ceruza elem kell bele (HP gép). Ha kifogynék az elemből, tudok egyszerűen venni egy Európában forgalmazott gépbe?"  -->> Ami Onnek "ceruzaelem", az Kanadaban AA battery! Szinte barhol vehet.
 - "Mert ugye azért egy másik kontinens...  "  -->> AZ!
, 2012-03-08 13:12:25
Elsőre elég lesz nekem 10 nap is, így sem egyszerű otthonról elszabadulni a ennyi időre kötelezettségeim miatt ( szüleim idősek, + haszon állataink vannak).
-Mennyibe kerül egy egyszerű autót bérelni / nap?
-A jogosítványom nem nemzetközi, "csak" magyar. Egyáltalán elfogadják ezt ott?
-Valami olcsó motelben gondoltam megszállni, Torontóba érkeznék terveim szerint.  Mennyiért lehet olcsó szállást találni? Nagyjából mennyibe kerül a taxi/ mérföld?
-Van digitális fényképező gépem, ceruza elem kell bele (HP gép). Ha kifogynék az elemből, tudok egyszerűen venni egy Európában forgalmazott gépbe? Mert ugye azért egy másik kontinens... 
ASD, 2012-03-08 04:04:26
" GYURI "

Azert ennyire nem rossz a helyzet,

Hatarozottan elmondod hogy hova merre, meg van a repulojegyet visszafele, 10
napra mindenfele keppen erdemes / kell berelni autot, lehetoleg elore lefoglalni.
Nem fognak visszaforditani.

Dr. PdK, 2012-03-08 02:14:23
Gyuri,

- "Azvolna a problémám, hogy szeretnék turistaként kijutni Kanadába." -->> Kanada baratsagos orszag es szivesen latja azokat akik tiszta szandekkal erkeznek! Erezze jol magat!

- Nem jártam még ott, de nagyon szeretném látni, .." -->> Eszak Amerika NEM Europa. A latnivalok MAS jelleguek. Ha szereti az erintetlen, gyonyoru termeszetet legyen Onnel eleg film a digitalis fenykepezogepehez!!!

- "...nagyjából tíz napot szeretnékott eltölteni." -->> Nagyjabol semmire sem eleg, Kanada tobb mint 7,000km keleti-nyugati iranyban. Sokat segitene Onmagan, ha mar elore pontos tervet keszitene arrol, hogy HOVA menne, es MIT nezne meg?

- "Viszont félek, hogy a rengeteg menedékjogot kérő fals (csalo, hazug) ember miatt ferde szemmel néznek majd rám a repülőtérre való megérkezésemkor, mikor eléjük teszem a magyar útlevelet," -->> Teljesen JOGOS a felelme !!!
Ma 2012-ben a magyar utlevel gyakran olyan a kanadai hataron, mint a bikanak a voros poszto.

- "...és esetleg nem engednek majd belépni és visszafordítanak." -->> Erre pedig van esely ! Segithet a belepesnel ha tokeletes az angol/francia nyelvtudasa!

- "Jogos a félelmem?"  -->> AZ !!!
Gyuri, 2012-03-08 01:53:37
Az volna a problémám, hogy szeretnék turistaként kijutni Kanadába. Nem jártam még ott, de nagyon szeretném látni, nagyjából tíz napot szeretnék ott eltölteni. Viszont félek, hogy a rengeteg menedékjogot kérő fals ember miatt ferde szemmel néznek majd rám a repülőtérre való megérkezésemkor, mikor eléjük teszem a magyar útlevelet, és esetleg nem engednek majd belépni és visszafordítanak. Jogos a félelmem?
Dr. PdK, 2012-03-03 16:45:25
Nikol,
HIVATALOS informaciot keres "csevego" Forum-on...???
Ugye, rosszul ertem ?http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp
nikol, 2012-03-03 15:33:45
Sziasztok! Engem az érdekelne,hogy már bevezették e Canadaba a vizumot? Előre is köszönöm a választ!
ASD, 2012-02-29 17:01:56
Amina, 2012-02-27 13:01:54
Sziasztok! Mennyi idő alatt kaphatunk vízumot? A férjem Canadai - Magyar állampolgár.
SZIASZTOK !!!

Hat az bizony korulbelul ugyan annyi ideig tart mint egy Kanadaban tartozkodo
Magyar - Canadai allampolgarnak a magyar vizum megszerzese...
Amina, 2012-02-27 13:01:54
Sziasztok! Mennyi idő alatt kaphatunk vízumot? A férjem Canadai - Magyar állampolgár.
zsanett, 2012-02-23 00:07:19
tisztelt uram!(mert a magázodás önnek jobban tetszik)

nekem csak kérdésem volt,önhöz illetve azokhoz a emertársaimhoz ,aki válszt tud nyujtani nekem!
köszönöm, kissé nyers illetlen modorát!remélem nem okoztam önnek kellemetlenséget!

tisztelettel!

zsuzsu, 2012-02-22 10:22:19
Dr.PdK, 

az officer bepecsetel egy idopontot, hogy akkor oszerinte meddig tartozkodhat az ember legalisan kanadaban. de ez semmit sem jelent, ettol meg barmeddig kanadaban lehet tartozkodni, lehet kozben munkaadot talalni, meghazasodni stb stb. 
Dr.PdK, 2012-02-21 23:30:13
A levelem cime: "A Nyuszi es a puska."
sziasztok -> Holgyem, ne tegezzen!
- "amikor megyek látogatoba a barátaimhoz a vámon be kell e mutatnom valamennyi pénzt"  -->> A VAM-ot nem erdekli az Onnel levo penzosszeg... csak a csomagja tartalma... es a repulogepen elore kitoltott VAM-aru Nyilatkozata... de mielott a VAM-tiszt mellett elhaladna, elotte van egy "kotelezo megallo". Ugy ertem, ahogyan leirtam, NINCS VALASZTASI LEHETOSEGE, az utlevelevel a kezeben MEG KELL ALLNI az OFFICER-nel. OTT fog erre (az Onnel levo penzre) vonatkozo kerdest kapni. Ha az officer keri, MEG KELL MUTATNIA az Onnel levo oszeget, hogy bizonyitsa, el tudja sajat magat tartani. Tehat, NEM "valamennyi" penzt, hanem, ha jol emlekszem napi $100 CAD-ot.
- "látogatoba megyek,"  -->> Erezze jol magat!
- "de még pontosan nem döntöttem el mennyi idöt is fogok ott maradni náluk!"  -->> Itt, Kanadaban NEM A NYUSZI VISZI a PUSKAT !!! Nem On donti el, hogy meddig maradhat Kanadaban... hanem az "officer"!!! Ha nem forditjak azonnal vissza a hatarrol, akkor az officer bepecseteli az erkezes napjat es kezzel beirja az utlevelbe, hogy meddig maradhat.

zsanett, 2012-02-21 22:40:22
sziasztok!
 még egy kérdésem lenne!amikor megyek látogatoba a barátaimhoz a vámon be kell e mutatnom valamennyi pénzt,hogy miböl fogom ott eltartani magam?látogatoba megyek, de még pontosan nem döntöttem el mennyi idöt is fogok ott maradni náluk!
köszönöm !
Dr.PdK, 2012-02-19 15:56:55
Tisztelt "laki",
Szives engedelyet kerem, hogy bemutassam Onnek a sajat billentyuzeten, a legalso sorban
levo "Space"-billentyut (Bezzeghy Samuel kisiparos alkotasat), tudja, azt a nagyon hosszu
billentyu-t, amit pl a mondatok kozott lehetne hasznalni, mint szeparator-t(elvalaszto ür,
space). Ettol jobban olvashato amit ir, a mondatok, mint gondolatok szebben elkulonulnek.

Es most lassuk a levelet:
- "segítségét kérni"  -->> Keres nelkul hajlando vagyok (Onnek is) segiteni, ha kell felhivom a Mento, Rendorseg, Tuzoltosag szamat... de semmi tobbet! A "segitseg", segiteni"-szo ma, 2012-ben teljesen mast jelent, mint evtizedekkel ezelott. Altalaban csak egy szofordulat, valodi tartalom nelkul. A mai jelentese, beprobalkozas lehuzni valakit, sanda kerdesek valodi okat elfedni, jogtalan, meg nem erdemelt elonyhoz jutni.
- "kanadai munkavállalási engedélyen (temporary work visa)feltüntetik az útlevél számát is ?"  -->> Onmagaban a kerdes is "illatozik".
A work permit hasonloan keszul, mint a bankjegyek, tehat scanner, Photoshop es szines laser- nyomtato nem elegseges "felszereles". Minden batorsagomat osszeszedve kerdezem, hogy Onnek a gugli(www.google.ca) nem jobarat? Billentyuzze be majd a BAL-FELSO sarokban kattintson az "Images"-cimre es billentyuzze be azt, hogy "canadian temporary work permit",
NE hasznalja az idezo-jelet, DE HASZNALJA a SPACE-billentyut (3-szor), ahol kell, es kerem, hogy a billtyuzes utan ne feledje el megnyomni  az "Enter"-billetyut!
- "...vagy nem?..." -->> MINDEN VIZUM, SZEMELYRE SZOLO, tehat "maga" a kerdes is mutatja, hogy ezt a kerdest On nem merne feltenni a Konzulatuson, vagyis valami "mogottes" szandek van a kerdesben.
Szivesen!
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada