Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

Tibi, 2015-03-16 11:10:57

Sziasztok.

Tibor vagyok Romániából és azon belül is  Székelyudvarhelyről. A jó szándékú emberek segìtségét szeretném kérni. Ki szeretnék telepedni a családommal Kanadába és szükségünk lenne egy magyarul is beszélő emigràciós ügyvédre. Ha valaki tudna adni email cìmet vagy telefonszámot, nagyon megköszönném.

Irkafirka, 2015-03-11 10:40:41

Az ügyvéd mindenképpen pénzkidobás.

Milyen szinten beszélsz angolul?

lenard, 2015-03-06 16:00:46
irkafirka koszonm a segicsegedet,az ugynevezet ( open work permit-et) honan kerem,az emigracios irodatl?a RP miat beszeltem egy ugyvedel es  aszt monta hgy kell dolgzak ahoz hogy elindicsa a foljamatot, en most munka nelkulin vagyok es nem tudom ha nekikezdenenk a RP papiroknak hogy megkapnam vagy csak penzkidobas lene az ugyvednek!megecer nagyn koszonm hogy irtal
Irkafirka, 2015-03-03 23:09:39
Lenard
2 lehetőséged is van.
Vagy találsz egy új munkahelyet ahol kérnek neked LMIA-t.
Vagy kérsz magadnak egy open work permit-et, amivel aztán bárhol dolgozhatsz.

Viszont...
Nem szponzorált a főnököd mert akkor PR-es lennél. Csak a munkavállalói papírodat intézte.
Miért nem adtad még be a PR-t?
lenard, 2015-02-27 16:59:26
sziasztok van egy nagy gondom es bar hova megyek vagy bar mit csinalok nem erek a vegere,az ugyvedek meg csak a penszt akarjak kelene egy kis segicsek!! szoval kint vagyok kanadaba 2013 may 02 ota megkaptam a munkavalalasit 3 evre a fonokom szponszorizalt es o inteszte a papirjaimat,a mult ev vegen novemberbe szolt hogy jovore  keresek magamnak munkat marmint  2015 tol ,ianuarba el mentem hogy beszeljek vele es o ugyan aszt monta!keresek magamnak munkat mert neki nem nagyon van mar mit agyon,KARPITOS a szakmames ebe dolgosztam,41 eves vagyok es szeretnek dlgozni ...de a fonokomnek mar nincsen munkaja az en szamomra ez nem lene gond a gond az hogy a munkvalalasim az hoza kot minden fele kep.nem mehetek tanulni uj szakmat vagy iskolabahogy tovab fejleszem magamat nem mehetek mashova vagy mashoz dolgozni nem dolgzhatok mas szakmaba stb ez al a munkavalalasi papiromon, es el kel hagyam kanadat 2016 may 01 ig,most ep munka segeljt kapok amit 40 heten keresztul kapni fogk, de nekem nem kel a segelj nekem munka kel es munkavalalasi ami ervenyes mert szeretnek egy jovot kanadaba es ki szeretnem hozni kesob a csaladomat,kernek szepen egy tanacsot egy remenyt hogy tugyam haanyadan alok es van e lehetosegem valamit teni a papirjaim ugyeben. elore is koszonok mindent
Isti, 2014-11-08 19:23:12
Sziasztok,
Tegnap sikerült beadnom a jelentkezést a manitobai Provincial Nominee Programra. A leendő munkaadóm adott egy munkaajánlatot, és ez alapján az MPNP küldött nekem egy Invitation Lettert.

A kérdésem az volna, hogy van e valakinak tapasztalata, hogy ebben az esetben kb. milyen hosszú lehet az elbírálás ideje.
 Előre is köszönöm.
Dorko, 2014-11-02 18:06:17
Köszönöm Irkafirka :) Menni fog :) 
Üdv! Dorko 
Irkafirka, 2014-11-02 16:55:29
Dorko
Itt mindent megtalálsz.
http://www.canadavisa.com/canadian-skilled-worker-immigration.html

Ha az oldalon belül nem érted mit írnak (google fordító vagy szótár segítségével esetleg) akkor sajnos nincs sok esélyed, bár az ápolónő hiányszakma.
Dorko, 2014-11-01 11:31:33
Sziasztok! 

Megtudnátok nekem mondani hol találom a kanadai hiányszakmák felsorolását?
A másik kérdésem, hogy ment már ki ápolónőként? Van esélyed kint mint ápolónő?
Válaszokat előre is Köszönöm!!
Üdv, Dorko 
Irkafirka, 2014-10-27 21:02:14
Quemby
Itt tudod megnézni mi kell hozzá.
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/3901e.pdf
Quemby, 2014-10-22 06:11:32
Ebbe mindketten belefogunk orulni. Hogy nincs ra lehetoseg nincs ra mod hogy egyutt legyunk. 2 evet kulon tolteni. Szponzoralasnal nem veszik figyelembe azt hogy a felesegem mondjuk ket nagyon jol kereso szulojevel lakik egyutt, es tovabbra is ez cel?

Irkafirka, 2014-10-21 18:08:09
Kismanó
Az első lépés, hogy utánanézel van-e olyan szakmád, amiben adnak pozitív LMO-t.
Tehát hiányszakmás vagy-e. Ha ezt kiderítetted jöhet a következő lépés.

Irkafirka, 2014-10-21 17:56:38
Quemby
Ahhoz, hogy ne veszítse el a PR státuszt, és hogy az 5 év lejárta után meg tudja újítani, legalább 2 évet itt kell töltenie.
Idézem a honlapról:

Minimum residency obligations

You must meet the residency obligation to obtain a Permanent Resident Card.
If you have been a permanent resident for five (5) years or more
  • you must have been physically present in Canada for a minimum of 730 days within the past five (5) years.
If you have been a permanent resident for less than five (5) years
  • you must show that you will be able to meet the minimum of 730 days of physical presence in Canada within five (5) years of the date you became a permanent resident.

Irkafirka, 2014-10-21 17:52:21
Barbara
Sajnos nem tudom mik a feltételek az open work-hoz. Én csak olyasmikben vagyok informált amik nekem kellettek az elmúlt években. LMO, PR. Nálunk a feleségem utánam kapta  meg az open-t, (nekem LMO-s azaz munkáltatóhoz kötött work permit-jeim voltak). 
De itt leírnak mindent arról, hogy ki kaphat:
http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?q=177&t=17
Quemby, 2014-10-20 09:27:09
Udv. Azt szeretnem megtudni, ha a felesegem ugy dont h inkabb hazajonne, es majd valamikor egyutt probaljuk meg, akkor az o permament resident statusa el tud evulni? Vagy valami miatt elvehetik tole? Koszonom
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada