Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

Irkafirka, 2014-09-25 18:21:46
katika
A magyar állampolgárok nem vízumkötelesek.
Ha más állampolgárságod van, és ezáltal vízumköteles vagy, és anélkül jönnél, be sem engednek az országba, de jó esélyed van rá, hogy ahonnét a kanadai gép indul, fel sem engednek szállni a gépre.
A bécsi reptéren például biztosan nem.
HA magyar állampolgár vagy, elvileg 6+6 hónapot tartózkodhatsz Kanadában vízum nélkül.
A második 6 hónapot kérvényezni kell és elég húzós dolgok kellenek hozzá, hogy megadják.

katika, 2014-09-14 15:45:16
sziasztok en mar egyszer voltam kanadaban es most szeretnek vissza menni vizium koteles vagyok de a viziumot nem adtam be mert arra sokat kellene varni milyen eselyeim lennenek igy ha vissza mennek torontoba  a kislanyoml ?  
Brigitta, 2014-09-04 11:22:35
Szia aszt szeretném kérdezni hogy én már voltam kint szuleimmel de haza kellet jonnunk szuletett Kanadában egy kisfiam és vissza szertnék vele menni.Lehetséges ez?ELORE KOSZONOM A VÁLASZT.
Brigitta, 2014-09-04 11:21:23
Szia aszt szeretném kérdezni hogy én már voltam kint szuleimmel de haza kellet jonnunk szuletett Kanadában egy kisfiam és vissza szertnék vele menni.Lehetséges ez?ELORE KOSZONOM A VÁLASZT.
Sven, 2014-08-30 15:43:30
Szia Kiskrampusz!
Szerintem ne izgasson, hogy nagymamáddal mi van, nyugodtan írd be majd, hogy nincsen senki és nem is volt büntetve! Még esetleg a Te kriminológiai múltadat ellenőrizhetik is, de nagymamáddal bár biztosan nem fog foglalkozni senki. Főleg meg, hogy nem is közvetlen felmenő szülődről van szó, hanem nagyszülő, családfakutatásba pedig a hatóságok nem kezdenek bele :) Ilyen szintű dolgokkal a kanadaiaknak sincs se idejük, se pénzük, se kedvük foglalkozni, főleg nem egy olyan személynél aki minden egyéb feltételt simán teljesít!
Tudom, hogy az ember ilyenkor mindentől parázik, de mint ahogy írtam is, az a fontos, hogy a Te erkölcsi bizonyítványod tiszta legyen, a többit úgysem vizsgálja senki!
Üdv:
Sven
Kiskrampusz, 2014-08-26 20:17:06
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. A következő évekre tervezem megkezdeni a Kanadába történő kivándorlási procedúrát. Már rengeteg helyen utána olvastam a dolgoknak, és úgy néz ki, hogy bőven elérem a 67 pontot, azonban a kizáró tényezők között szerepel bűncselekmény elkövetése, illetve olyan családtag, aki bűncselekményt követett el. Nagyon szégyellem, de nagymamám jelenleg felfüggesztett két éves börtönbüntetését tölti, amiért összeverekedett a testvérével...
Nem tudom, hogy ez számít-e. Egyébként angolul felsőfokon, franciául középfokon beszélek, valamint jelenleg második diplomám megszerzésén fáradozom. Nagyon aggódom emiatt az ügy miatt. Ha van ötletetek, hogy hol érdeklődhetnék erről, (hivatalos szervnél nem szeretnék, mert kellemetlen nekem) vagy ha ti magatok tudjátok, hogy ez hogyan működik, akkor írjatok kérlek!
Előre is köszönöm szépen! 
Csöpi, 2014-08-24 15:05:12
Szia Kanada!
Lassan évek óta próbálok interneten munkát találni kanadában a szakmámmal(szakács),de sajnos nem kapok munkaajánlatot,ha nincs vízumom s nem kapok vízumot,ha nincs munkameghívásim.Tudtok valamilyen tanácsod adni merre induljak tovább?Előre is köszi.Csöpi 
Canada, 2014-07-15 18:13:52
Kedves Ancsi,
A menedek kerelmet javaslom hogy felejtsek el, Kanada nem fogad Magyarorszagrol menekulteket mivel nincs rajta a veszelyeztetett orszagok listajan. A szponzoracio lehet egy ut, a www.cic.gc.ca oldalon tajekozodhatnak a Family Sponsorship alatt arrol hogy kiket lehet szponzoralni es milyen feltetelekkel (bizom benne hogy angolul eros kozepfokon beszelnek, mert enelkul igen nehez a boldogulas itt).
Hacsak nincs valaki aki eletuk  vegeig eltartsa Onoket, mindenkeppen fontos egy jo szakma kitanulasa. Szinten a cic.gc.ca oldalon tajekozodhatnak a jelenlegi occupation demand listarol. Ha valamelyikuk foglalkozasa rajta van ezen a listan, akkor jelentkezhetnek az FSW kategoriaban, am ez hosszadalmas eljaras es koltseges is (viszont ezaltal azonnali allando letelepedesi engedelyt lehet szerezni konkret munkaajanlat nelkul). Masik ut a munkaajanlat megszerzese egy kanadai cegtol amely altal ideiglenes munkavallalasi engedelyt lehet szerezni.
A ket lehetseges ut amirol On irt nem igenyel kulonosebb energiabefektetest, de hosszu tavon nem is kecsegtet sok sikerrel itt. Ezert javaslom hogy a masik ket utat gondoljak inkabb at (amelyekrol ax iment irtam).
Udvozlettel,
Canada 
Ancsi, 2014-07-15 15:45:51
Üdvözlöm!

A párommal szeretnénk bevándorolni, de egyelőre munkavállalási engedéllyel is megelégednénk.
Vannak vér szerinti rokonaim kint. A párom mentősofőrként dolgozik itthon, én újságíró vagyok, ami ugye nem keresett szakma odakint. Annyit tudok, hogy két módja van hivatalosan a bevándorlásnak, vagy menedékjogot kérek vagy a rokonaim vállalják a szponzor-programot. Melyik a járhatóbb út? Illetve, ha a menedékjogot próbáljuk meg, akkor érdemes kitanulnom egy Kanadában keresett szakmát itthon vagy teljesen felesleges?

Előre is köszönöm válaszát!

Üdv,

Ancsi
dobahn, 2014-07-14 23:50:23
Zolly,

http://www.cic.gc.ca/english/index.asp 

Nagyon sok minden függvénye az, amit kérdez.
Tanulmányozza a belinkelt oldalt.

Mehet Kanadába:
- munkavállalói vízummal, ha egy kinti munkáltató már felvette Önt munkára
- letelepedési vízummal, ha beleesik egy jelenleg pályázható NOC kategóriába (lsd: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/complete-applications.asp) - így nem kell, hogy legyen munkája, de ennek az átfutási ideje a beadástól számítva egy év - és amíg beadja, addig is garantáltan eltelik több hónap - mire mindennek vége, félő hogy betelik a 25.000 fős limit
Zolly, 2014-07-13 23:07:48
Sziasztok, Kanadaba szeretnek koltozni, dolgozni. Ket eve Angliaban elek. Kezdeti lepesek .... tudnatok segiteni?
Koszonettel, Zoli 

zozi, 2014-07-03 08:43:32
Gyurinak válaszul.
Ha itt kötöttél házasságot hivatalosan akkor sem biztos hogy "családegyesítés" címszóval visszajöhetsz. A feleség vagy a férj nem egyenesági leszármazott, hanem választott társ. Nem keverendő össze a családdal. A családegyesítésbe csakis a szülő, a gyermek, vagy a hivatalosan nevelt gyermek és az unoka tartozik. Ez az egyenesági vonal. A jelenlegi kanadai szabályozás értelmében koránsem biztos hogy ujra beengednek Kanadába, bár ha a tiszt a reptéren jófej akkor van esély, de ne reménykedj ebben. 
Kanata, 2014-06-05 18:06:34
Zoli-nak,
Idejet sem tudom, mikor olvastam a levelehez hasonlo, OSZINTE, VILAGOS levelet!
Orom volt olvasni, de sajnalom ami tortent Onnel!
Udv: Kanata

Zoli, 2014-05-27 00:10:54
Elnezest ha az elobb nagyon helytelenul irtam csak telefonrol irok es olyan kicsik a betuk hogy hajjaj! Visszaterve az elozo kommentemhez, meg azt lefelejtettem hogy en refugee statusban mentem ki mivel nekem nem volt lehetosegem tanulni ugyhogy ezeket A lent emlitett modszereketnem ismerem lehet ugy konyebb en annyit tudok hogy en angliaba jottem ide nem kell semmi csak angol nyelv ismeret meg kis kezdopenz es hat annyit mondok itt 1000 er jobban elek es meg kozel is van a kis hazamhoz. Nem tudom mit kell itr habisztiskedni kanadaval meg usaval. Nem magyar embernek valo az a tengerentuli elet :))) csak vicc volt amugy mert mindenki oda megy ahova akar csak infokent szsntam angliat ha valaki nem tudna kanada meg szep orszag nagyon csak asok cigany elbaszta a magyarok helyzetet. Kosz nektek aki meg mem ert velem egyet az egy iszonyay nagy hulye mert en koztuk eltem es 1 se dolgozott mjnt otthon azt mar most angliaba is kezdenek behonni csak itt nincs welfer aki nem dolgozik :)))
Zoli, 2014-05-26 23:54:31
Hat nekem gyors es rovid masfel evem volt a "befogado" kanadaban. Toronto tele van ciganyokkal,miattuk az uzletekre ki van irva hogy magyar ne lopj. Bemesz feher emberkent a bankba azt azt mondjak rad hogy te nem ugy mezel ki mint egy magyar. :) na mind1 en ahogy megjott a munkavallalasi engedelyem egybol mentem dolgozni,kellett a fenenek segely,elmentem onlentes melora ami jol jottert fedezte a berletem,soha nem bunozt vegig bejelentve dolgoztam,aztan jott a papir hogy jelentkeznem kell minden honapban kulonben elvisznek zarkara mint valami bunozot onnan meg haza deportaltak volna. Na mondom ok de lattom hogy valami nem jo elmentem egy zsizsik ugyvedhez aki azt mondta nincs gaz o elintezi,lehuzott $5000 al azt hazabasztak. :) ugyanezt megcsinaltak egy szinten dolgozo haverommal utana meg hallottam hogy a Dundasorol meg a West loachrol par retek cigany meg kapta a landed immigrant statust(felig allampolgar) na hat ez az en rovid storym :) lehet en csak egy szerencsetlen luzer vagyok,de ugy ajanlim kanadat hogy ez is benne van a pakliban. Kapd be kanada miattad buktam legalabb 1 millio forintot ha nem tobbet illetve a macskamat meg a kocsimat amit ott kellet hagyni... Koszontem a figyelmet
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada