Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

Quemby, 2014-10-20 09:24:57
Kismano. En ugy tudom, elso lepeskent egy ottani ceg kell hozza, aki jelzi h kellesz neki munkaerokent. Utana igenyelhetsz engedelyt. De az en szavan nem mervado, en is eppen azzal kuzdok hogy mihamarabb kijussak a felesegemhez. Csak mar annyi mindent olvastam, hogy valoszinu ezek az elso lepesek.
Kismanó, 2014-10-17 17:51:42
Üdvözlök itt mindenkit!Lehet már a 100,dik ember vagyok aki ilyennel fordul ide,de segítséget kérnék ahoz,hogy hogyan tudnék kimenni és munkát vállalni Canadába?Mi az elsö lépés?Hova induljak el?Kérem segítsetek.  Júlia
Quemby, 2014-10-16 12:58:56
Koszonom szepen a valaszt, igy mar tisztan latunk. Egyebkent permament resident statusban van. Meg ha esetleg a feltetelekrol kapnhatnek nemi infot az nagyon jo volna. Nem lustasagbol nem neztem a honlapot, csak az angolom kezdetleges meg. Koszonom szepen.
Canada, 2014-10-16 10:52:58
Kedves Quemby,
Szponzoralni csak kozvetlen hozzatartozot (egyenesagi rokont) lehet Kanadaban, azaz aposod igazat mondott amikor azt mondta, o nem szponzoralhat Teged. Kozottetek meg csak versegi osszetartozas sincs.
Ha jobban belegondolunk, ebben van logika, hiszen ha nem igy lenne, akkor barki barkit szponzoralhatna es gyakorlatilag barki belephetne az orszagba (baratok, ismerosok stb.).
A Te esetedben valoban csak a feleseged szponzoralhat Teged amikor majd megfelel a felteteleknek. Nem irtad hogy o milyen statuszban van kint, de a szponzoralas alapfeltetele hogy vagy allando letelepedesi engedellyel (permanent resident status) vagy kanadai allampolgarsaggal kell rendelkeznie annak aki szponzoralni akar valakit.
A www.cic.gc.ca oldalon le lehet ellenorizni amit irtam, illetve a feleseged bemehet barmelyik Service Canada irodaba, ahol szemelyesen kerhet felvilagositast (ingyen) a lehetosegekrol. Ez a leghitelesebb informacioforras!

Minden jot kivanok, Canada

Quemby, 2014-10-15 22:49:08
Udvozlok mindenkit. Sajnos en sem tudom hogy eppen jo helyre irom e a kerdesemet, de azert leirom. Remelem nem nagy gond. A felesegem 2 honapja vancuverben el az edesapjaval, es annak felesegevel. Felesegem most kezdett el tanulni, hosszu tavra tervezunk. Szobakerult hogyutanamennek szivesen, viszont ez elmeletileg szponzoralasutjan mehetne a legnormalisabb modon. Viszont, a nejem ugye ezt nem teheti meg hiszen tanul. Edesapja es annak neje viszont kinelentettek, hogy az mar nem lehetseges hogy ok segitsenek nekem odajutni, ezt csak a felesegem teheti meg majd akkor mikor majd megfelel a felteteleknek. A kerdesem az volna, hogy tenylegesen igy van e vagy csak szimplan kozenk akarnak allni. Ha valaki tud erre valos valaszt adni, az kerem tegye meg. Eleg fontos lenne, sok minden mulik rajta. Elore is koszonom.
Barbara, 2014-10-15 18:32:27
Kedves Irkafirka!
Ne haragudj, kicsit megcsusztam a valaszadassal. Szoval csak egy sima Live-in Caregiver munkara varjuk az LMO-t. Azon is gondolkozok, hogy helyette nem lenne-e jobb bekerni az open work permit-et, de ahhoz nem tudom mi kell, mik a feltetelek. Esetleg nem tudsz valami konkretat irni rola? Elore is koszonom a valaszod :)
Canada, 2014-10-15 00:31:06
Kedves Tamas,

Ha csak franciaul tudsz, akkor en ugy gondolom hogy kizarolag Quebec tartomany johet szoba. Minden mas tartomanyban minimum kozepfokon kell tudni angolul, hacsak nincs valami itt nagyon keresett szakmad, de az alapfoku, kommunikacios tudas akkor is elengedhetetlen.
A bongeszest itt kellene kezdened:
 www.cic.gc.ca  (ez az oldal angol es francia nyelvu) 
Lenyegeben ket lehetoseg letezik, vagy talalsz allast itt, azaz egy olyan munkaltatot aki hajlando foglalkoztatni Teged (es vallalja az ezzerl jaro papirmunkat), vagy a federal skilled worker kategoriaban jelentkezel (bar korodbol fakadoan valoszinutlen hogy elerned a ponthatart). Persze letezik meg par ut, amelyekrol a fenti honlapon olvashatsz reszletesen, bar azokhoz tobb kiveteles feltetelnek is meg kell felelni (pl befektetokent jonni, szponzoraltkent jonni stb.).

Sok sikert,
Canada 

Tamás, 2014-10-13 03:18:31
Sziasztok!
Úgy döntöttem,szeretnék Kanadában letelepedni,és munkát vállalni. Franciául beszélek középfokon,ha jól tudom,hivatalos nyelv,tehát elfogadott az is.Angolul nem beszélek szinte semennyire,nemtudom,ez mekkora hátrány. Hogy kell kezdeni a letelepedési folyamatot? Mennyi az esély,hogy korosztály szerint határozzák meg,ki mehet ki? Én 21 éves vagyok,nemtudom,hogy a fiatalság hátrány e vagy előny,vagy hogy mennyire nézik. Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Irkafirka, 2014-10-10 09:53:39
:) Az USA dolgokkal kapcsolatban nem tudok semmit, így biztos Te tudod jól, hogy mi a neve és a funkciója amit kérni kell turistaként :) Nekem már csak vízum marad minden hasonszőrű papír :D
Ha nem túl indiszkrét a kérdés, akkor milyen szakmára kérték az LMO-t?
Én eddig két különböző helyen (különböző szakmában is) dolgoztam LMO-val az elsőnél 5 nap volt a másodiknál 8 nap, hogy megküldjék. Persze mindenhol volt már precedens.
Az egyik ismerősöm is munkahelyet váltott, neki nemrég kért LMO-t egy olyan cég akinél Õ az első külföldi, szóval lövésük se volt a papírokról, neki 20 nap volt, hogy megérkezzen.

Barbara, 2014-10-10 02:35:48
Nagyon szepen koszonom a gyors valaszt! :)

2010-ben mar voltam itt Kanadaban, akkor 5 honapra jottem, de elmentunk New Yorkba is latogatoba 1 vagy 2 hetre mar nem emlekszem pontosan.
Akkor autoval mentunk es ahogy te is irod be kellett menni egy irodaba, vettek ujjlenyomatot, keszitettek rolam fenykepet es kaptam vizumot 3 honapra.
Most Kaliforniaba keszulok, tehat mindenkepp repulovel megyek, mert autoval kicsit messze lenne :)
Egyebkent a magyaroknak nem kell vizum Amerikaba. A magyar turistaknak, ha repulovel vagy hajoval erkeznek Amerikaba akkor beutazasi engedelyt (ESTA) kell kerniuk, de kerlek javits ki, ha tevedek.  

Az LMO elbiralasa elvileg 2-3 honap, de az en jovobeli munkaadomnak elsore visszakuldtek a papirokat, mert felig vagy meg ugy sem voltak kitoltve, masodjara pedig elutasitottak a kerelmet, igy elegge elhuzodik az ugyem sajnos.

Irkafirka, 2014-10-09 23:04:17
Szia!
Attól is függ mi van ráírva. Általában az, hogy nem jogosít a visszautazásra.
DE ez nem jelenti azt hogy nem engednek vissza.
Mondjuk inkább úgy, hogy ha rossz napja van az útlevélkezelőnek, akkor azt is mondhatja hogy nem.
Az USA-ba neked nem kell vízum??? Csak mert ha simán a magyar útlevéllel szándékozol menni, akkor nem engednek be, mert nem tudsz olyan zöld kis papírt csináltatni a határon amit beleraknak az útlevélbe.
Azt hiszem ahhoz igazolnod kell, hogy Kanadában élsz (nem turistaként!).
Tőlünk legalábbis kértek első alkalommal mindent.
Hogy pontos legyek a saját szituációnk akkor ez volt: Férj work permit, feleség visitor permit, és mindkettőben benne volt, hogy nem jogosít a visszalépésre.
Ettől függetlenül persze mindig visszaengedtek.
Viszont az USA belépéskor be kellett menni az épületbe és kitölteni egy nyomtatványt. Kérték tőlünk az engedélyeket és még nem emlékszem mit. Utána kaptunk mindketten egy 3 hónapig érvényes zöld lapocskát amit belekapcsoztak az útlevélbe.

Az viszont furcsa, hogy az LMO elbírálása ilyen sokáig tart...
Én eddig max 1 hónapról hallottam.
Persze gondolom minden eset más.
Barbara, 2014-10-09 01:20:44
Sziasztok!
Tavaly marciusban erkeztem Kanadaba. Anyum elso unokatestverenel elek.
6 honapra jottem ki, de azota is itt vagyok, mert kertem az itt tartkozkodasom meghosszabbitasat.
Jovo marciusig maradhatok, de oszinten szolva mar szeretnem elhagyni ezt az orszagot es elmenni 1-2 hetre Amerikaba vagy Mexikoba.
Ezutan szeretnek visszajonni, mert folyamatban van a munkaengedelyem elbiralasa, illetve meg csak a munkaeropiaci velemenyre varunk (mar lassan 1 eve).
Az lenne a kerdesem, hogy az ervenyes ideiglenes tartozkodasi engedellyel ha elhagyom ezt az orszagot, akkor vissza engednek-e? Anyum unokatestverevel mennek kulfoldre, igy o tudna igazolni a hataron.
Nagyon szepen koszonom a valaszokat elore is! :)

Canada, 2014-10-01 16:05:15
Kedves katika,

En meg annyit tennek hozza irkafirka valaszahoz, hogy nagyon-nagyon gondold meg hogy nekiindulsz-e (ha a repulojegyekre meg is van a penzed)! Minden ugy van, ahogy irkafirka irta. Szinte 100% hogy nem fognak beengedni mert a szemelyes adataid alapjan rogton megtalalnak majd a hataron az elektronikus nyilvantarto rendszerukben. Gyermekkel semmikeppen ne kockaztass, ez nagy felelotlenseg lenne. 
Minden jot kivanok!

Canada 
Irkafirka, 2014-09-30 00:19:40
Szerintem nem sok esélyed van, hogy vízum nélkül beengednek, persze próbálkozni lehet...
Ha netán a külsőd, vagy a neved alapján az útlevél ellenőrzést végző embernek a legkisebb gyanúja támad, akkor egész biztosan kivesznek a sorból, és a következő géppel mész haza. Meg sem kell indokolniuk miért nem engednek be, ha nem akarják.
Tegyük fel, hogy valahogy sikerül belépned.
Utána mit szándékozol tenni?
Ahhoz, hogy itt bármit csinálj, előbb utóbb fog kelleni valamilyen munkavállalói vagy tartózkodási engedély.
Csak a legegyszerűbb esetet nézzük. Valami apróság miatt orvosra vagy kórházra van szükség. HEALT kártya nélkül biztos gondban leszel.
De a mindennapi életben is. Nem tudsz legálisan munkát vállalni, nem tudsz bankszámlát nyitni, stb...
A lakásbérlés, telefon, jogosítvány, gyerek óvodába vagy iskolába járása.
Ezek mind-mind olyasmi amit simán útlevéllel nem lehet.
Ha abban bízol, hogy ha már itt vagy, akkor találsz olyan munkáltatót aki kér neked LMO-t, az elég rizikós, de Te ismered a saját körülményeidet, lehetőségeidet.
katika, 2014-09-29 23:48:07
Kedves irkafirka koszonom hogy irtal . Mikor Kanadában voltam menekültként voltam ott 2 évig kislanyomal , elutasitotak kerelmunket 2 evutan es haza jöttünk magunktól ekkor mondták hogy ha szeretnénk kanadaba vissza jonni szukseges lesz a vizium ami nekünk nincs . De nagyon szeretnénk vissza menni kanadaba. Es igen magyar állampolgárok vagyunk .
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada