|
|
|
|
Fórum » Kanadai magyarok» Új hozzászólás írása
Gyöngyvér, 2013-02-23 16:30:37
Kedves Fátyol! Köszönöm reagálásodat levelemre. Üdvözlettel: Gyöngyvér
Fatyol, 2013-02-22 17:57:04
Gyöngyvér: olyan dolgokat kérdezel, amire a válaszok már ezerszer fent vannak az interneten, ráadásul nagyon specifikusak területenként. kicsit próbálj először keresgélni, és megtalálsz mindent, mert ezekre képtelenség röviden válaszolni, és nem várhatod el senkitől, hogy oldalakon keresztül fejtsen ki neked mindent, főleg hogy beszéltek is angolul. Nincsenek magyar iskolák, illetve vannak, de csak hétvégeken, és ezek nem a közoktatásba tartoznak. Az albérletek drágák az otthoni fizetésekhez viszonyítva, de nem otthoni fizetésekből fogtok élni. Legálisan nem kereshetsz Kanadán belül munkát ha nincs érvényes work permited. De mint mondtam: minden fent van a neten, legalább ebben a fórumban olvass vissza, mert már ide is tettem fel linkeket. Rengeteg, rengeteg mindent kell tudnod, ha erre a döntésre juttok, és annyi elvárható, hogy minimálisan utánanézz legalább magadtól. Ha megteszed, akkor a feltett kérdéseid értelmetlenné válnak.
Gyöngyvér, 2013-02-22 13:07:55
Ha valaki megtisztelne a válasszal (előző hozzászólás), akkor azt ezen a honlapon is szívesen veszem, de mindenesetre megadom e-mail címemet: gyongyi_szabo@yahoo.com Köszönöm!
Gyöngyvér, 2013-02-22 12:44:43
Sziasztok! Régóta foglalkoztat minket a végleges letelepülés gondolata Kanadában. Agrármérnöki végzettséggel és középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezem, férjem pedig vadőr alapfokú angol nyelvtudással. Két gyermekünk van, egy 6 és egy 1 éves. Szeretnék a felől tájékozódni, hogy az ingatanok, albérletek valóban olyan drágák-e, mint ahogyan azt hallottuk? Illetve érdemesebb már itthonról munkát keresni és találni, vagy elég kint belevágni a dologba? Gyermekeink tekintetében kérdezném, hogy a magyar iskolák automatikusan felveszik-e a magyar gyermekeket? Magyar óvodák működnek-e? Vagy ilyen kiskorúaknál milyen lehetőségek vannak? Végül kérdezném, a helyiek hogyan fogadják nagy általánosságban a külföldről érkezőket, akik saját magukra támaszkodva szeretnének tisztességesen megélni? Válaszotokat előre is köszönve! Gyöngyvér
Fatyol, 2013-02-19 17:56:51
Alex: http://www.cic.gc.ca/lctvac/english/index http://www.cic.gc.ca/english/work/permit.asp
Fatyol, 2013-02-19 17:54:32
Anita, ffabia: Ha lesz valami, akkor felteszem ide is azonnal.
Anita, 2013-02-18 18:34:24
Sziasztok!
A családommal mennénk Kanadába! A férjem 40 éves kamionsofőr közel 15éve ! Angolul kicsit beszélünk,de tanuljuk folyamatosan! 3 gyerekünk van! 14,12, és egy másfél éves! Aki bármiben tud segíteni az kérem írjon nekünk!!! Mindeninek nagyon köszönjük!!! ntanita@citromail.hu
További szép napot kívánunk!!
Nagyné Anita
ffabia, 2013-02-18 16:16:04
Szia Fatyol! Segítségedet szeretném kérni, családommal szeretnék letelepedni kanadában, ha tudsz segyteni kérlek írj ffabia@freemail.hu e-mail címre. Minden megoldás érdekel. Diplomával rendelkezem, szakács-cukrász vagyok, 34 éves, egy gyerekkel szeretnénk letelepedni. Köszönöm.
Alex, 2013-02-16 22:06:59
Udv az oldalon. Valaki tajekoztatna engem a Kanadai letelepedesrol... es munkavalalasrol. Elore is koszonom Udv pappsandor85@gmail.com
dezs?64, 2013-02-14 14:11:33
sziasztok dezső vagyok a szakmám esztergályos, de segéd munkára is szivesen elmennék ha valaki tud kérem segitsen hol lehet találni.mert itt nehéz segitség nélkül minden.családommal vagyok itt a kislányom nagyon beteg jól jönne a munka.még egyszer köszönöm
zsike 73, 2013-02-14 14:02:34
SZIASZTOK ZSÓKA VAGYOK MUNKA FELÖL ÉRDEKLÖDNÉK HA ESETLEG VALAKI TUDNA SEGITENI AZT MEGKÖSZÖNÉM. ISMERETTSÉG NÉLKÜL NAGYON NEHÉZ . s
istván, 2013-02-10 13:50:35
sziasztok kaptam munka lehetöséget montreálba azal hogyha aláirok 1éves szerzödést akkor szállásom illetve a kiutazásom felét fizeti az állitolagos munkáltató. Aki intézi nekem a dolgokat aszt mondta hogy a munkavállalási engedéyl másolatát adja csak oda és majd kint ragaszt a munkáltató fényképet bele és ott pecsételi le az eredetit .amásik az hogy aszt mondta hogy a munkáltató kéri ki az engedélyt , és hogy valami munkaügyi központ kersztül keresmunkásokat kérem aki tud nekem segiteni hogy hogy müködik ez vagy mi a hivatalos forma stb kérem irjon nekem :Pityuka0010@gmail.comra üdv istván
kata, 2013-02-09 01:52:12
Szabi! privatban szivesen leirom amit tudok a munka es letelepedes folyamatarol. udv:Kata
szabi, 2013-02-08 13:50:12
Sziasztok!! A kanadában történő,munkavállalás,és letelepedéssel kapcsolatos információk érdekelnének.Tud valaki segíteni,hogy kivel lehetne felvenni a kapcsolatot ez ügyben? Köszi
Csiga, 2013-02-08 12:57:10
Azért arra kíváncsi leszek, hogy ki fog jelentkezni , főleg a segítséggel! Az eddigi tapasztalat azt mutatja, amit már egy USA-ban kint élő magyar jelzett, hogy magyartól segítséget ne várj, mert nem segítenek! Hát remélem itt rácáfol erre az állításra valaki, nagyon remélem, hogy nem igazolja az állítást, mert az megint csak megmutatná kik is vagyunk valójában. Drukkolok nektek!
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|