|
|
|
|
Fórum » Kanadai munka» Új hozzászólás írása
Wrange6, 2013-05-17 22:48:20
Kedves Miki, Szerintem az asztalos szakma nincs rajta a hianyszakmak listajan, igy csak munkaajanlattal a kezedben indithatod a folyamatot.
miki, 2013-05-17 21:45:12
Sziasztok, Engem az érdekel hogy,intézem a federal skilled trades programhoz megfelelő papirokat és megvan a job offer a munkaválalotól de nincs LMO és nincs meg a certificate of qualification in that skilled trade issued by a provincial or a territorial body.De a többi követelményeknek megfelelek.Tehát alkalmas e vagyok megpályázni a federal skilled trades programot.Asztalos a szakmám van.Aki tud válaszolni irjon miklostoth74@yahoo.com
Wrange6, 2013-05-14 22:22:52
Jackpot, A lenti linkre kattintva megtalalod a listat azokrol a foglalkozasokrol, amelyek jelenleg ervenyben vannak a Federal Skilled Worker kategoriaban: Minden mas foglalkozas eseteben munkaajanlatra van szukseg ahhoz hogy Becsben a jelentkezesed atmenjen a rostan. Ha sikerul ilyen ajanlatot kapnod, akkor adhatod be a kervenyt munkavallalasi engedelyre.
JackpotNo1, 2013-05-12 18:05:29
Wrange6, 2013-04-27 02:12:49 Kedves Wrange6! Ezt írtad: "...nehezgep szereloket foglalkoztatunk es mivel ez high-skilled szakma..." A szakmám ez: nehézgép-kezelő (nem szerelő) - van esetleg lehetőségem Nálatok? :)) Félretéve a viccet - akkor ezzel a szakmával pl. van esélyem,h nem dobják vissza a papírjaimat Bécsben?
Wrange6, 2013-05-02 14:37:52
Szia Fatyol, Igen, valoszinuleg nem irtam tisztan hogy en a high skilled poziciokrol irtam, mert mi epp ezzel foglalkozunk csak. Azert szivesen beszelnek olyannal, akit Magyarorszagrol felvettek Kanadaba barmilyen low-skilled pozicioba, ezekre nehezebb megszerezni az LMO-t, nincs gyorsitott eljaras, ezert egy ceg tobbszor is meggondolja hogy belekezdjen-e. Most epp nekunk is van egy ilyen esetunk es amikor felvazoltam a vezetonek, mennyi idobe telne beszerezni a papirokat, azt mondta, hogy akkor inkabb felvesz egy kanadait es betanitja.
Fatyol, 2013-04-29 22:41:49
Wrange: A low, és semi skillednél bizony minden esetben kell fizetnie a munkáltatónak a kiutazást, én nem találkoztam még olyan törvénnyel, hogy országonként lenne megkülönböztetve, hogy kinek kell, és kinek nem kell fizetnie a repülőjegyet, ellenben a szakmánál igen. pedig napi 10 órában lógok a törvényeken, bár elképzelhető, hogy más tartomány, más szabályozás.
Wrange6, 2013-04-28 16:36:55
Szia Valaszolo, Nem egeszen ertem, hogy ezt most mire irtad, de persze, az elsodleges kovetelmeny az, hogy a szakmad rajta legyen a hianyszakmak listajan. De ez meg veletlenul sem garancia arra hogy ki fognak valasztani. Tudod, hany jelentkezest kapunk mi is naponta a vilag minden tajarol olyanoktol, akiknek a szakmaja rajta van a listan? Szazaval kapjuk, igy boven tudunk valogatni.... Nyilvanvalo hogy a tobb tapasztalattal es nyelvtudassal rendelkezo jelentkezok lesznek kivalasztva. Ha peldaul valasztanunk kell egy Magyarorszagrol es egy Angliabol szarmazo nehezgep szerelo jelentkezo kozott, akik hasonlo tapasztalattal rendelkeznek, biztos hogy az angolt valasztjuk, mivel az o eseteben egy problemat peldaul mar biztosan kizartunk: a nyelvtudaset. Szoval az, hogy a szakmad rajta van a listan, meg semmire sem garancia.
valaszolo, 2013-04-27 19:45:40
Wrange6 Ha nem hianyszakmaba jelentkezel, akkor nem fognak kivalasztani. Ha abba es megfelelsz a kriteriumoknak, akkor meg ki fognak. Pontosan azert hianyszakma, mert nincs ra eleg munkaero.
Wrange6, 2013-04-27 02:12:49
Sziasztok, MJ2013 beirasahoz csak annyit fuznek hozza, hogy a repulojegyet nem minden esetben kell fizetnie a munkaltatonak, errol jo ha tudtok. A Fulop szigetekrol erkezok eseteben valoban eloiras a munkaltato szamara hogy megteritse a repulojegy koltseget, de mas orszagoknal nem feltetlenul. En ezzel foglalkozom, egy nagy cegnel dolgozom, ahova rajtam keresztul jonnek dolgozni kulfoldi emberek ugynevezett high-skilled szakmakba. Mi elsosorban nehezgep szereloket foglalkoztatunk es mivel ez high-skilled szakma, a Fulop Szigetekrol erkezok kivetelevel a munkaltato nem koteles allni a repulojegy arat. Kifizetheti, mint egyfajta koltozesi tamogatast, de nem kotelezo. A masik fontos dolog, hogy meg ha a szakmatok rajta is van a hianylistan, akkor sem biztos hogy olyan konnyeden felvesz barmelyik ceg. Egy ceg szamara itt eleg komoly befektetest jelent egy kulfoldi ember felvetele, sokkal tobb penzt kell kifizetniuk az LMO folyamat es az esetleges ugynoki dijak miatt, mint ha egy helyit venne fel. (Nalunk a legtobb kulfoldi toborzo cegeken keresztul erkezik, mert ok sokkal konnyeben at tudjak "vilagitani" a jelentezoket a szarmazasi orszagukban, mint mi innen.) Eppen ezert ugy gondolkodnak, hogy ha mar ennyit befektetnek,l akkor aztan igazan tapasztalt embert akarnak latni a porondon. A mi cegunk peldaul szoba sem all olyan kulfoldi szakkepzett jelentkezovel, akinek nincs minimum 5 ev relevans tapasztalata. Az angol nyelvtudas minimum kozepfoku szintu kovetelmenyuket nem is emlitem, kulonosen olyan szakmakban ahol nagyon fontos a szakmai cimkek ismerete. Szerintem oriasi szerencse kell ahhoz hogy valaki beadja a jelentkezeset egy ceghez ide Magyarorszagrol es ki is valasszak. Csak ennyit szerettem volna hozzafuzni a temahoz, es minden probalkozonak sok sikert kivanok!
MJ2013, 2013-04-26 01:13:21
Üdv Mindenkinek! Pár hasznos info azoknak akik otthonról próbálkoznak. Nem szeretnék senkit elkeseríteni, de elég nehéz lesz, bejutni bárhová is. DE NEM ESÉLYTELEN! Kanadába legkönnyebben hiányszakmával lehet jönni. Ebben az esetben a leendő munkáltató viszonylag egyszerűen beszerzi az úgynevezett LMO-t. A hiányszakmás bevándorlásról bővebben:
http://www.canadavisa.com/canada-skilled-worker-immigration.html Miután megvan az LMO a munkáltató megveszi neked a repjegyet (előírás hogy Õ fizeti) és jöhetsz is. Az első kanadai reptéren felveszed a work visa-dat amelyért ott helyben 150 dollárt kell kifizetned. Ennyi költséged lehet összesen kiérkezésig! (Természetesen erkölcsi bizonyítvány, és egyéb dolgok fordíttatása amiket kérhet tőled, Téged terhelnek). Az esetleges ügynököket stb.. akiket alkalmaznak az ügyintézéshez a MUNKÁLTATÓ fizeti! Semmiképpen sem jár rád nézve költséggel. Csak ugye el kell jutni valahogy addig a pontig, hogy a munkáltató ezt az egészet bevállalja miattad. Eleve hátránnyal indulsz, mert ugye nincs lehetőséged arra, hogy beugorj egy személyes elbeszélgetésre vagy próbanapra, próbamunkára. Tehát érdemes jelezni, hogy rendelkezésére állsz egy skype-n történő interjúra. Így látja hogy megfelelő-e az angolod, illetve szimpi vagy-e. Ha megoldható a videora vett próbamunka is jó pont. Ha szakmunkára jelentkezel, nem fog túl nagy gondot jelenteni, hogy az adott szakmában fontos kriteriumok alapján egy videót készíts a munka során. A referenciák esetén is, jó pont lehet pár fénykép az elkészült munkákról, vagy projektekről amelyben részt vettél. Természetesen kötelező utánanézni, hogy milyen a kanadai CV!!! http://www.resume-now.com/lp/rnarsmsm31.aspx?cobrand=RSMN&tag=130526185605273&hitlogid=151638090&utm_source=GAD&utm_medium=SEMK&utm_campaign=Canada-1-9061 Ha valaki kap hiányszakmás work visa-t akkor a házastársa is kap egy open work visa-t. Mi a különbség.. A hiányszakmás visa kizárólag arra jogosít fel, hogy az adott munkáltatónál dolgozz, míg a párod az open-al bárhol bármit dolgozhat (vagy majdnem, mert pár kivétel van). Sajnos a pontozós bevándorlásról semmi infóm nincs, mert mi hiányszakmással jöttünk nemrégiben. Akinek konkrét kérdése van bármiről, szívesen válaszolok. Pár link munkához: vegyes mindenféle magyarul is
http://www.magyarelet.ca/index.php/allast-kinal -- http://www.jobbank.gc.ca/intro-eng.aspx
http://ca.indeed.com/ http://ca.jobrapido.com/ --- kamionsofőr http://www.canadiantruckdriverjobs.com/ ---
gyözö, 2013-04-25 13:19:27
szaisztok szeretnék munkát válalni kandában tavaj voltam kint angliában dolgoztam mint pincér decemberben jöttem haza most szeretném kandában is kiprobálni magam az angollal már boldogulok és még beszélek oroszul is vendégláto ipar érdekelne de ha van más azt is megnézném ha valaki tud valmi lehetöséget irjatok az email cimemre amely: gyozo0118@freemail.hu köszönöm...
fernado, 2013-04-23 17:43:45
Sziasztok. Canadaban elek mar 5. Honapja es munkat szeretnek talalni de nem megy ha tudna nekem valaki segiteni meg koszonem . amugy torontoba vagyok minden munka meg felelne. Email. fernado3@freemail.hu Elore is koszonom a segitseget ha lehwt minel hamarab irjon valaki mert nagyon kene a munka.
Timi87, 2013-04-14 22:40:52
Üdvözlünk mindenkit! Párommal szeretnénk munkát vállalni Kanada bármely területén és ebben kérnénk segítséget! Ha valaki tud kérjük segítsen! Kamusok kíméljenek! Erre az e-mail címre írjon ha valaki tud megbízható állást! Köszönjük!!! l.timi87@freemail.hu Üdv.: László Tímea
Csaba33, 2013-04-11 09:33:18
Sziasztok!Valaki nem tudna nekem mezőgazdasági munkát farmokon??Nagy élettapasztalattal és gyakorlott állattenyésztői múlttal rendelkezem!Gépkezelés sem akadály bármilyen gépet tudok kezelni!Ja állattenyésztő a szakmám is.Ha valaki tud kérem segítsen,előre is köszönöm!
Csaba33, 2013-04-11 09:31:06
Sziasztok!Valaki nem tudna nekem mezőgazdasági munkát farmokon??Nagy élettapasztalattal és gyakorlott állattenyésztői múlttal rendelkezem!Gépkezelés sem akadály bármilyen gépet tudok kezelni!Ja állattenyésztő a szakmám is.Ha valaki tud kérem segítsen,előre is köszönöm!
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|