|
|
|
|
Fórum » Kanadai munka» Új hozzászólás írása
Fatyol, 2012-08-07 03:58:46
Õszinte leszek: a magasan qualifikált végzettséggel más az eljárás, mint a szakmunkásokkal. Most kezdem magam bedolgozni egy fejvadász céghez, akik hozzátok hasonlóakat tudnak elhelyezni, és járatosabbak a papírmunkában. Pénteken beszéltem velük, kb egy hét múlva írnak alá szerződést, tehát akkor lesznek kiajánlott állások. Én jelen pillanatban csak rajtuk keresztül tudok segíteni, emrt a papírmunkára nekik ott van egy csapat (ügyvédek, immigration consultant-ok). Elég sok hozzátok hasonló ember van már nálam, és szeretnék segíteni, de nem tudom merre induljak, ezt találtam a legjobb megoldásnak addig, ameddig ezt is meg nem tanulom. Tehát: mérnökök, stb kellenek, de nehezebb az LMO, stb mint a szakmunkásoknál. Mivel jelen pillanatban a bevándorlás szinte csakis így lehetséges, (a dfederal skilled worker program most befagyasztva) ezért türelmeteket kérem, egy hét múlva már lesznek állások, és akkor megírom, hogy konkrétan mik. Főleg a blogomra teszem fel, nézzetek be oda is.
Vick, 2012-08-06 23:55:41
Szia Fátyol! Először is minden elismerésem ez a sok barom miatt (akinek nem inge ne vegye magára), hogy ilyen türelmesen és intelligensen tudod kezelni őket... De a legfőbb kérdésem az lenne, hogy milyen munkát ajánlanál egy diplomás, 3 éve vidékfejlesztéssel foglalkozó, de mára megszűnt céggel rendelkező embernek mint én? Angolom középfokú, németem alap, de társalgási szintű. Szinte bármilyen munkát bevállalnék, szerinted milyen szférában érdemes próbálkoznom? Válaszodat előre is köszönöm!
érdekl?d?, 2012-08-06 22:53:12
Kedves Fatyol! En mar egy ideje jatszom a gondolattal,hogy bizonyos idon belul Kanadaba telepuljek ki, de elotte mindenkepp szeretnem tudni,munkavallalas teren milyen lehetosegeim,eselyeim lennenek. Hivatalosan kommunikacio szakon vegeztem(PR szakiranyon) de nem dolgoztam meg a szakman belul. Nemsokara meglesz a kozepfoku nyelvvizsgam angolbol,es talan a felsofoku is meglesz,mire utazasra kerulhet sor. Nyelvtudas tehat lenne. Munkatapasztalatom,amirol viszont egyelore nincs papirom,a 2 ev au-pair munka kulfoldon,valamint Mo-on egy altalanos iskolan belul (talan innen lenne hivatalos papirom a tapasztalat bizonyitasara,de mint emlitettem,az eredeti vegzettsegem nem ez) .Ha Kanadaban is valami gyerekekkel kapcsolatos munkat keresnek,mennyire szukseges ottani iskolai vegzettseg hozza? A masik kerdesem az lenne,hogy a jovobeli munkaadonak valoban irnia kell egy levelet a bevandorlasi hivatalba,mielott enge? pl alkalmaznanak? Mert kicsit utana olvastam a nagykovetseg honlapjan,ahol reszletesen leirja a munkaba allas felteteleit,illetve a hosszat. Elore is koszonom az informaciokat!
Fatyol, 2012-08-06 19:20:47
Krekus: Mint írtam volt: nem kell kifizetni a költségeimet, igaz, hogy panaszként tűnhet amit írtam, de csak azért írtam, mert néhány kinti magyarnak fáj az, hogy valaki esetleg azzal keresi apénzét, hogy LEGÁLISAN hoz ki embereket dolgozni. Elkezdeni valamit sohasem egyszerű, én csak néhány hónapja kezdtem, ezért még a beleinvesztálásnál tartok. Az gondolom, hogy aki ide akar jönni dolgozni, ilyen messze, az nem jókedvében teszi, nem fogom még én is a bőrt húzni róla. Nézz körül a blogon: http://kanadaimunka.blogspot.ca/ kopyzd ki a linket (jelöld ki az egér bal gombjával, és control C) majd tedd a böngésző sávba (kattints a nöngészősávra, és Ctrl V) Annyit: ha nem olyan a szakmád, amire per pillanat van nyitott állás, akkor keresnem kell, és az lehet, hogy hetek-hónapok.
krekus, 2012-08-06 16:46:38
Kedves Fátyol! Én szertnék Veled beszélgetni és segítségedet kérni, szívesen kifizetem a költségeid! Üdvözlettel: Krekus k.rekus@hotmail.com
Fatyol, 2012-08-04 20:01:23
MÉG VALAMI FONTOS: NEM KÉREK SENKITÕL PÉNZT MUNKAKÖZVETÍTÉSÉT. - félreértések elkerülése végett. Azaz egyetlen nálam jelentkező munkakeresőtől sem kérek egyetlen fillért-centet sem SOHA.
Fatyol, 2012-08-04 19:57:24
Kedves akárki: az elmúlt 4 hónapban azért, hogy embereket toboroztam, összesen, cakli-pakli kaptam 1200 dollárt. Csak a telefonszámlám a magyarországi telefonálások után több mint 500 dollárra rúg az elmúlt hónapok alatt, és akkor még a mobilszámlámat nem is ecsetelem, és a legerősebb internetet, hogy bírja a skype-t, és azt, hogy közben folyamatosan nyitva a word, és az internetes oldalak, hogy egyszerre tudjak csinálni mindent. Az elmúlt 4 hétben 32 embernek intéztem el a HIVATALOS kijövetelt, és elláttam őket az összes jogaik hivatalos ismertetésével, azaz, azzal is, amit a munkaadójuk nem mond el nekik, és minden mással. Sőt van olyan kliensem, akinek a munka helyett kitaláltam egy jobb megoldást, és nem, nem kapok érte egy büdös, megveszekedett centet sem, mert nincs szüksége munkahelyre ahhoz, hogy kitelepüljön. Tehát igen, próbálom gondolkodásra bírni az embereket úgy, hogy közben még kézzel foghatóan segítek is nekik. Még valami: most különváltam egy cégtől, azaz NULLA pénzt kapok tőlük, mégis még a jövő hét keddre egyeztetek nekik job interview-kat , mert az adott emberek várják, úgyhogy tehetsz nekem egy szívességet, mert igen, totál ingyen segítek mkindkét oldalnak, mert csinálok segget a számból. Azt nevezném segítségnek, amikor felvázolod az összes lehetőséget, és meghagyod a választást nekik. Én semmi információt nem takarok el, nekem mindegy, hogy rajtam keresztül jön ki, vagy magán úton, mert jelen pillanatban is iszonyatosan sok emberrel foglalkozom, ha így tekintenék rá, akkor még két évig nem volna problémám akkor sem, ha senki sem tudná, hogy egyáltalán létezem. csakhogy amit csinálok, azt szívvel teszem, és tudom, hogy milyen amikor valaki otthon van minden információ nélkül, és vár valami támpontot, és ehelyett csak a nyagképű kekec hülye válaszol (mint te), akinek az a fixa ideája, hogy megtanítsa gondolkodni az embereket. Mégis mit képzelsz te magadról, hogy csak azért mert te itt élsz, a többi otthon nem tud gondolkodni??? Megsúgom, hogy csak azért, emrt otthon éltek, sokuk ezerszer okosabb, és talpraesettebb, mint te itt a búra alatt. Éppen emiatt szeretném, hogy a hozzád hasonló gyökerek helyett legyenek itt fiatal, értelmes, talpraesett VALÓDI magyar emberek, akik vére a te arcodat is helyre teszik majd. Igen, szeretnék ezzel foglalkozni, mert szeretem csinálni, és igen, szeretném, ha ezzel is keresném a pénzemet. De ehhez először is bizonyítanom kell, hogy mebízhatnak bennem. Csak kérdezem: a pénzkereső munkádat felebaráti szeretetből csinálod, vagy fizetésért? És ha fizetést kapsz azért, mert csinálod, akkor hallgatod érte, hogy mekkora szemét vagy, vagy megbecsülést kapsz a fizetésed mellé, mert jól végzed a munkád, és nem csapsz be senkit? Úgyhogy a pofád befogod, mert egyrészt semmi segítséget nem adsz sehol, csak desinformáltok mindenhol, azaz a meglévő információkat is elhallgatod.
ZBEDP, 2012-08-04 16:27:57
Kedves Fatyol! Csak kerdezem, amikor On valaszol egy hozzaszolasra, akkor a felebarati szeretet vezerli, vagy a penz, amiert fejvadaszkent embereket toboroz? En nem kapok penzt azert, hogy itt irogatok, probalom gondolkodasra birni az embereket. Es On?
Fatyol, 2012-08-03 23:05:18
Cs.Zoltán: másold ki (control c), majd copyzd a böngészősávba: (control v)
Cs, Zoltán, 2012-08-03 20:18:41
Kerves Fatyol! Mindenképp szeretnék jelentkezni, de amit feltüntetsz linket, (4 szer is) a főoldalra dob vissza. Én asztalos és gipszkartonos is vagyok, ami a kiírás szerint kell. Jelentkeznék, küldeném adataimat, tenném meg a következő lépést, de ebben a formában nem megy. Köszi válaszod! Cs.Zoltán
Fatyol, 2012-08-02 22:05:50
EDEM: http://kanadaimunka.blogspot.ca/ másold ki (control c), majd copyzd a böngészősávba: (control v) Mi a szakmád, miben van gyakorlatod, és hány év? Írj ez alapján angolul önéletrajzot, és ezt küld Canadába a munkaadónak, vagy egy fejvadásznak, aki célirányosan teszi oda annak akinek hozzád hasonlóra van szüksége. Én fejvadász vagyok, de nem muszáj velem csinálnod, up to you
Fatyol, 2012-08-02 22:02:46
bfdbfdb: Csak kérdezem: amikor arra adod a fejed, hopgy válaszolj egy hozzászólásra, akkor mennyivel könnyebb kekeckedni, nagyképűsködni, mint az, hogy normális információt adj? Vagy ez születési rendellenesség nálad, hogy amikor beszólsz másoknak, akkor egyből úgy érzed, hogy többre vitted az életben? És akkor most jól érzed magad? Mennyire lehet valakinek az élete egy nagy trágyarakás, hogy ezen élvezkedik, hogy másokat megaláz minden adott pillanatban? Az embert a hányinger kerülgeti, amikor olvas téged.
bfdbfdb, 2012-08-02 09:23:00
Kedves EDEM! On szerint ha kanadaban akar dolgozni, akkor magyarorszagon kell jelentkezni, vagy kanadaban egy munkaadonal? Vagy forditva, ha egy kanadai akar afrikaban dolgozni, akkor hol fog jelentkezni? Raadasul magas szintu nyelvtudassal. Istenem, tenyleg nagy az allatkert....
EDEM, 2012-08-02 01:28:14
Sziasztok Ádám vagyok.Kanadában szeretnék dolgozni majd lakni.Nyelvtudás felsőfokon van.Laktam már külföldön.Külföldi adószám is van.Több szakmával is rendelkezem van szakmai tapasztalat is.Csak nemtudom hol kellene magyarországon jelentkezni a kanadába kijutás miat. Aki tud kérem legyen szives adjon már információt.E-mail sziko1@citromail.hu
wewegverv, 2012-08-01 19:01:41
Kedves Lovasz! Legyen mar annyi onallo gondolatunk, hogy beirjuk a googlebe: truck driver canada.....
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|