|
|
|
|
Fórum » Kanadai munka» Új hozzászólás írása
vica, 2012-02-28 23:44:52
Kedves Ede! Nem tudom, hogy olvassa e még a bejegyzéseket, de láttam, hogy takarítóként dolgozik egy hotelban. Tervezem a kanadai munkavállalást. Jelenleg egy óceánjáró hajón dolgozom szobalányként. Szeretnék most már szárazföldön. Tudna adni elérhetőséget a munkáltatóhoz? Köszönöm
bdave24, 2012-02-24 06:18:53
Ertem es koszonom. Azt is olvastam hogy nincsen nagyon kulombseg a plumbing csovek es rendszerek az Usa es Kanada kozott. Sok futest es gazt is szerelek amit ugy gondolok(es remelem) hogy szinten elony lehet. Magyarorszagon 4 evig volt egy maganvallalkozasom amit a USA-ban valo munkaert feladtam.Ott is Viz,gaz futes szerelessel foglalkoztam es elmentem egy gyors talpaloi solar system tanfolyamra,de sajnos ha jol sejtem akkor Kanada az nem a legjobb piac a nap kollektorokra. Az itteni munkam 80%-ban inspected a city altal. Az area codoknak megfeleloen amit ebbol szeretnek kihozni az csak annyi hogy nem is tudnek trehany es rossz munkat csinalni mert ehen is halnek valoszinu. Azt remelem hogy Kanadanak szuksege van meg az ilyen szakemberekre. Koszonom az informaciot! Tisztelettel: B.David
ASD, 2012-02-24 05:59:56
Hello David,
Vizvezetek szereles: altalaban ups and downs foleg construction, foleg nagyvarosokban uj epitkezesek korul, de ezt tudod nagyon jol, gyakorlatilag ugyan az mint az USA.
bdave24, 2012-02-24 05:35:34
Szep jo estet! Meg sajnos nem hallottam roluk,de mindenkepp megnezem az oldalukat. Elnezeseteket kerem,de amikor irtam hogy sajat truck-om van akkor nem hegeszto truck-ra gondoltam. Ahogy korabban irtam elsosorban plumbing munka erdekelne de nem ilyedek meg a hegesztestol sem.Ahogy latom az en tudasom az bizony nagyon keves volna a Kanadaban levo hegesztoi munkakhoz.Amivel nem voltam tisztaban,de elnezesuket kerem de nem adnam fel ilyen konnyen. Sokat olvastam a kanadai bevandorlokrol akik par het eredmenytelen probalkozas utan feladtak es vissza is utaztak magyarorszagra, en diszkreten szeretnem megjegyezni hogy nem tartozom kozejuk.En ugy gondolom hogy aki keres az talal es ne azt gondoljak hogy nagykepuseg beszel belolem.Ez egyaltalan nem igy van.Csak probalkozom es nagyon remelem hogy eredmennyel jarok. Nagyon orulok hogy ratalaltam erre a forumra mert hala onoknek mar sokkal tobb informaciot gyujtottem mint az elozo heti olvasasom alatt.Koszonom! Ahogy korabban irtak oszintenek kell lennem veluk (ez is volt a szandekom) es meg osztom veluk a kepessegeimet,tudasomat. Azert irtam mind ezt nagy onbizalommal mert tisztaban vagyok a magyar munkavallalok vagy munkakeresok nagy reszenek a kepessegeivel. Sajnos a sajat tapasztalatom az hogy 80%-uk csak beszel a levegobe es nem ertenek egyaltalan semmihez vagy legalabbis nem ahoz amit allitanak.Jomagam is tobb magyarorszagrol erkezo sracot is megprobaltam alkalmazni akik vidaman mondtak hogy tudnak mindent a viz es, vagy villanyszerelesrol de azt kell mondanom hogy csak probaltak eladni magukat es vesztegetni az en es a sajat idjuket. Azt sem bannam ha ezt az eltero hegesztoi szakmat az alapoktol kellene elkezdenem persze realisan latom a dolgokat es nem keregetnek 80$ koruli oraberet es mint mondottak a tudasom nagyon hamar kiderulne. Azt tudom hogy nagyon kemeny munka a hegesztes Esetleg a vizvezetek szerelesrol van valami informacio amit megosztananak velem?talan arrol talaltam a legtobb allasajanlatot. Foleg a Craigslist-en. Tisztelettel: B.David
ASD, 2012-02-24 03:21:04
Hello David, Hagy kerdezzem meg, hogy halottal-e mar az Eagle - Ford shale play-rol ? http://www.eaglefordshale.com/Rengeteg munka van most ott, biztos vagyok benne hogy talalnal hegesztoi munkat. Csupan azert mondom, mert sokkal egyszrubbnek tunik ott elkezdeni, mint munkavallalasi engedelyt beszerezni, meg persze a tavolsag miatt is. Welding truck az altalaban F-350, $3500 - 4000 hegeszto generatorral, ket nagy tool box az utaster mogott, 3/8" steel deck, etc. Kezdoar: $ 50,000 Ha meg megszerzed a journeyman-t meg a " B " Pressure welder ticket-et, oda mesz ahova akarsz, nem lesz akadaly. Search for B pressure welder jobs canada, tajekozodas keppen, de az USA-ban is hianyszakma es nagyon jol fizet, ha mar van legalabb 5 - 6 ev gyakorlatod pipe welding-gel. http://eaglefordshale.jobamatic.com/a/jobs/find-jobs/q-Certified+Welderhttp://eaglefordshale.jobamatic.com/a/jobs/find-jobs/q-Fitter%2FwelderAhogy latom, korulbelul a felet fizetik mint itt, de sokkal olcsobb ott elni es joval alacsonyabbak mind a hazarak, mind a napi szuksegletek arai. Minden esetre papirt es gyakorlatot kell szerezned, mert sajnos azt kell mondanom, hogy amit most dolgozol azon mindenki csak mosolyogni fog. Ha kesobb pipe welder leszel, majd meglatod miert irom ezt, nem azert mert lenezem a tudasod, vagy mert ketelkedek a kepessegeidben, csak csupan olyasmirol van szo amit meg nem tudsz. Egyebbkent mindegyikunk ugyan ugy velekedett annak idelyen mint Te, csak aztan 5 ev gyakorlat uatn kezdtunk elbizonytalodni hogy ezt valaha meg lehet-e tanulni, aztan 10 ev gyakorlat utan kezdtuk ugy erzni, hogy mar talan tudunk valamit. Sok sikert
bdave24, 2012-02-24 01:18:11
Igen jol latja.A legtobbet vizvezetekszerelokent es meg villanyszerelokent dolgozom. Bar meg tudok hegeszteni barmit amit tolem kernek,de valoszinu hogy tobb idobe telne nekem mint azoknak akik minden nap ezt csinaljak.Egy vagy ket kissebb projectet csinalok egy honapban amit hegeszteni kell neha bejon par napos vagy par hetes hegeszto munka is. Nem vagyok professional hegeszto de nagyon gyorsan tanulok es belejovok a gyakorlatban az elszantsagomnak koszonhetoen.Az gondolom azert elony hogy nem az alapoktol kell elkezdenem. Igazabol vizvezetek szerelokent szeretnek dolgozni,de nem banom ha villany vagy hegesztes jon ossze csak az elejen. Sajat truck-om van es megvan az osszes szerszamom is,de ha bovitenem kell a szerszamkeszletet par uj szerszammal az sem problema mert szerszamba soha nem banok belefektetni penzt kulonosen ha meggyorsitja a munkamat. Bar tudom hogy nem egyszeru Kanadaba sem elhelyezkedni de en nagyon pozitiv vagyok ezzel kapcsolatban es bizom magamban es a szerencsemben hogy sikerul. Abban is biztos vagyok ha egy komolyabb ceghez is bekerulnek akkor nem okoznek csalodast senkinek mert jo minosegu es szep munkat csinalok.Es ugy gondolom hogy az sokat szamit a mai vilagban. Amin most dolgozok az az hogy azt az eselyt tudjam megkapni amivel Kanadaban be tudom bizonyitani hogy jo szakember vagyok,de ahogy hallom kulfoldrol ez eleg nehez szoval ezert gyujtom az infomaciokat hogy tobbet tudjak az egesz rendszerrol. Koszonom az eddigi segitseget,de barmi otlet vagy uj informacio van azt szivesen elolvasnam. Tisztelettel: B. David
ASD, 2012-02-23 19:44:00
a vege az akart lenni, hogy ha kiderul akkor ugy is
ASD, 2012-02-23 19:41:49
Meg egy par szo bdave24, 2012-02-23 07:56:32 hegesztessel kapcsolatban
Nekem nagyon ugy hallatszik, hogy annak ellenere, hogy sok mindent csinalsz,
Vegzettsegeim:Vizvezetek es keszulek szerelo es hegeszto. Erettsegi. Software uzemelteto. Villany szerelo( bar errol papirom nincsen,de mindent meg tudok csinalni)
de nem igazabol van meg az a gyakorlat, kiveve a vizvezetek szerelot, amivel itt Kanadaban komoly penzt lehet keresni.
Nincsen Provincial Journeyman ticket-ed Kanadaban. Valoszinuleg csak apprentice-nek vennenek fel.
1st year $18 - 20 2nd $20 - 22 3rd $26 - 28 4th $32 vizsga utan meg pressure tickettel $35 - 36 ha csak nem mesz nagyon eszakra akkor $45
$80 per hour: sajat truck, 8" SS316 schedule 160 pipe welding in minimum 6 hours. az lehet ugy 9 - 10 bids mire szepen felepited. ezek a legmagasabb oraberek, csak pipeline construction-on vagy union shop-ban tudod megkapni. Lehetoleg oszinten mond el mennyire ertesz a szakmahoz, meg ha fel is vesznek de kiderul hogy tudod megcsinalni akkor ugy is leadnak.
ASD, 2012-02-23 14:12:37
szakacs... hegyek... probald meg Banf-et Albertaban vagy Whistler-t Vancouvertol eszakra, lehet bentlakasoskent dolgozni, kapsz szalast es egy kis penz is felre tudsz tenni
clipper, 2012-02-23 09:59:29
Üdv! Szakács vagyok , szemtelenül fiatal, 1év legális amerikai , és 5 év magyar munkaviszonnyal. A szakács azt hiszem hiányszakma a földön mindenhol. Kanadát a hegyei miatt választanám snowboard lunatic életmódom végett. Ha jól értem akkor csak úgy lehet tanulni, munkát vállalni ha van vizumom amit a leendő munkaadóm kérvényezne? Akkor neten kell éttermet találnom? A másik dolgom pedig az hogy, van egy snowboard oktatói képzés valamelyik északibb tartományban ahova rengeteg magyar is jár, ahhoz vajon milyen vizum kell? Hiszen 5 hónapos, de nem nem ad munkát(feltétlenül). Esetleges válaszokért hálás vagyok.
bdave24, 2012-02-23 07:56:32
Koszonom az informaciot! Mindenkeppen megnezem a linket.Nagyon halas vagyok erte.1997-ben fejeztem be a Vizvezetek es keszulek szerelo iskolamat emellett a hegesztoi szakmat is elsajatitottam, azota folyamatosan a szakmamban dolgozom.Munka mellett estenkent iskolaba jartam szamitogep kezeloi,software ismeret-et tanultam. Californiaban ahol hala a jo istennek hivatalosan dolgozom es elek (zold kartyam van) komplet csaladi hazakat szerelek. Viz,gaz,futes,villanyszerelest tobbnyire. Keriteseket,kapukat hegesztek.Akar kovacsolt vasbol is. 2 es fel evig egy cegnel dolgoztam ahol 70%-ban industrial-t szereltunk(viz,villany,hegesztes) Sanfrancisco legnagyobb parking garazsat is mi karbantartottuk es emellet par logistikai cegek irodait es raktarepuleteit javitottuk a Silicon Valley-ben. Az utolso 2 es fel evben magamnak dolgozok.2011-es evben 3 hazat fejeztem be mind a harom ujjaepites volt.Ujracsovezes,bovites es ujravezetekeles volt.Most jelenleg kis munkakbol elek es egyedul dolgozom ellenben a multevvel amikor altalaban 2 srac segitett nekem. De sajnos egyre rosszabb itt a helyzet es nem azert kevesebb a munkam mert az emberek nincsenek megelegedve azzal amit csinalok hanem egyre kevesebben kapnak hitelt vagy mernek belevagni barmilyen felujjitasba vagy esetleg uj epitesebe. Ezert gondoltam arra hogy megprobalnam Kanadaba. Sokat olvastam,olvasok Kanadarol es bar meg nem voltam az orszagban, de nagyon szimpatikusnak tunik a rendszer es az elet.Es mindennek a tetejen imadom a horgaszatot.A viz megszallottja vagyok.Imadom a termeszetet, oceant,folyokat,tavakat. Es nem csak imadom hanem tisztelem is a termeszetet.Barmit amit megfogok, fenykepezes utan vissza is engedem az elteto elemeben( catch and release only) A masik nagy problema itt Californiaban az hogy irrealisan magasak az arak.Alberlet,uzemanyag stb.... Koszonom szepen a gyors valaszokat es meg tovabbra is varok mindenfajta informaciot,otletet. Koszonettel:bdave24
karcsi, 2012-02-23 06:48:02
bdave24 ha ot eve vagy feketen az usaban, az elegge megnehezitheti a kanadai dolgokat is, de nem biztos hogy igy van.
ASD, 2012-02-23 05:24:20
Welder: http://careers.infooil.com/jobs/jobsearch.aspx tisztan latszik hogy majd nem Alberta az egyetlen eselyes hely, foleg ha nincs gyakorlat es nem ugy hallatszik. Piszkos, nehez, zajos, egeszsegtele... up to $80 / hour de nem mindenkinek ! Villanyszerelo papir nelkul ??? Residential or industrial: ESP, PLC, voltage drop calculation, frequency drives ??? Munka ajanlat ... munkavallalasi engedely kerelem .... munkavallalasi engedely
bdave24, 2012-02-22 22:22:11
Szep jo napot kivanok mindenkinek! Vegigolvastam a forumot, nagyon tanulsagos es erdekes.Foleg amit az osszetartasrol emlitet az egyik sporttars. Az ok amiert en is felkerestem ezt a forumot az ugyan az amiert masok irtak ide. Munka vallalas Kanadaban. Mielott barki kritizalna az ekezet nelkuli irasomert, elnezest kerek de nincsen magyar billentyuzetem. Az eselyemret latolgatom a kanadai munkavallalassal kapcsolatban. 30eves vagyok, jelenleg az Egyesult Allamokban elek immar 5 eve. Vegzettsegeim:Vizvezetek es keszulek szerelo es hegeszto. Erettsegi. Software uzemelteto. Villany szerelo( bar errol papirom nincsen,de mindent meg tudok csinalni) Jelenleg is aktivan dolgozom a szakmamban.Korabban olvastam hogy mindketto hianyszakma Kanadaban. Az angol nyelvtudasom az erossebb a kozepesnel. Igazabol arra volnek kivancsi hogy milyen esellyel palyazhatok a munkavallaloi engedelyre Becsben (Ausztria). Vagy esetleg tanacsos inkabb kiutazni eloszor Kanadaban, pontosan Vancouver-be es jelentkezni allasokra egy komoly oneletrajzal es ha talaltam munkahelyet akkor visszautazni Becsbe megkerni a munka vizumot? Szeretnek hivatalosan eljarni ezugyben. Valaszat kivancsian varom! Tisztelettel B. David
ZSAN, 2012-02-16 22:37:58
Tisztelt Dr.PdK,! Teljesen igaza van és köszönöm.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|