Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Dr.PdK, 2012-02-16 15:37:59
Udvozlom "ZSAN",
Az internet vilagaban a NAGYBETU kiabalasnak, uvoltozesnek minosul!
- "DARUKEZELÕ VÉGZETTSÉGGEL" -->> Keresett, hianyszakma!
- "13 ÉVES RENDÕRI MÚLTTAL" -->> Ez a "ceg" vallalhatatlan, ne is emlitse!
- "KEVÉS ANGOLLAL" -->> Kifogastalan nyelvtudas nelkul ne hagyja el a lakohelyet!
- "MIK A LEHETÕSÉGEK!" -->> Ez kerdomondat ??? a valasz  -->> KUDARC!
- "TUDTOMMAL A HEGESZTÕ ÉS A DARUKEZELÕ IS HIÁNYSZAKMA." -->> AZ !!!
Bizonyitas ITT (7371):
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list
- "AZONNAL MENNÉK!" -->> Indulhat... csak a munkak NEM a Forumokon vannak, hanem a cegeknel!
- "VÁLASZOKAT KÖSZÖNÖM" -->> En utolag kerem a "koszonom"-ot!
ZSAN, 2012-02-16 11:25:49
ÜDVÖZLÖK MINDENKIT!AWI (WIG) HEGESZTÕ VALAMINT DARUKEZELÕ VÉGZETTSÉGGEL VALAMINT 13 ÉVES RENDÕRI MÚLTTAL, KEVÉS ANGOLLAL MIK A LEHETÕSÉGEK! ANGOL TUDÁS ERÕSÍTÉSE FOLYAMATBAN. TUDTOMMAL A HEGESZTÕ ÉS A DARUKEZELÕ IS HIÁNYSZAKMA. AZONNAL MENNÉK! VÁLASZOKAT KÖSZÖNÖM
tiens, 2012-02-15 20:57:39
 Üdvözlök mindenkit. Látom a fórumon szép lassan kezd eluralkodni a szép Magyar beszéd. Gratulálok mindenkinek ehhez. Ahelyett, hogy egymást segítenénk információval, ötletekkel, tanácsokkal ( amire ez az oldal hívatott) mi szépen kiosztjuk egymást. Az itt " Kanadában " élőknek pedig azt üzenem, hogy vegyenek egy kis példát összetartásból az itt élő különböző nemzetektöl. Ne azt keressük, hogy hogyan tudjuk egymást kioktatni és félresöpörni, hanem azon dolgozzunk, hogy a Magyar nemzett legalább itt Kanadában épp olyan erős legyen mint a Olasz, Portugál, Orosz, Ukrán,..... stb. nemzet. Ezen munkálkodjunk inkább.
tiens, 2012-02-15 20:45:30
http://www.corvinadirectory.ca/index.php
 Ezen az oldalon minden érdeklődő megtalálja a számára fontos tudnivalókat.
macko, 2012-02-15 15:34:43

Kell a külföldi munkaerő

Az észak-amerikai országnak egyébként egyre nagyobb szüksége van a bevándorlókra. Elemzések szerint 2012-re a foglalkoztattok száma csak a külföldiek munkavállalásával emelkedhet, mivel a kanadai népesség nem nő olyan mértékben, hogy be tudnák tölteni az állásokat. Hiány van egyebek mellett szakácsokból, építőipari munkásokból, vízvezeték-szerelőkből, de például egészségügyi dolgozókra is szükség van - mondta a bevándorlási miniszter.

Kanada március 2-tól törölte el a vízumkötelezettséget Magyarországgal, Lengyelországgal, Litvániával és Szlovákiával szemben. A bejelentés után néhány nappal már arról szóltak a hírek, hogy roma csoportok Kanadába készülnek az ország különböző részeiről, elsősorban Mohácsról és környékéről, hogy ott munkát vállaljanak és letelepedjenek, ahogy ezt tervezték hét-nyolc évvel ezelőtt is. Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye különböző településeiről már több tucatnyian ki is utaztak Kanadába, hogy felmérjék a terepet.

Karlo, 2012-02-13 08:16:23
Dr Pdk! Köszönöm,hogy megosztotta velem gondolatát,véleményét! Úgy gondolom,egy próbát megér,a jelenlegi munkahelyemre visszavesznek ha mégsem úgy történik minden,ahogyan szeretném.
Üdvözlettel,
Karlo
Dr.PdK, 2012-02-12 17:54:23
Kedves "karlo",
En is Szep napot kivanok es Udvozlom!
- "Április/Május hónapban szeretnék Kanadába utazni"  -->> Erezze jol magat, mint turista (visitor)!
- "és munkát keresni.." -->> Mint visitor, ezt torvenyesen megteheti, de NEM DOLGOZHAT !!! Talan On ezt nem tudja(de hogy nem tudja...) a TURISTA SEHOL a VILAGON NEM DOLGOZHAT!!!
- "Jelenleg fémmegmunkáló gépeket kezelek,ha lehet hasonló munkát keresnék."  -->> Vannak tartomanyok, ahol akkora a munkaero hiany, hogy ez akadalyozza a gazdasagi novekedest, tehat, szerintem van ertelme munkat keresni, de VIZUM NELKUL NEM DOLGOZHAT!
- "Angol nyelvtudásom középfokú"  -->> Amikor egy cegnel fogadjak Ont interview-ra, errol nem kernek bizonyitvanyt, de a felreertes-mentes, jo, tarsalgasi szintu, szakmai angollal bovitett tudas az feltetel.
- "de arra gondoltam,hogy olyan munkát keresnék,ami mellett tudok tanulni nyelviskolában."  -->> TURISTA NEM JARHAT ISKOLABA Kanadaban, ezert az On elso celja kell, hogy legyen a munka vizum(work permit) megszerzese, amit NEM ON intez, hanem a leendo cege intezi. Elso lepeskent az irott munkaszerzodas legyen meg, azutan a leendo cege kervenyezi meg a munka ajanlatot(work offer) es erre adja ki a Konzulatus a munka vizumot(work permit). ilyen egyszeru ez... a munka vizummal mar jarhat iskolaba, berelhet lakast, vehet autot, kothet biztositast, e nelkul egyiket sem!!!
- "Van barátom,akihez be tudok jelentkezni,és lakni is" -->> Turistakent ezt megteheti az O felelosegere!
- "meghivó levelet is ad ha szügséges."  -->> senkit sem erdekel, ha ugy gondolja, hogy ez segithet a gondmentes belepesnel, akkor hozzon ilyet, de ez nem eloiras.
- "Viszont azt olvasom,hogy egyre kevesebb a munka ott is," -->> Ez igy igaz!
- "Ön/önök szerint érdemes egy próbát tennem,"  -->> Szerintem igen, mert "jol all a dologhoz", munkat keresni lehet, mint turista, ebben a "haver" sokat segithet, de NEM DOLGOZHAT VIZUM NELKUL. Ha ezt teszi, le fogjak "vadaszni" es akkor a "haver" is bukik.
- "vagy esélytelen kétkezi munkát találni,"  -->> Szerintem teljesen eselytelen a ketkezi munkara, itt is nagy a munkanelkuliseg, es inkabb a kanadaiakat alkalmazzak szivesen, ami, ugye ertheto. A cegek nem vallaljak az illegalis munkas alkalmazasat. Ugy gondolom, hogy a sajat szakmajaban kellene munkat keresni.
- "késobb letelepedni Kanadában?" -->> a "letelepedni" kifejezes NEM LETEZIK !!!  ...de, ha a szerzodesben vallalt idejet munkavizummal kitoltotte Kanadaban, akkor Kanada elhagyasa nelkul kervenyezheti a "permanent resident" statuszt, ami azonos avval, amit a bevandorlok kapnak..FIGYELT... NINCS "letelepedes" !!!!
- "Elsosorban Ontario államra gondoltam,az a legszimpatikusabb"  -->> Ontario az egy TARTOMANY es NEM "allam", egybkent megertem, hogy miert PONT Ontarioba vagyik!
A munkavallalas "menete" ITT: http://www.cic.gc.ca/english/work/index.asp

Karlo, 2012-02-12 08:21:34
Szép jó napot kivánok,üdvözlöm! Április/Május hónapban szeretnék Kanadába utazni,és munkát keresni. Jelenleg fémmegmunkáló gépeket kezelek,ha lehet hasonló munkát keresnék. Angol nyelvtudásom középfokú,de arra gondoltam,hogy olyan munkát keresnék,ami mellett tudok tanulni nyelviskolában. Van barátom,akihez be tudok jelentkezni,és lakni is,meghivó levelet is ad ha szügséges. Viszont azt olvasom,hogy egyre kevesebb a munka ott is,csak úgy mint Európában. Ön/önök szerint érdemes egy próbát tennem,vagy esélytelen kétkezi munkát találni,munkát vállalni,később letelepedni Kanadában? Elsősorban Ontario államra gondoltam,az a legszimpatikusabb,a lényeg,hogy Angol-t beszéljenek,mert Franciául egy szót sem értek.
Üdvözlettel,
Karlo
Lonyi, 2012-02-11 05:37:57
Valasz Sanyi-nak, 2012-02-10 09:57:55

Kanadabanis rengetegen csinaljak amit Te is szakmanak valasztottal.
Munkavallalasi engedelyt nagyon nagy valoszinuseggel nem fogsz kapni.

Szinte biztosra mondom, hogy csak ugy tudsz itt dolgozni, amennyiben talalsz egy olyan vallalkozot aki hajlando kezpenzt fizetni es ugy alkalmazni. Letezik, de nem tul gyakori, es azt sajat magadnak kell megtalalnod.

Amit tudsz csinalni az rizikos: megveszed a repulo jegyet, ideutazol, elkoltol egy csomo penzt szallasra, utazasra, aztan elkezdel keresni munkat, ha csak nem ismersz valakit aki helybol alkalmazna.
Az a legnehezebb. Kanada is negymerteku valtozasokon megy at gazdasagi teren,
es sajnos rengeteg munkahely szunik meg orszag szerte, mondhatom, hogy egyre kevesebb penz van az atlag ember zsebeben.

Talan a legtobb eselyed Calgary-ban es Edmontonban van, de ezt nagyon nehez megmondani. Eleg sok magyar, vagy magyarul meg beszelo dolgozik az epitoiparban, de nekik is rizikos kezpenzer dolgoztatni.
Ugyan ugy valaszthatod Vancouvert, vagy Toronto-t, amennyiben erdemesnek tartod szerencset probalni. Ha talasz is munkat, tul sokat nem fognak fizetni, mivel hogy telitett a piac.

Tudom ez nem tul jol hallatszik. Sajnos ez a helyzet, 

Az itteni fizetesek sokszor nagyon is tul jol hangzanak az otthoniakhoz kepest
mivel hogy odahaza nem igazabol vannak tisztaban ( ez foleg a multra ertendo)
az itteni megelhetesi koltsegekkel.  

Banyaipari gepkarbantarto vagyok, azt gondolom egy igen jol fizeto helyre kerultem 6 ev mindenfele tevekenysegek utan.
( mond hogy hazudok, hazahoztam ado utan tavaly $97,018.24-t de kell Nekem majdnem $40,000 hogy eltartsam magam es a csaladom, persze meg igy is marad) 
Azt hiszen 17 fele dolgot csinaltam az alatt a  6 ev alatt. Pakolotol kezdve, kamion sofor, papirgyari karbantarto, mellekallasu takarito,
futar, hegesztoknel segito, gipszkartonoztam $10 orankent 1998-ban, dolgoztam villanyszerelokkel, 3honapig kofalakat epitettem termeskobol, pedig nekem volt
bevandorlasi es munkavallalasi engedelyem. sorozat koszorus, egyazon tipusu munkadarabot koszorultem minden nap majd nem 6 honapig, osszeszerelo mindenfele muhelyekben, butorgyari karbantarto.
Tobbszor is kaptam volna jo munkat de mindig csak eszakon, aztan vegul is beletorodtem hogy ha eszak, akkor eszak.
A kereset azert jo, mert minden heten a tulorakat atszamitva van 65 oram. A ceg nem akar tobb embert alkalmazni, inkabb fizeti a tulorat. 
Az ilyen munkahelyek egyre rittkabbak.

Nem tudom, hogy megeri-e Neked ide jonni szerencset probalni, Te dontsd el.
Az itt elo magyaroknak van egy olyan oldaluk is, hogy amikor hazalatogatnak, szeretik jatszani a sikerembert, pedig sokszor annyiuk sincs mint
az otthoniaknak. 

Ltahatod,hogy ez nem egy munkakozvetito website, igazabol meg lep, hogy szinte minden heten ujabb es ujabb emberkek jonnek ugyan avval a keressel, de hat megertem  amikor amikor szorit a cipo.
Amennyiben meg mindig erdeklodsz probald meg bongeszni az itteni hirdeteseket, hat ha belefutsz valami lehetosegbe.
Sok sikert !
Sanyi, 2012-02-10 09:57:55
Szép jó napot mindenkinek!Kanadába szeretnék  kijutni és dolgozni ,a szakmám Asztalos ,de az építőiparban dolgozom 20 éve.Gipszkartonozás,parkettázás,nyílászzáró beépítés,minden nemű belső és külső munka érdekel.Köszönöm a segítőkész embereknek!Üdv SANYI
laki, 2012-02-09 23:40:45
Na ezek azok az emberek akiknek ha segitesz akkor sem fognak koszonni egy honap mulva,Ezt tapasztalatbol mondom.
laki, 2012-02-09 22:30:15
Dr pdk vedelmeben irom,hogy te meg tanuld meg a helyes irast,ha mar egyetemi diplomaval hencegsz. 
becenevem, 2012-02-09 17:50:34
a stilusa lehet, hogy nem eppen kedves, de amit ir, az segitseg lehet. csak a hivatalos oldalnak higyjen mindenki, rengeteg faszsagot osszehordanak mindenfele, kozuk nincs a valosaghoz.
, 2012-02-09 15:25:31
Általában köcsögöknk szoktam köcsög választ adni! Mint pl. a Dr.xy nak! Másik meg kikérdeztem már pár ember véleményét is.... Akik ugyan ugy kezdték mint ahogyan én fogok és msképben válaszoltak rá mint ti! és szószerint azt válaszoltak hogy ne halgassak olyanokra mint dr.xy mert az olyanokfélre tudják vezetni az embert...! Úgy hogy ennyi!
Lonyi, 2012-02-09 14:25:47
Segfejnek!!!, 2012-02-09 11:56:14

Tipikus kocsog valasz. Nyugodtan pakold be a hamuba sult pogacsadat a
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada