Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Dr. PdK, 2012-04-01 16:46:04
"macko",
Es MOST megmutatatom Onnek a kanadai Kormany hivatalos oldalan,
hogyan kell kerelmezni a "munka vizumot":

DR.PdK NA it hol a nagy K    ( Miszter) 

--------------------------------------------

Medve Fater,

Az "i" vegzodes kis-betu!!!

Pl: budapesti.... magyarorszagi...jajj, ne, hogy lemaradjon, kanadai...

De a "macko"mar NAGY "M", ugy mint "Macko".

Mars vissza az altalanos iskola 4-ik osztalyaba, ott tanitjak (Onnel nem sok sikerrel) a helyesirast es nyelvtant.

Varom a bocsanatkereset...de mint "medve"-tol, eleg lesz egy "bocs" is:-)

macko, 2012-04-01 16:42:37
használom bocsi
macko, 2012-04-01 16:40:02
 Ha On most Magyarorszagon van, hol vannak az ekezetek a betukrol
 http://translate.google.hu/?hl=hu&tab=wT
 ön is tudna ékezetet irni ha akarna,vagy egy kicsit gondolkodna ,én sem Magyarországon élek és  használon az ékezetet (Google) benne Forditó
macko, 2012-04-01 16:25:11
Es MOST megmutatatom Onnek a kanadai Kormany hivatalos oldalan, hogyan kell kerelmezni a "munka vizumot":
DR.PdK NA it hol a nagy K    ( Miszter) 
Dr. PdK, 2012-04-01 15:37:00
Kedves Papi,

Mondja kerem, a kerdesere hü,(arra valaszoljak amit kerdez?), korrekt(igaz) es helyes
magyarsaggal megirt, reszletes valaszt var? Megteheti, de ehhez OLYAN levelet kellett volna irnia, de nem tette... a ket levele ugy zavaros, ahogy van...

Nos, nezzuk a leveleket, amik bizony "illatoznak", nem is kicsit...

- "En es a csaladom most jottunk haza 6 honap utan, mert kintrol egyaltalan nem tudtuk
elintezi a munkavalalashoz szukseges papirokat"  -->> AZERT JOTTEK HAZA, mert NEM tudtak Kanadan BELULROL/BENTROL elintezni a munka vizumot. Jol ertem?
Szoval NEM AZERT jottek haza, mert az utlevelben levo tartozkodasi datum majdnem lejart,
Jol ertem, ugye? Ebben a mondatban "valaki" mellebeszel... es ez nem en vagyok... vajon, ki lehet? Es ugyan ez ido alatt mint turista, illegalisan munkat vegzett?

Es MOST megmutatatom Onnek a kanadai Kormany hivatalos oldalan, hogyan kell kerelmezni a "munka vizumot":

--->>>  http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-how.asp  <<<---
Az elso mondat AZ !!!

Ezt az oldalt az On ikertestverenek ismernie MUNKAKORI KOTELESSEGE, de a leendo
munkaltatojanak IS! E nelkul nem megy !!!
Na, probalja kerem elolvasni... gondolom nem megy... AZ van odairva, hogy munkavizumert
Kanadan KIVULROL KELL folyamodni !!!

Van egy kerdesem Onhoz: hogy lehet az, hogy a 6 honap stikaban dolgozas ideje alatt nem "arulta" ezt el senki Onnek, hogy a munkavizumot NEM ON KERVENYEZI ???... hanem a leendo munkaltatoja... !!!

Varom a valaszat !!!

- "munkavalalashoz szukseges papirokat"  -->> Ugy hivjak, hogy work offer, ne keresse a
szotarban, azt jelenti, hogy "munka ajanlat", amit NEM a leeno cege allit ki !!!

Osszefoglalom roviden, itt ket kulonbozo esetet irok le, az "1-sö" az On esete:

1-sö eset: A leendo munkaltatoja kervenyezi a munkavizumot az On szamara, ameddig On otthon (Magyarorszagon) issza a Kobanyai vilagost. Megkapja Kanadabol Postan a "work offer"-t, es avval kapja meg a Kunzulatuson (ez van Becs-ban) a "work visa" - munka vizumot, es avval lephet be Kanadaba dolgozni! Ez a PONTOS VALASZ a kerdesre!

Mind errol a leendo munkaltatojanak es ikertestverenek TUDNI KELL!!!

2-ik eset: NINCS "leendo" munkaltato, nincs "work offer" (munka ajanlat). Ebben az esetben az elobb kuldott oldalrol letolti az ingyenes jelentkezesi lapot, kitolti es elkuldi az
azon megadott cimre. ...azutan, terdre, imahoz... mas nem segit...

Na, MOST MONDJA meg, mi ebben a bonyolult?

Szerintem itt volna az ideje, hogy ameddig On melyen elszegyenli magat, menjen le es hozzon egy doboz gyufat, es termeszetesen nekem egy HIDEG SÖRT! ...
...mert MINDANNYIUKNAK TUDIUK KELL, hogy Kanadaval kapcsolatban ITT a START-PONT:

--->>>>  http://www.cic.gc.ca/english/index.asp  <<<---

...es NEM a haveroknal, NEM a kocsmaban, NEM a Forumokon...!!!

- "Abban kernek segitseget, hogy merre induljak el itthon hogy megszerezzem a szukseges
papirokat." -->> Kedves Papi, ugye viccel? Kanadabol az ikertestvere es a leendo munkaadoja Onre bizza a munkavizum megszerzesenek "dolgat"? NEM AZ ON DOLGA !!! ...vagy atvertek... ezt viszont el tudom kepzelni...

- "A kinti munkam  biztositott lenne."  -->> Kanada BENT VAN, es On van KINT! Ez a mondat "illatos", lehetsegesnek tartom, hogy On addig jo, ameddig vallalja, hogy illegalis munkat vegez, mint turista, es nem kell On utan jarulekot fizetni. Ha viszont "bukik", akkor bukik mindenki...

- "Kedves Dr.Pdk!!
Pont Onnel szerettem volna felvenni a kapcsolatot,.."  -->> Hat kedves Papi, ritka nagy
"duma" ez. Ha valoban akarta volna, akkor megtette volna... de nem tette... ettol ez a
mondat is "illatozik"... Van meg egy eszrevetelem ide, Letorne a billentyuzeten a
"Shift"-gomb ha hasznalna...? Peldaul arra, hogy a sajat nevemben a "k"-t NAGY "K"-val
irja!

- "A sok erdekesseg szamomra az , hogy mindenki mast mond az ugyintezessel kapcsolatban."  -->> Mert minden eset mas-es-mas, EZERT HAGYJA ABBA a "kozvelemeny kutatast" es kezdje az elobb irt internetes oldalon. Minden mas csak kavaras-keveres... es On is ezt csinalja...

Itt van mar az a hideg sor nekem?

- "ha a legalis munkavallalasi papirok meglennenek" -->> Ha a munka vizumot a leendo
munkaltatoja mar REGEN kervenyezte volna... mar megkapta volna... de nem tette... csak
Onnel "viccelodnek"... mondjuk... hulye egy jatek... nem is mennek oda, meg javittani
sem...

- "A Kanadai munkaltato, kesz arra, hogy legalisan alkalmazzon," -->> HAZUDIK! Ezt neki
KELL kervenyeznie! Minden mas csak duma!

- "csak eppen o sincs tisztaban vele, hogy kezdjen a dolgoknak." -->> HAZUDIK !!!

- "A leendo munkaltatom kuldene is munkaltatoi igazolast," -->> TEGYE...az LMO mar varja...  nekik tudniuk KELL, hogy kicsoda/micsoda az LMO...?? Ez SEM az On dolga...!!!

- "csak tudni kellene milyen formaba legyen ontve, amit tovabb is lehet kuldeni az
illetekes hivatalba"  -->> Tud meg figyelni? Az illetekes hivatalt Kanadan belulrol INGYEN
LEHET FELHIVNI!!! ...MONDOM... LMO... L.M.O !!!

- "(gondolom Becsbe)" -->> Csak AKKOR, ha On kervenyezi a munka vizumot, de ehhez CSAK az elobb irt oldalrol letoltheto urlap kell, SEMMI MAS!!! Szerintem nem fog menni, de vegul is ez az On zavaros elete, csinalja, ahogy akarja... Nezze kedves Papi, nem beszelek melle, teljesen ugy nez ki a ket levele, hogy Ont bezavartak az erdobe, letraval a kezeben, hogy fusson... es ez nem lehet veletlen... ennek valami okanak kell lennie... szerintem itt valami sus-mus van... de NEM az On javara...

- "Nagyon megkoszonnem ha el tudna igazitani a dolgokban."  -->> Na, erre kivancsi vagyok...!!!

A levelem vegen egy kerdes:

- Ha On most Magyarorszagon van, hol vannak az ekezetek a betukrol?

Udvozlettel: Dr. PdK  (figyelte, NAGY "K"-val irtam)
Papi, 2012-03-31 16:50:10
Kedves Dr.Pdk!!
Pont Onnel szerettem volna felvenni a kapcsolatot, mert ugy erzem tudna nekem segiteni, tancsot adni a legalis munkavallalassal kapcsolatban.
A sok erdekesseg szamomra az , hogy mindenki mast mond az ugyintezessel kapcsolatban.En abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy az ikertestverem
10 eve el Kanadaban es karosszerialakatoskent dologozik egy vallalkozonak, ahol
az en munkam is biztositott lenne, ha a legalis munkavallalasi papirok meglennenek.
A Kanadai munkaltato, kesz arra, hogy legalisan alkalmazzon, csak eppen o sincs tisztaban vele, hogy kezdjen a dolgoknak. Kint Kanadaban nem tudtatm intezni semmit, mert allitolag Magyarorszagrol lehet a papirokat beadni. A leendo munkaltatom kuldene is munkaltatoi igazolast, csak tudni kellene milyen formaba legyen ontve, amit tovabb is lehet kuldeni az illetekes hivatalba (gondolom Becsbe) Nagyon megkoszonnem ha el tudna igazitani a dolgokban. Netan On is kint dolgozik, vagy ezekkel az ugyekkel foglalkozik? Udvozlettel: Papi

Dr. PdK, 2012-03-30 14:26:46
Kedves "Papi",
A hetvegen leirom Onnek azokat  lepeseket, hogyan lehet kanadai munka-vuzumhoz (work permit) jutni.
Addig is van kerdesem:
- "en most bukkantam erre az oldalra es sok erekesseget veltem felfedeznia Kanadai munkavalalassl kapcsolatba" -->> Es mik ezek az "erdekessegek" ?
- " A kinti munkam  biztositott lenne." -->> Ez a mondat "felteteles modban" irodott. Ezt ugy kell erteni, hogy HA LENNE munkavizuma, lenne hol dolgozzon legalisan (torvenyesen) ?

- "kinti" -->> Kanada BENT van, es nem "kint" !
Papi, 2012-03-30 09:49:44
Kedves forumozok! en most bukkantam erre az oldalra es sok erekesseget veltem 
felfedezni a Kanadai munkavalalassl kapcsolatba. En es a csaladom most jottunk haza 6 honap utan , mert kintrol egyaltalan nem tudtuk elintezi a munkavalalashoz szukseges papirokat, pedig lenne lehetosegem legalisan mint karosszerialakatos
dolgoznom a szakmamban. Abban kernek segitseget, hogy merre induljak el itthon hogy megszerezzem a szukseges papirokat. A kinti munkam  biztositott lenne.
Ha valakinek van ebben tapasztalata kerem ossza meg velem!! 
Dr. PdK, 2012-03-29 05:57:32
"mapeni",
 A Forumokat nem csak en es On olvassuk... erti, vagy elmagyarazzam...???
Kanadaban a magyar utlevel szinte olyan, mint a bikanak a voros poszto... van kiknek megkoszonni...!  Ha eddig szerencseje volt illegaliskent (torvenytelen  munkavallalokent) ez nem fog orokke igy lenni. Higyje, ha mondom, a hatterben, nem is nagyon csendben folyik a trukkosok "levadaszasa".

Csak egy  halk javaslat, csomagoljanak ossze es utazzanak haza az utlevelbe beirt hatarido lejarta elott.
mapeni, 2012-03-29 03:20:18
irtam vesszöcske emai cimére de már nem él vagyis visszajelzett hogy nem jo cim. Sajnos 
mapeni, 2012-03-29 02:18:52
Ö tudna nekem segiteni munkában?
Dr. PdK, 2012-03-29 02:08:15
"mapeni"
Illegalis munka, ebben a topic-ban, lapozzon eddig a datumig: ", 2012-03-08 17:16:19"
Igen, jol latja, a levelezotarsunk neve "," (vesszocske)
Dr. PdK, 2012-03-29 02:06:56
"mapeni"
Illegalis munka, ebben a topic-ban, lapozzon eddig a datumig: ", 2012-03-08 17:16:19"
Igen, jol latja, a levelezotarsunk neve "," (vesszocske)
mapeni, 2012-03-29 01:55:17
Minden megoldás érdekelne.De jobb lenne ha feketén tudnának alkalmazni majd azt is elmondom miért.  Ha tudna nekunk segiteni nagyon szépen megköszönném.
Dr. PdK, 2012-03-29 00:03:50
"mapeni"Legalis (torvenyes), vagy illegalis(torvenytelen) munkat keres?

A valaszatol fuggoen kereshetunk megoldast.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada