Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

ildi, 2012-01-08 13:23:48

aziasztok!nagyon szeretnék kint dolgozni akár kemény fizikai munkát is vállalnék .egy uj élet reményében szeretnék  ki utazni elöre is köszönöm:ildiko24

elérhetöségem:oildiko24@citromail.hu

Szabi, 2012-01-07 20:58:32

Tisztelt Dr.PdK!

Köszönöm szépen a válaszát :)!

Kívánok Önnek Boldog Új Évet, és további minden szépet jót!

Tisztelettel!

Szabolcs

Dr.PdK, 2012-01-05 22:40:13
Eloszo:
Bocsanatot kerek, amiert elterek az On levelirasi szokasaitol, es vagyok bator Ont megszolitani!
Kedves Szabolcs,
"Skóciában dolgoztam már szállodában" -->> Mi is volt a munkakore?
"Angliába: Granthamben pubban, konyhán, étteremben"  -->> Mint "micsoda"?
"Londonban pedig Barback-ként, takarítóként, kertészként," -->> Ez igen...
"Szóba jöhető munkák:szállodai mindenes, barback, londiner, takarító, felszolgáló, segéd pincér és mindenféle segéd, futár, postás, kertész - főleg városi kertészmunkák. Akkor még raktári munkák, szalag meló, csomagoló stb. Ha kell macik álmára is vigyázok."  -->> Szoval, szinte barmi... ugye...?
"Ami a szakmámba vág igazából, az grafikusi munkák, filmezés, fotózás, design
munkák stb." -->> Referencia-munkat szoktak kerni, ugye van...?
"Munkát keresek, azonnal, vagy tavasztól a nagyvilágba." -->> Amirol itt es most reszemrol szo eshet az Kanada.
"Nem válogatok, sok mindenhez értek" -->> Roviden, a vilagon semmihez sem ert!
"Email: eletmuvesz@gmail.com"  -->> A Forumokon TILOS a a szemelyes adatokat, mint pl. az E-MAIL cim kozolni!
"http://eletmuvesz.atw.hu/" -->> Ez pedig uzleti jellegu reklam, ezert fizetnie kellene.
Nem, kedves Szabolcs, nincs igaza, a valodi valasz csak MOST kovetkezik, hogy kideritettuk,  On egy "eletmuvesz".
1) Bizonyosan van meg olyan tagallama az EU-nak, ahol az On nemzet-jobbito tenykedeset meg nem ismertek meg. Elso helyen ezen orszagok "latogatasat" javasolom.
Nos, ha mar abbahagyta a billentyuzet okollel valo utlegeleset, menjunk tovabb...
2) Kanadaban szemelyesen ketto OLYAN, kulonosen Onnek valo helyet tudok, ahol a valodi szakertelem es mas "szokasos" kerdesek nem merulnek fel. Elso a listan Markham, ON ez Nagy-Toronto resze, affele elovarosa. A masodik a listan Vancouver, BC keleti... MONDOM.. KELETI varosresze, az eszak-deli iranyu Main Street-tol keletre. A varosresz neve: East End
3) Ha nem ismeretlenektol varja, hogy az On eletet jobba tegyek, akkor pl ITT kereshet sajat maganak munkat, pl Nagy Toronto kornyeken:
http://toronto.kijiji.ca/f-jobs-W0QQCatIdZ45
A menu a BAL OLDALON !
Esely: 0% ...teved, ez itt nem vicc !!!
Nagyon szivesen!
Szabi, 2012-01-05 21:15:38

Munkát
keresek, azonnal, vagy tavasztól a nagyvilágba. Nem válogatok, sok mindenhez
értek. Skóciában dolgoztam már szállodában, Angliába: Granthamben pubban,
konyhán, étteremben és Londonban pedig Barback-ként, takarítóként, kertészként,
gyárban meg segéd melósként. Szóba jöhető munkák:
szállodai mindenes, barback, londiner, takarító, felszolgáló, segéd pincér és
mindenféle segéd, futár, postás, kertész - főleg városi kertészmunkák. Akkor
még raktári munkák, szalag meló, csomagoló stb. Ha kell macik álmára is
vigyázok.
Ami a szakmámba vág igazából, az grafikusi munkák, filmezés, fotózás, design
munkák stb.

Ha tud valaki ajánlani v.mit, v valakink a valakije,
kérem szépen jelezze.

Email: szabi.agoston@gmail.com
Weblapom:
http://aszgrafika.atw.hu/

Köszönöm
szépen!

Dr.PdK, 2012-01-05 14:20:08

kefe, BUEK,
Hirdetesek ITT:
http://www.workopolis.com/EN/job-search/jobs-licensedregistered-nurse?fid=544090539&ak=&ek=&lk=&nk=&l=&c=&j=&e=&lg=en
Skilled worker, or work permit:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp
Szivesen.

kefe, 2012-01-05 11:39:41
BUÉK ! 2012.

Diplomás ápolói végzettséggel keresek munkát, 10 éves szakmai gyakorlat, vansűrgős!!!!

Köszönöm
Dr.PdK, 2012-01-03 21:36:38
Tisztelt Marcell,
Levelvaltasunk egy jo pelda arra, hogy a suket es a vak a rozsa illatarol beszelget...
Magyarul nem ert, angolul nem olvas... mi lesz igy a francia nyelvvel?
- "Tervem, hogy maximum két hónapra ki utazom Kanadába (Montreál)" -->> "kiutazom" -> Sok sikert!
- "Erre az idoszakra kellene nekem szállás (apartman)." -> Semmi akadalya!
"...(jogosult) vagyok bérelni apartmant"--->>> PÉNZ...PÉNZ !!! Csak ennyi kell ehhez...
- "Én azt hallottam csak Kanadai állampolgár, vagy hivatalosan kint dolgozó külföldi bérelhet apartmant." -->> Tehat osszeveti a remhireket egymassal..? Hogy fog ebbol kiokosodni? Ezt nem szabad csinalni!
- "Errol van valamilyen információja?" -->> VAN es ELKÜLDTEM ÖNNEK !!! A menu a BAL OLDALON, es a negyedik menu-pont, kuldjek valakit, aki oda-navigalja az eger-nyilat? Amikor meg kis srac voltam, az Edesanyam mindig azt mondta, hogy "athivjam a szomszedek 10 eves fiat"? Nalam ez "mukodott"... :-)
- "Mag adnom e-mail címemet: ferm1234@gmail.com" -->> "megadom"... nem kellene.. EZ FORUM... es TILOS a szemelyes adat... ITT beszelgetunk a "nagyerdemu" elott.
Tisztelettel: Dr. PdK
Marcell, 2012-01-03 21:02:25

Tisztelt Dr.PdK!

Köszönöm szépen már az eddigi segítséget és a fáradozását! Megpróbálok pontosabban fogalmazni, hogy érthetőbb legyek. 
Tervem, hogy maximum két hónapra ki utazom Kanadába (Montreál), hogy munkát keressek. Erre az időszakra kellene nekem szállás (apartman). Kérdésem az erre az időszakra én bérelhetek-e (jogosult) vagyok bérelni apartmant vagy csak (hotel, hostel, motel) jöhet szóba, hisz én mint turista fogok kint tartózkodni. Én minden hivatalosan szeretnék intézni. Én azt hallottam csak Kanadai állampolgár, vagy hivatalosan kint dolgozó külföldi bérelhet apartmant.
 Erről van valamilyen információja?

Tisztelettel: Marcell
 Mag adnom e-mail címemet: ferm1234@gmail.com

Dr.PdK, 2012-01-03 04:52:53
Marcell,
Nem sikerult mindent pontosan megertenem a leveleben, ezert itt es most csak resz-valaszt adok.
Szallas Montreal-ban ITT, a menu a BAL OLDALON:
http://montreal.kijiji.ca/f-real-estate-W0QQCatIdZ34
HRSDC:
http://www.hrsdc.gc.ca/eng/workplaceskills/foreign_workers/index.shtml
Kanada nagykovete Bécs-ben: John Barrett
Laurenzerberg 2, (3rd floor)
A-1010 Vienna, Austria
Tel.: +43 (1) 531-38-3000
Fax: +43 (1) 531-38-3321
Email: vienn@international.gc.ca
Nyitvatartas: Hetfotol Pentekig: 08:30 – 12:30 and 13:30 – 15:30
------------------------------------------------
Kerem, hogy NE FELEDJE a III-ik emelet !!!
Dr.PdK, 2012-01-02 21:26:32

Jocó Mama,... ,hogy megertsük egymást...
- Care este limba ta matern??
- What is your motherlanguage?
- Cila është gjuha juaj amtare?
- Aký je váš materinský jazyk?
- Was ist Ihre Muttersprache?
- Qual è la tua lingua madre?
- Mi az anyanyelve?
- Quid mater tua linguam?
- Co to jest j?zyk ojczysty?
- Који је ваш матерњи језик?
- Nini ni mama yako ulimi?
- romani(lóvári) ?

Józsi néni, 2012-01-02 17:28:37

Sziasytok
 Nem e lehetne munkát válalni 1 kedves térképész ismerosöm ajanlot orszag Canada (hogy Amerika szomszéjda) hogy itt meglehet keresni 200000 forint havonta!!!!!!!!!!44 Nyelv tudás nincs, társalgásiszintü magyar nyelv, németűl evöesykozök neveit tudom párat (eszaig, példaúl)!!!!!!!! Most mar 4-n keresönk munkát Gyulammal meg Jólival, mindanyiunk őzvegy, öszessen 16 elvalt gyereket nevelönk ebböl 5 en fiuk. Jo fizikkum, teher birás,szórgalom dolgoztam kutya idomarként, 1 év plakatolás, szakember vagzok. Jelentkeznék bármien munkara, jo fizikkum, minden ujjra nyitot vagyok. Repülöjegy intézés munka papirok rövid öszefoglalonak örülnék en nem tudom a menetet, 1 2 pontos öszefoglalást kérnék, mit kel, elintézni. MAgyar nyelvü nyomtatot formatumo szemelyi kartyam van EUropai Únio,

Marcell, 2012-01-02 12:18:49

Sziasztok! Segítségeteket kérném. Én Montreálban szeretnék dolgozni. de először szállás kellene. Tervem maximum 2 hónapot kint töltenék, hogy munkát találjak és kinti hivatalos papírokat elintézzem. Utána haza kell jönni és a nagykövetségen Work visat megszerezni ha jók az információim ez a hivatalos sorrend. Abban kellene segítség, hogy olcsó szállást keresek kint, hogy hol keressek. van valakinek ötlete? Bérelnék egy kis apartmant, de úgy tudom ezt nem tehetem, mert nem vagyok kanadai állampolgár. de ha valakinek erről tudomása van kérem szóljon.Ha valaki tud egy kis apartmant kiadót az is érdekel. Diák szálló.....

Mi a sorrendje a work visa megszerzésének?
 Először kell egy munkáltató Montreaálban aki alkalmazna, majd ki kell töltenie a HRSDC. ha ezt elfogadták utána kell menni a nagykövetségre Ausztriába??? 
Mindenképpen haza kell jönni a nagykövetséghez, vagy a Magyar-Kanadai nagykövetségen is el lehet intézni mindent?

Dr.PdK, 2011-12-26 22:25:11

Peti - Peter,
Az On leveleben elofordulo, alabbi kifejezeseket probaljuk meg ertelmezni, kerem:
- kijutni
- letelepedni
- segíteni
- kiutazás
- esetlegesen munkaajánlat
- kezdő lökést tudna adni
Kanadaban LEHET munkat vallalni, de a MUNKA NEM a Forumokon van, hanem KOZVETLENUL a CEGEKNEL!
A munkavallalashoz munka-vizumra van szuksege!
Az ok, Kanada "jelenleg" nem tagallama az Europai Unionak, ezert KELL a munka-vizum.
Ha elmagyarazza, hogy mit jelentenek a felsorolt kifejezesek, velhetoen le tudom irnia "lepeseket", hogyan juthat a "work permit"-hez.
Bekes, boldog Unnepeket kivanok!

Peti, 2011-12-26 22:10:06
Sziasztok! Én azért írok nektek, mert én magam, is nagyon szeretnék kijutni Kanadába, s letelepedni ott. Végzettségem szerint Ménesgazda vagyok, tehát lovakkal tudnék dolgozni, de más körben is megállom a helyem. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy amennyiben bárki is tudna segíteni kiutazás, esetlegesen munkaajánlat, vagy bármi ami kezdő lökést tudna adni, nagyon szívesen fogadnám. Üdvözlettel:.Péter
Dr.PdK, 2011-12-25 16:42:35
Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden honfitársamnak Magyarországon!
Dr. PdK
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada